מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות מצה, פטריות ובצל

לביבות מצה, פטריות ובצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

לביבות מצה פטריות ובצל

מצרכים (6-7 לביבות):

1 בצל קטן קצוץ

1/2 קופסת פטריות שמפניון טריות חתוכות

1.5 מצות

2 ביצים

4 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

3 כפות גבינה בולגרית/ פרמזן מפוררת

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומטגנים כ-4 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מרטיבים מצה וחצי ומפוררים לתוך הקערה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את הביצים והגבינות, מתבלים ומערבבים היטב.

-מחממים מחבת עם שמן, יוצרים קציצות בעזרת הידיים ומטגנים עד להזהבה יפה. הופכים צד, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים 1-2 דקות נוספות עד להזהבה.

 

לביבות מצה, מתכונים עם מצות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. מבקשת להמיר את המצות הקמח מצות כמה לשים? חג פסח אביבי מושלם. חג נפלא ומלא בדברים טובים

    1. היי ציפי,
      לדעתי עדיף להשתמש במצות. אני לא חושבת שזה ייצא אותו הדבר עם קמח מצות, לדעתי זה ישנה את המרקם.
      חג שמח 🌷

    1. היי אפרת,
      הביצים מדביקות את התערובת. לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות קמח מצה עם כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת הופכת להיות מעט בצקית ואז זה ידביק את החומרים.
      בהצלחה 😉

    1. היי ענת,
      לדעתי כן.
      יש להוסיף כף שמן לתערובת, לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הלביבות. להבריש מעל מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.

    1. תודה רבה על התגובה המהירה, מתכונים מעולים, רק עוד שאלה , אם אני רוצה להכין את הלביבות לא בפסח אפשר להמיר את המצות בקמח?

    2. לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף להשתמש בכ 2-3 פרוסות לחם (במקום 1.5 מצות). בגלל שהלחם רך אין צורך להרטיב אותו לפני כמו את המצה, אלא לפורר לחתיכות ולערבב עם תערובת הביצים עד שכל חתיכות הלחם מצופות.

  2. חג שמח!!! ארוחת צהריים החלבית יצאה מעולה בעזרת המתכונים הנהדרים שלך. האגרול קריספי ומפתיע בפנים! שוב תודה על הכל. יישר כוח

  3. וואוו גם אלו טעימות. אז ככה: הכנתי היום לביבות פיצה, לביבות פטריות, לביבות תירס, בראוניז ואגרול הכל לפסח. תשצעי טעים ביותר. ממש תענוג של מאכלים. אתמול בלילה נכנסתי לאתר שלך בלי בדיקות מיותרות בתגובות ובאתרים אחרים, פשוט הכנתי…ולא טעיתי. האוכל יצא מעולה.
    את האגרול עדיין לא טעמתי…בערב, אז אעדכן. חג שמח ושוב תודה לך:-)

    1. מעולה!! הספקת הרבה 😉
      כיף גדול לשמוע, תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן וחג שמח!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר