מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות תפוחי אדמה וגזר

לביבות תפוחי אדמה וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 25, 2014
Last modified:אוקטובר 8, 2015

Summary:

לביבות תפוחי אדמה וגזר אפויות בתנור

נשאר לכם תפוחי אדמה וגזר מהמרק? זאת הזדמנות מצוינת להכין לביבות טעימות ונחטפות, עם או בלי פירורי לחם, בשני המקרים יוצא מעולה!

לביבות תפוחי אדמה וגזר

מצרכים (12-15 לביבות):

2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים

1 גזר מבושל

1/2 בצל מגורד (לא חובה)

1 חלמון של ביצה (הצהוב)

1 כף שמן זית/קנולה

3 כפות גדושות קמח רגיל

1/2 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*פירורי לחם לציפוי (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו בשמן.

-מועכים/טוחנים את תפוחי האדמה והגזר עד לקבלת מרקם של פירה ומערבבים היטב עם שאר המרכיבים.

– יוצרים קציצות בעזרת הידיים, טובלים בפירורי לחם משני הצדדים (אפשר להכין גם בלי פירורי הלחם) ומניחים אותן על נייר האפיה המשומן. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהקציצות מזהיבות (מומלץ להפוך את הקציצות צד לאחר כ-20 דקות).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי . רציתי לדעת אם אפשר במתכון הזה פשוט לעשות אותו עם קישוא תפוחי אדמה ובטטה שהם מבושלים כבר ?

    1. היי אורלי,
      אפשר לשלב תפו"א, קישוא ובטטה מבושלים. כדאי שתפוחי האדמה יהיו הרוב כי הם מחזיקים את התערובת. קישוא יש לשים מעט מאחר והוא מלא בנוזלים.

  2. ערב נפלא ! אני צריכה מתכון ללביבות לגן של בני ורציתי לקבל ממך מתכון של לביבות מתפוחי אדמה אפויות שהילדים עשויים לאהוב .
    אני צריכה את עזרתך

    1. היי אלייה,
      מתכון ללביבות תפוחי אדמה:
      3 תפוחי אדמה קלופים מגורדים בפומפיה גסה
      חצי בצל קטן מגורד בפומפיה דקה (אפשר לוותר)
      2 ביצים
      שליש כוס פירורי לחם
      כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה).
      מערבבים הכל בקערה. מחממים תנור מראש ל200 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הקציצות על הנייר, מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 25 דקות. הופכים בזהירות את הלביבות צד וממשיכים לאפות במשך 10-15 דקות.
      מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.
      בהצלחה 🙂

  3. היי, תודה על המתכונים הם ממש נוחים וברורים.
    דבר ראשון אני מכינה כמות כפולה, אני מכינה את הלביבות לגן של הבן שלי.
    אני מתכוונת לטגן אותן במחבת, השאלה שלי היא כמה זמן אני אמורה לטגן כל צד ומה כמות השמן שאמורה להיות במחבת -+ ?
    במידה ואחליט להכין בתנור- האם לשים את התנור על טורבו או על רגיל?
    תודה מראש על המענה.

    1. היי אביבית,
      אפשר לטגן במחבת 2-3 דקות מכל צד (על אש בינונית). יש למלא את המחבת בשמן עד גובה כחצי ס"מ וכשהשמן חם לטגן.
      אם את אופה בתנור שימי על תוכנית האפיה הרגילה (עליון ותחתון).

  4. היי
    תודה על המתכונים המעולים!
    עשיתי את התערובת ויצאה מימית מדיי. ניסיתי להוסיף קצת קמח קצת פירורחםים, לא עסרזר. בינתיים שמתי במקרר. מה ניתן לעשות?

    1. היי סיהאם,
      לדעתי כדאי להוסיף עוד כמה כפות קמח עד שהתערובת תתייצב. גם היא היא לא יציבה לגמרי אפשר להניח קציצות על נייר אפיה בעזרת כף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אסתר,
      במקום גזר את יכולה לשים בטטה קטנה, קישוא בינוני או תפו"א בינוני נוסף.

  5. רציתי גם לציין שאני צריכה להכין רק ארוכות פרווה/חלבי ושאני מכניסה את האוכל לתיק בבוקר אחרי לילה במקרר. תודה רבה!

    1. היי אודליה,
      אני ממש שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי ארוחות שיתאימו למה שרשמת, הלביבות האלה יכולות להתאים.
      רעיונות נוספים שעולים לי הם סלט פסטה קר, פשטידות אישיות שמכינים בתבנית מאפינס (פשטידת תירס, פשטידת אטריות וגבינה), כיסונים במילויים שונים, לזניה אישית, מאפינס פיצה, לחמניות ממולאות.
      בהצלחה 🙂

    2. וואו תודה רבה!! נראה לי שאנסה את כל המתכונים! שיהיה לי בהצלחה 🙂 בדיוק סיימתי להכין את הסמבוסק מלווח, גם לאמא מגיעה ארוחה טעימה לעבודה 🙂 שוב תודה!! אין על האתר הזה, ממש ברכה משמיים 🙂

  6. היי! אני כבר הרבה זמן ממש מכורה לאתר שלך וניסיתי הרבה מתכונים! אני לא בשלנית גדולה ואין ממש ביטחון אבל כל מתכון שאני מנסה מצליח ב"ה! אז קודם כל תודה רבה!! זו פעם ראשונה שאני כותבת לך – יש לי שאלה: הבת שלי נמצאת בצהרונית מצומצמת שלא כוללת ארוחת צהריים. ההורים צריכים לספק ואין אפשרות לשמור את הארוכה במקרר או לחמם אותה לפני שאוכלים, אז שאלתי היא האם לדעתך הלביבות האלו יתאימו לצהריים ולא יתקלקלו אחרי 6-7 שעות בתיק של הבת שלי? והאם הן טעימות אפילו בלי לחמם אותן? אשמח מאוד לקבל גם עוד רעיונות. תודה רבה ושוב כל הכבוד על האתר המושלם הזה!

    1. היי יעלה,
      אני מניחה שאפשר רק חשוב לשמן את תבנית המאפינס ולמלא בגובה של כס"מ וחצי, כדי שהקציצות לא יהיו עבות מידי.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

    1. היי טל,
      אם הן בטמפ' החדר זה בסדר. אם קרות מהמקרר- פחות טעים.
      חג שמח 🙂

  7. שלום הכנתי יצא מעולה
    רק שאלה האם ניתן ליצור את הקציצות יום קודם לשמור במקרר
    ורק למחרת לאפות?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר