מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

לביבות לחנוכה

לביבות לחנוכהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 7, 2014
Last modified:דצמבר 8, 2015

Summary:

לביבות מתוקות מטוגנות לחנוכה, ללא שמרים – בטעם של סופגניות!

 

לביבות לחנוכה

פרווה

מצרכים (10-12 לביבות):

כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (*ניתן להשתמש במקום בכוס קמח תופח)

3 כפות שטוחות סוכר

כפית מיץ לימון טרי

חצי כוס מים רותחים

1 ביצה

*שמן לטיגון

*לפיזור מעל: אבקת סוכר, דבש

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים כפית מיץ לימון ו3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.

-שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.

מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר. כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן (יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר 😉 ). לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לפני ההגשה– מומלץ לפזר אבקת סוכר או דבש.

*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. ניסיתי היום שמתי 2 כפות שטוחות סוכר וחצי סוכר ווניל יצא ממש טעים וקצת הזכיר טעם של פנקייק אבל ממש טעים אז ממש תודה וחנוכה שמח!!!

  2. תקשיבי תכננתי היום להכין את הספינג' ומחר את הלביבות…בסוף ראיתי שזה כזה מהר ובלי התפחה אמרתי יאללה נעשה מהר…ציק צאק הספקתי לפני ההדלקה…הטעם מעדח.
    שרשמת כף התכוונת כף רגילה או מצקת?

  3. היי כמה שאלות,
    איזה גודל ביצה ? יש לי לארג זה בסדר ?
    דבר שני אין לי לימון וראיתי שרשמת שאפשר להחליף במיץ תפוזים, אפשר מבקבוק שתייה קלה ? או שזה לא קריטי ?

    1. אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-3. במקום 3 ביצים אפשר לשים 2 ביצים ולהוסיף רבע כוס מים יותר.

    1. הלימון מוסיף טעם אבל אפשר לוותר או לשים מיץ תפוזים/קלמנטינה במקום.

  4. מחפשת מתכון ללביבות חנוכה מטוגנות לטבעוני שאינו אוכל ביצים.האם ניתן לטגן את המתכון שנתת ולא לאפות .נראה לי קצת בעייתי ולא מזכיר ממש לביבות חנוכה כלומר לטקס.

  5. יקירתי!!! תודה על המתכון המשגע!!! כבר פעם חמישית שאני מכינה אותם!!! שנה אזרחית טובה לך ותמשיכי להפתיע אותנו עם מתכונים מיוחדים וטעימים!
    תודה

  6. שבוע טוב אפרת! אחרי כמה שבועות של עצלנות, אני רוצה להכין את הלביבות האלה לכבוד חנוכה! יש לי כמה שאלות טיפשיות:
    1. כמה השמן צריך להיות עמוק (מינימום)?
    2. איך יודעים שהשמן בטמפרטורה הנכונה?
    3. אחרי שמוציאים את הנגלה הראשונה מהשמן, משאירים את האש בינונית/נמוכה או שמעלים אותה חזרה לגבוהה ומתחילים מחדש?
    תודה רבה וערב טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      מומלץ שהשמן יהיה לפחות בגובה 3-4 ס"מ (ממליצה להשתמש בסיר יחסית קטן).
      לאחר שמוציאים את נגלת הלביבות הראשונה, מעלים לאש בינונית-גבוהה ושוב יוצקים לביבות לשמן ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
      לגבי בדיקת טמפ' השמן אני ממליצה לקרוא את הטיפים שרשמתי במתכון סופגניות מהירות. הן רלוונטיות גם למתכון הזה.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

    2. יופי, כבר הדפסתי את המתכון הזה וגם את המתכון של הלביבות תפו"א וקישואים, שיהיו מוכנים במטבח 🙂

    1. היי שרה,
      אני מקווה שבקרוב יהיה אפשר להעלות גם תמונות של המתכונים.
      בינתיים אם בא לך את יכולה לשלוח למייל [email protected].
      תודה 🙂

    1. היי רבקי,
      כוס בנפח 240 מ"ל (כוס קמח – 140 גרם, חצי כוס מים = 140 מ"ל).
      בהצלחה 🙂

    1. חבל,
      נאלץ לחכות לחנוכה הבא
      בינתים בחרתי מהאתר שלך מתכון אחר (קציצות טונה)
      תודה

    1. היי שרית,
      ראיתי רק עכשיו..
      אחרי הוספת הביצה הבלילה צריכה לצאת קצת דלילה. איך היא הייתה ומה עשית בסוף?

    2. זרקתי לפח כי אחרי ששמתי את הקמח הבלילה נעשתה בצקית לגמרי. כך שאני לא מאמינה שהביצה הייתה עושה אותה דלילה כפי שכתבת. זה בסדר היה לטגן כשהבלילה בצקית לחלוטין?

    3. הבלילה לא צריכה להיות לגמרי דלילה, בין סמיכה לדלילה. אם הבלילה ממש בצקית אז אולי היא גם תצא פחות אוורירית אבל אם היא בצקית אבל רכה, זה בסדר.
      אני מנסה להבין למה היא יצאה בצקית. שמת לפי הכמויות במתכון, נכון? והשתמשת באותה גודל כוס?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר