מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות לפסח

לביבות לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 20, 2016

Summary:

לביבות לפסח מקמח מצה

לביבות לפסח

מצרכים (כ-10 לביבות):

2 ביצים

4 כפות גדושות יוגורט מתוק או גבינה לבנה

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית אבקת קינמון

4 כפות גדושות קמח מצה

כפית שטוחה אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה ביצים עם יוגורט וסוכר עד שהסוכר נמס.

-מוסיפים קינמון, קמח מצה ואבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת רכה ולא מוצקה). מניחים את התערובת בצד ל-10 דקות.

-מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן. כשהשמן חם יוצקים כף גדושה מהתערובת למחבת. מטגנים על אש בינונית-נמוכה 2-3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

*ניתן לפזר מעל סוכר.

לביבות לפסח

לביבות לפסח

לביבות פסח,  לביבות קמח מצה, קמח מצה מתכונים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. חג שמח וערב טוב !

    יצאו מצויין!

    איזה רוטב, או מה, אפשר להגיש עם זה?

    שמנת אולי?

    שוקולד נוזלי?

    אבל לא דבר נוזלי שצריך להיות חם!

    הרבה תודה!

    1. האמת שזה טעים גם בלי רוטב.
      אפשר להגיש עם סירופ מייפל או דבש אם יש לך כשל"פ. זה מזכיר פנקייקים.
      חג שמח 🌺

  2. הכנתי כמות כפולה רק בלי קינמון כי בעלי לא אוהב. יצא מאוד טעים.
    קל להכנה.
    תודה על המתכון ⁦🙏🏼⁩

  3. גם הגבינה צריכה להיות מתוקה?

    לימות השנה אלו לביבות יותר מומלצות לאפיה?

    חושבת אולי לשבת, אפשר לחמם על הפלטה?

    טנקיו וסליחה על השאלות הרבות אני מנסה להיערך לימים הבאים.

    אלפי תודות!

    1. לא. גבינה לבנה רגילה.
      שלא בפסח אני ממליצה על המתכון הזה – לביבות גבינה. לגבי לביבות הגבינה, לא ניסיתי לאפות אותן אני מניחה שאפשר. יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח בעזרת כף תלוליות מהתערובת (בדומה לטיגון במחבת) ואז לאפות במשך כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד באיזשהו שלב.
      אם את אופה בתבנית מאפינס (אולי עדיף), יש לשמן היטב כל שקע ולמלא בגובה ס"מ וחצי- 2 ס"מ.
      אפשר לחמם על הפלטה.

  4. עשיתי את הלביבות, יצא מעולה!!!!
    למרות שאני מנסה לשמור לא להשמין הפסח הזה קשה היה לי לעצור את עצמי מלטרוף אותן.

  5. היי אפרת יקרה! אני אוספת מתכונים לקראת פסח 🙂 לגבי המתכון הזה, באיזה סוג קמח מצה השתמשת? רגיל או דק לעוגות? תודה רבה וערב מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      השתמשתי בקמח מצה רגיל. בכל מקרה כמובן שאפשר (ולדעתי אפילו מומלץ) להשתמש בקמח מצות דק לעוגות.
      יום נפלא 🙂

    2. תודה רבה! לדעתך זה נכון לכל המתכונים של עוגות/עוגיות/לחמניות/מאפים לפסח, אפילו אם לא רשמת? רק שאדע לקראת ההכנות. תודה 🙂

    3. לטעמי כן. המרקם יוצא יותר חלק (פחות גרגירי) ומעודן עם קמח מצות דק.

  6. האם ישנה גרסה פרווה? מאוד רוצה להכין אבל בתי אלרגית לחלב ולא מצאתי בשום מקום מתכון פרווה ללטקעס מתוקים. תודה

    1. היי אסתר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים בתבנית מאפינס משומנת עד גובה של ס"מ וחצי ולאפות ב180 מעלות.

    1. היי רונית,
      אני חושבת שכן. שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
      חג שמח 🙂

  7. אפרת היקרה!!!!
    חג שמח ומועדים לשמחה!!!
    אני מכינה לביבות דומות שלא לפסח, שנטרפות על ידי הבן שלי….אך גם הלביבות שלך נטרפו!!! הצלת אותי מעוד שבירת ראש מה להכין בכדי שהקטן יאכל.
    לא היה לי יוגורט מתוק, אז הוספתי ליוגורט כף של מייפל… והן יצאו משו משו!!!
    שוב תודה לך !

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר