מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות סלק ותפוח אדמה

לביבות סלק ותפוח אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 28, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

לביבות סלק ותפוח אדמה אפויות בתנור- מזינות וטעימות

קציצות סלק ותפוח אדמה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים

1 סלק בינוני מגורד

1 בצל קטן מגורד

2 שיני שום מגורדות/כתושות

2 ביצים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס פירורי לחם + 1/4 כוס שיבולת שועל דקה (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש ב 2-3 כפות קמח תפו"א).

1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן בשמן קנולה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ להניח את התערובת בצד להתגבשות למשך כ-15 דקות).

-יוצרים לביבות בעזרת הידיים (יש לסחוט מעט את הנוזלים) ומניחים על נייר אפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30 דקות. הופכים את הלביבות צד ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה יפה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. חיפשתי מה לעשות עם סלק והכנתי את הלביבות האלו. מקודם הן יצאו מהתנור והצעתי לאחי לטעום אז הוא אומר לי אני לא אוהב סלק.. אמרתי לו שזה רוב תפוחי אדמה;) הוא אכל ואחרי כמה דקות אני שומעת אותו, וואי זה מהזה טעים הלביבות סלק האלו😅 טנקס!😙

  2. הי אפרת
    תודה על אתר מושלם! נעזרת בו המון 🙂
    הכנתי את הלביבות, אבל סחטתי היטב את הסלק והתפוח אדמה לפני שהוספתי את יתר המרכיבים. הלביבות יצאו קצת יבשות… לא כדאי לסחוט את הירקות?
    יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי הקמח תפוח אדמה?

    1. היי,
      פעם הבאה תכיני את הלביבות קצת יותר עבות ותאפי פחות זמן ממה שאפית. כ-5 דקות פחות מכל צד.

  3. הי אפרת
    אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! חבל שגיליתי את האתר רק לאחרונה.. איך אפשר לטבען את הלביבות? מה את ממליצה לשים במקום הביצים?
    וגם- אני רוצה להכין את הלביבות להדלקת נרות ביום שני אחה"צ. האם אפשר להכין אותן יום לפני? אפילו יומיים לפני? ואם כן, איך כדאי לשמור אותן? (בקירור או לא) סליחה על המוני השאלות 🙂

    1. היי סיגל,
      לדעתי אם את מוותרת על הביצים אז כדאי לבשל את תפוחי האדמה ואז לגרד אותם בפומפיה, כך הם ידביקו את החומרים. אם במקרה התערובת עדיין מתפרקת עד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תפו"א עם כף מים.
      מצרפת גם לינק למדריך תחליפי ביצים.
      פחות מומלץ לאפות יום לפני אבל אם בכל זאת לא מסתדר לך להכין באותו יום אז אפשר לשמור במקרר.

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.

    1. היי לירן,
      בגלל שהבטטה מאוד דומיננטית בטעם לדעתי היא תשתלט על הטעם ופחות ירגישו את הסלק.

  4. היי…מכורה לאתר שלך וכיף תמיד שאת עונה בסבלנות וחביבות 🙂

    אני מכינה לבתי בת 10 חודשים את הלביבות
    ראיתי שרשמת שעדיף פירורי לחם על קמח
    גם אין לי פירורי לחם וגם בדרך כלל אני פחות אוהבת להכין לה עם זה
    האם זה יהיה נורא להכין עם קמח?
    ואם תרשמי שלא..אשמח לדעת כמות
    תודה רבה רבה

    1. היי דקלה,
      אין בעיה להכין עם קמח. אני ממליצה להתחיל בכ-3 כפות מלאות קמח, להניח לתערובת להתייצב כרבע שעה ואם לדעתך הקציצות אינן יציבות וחסר קמח להוסיף לפי הצורך.
      בהצלחה 😉

  5. אהלן,
    קודם כל ממש תודה על המתכונים!הם מעולים ופשוטים:)
    אם אין לי שיבולת שועל? אפשר להחליף בעוד פרורי לחם\ קמח?

  6. ואוו! פשוט וואו!
    לא ידעתי שסלק יכול להיות כל כך כל כך טעים!
    ממש מדהים להכין מטעמים מדבר כל כך בריא!

  7. היי, אחרי שהצלחתי עם המתכונים שלך אני בשוונג של איסוף מתכונים בריאים לילדים.. האם ניתן לאפות בתבניות מאפינס מסיליקון, או שכדאי לאפות כלביבות. תודה מראש על התשובה, וסליחה על ההטרדה..

    1. מעולה! גם אני בעד כמה שיותר בריא 🙂
      לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר