מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 27, 2016
Last modified:מאי 28, 2019

Summary:

שני מתכונים ללביבות תפוחי אדמה:

לביבות תפוחי אדמה

(1) מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות שגם ילדים אוהבים

מרכיבים (12-15 לביבות):

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל קטן מגורד דק, סחוט מנוזלים (לא חובה)

2 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)

 

(2) לביבות תפוחי אדמה טבעוניות ללא גלוטן (ללא ביצים וללא קמח)

מרכיבים (12-15 לביבות):

1 תפוח אדמה קלוף מבושל ומעוך לפירה

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

 

אופן הכנה לשני המתכונים:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית/קנולה לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

*מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

87 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את הלביבות מהמתכון הראשון בתנור ויצא מעולה!
    אני מניחה שגם המתכון השני מעולה

    תודה <3

  2. היי, נהנית מהאתר כל פעם מחדש!
    רוצה להכין כ-50 לביבות טבעוניות. תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות?

    1. היי ענת,
      כמויות מומלצות:
      4 תפוחי אדמה קלופים מבושלים ומעוכים לפירה
      8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
      בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
      2.5 כפיות מלח, כרבע כפית פלפל שחור
      חג שמח 🌷

  3. אני חייבת לומר שהכנתי חלק מן המתכונים באתר הם היו טעימים, רציתי לדעת אם אני מוסיפה בטטה האם התיבול משתנה ואייך? והאם עדיף לטגן או לאפות?

    1. היי,
      אם את מוסיפה בטטה קטנה במקום תפוח אדמה אחד אין צורך לשנות שום דבר.
      אם את מוסיפה בטטה בנוסף לתפוחי האדמה יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת ולהגדיל את כמות המלח ברבע כפית נוספת.
      מבחינת טעם עדיף לטגן.

  4. לביבות פשוט מעולות!!!
    סוף סוף מצאתי את המתכון המנצח ללביבות אפויות..אשמח להמלצות לתוספות שניתן לשלב בהן::)

    1. שמחה שאהבת 🙂
      אפשר להגיש את הלביבות עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
      ניתן לשלב גם כתוספת לכל ארוחה.

  5. אפרת, הכנתי את הלביבות.. בטעם יצאו מעולות אבל מתפרקות לגמרי.
    אחרי שעירבבתי הכל ביחד שמתי את זה בצד וטיגנתי רק אחרי 15-20 דקות. יכול להיות שזה קשור?

    1. היי גלי,
      אם הכנת את התערובת הראשונה אז יכול להיות שהביצים שאמורות להדביק את התערובת התערבבו עם יתר הנוזלים ושקעו לתחתית הקערה ואז לא נותר מה שידביק את התערובת.

    2. כן, אני מניחה שאם היית מטגנת מיד התערובת היתה יציבה יותר. במידה והתערובת מתפרקת גם אחרי שמטגנים אותה מיד יש להוסיף ביצה נוספת.

  6. הכנתי כמה פעמים לביבות תפוחי אדמה עם קמח מצה, כעת אני מחפשת את המתכון ולא מוצאת אותו, מה עלי לעשות.

    1. היי שרה,
      את זוכרת מה עוד היה בתערובת הלביבות?
      דרך אגב, את הקציצות שבמתכון הזה אפשר להכין עם קמח מצה.

  7. מתכון מעולה (הכנתי את הראשון) סוף סוף הצלחתי להכין לביבות בלי שהתפרקו… הוספתי גם תירס מקופסת שימורים יצא טעים מאד!

  8. אם אני נגיד רוצה 50 לביבות(בגרסה הקלאסית), מה הכמות לכל המצרכים?
    וכמה זמן אפייה בתנור? הוא מתארך?
    ורק רוצה להוסיף שרק בזכות האתר שלך אני מבשלת, כל מה שניסיתי מהאתר יוצא טעים, תודה לך! 🙂

    1. היי ליסה,
      לכמות של 50 קציצות כדאי להכפיל כמויות ב-4 אבל אולי יספיק לך גם אם תכפילי ב-3, תלוי בגודל של הקציצות שתכיני. יש להכפיל גם את כמויות המלח.
      זמן האפיה נשאר כמו שהוא.
      ותודה, כיף לשמוע 🙂
      יום מקסים 🌷

  9. היי אפרת ,
    רוצה להכין את הלביבות לחג ללא גלוטן והאם יש אפשרות להכין לפי האפשרות הראשונה רק ללא פירורי לחם? בימקום לבשל לפירה ולימעוך? והאם צריך ליסגור עם מיכסה את הלביבות?או שקמח מצה יתאים בימקום פירורי הלחם? רוצה להכין לערב סדר…
    המון תודות;)

    1. היי קרינה,
      לדעתי בלי פירורי לחם התערובת לא תתגבש כמו שצריך. לדעתי אפשר לשים קמח מצה במקום.
      אם את מטגנת כדאי לכסות לאחר שאת הופכת את הלביבות צד.
      חג שמח 🙂

  10. תודה על מתכון הלביבות בתנור עשיתי כמות כפולה ולא נשארה לביבה אחת הוספתי רוטב יוגורט שמנת ועירית כולם נהנו

    את ואני קיבלנו מחמאות

    1. היי גל,
      גביע יוגורט (200 מ"ל)
      2-3 שיני שום כתושות
      2 כפות עירית קצוצה דק-דק
      מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור

  11. הכנתי את הלביבות הטבעוניות לאורחים עם צליאק אבל הוספתי ביצה. היה מאוד טעים, רק כדאי להכין קציצות מעט עבות יותר כדי שלא יתפרק.

  12. איך הלביבות הטבעיוניות? שווה את ההשקעה? אני חולה על הלביבות במתכון הרגיל עם ביצים ורוצה להכין לאורחים טבעונייים…

    1. היי דבי,
      כעקרון אפשר לשמור תפוחי אדמה קלופים בתוך קערה של מים כדי שלא ישחירו אבל אם כבר גירדת את תפוחי האדמה וערבבת עם כל החומרים אז אולי הוספה של כפית מיץ לימון יכולה לעזור.
      לגבי לביבות עם תפו"א מגורר דק/מרוסק חי, לא מכירה.

  13. איזה סוג תפוחי אדמה הכי מתאים לזה?
    האם ניתן להכין את התערובת יום קודם ולטגן למחרת?
    תודה.

    1. היי דבורה,
      עדיף להכין את התערובת באותו יום.
      לגבי סוג תפו"א, לא מאוד משנה אבל יש עדיפות לתפו"א אדום.

  14. שלום,
    אני רוצה להכין לבתי בת השנה
    אולי כדאי להרתיח את תפוא?
    מה דעתך?
    אני מתכוונת לאפות אותן
    תודה רבה 🙂

  15. הכנתי לביבות טבעוניות יצא טעים,ללא שינוי במרקם והטעם של הלביבות מהמתכון המקורי.
    תודה לך 🙂

    1. היי,
      יש את המתכון השני שהוא ללא פירורי לחם ואפשר להוסיף לו ביצה אחת אם רוצים.
      שבת שלום 🙂

  16. שלום ותודה רבה על המתכונים.
    רובם יוצאים לי מוצלחים.
    במה ניתן במתכון זה להחליף פירורי לחם? הכוונה עכשיו לפסח.
    במתכון אחר לביבות תירס- האם ניתן להמיר קמח מצה למצות מרוסקות? מה ההבדל ביניהם?
    הכנתי לביבות תירס ולא נדבק כמו שצריך.
    תודה רבה

    1. היי קארין,
      לגבי המתכון הזה אני חושבת שאפשר להמיר את פירורי הלחם ברבע כוס קמח מצות. הטעם לא יהיה זהה לטעם עם פירורי לחם אבל זה מה שיש כרגע 🙂
      במתכון של לביבות התירס אפשר לשים בין מצה וחצי ל-2 מצות מפוררות דק (קמח מצה זה מצה מפוררת מאוד דק). אם זה לא נדבק כמו שצריך יכול להיות שדווקא היתה חסרה ביצה.

  17. אני מוסיפה למתכון 1 גזר מגורד בפומפייה דקה ,זה מאד משדרג ועל הדרך ילדים מקבלים עוד ירק בריא .

    1. היי חנוך,
      אפשר להגיש עם יוגורט או לאכול עם חומוס וסלט ירקות.
      שבוע טוב ופורים שמח 🙂

  18. הכנתי את הגרסה הראשונה, חתכתי במג'ימיקס את התפו"א ואת הבצל יחד לגודל כמו בפומפייה והנחתי את כל התערובת יחד במסננת כדי שהנוזלים ייצאו. יצא ממש ממש טעים!

    1. היי סתיו,
      אולי הכנת אותן עבות? כדאי להנמיך לאש נמוכה ולכסות את המחבת.

  19. הכנתי השבוע למסיבה של הילדים לביבות .
    יש אצלנו ילדים עם צליאק ,הכנתי לביבות ללא גלוטן.
    השתמשתי בקורנפלור קונדיטור ללא גלוטן ויצא נפלא,אין הבדל בטעם.

    1. כלומר ,הכנתי רגיל (תפו"א בצל במג'ימיקס) ,ביצים מלח פלפל קורנפלור.
      בלי בישול מוקדם של התפו"א

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר