מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות מצה בטעם פיצה

לביבות מצה בטעם פיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:ספטמבר 22, 2016

Summary:

לביבות מצה בטעם פיצה

מצרכים (8-10 לביבות):

2.5 מצות

2 ביצים

2 כפות גדושות קטשופ

1/3 כוס זיתים קצוצים

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גבינה בולגרית מפוררת

תיבול: מלח, פלפל, תבלין אורגנו יבש

אופן הכנה:

-משרים את המצות כדקה בקערת מים פושרים. מסננים, מפוררים ומניחים בקערה. מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

-מחממים מחבת עם שמן, עם הידיים יוצרים קציצות וכשהשמן חם מניחים במחבת. מטגנים עד להזהבה יפה, הופכים צד, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים 1-2 דקות נוספות עד להזהבה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לביבות מצה, מתכונים עם מצות, קציצות מצה, מצה מטוגנת

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. אתמול הכנתי את הלביבות פעם ראשונה מתכון חדש יצא מעולה נהנתי ממש כמו לאכול טוסט בפסח
    בד"כ אני מכינה מתכון של המשפחה אמרתי הפעם ננסה משהו אחר ובמיוחד מאתר שלך שכל הזמן אני מחפשת משהו אחר ונהנת מכל מתכון מחדש ומוסיפה אותו למחברת שלי
    רק שאלה קטנה אתמול שהכנתי הם קצת התפרקו בזמן הטיגון שרציתי להפוך מה הסיבה כי רציתי להכין שוב לחג שני
    תודה רבה לך על מתכונים נפלאים וחג שמח

    1. היי דורית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      הביצים מדביקות את התערובת. יכול להיות שהשתמשת בביצים קטנות או שהביצים לא הספיקו. אם התערובת מתפרקת שוב אפשר להוסיף ביצה נוספת.
      חג שמח 🌺

  2. מועדים לשמחה לך אפרת,

    מה יקרה אם לא אשים זיתים, אורגנו ובולגרית? יש תחליפים?

    קצת דחוף!

    תודה רבה!

  3. אפרת שלום,
    הכנתי את הלביבות.
    הן יצאו טעימות אבל חלקן התפרקו. רציתי לשאול מה הסיבה, למרות שהכנתי לפי ההוראות. חשבתי אולי יש מקום להוסיף עוד ביצה כדי שלא יתפרקו.

    בתודה וחג שמח!

    1. היי יהודית,
      נכון, ביצה נוספת יכולה לעזור להדבקת החומרים.
      חג שמח 🙂

    1. היי שיזי,
      מומלץ לא לוותר על הגבינה הצהובה (אין בעיה לוותר על הגבינה הבולגרית).
      חג שמח 🙂

    1. היי ענבל,
      אין בעיה לוותר על הבולגרית (כרגע הכנתי בלי בולגרית ויצא מעולה 🙂 ).
      חג שמח!

  4. שלום,
    אין לי בבית זיתים הזיתים משפיעים גם על המרקם?או שאפשר להשתמש בלי?
    ואני רוצה להוסיף בצל הבצל צריך ליהיות מטוגן או חי לפפני שמכניסים לתערובת?
    תודה וחג פסח כשר ושמח:)

    1. היי נטע,
      אפשר לוותר על הזיתים בכלל או להוסיף גרגירי תירס במקומם. אם את מוסיפה בצל כדאי לטגן אותו קודם.
      חג שמח 🙂

    1. היי ירדן,
      לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. צריך לקחת בחשבון שהלביבות מעט מתפרקות לכן יש להניח אותן על נייר אפיה משומן והן יתגבשו במהלך האפיה.
      ממליצה לרסס/להבריש בשמן מעל כל לביבה ולחמם את התנור מראש ל190 מעלות. לאחר 10-15 דקות להפוך צד ולהמשיך לאפות עד להזהבה.
      חג שמח! 🙂

  5. רעיון גאוני. יצא מעולה! הילד טרף את זה. נאלצתי לעשות סיבוב נוסף בשבילי (-;
    אני במקום בולגרית שמתי 2 כפות קוטג'!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר