מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות קישואים וברוקולי

לביבות קישואים וברוקוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 15, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון ללביבות קישואים וברוקולי אפויות בתנור (גם בגרסה ללא גלוטן)

לביבות קישואים וברוקולי

מצרכים (כ-10 לביבות):

2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים גס בפומפיה

300 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (*ניתן להשתמש בברוקולי משקית קפואה ולחלוט דקה במים רותחים או בפרחי ברוקולי טריים שבושלו במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך).

חצי בצל בינוני מגורד

כף שמן זית

2 ביצים גדולות

4 כפות גדושות פירורי לחם (או 3 כפות גדושות קמח תפו"א – לרגישים לגלוטן או בפסח)

כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*ניתן להוסיף חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעודפי נוזלים ומניחים על נייר האפיה המשומן. משטחים מעט כל קציצה.

-מברישים/מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור כ-25 דקות. הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

לביבות קישואים וברוקולי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

66 תגובות

הוסף תגובה
    1. חג שמח ❤️
      כן, אפשר. לדעתי חצי שקית אמורה להספיק (400 ג'). יש להפשיר קצת את הירקות ולקצוץ אותם דק עם סכין.

    1. היי אסתר,
      אפשר לשים גזר בינוני מגורד או תפוח אדמה בינוני-קטן מגורד.
      שבוע נפלא 🌺

    1. כן. את הנוזלים כדאי לסנן מעט לפני שיוצרים לביבות ואופים.

  1. היי אפרת, תודה על המענה והסבלנות 🙂
    רציתי לדעת, אם אני מחליפה את הקישואים בפטריות, בכמה פטריות אצטרך להשתמש?

    1. היי שרון,
      לגבי קמח טף, לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
      לגבי הפטריות, אפשר אבל יהיה צורך לקצוץ אותן דק ולטגן אותן קודם במחבת כ-7 דקות עד שהן יפשירו נוזלים ויצטמצמו ואז לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת. מומלץ גם להוסיף בצל קטן-בינוני מטוגן.
      אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת.

  2. היי רוצה להכין את זה. ורציתי שהם יצאו קצת יותר יפים.
    חשבתי על תשים בתבנית כזאת? אם זה אפשרי אז אשמח לדעת אם צריך לשנות משהו במתכון?

    והכנתי השבוע את המרק גריסים והוספתי שוקיים. יצא מעדןן !!!

    1. היי לאה,
      אפשר להכין בתבנית הזאת. חשוב רק לשמן היטב את השקעים ולמלא עד גובה 1-1.5 ס"מ, שלא יהיו עבות מידי כדי שיאפו כמו שצריך מבפנים.
      שמחה שמרק הגריסים יצא טעים 🙂

  3. הי אפרת,
    עשיתי היום את המתכון. הכפלתי כמויות ועשיתי מחצי פשטידה
    וחצי בתבנית סיליקון עם שקעים (הוספתי גם ביצה כהמלצתך באחת התגובות)
    יצא ממש ממש טעים
    הקטנות שלי ממש אהבו שזה בשבילי מבחן הטעימה האמיתי.
    רציתי להגיד גם שתודה שאת מציינת כמות מומלצת של מלח כי אני אף פעם לא יודעת כמה לשים.
    בקיצור, תודה על ארוחת ערב טעימה

    1. היי גלית,
      אם את מצליחה להכין לביבות מבלי שהן יתפרקו אז אין בעיה אבל אם התערובת מתפרקת אז כדאי לשים לפחות קמח תפוחי אדמה כדי לייצב אותה.

  4. הי,
    מספר שאלות…
    האם אפשר לאפות כפשטידה ולא כלביבות,ואם כן,האם צריך לשנות משהו במתכון?

    שנה טובה!

    1. היי מירי,
      אני חושבת שאפשר לאפות כפשטידה, רצוי להכין כפשטידות אישיות בתבניות מאפינס.
      לדעתי כדאי להוסיף ביצה נוספת.
      שנה טובה 🙂

  5. מה דעתך על החלפת הגבינה הצהובה עם קצת לבן/יוגורט, אני חושבת שגם זה יצא טעים.
    אגב, הקישור של העוגה עם קרם קפואה לא בסדר, הוא מביא אותי לאוסף הלביבות, שזה נהדר אבל אני רוצה גם עוגה.

    1. היי ציפי,
      נשמע לי שיכול לצאת טעים.
      לגבי הקישור, אצלי הוא עובד תקין. נסי ללחוץ עליו שוב ועדכני אותי אם עדין יש בעיה – עוגת קרם קפואה.
      דרך אגב מאיפה ניסית להכנס ללינק? מהמתכונים החדשים בעמודה ימנית או ממקום אחר?

    1. היי שיבולת, חג שמח 🙂
      בפסח יש אפשרות לשים 3 כפות קמח תפוח אדמה במקום פירורי לחם (רשום בסוגריים).

    1. היי לילך,
      לדעתי זה בסביבות ראש ברוקולי אחד טרי בגודל קטן-בינוני. את צריכה לפרק ממנו את הפרחים ולהשתמש רק בהם.

    1. היי עדי,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים תפו"א בינוני מבושל ומעוך עם מזלג כדי להדביק את המרכיבים. בכל אופן, גם אם לפני האפיה הלביבות מעט מתפרקות, הן מתייצבות לאחר האפיה.
      בהצלחה 😉

    2. על מנת להימנע מביצים ניתן להשתמש בקמח חומוס אותו קונים בבית טבע.

  6. יצא מעולה… ממש תודה!!
    החלפתי את הקמח בקמח שקדים וכדיין כל כך טעים ועדין.
    תהיתי איזה רוטב עדין ניתן להכין לזה שהוא לא רוטב עגנבהיות… אלא עדין כמו הקציצות

    1. היי אילה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אני חושבת שיותר מתאים עם זה איזה מטבל למשל כמו מטבל יוגורט או רוטב אלף האיים.
      מטבל יוגורט: מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ"ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      מטבל אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.

  7. ניסיתי את המתכון של הסצ׳ואן ( חזה עוף מוקפץ עם פלפלים פיקנטי) וייצא מדהים! תודה יקרה על אתר נפלא.

  8. היי יקירה,הכנתי פעמיים תוך יומיים ופשוט נחטפו עד האחרון!!הוספתי גבינה כפי שהצעת ויצא כל כך טעים!
    תודה רבה על אתר מדהים שמגוון לי המטבח בכל פעם מחדש❤️❤️

  9. הי,
    תודה על האתר המושלם. את עושה ממני טבחית 🙂
    שאלה – האם ניתן להחליף קמח תפו״א בקמח רגיל או קח אורז ואם כן, באילו כמויות?

    תודה !

    1. היי עדי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי הלביבות, אני מניחה שאפשר. גם קמח רגיל וגם קצח אורז יכולים להשתלב. בשני המקרים כמות של 3 כפות גדושות.
      שבת שלום!

  10. אני משתמשת הרבה בכרישה שהיא גם בריאה מאוד. ולעתים מוסיפה אגוזי מלך כתושים שמוסיפים טעם מיוחד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר