מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 25, 2014
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

לביבות כרובית

מצרכים:

500 גרם כרובית משקית קפואה/ 1 כרובית שלמה מבושלת

1 ביצה L

1/2 כוס פירורי לחם

1 בצל קטן טחון/ מגורד דק

1 שן שום כתושה

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

3 כפות שמן זית

תיבול: כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, כפית אבקת מרק, פלפל שחור.

אופן הכנה:

קוצצים דק את הכרובית, מעבירים לקערה יחד עם כל החומרים ומערבבים היטב. יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מרססים מעט שמן מעל הלביבות.

אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. לאחר 30 דקות הופכים צד ואופים כ-10 דקות נוספות עד להזהבה.

לביבות כרובית אפויות, קציצות כרובית אפויות, לביבות כרובית בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    המתכון נראה מעולה!
    שתי שאלות קטנות:
    1. כמה לביבות בערך יוצאות מהמתכון?
    2. בכל הפעמים שהכנתי לביבות ירק בתנור הן יצאו רכות ולא קריספיות/שחומות בכלל. את אופה את הלביבות שלך בצורת האפייה הרגילה (קו למעלה וקו למטה) או על טורבו/צורה אחרת?
    תודה מראש!

    1. היי אלונה,
      1. כ-15 לביבות.
      2. הלביבות לא אמורות לצאת קריספיות, פשוט קצת יותר פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. אני אופה בחום עליון וחום תחתון. אולי את צריכה לאפות קצת יותר זמן כדי שהן יזהיבו.

    1. היי שני,
      הביצה מדביקה את התערובת. מישהי בתגובות רשמה שהיא המירה את הביצה בתפו"א (כדאי לבשל את תפוח האדמה עד לריכוך ואז לגרד אותו בפומפיה גסה או למעוך למחית).

  2. תודה על אתר כייפי וברור!

    לגבי המתכון הזה ספציפית הרגשתי שהמלאכה רבה לעומת התוצאה הסופית.
    גם התיבול היה לי אגרסיבי מדיי בטעמו.
    הילדים הסכימו לטעום, אך לא לבלוע :-/.

    לא יודעת אם אכין שוב.

    1. אולי זה בגלל הכמון? לא כולם אוהבים את התבלין הזה. כי חוץ ממנו התיבול הוא די עדין.

  3. יצא לי מאד טעים!! הכנתי מכרובית טריה שבישלתי, במקום פרורי לחם הוספתי שיבולת שועל דקה (קוואקר), הוספתי גם 2 כפות מלאות גבינה לבנה, לפי עצתך. טעים טעים!!

  4. היי אפרת
    אתר מוושלם ברמות!!! אני משתמשת בו בלי סוף.
    תודה רבה על המתכונים.
    הלביבות יצאו מדהימות.
    אחרי שאני מסיימת להכין אחד מהמתכונים שלך, עובר פחות מחצי שעה והאוכל נגמר.
    אני רק בת 17 אבל האוכל יוצא לי מדהים בגלל המתכונים הקלים והברורים.
    חבר שלי כועס עליי כשאני לא מביאה לו לטעום מהאוכל שהכנתי מהמתכונים שלך חחחחחחחחח

    1. היי גליה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר!
      כל הכבוד לך.
      פעם הבאה תשאירי לו קצת 😉

  5. אפרת
    יופי של מתכון, תודה רבה. נחמד למצוא מתכונים קלים ובעברית באנגליה הקרירה.
    בישלתי את הכרובית במי מלח, כך שנמנעתי מהוספת אבקת המרק
    הכרובית נמעכה קלות במחית פירה והיות והכמות היתה גדולה מידי לתבנית האפיה חלק מהקציצות טוגנו במחבת, אך למרבית הפתעתי הבישול הבריא היה הטעים יותר.

    1. מצוין, שמחה שיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן ושיהיה חורף חמים ונעים 🙂

    1. היי ליאור,
      אם שמים כפית אבקת מרק זה אמור להספיק מבחינת מליחות. אפשר לחזק את המליחות בכרבע כפית מלח.

  6. הי אפרת,

    קודם כל רציתי להגיד שכבר עשיתי לא מעט מתכונים מהאתר שלך והם פשוט מעולים.
    הכנתי אתמול בפעם הראשונה את הלביבות והם יצאו ממש ממש טעימות למרות שחלקן התפרקו לי.
    האם הייתי צריכה להוסיף עוד ביצה כשי שלא יתפרקו לי?
    האם אפשר להשתמש באותו המתכון אבל לעשות פשטידה במקום לביבות?

    תודה,
    כרמית

    1. היי כרמית,
      נכון, היה כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי לייצב את הקציצות.
      אפשר להכין מאותו מתכון פשטידה. יהיה צורך לשים 2-3 ביצים (אם אלה ביצים קטנות S או M אז 3 ביצים).
      שבת שלום 🙂

  7. היי אפרת! קניתי כרובית בשקית קפואה וחיפשתי מה לעשות איתה 🙂 המתכון הזה מאוד מוצאת חן בעיני! התלבטתי אם להכין את זה או את הכרובית המוקרמת ובסוף אלך על דה, נראה לי שיותר יתאים לטעם האישי של בני ביתי. שאלה: האם יש דרך להפוך את הקציצות לחלביות? ז"א להוסיף גבינה צהובה/לבנה או משהו אחר לבלילה? לכבוד שבועות 🙂 ובנוסף, קניתי אתמול מהסופר פטרוזיליה קצוצה קפואה שמגיע בקוביות. אפשר להשתמש קוביה פה במקום טרי? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      אפשר להשתמש ב 1-2 קוביות פטרוזיליה קפואה במקום פטרוזיליה טריה.
      אפשר להוסיף לתערובת כ-2 כפות מלאות גבינה לבנה + כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
      שבוע מעולה 🙂

    2. וואי תודה רבה אפרת!! רוצה כבר להכין אבל אתאפק עד ליום שלישי כדי שיהיו טריות לחג 🙂 שכחתי לשאול, מספיק להפשיר את הכרובית לפני שקוצצים אותה או שצריך לבשל במים?

    3. מספיק להפשיר אותה. כדי לזרז את ההפשרה אפשר להשרות את פרחי הכרובית במים רותחים 1-2 דקות ולסנן.
      חג שמח! 🙂

    4. תודה רבה אפרת, על הכל!!! סיימתי עכשיו להכין עוגת טעמי, מאפינס בננה ועוגיות בננה וחמאת בוטנים! ממשיכים מחר בע"ה עם עוד מתכונים שלך 🙂 חג שמח 🙂 🙂

    5. היי אפרת, רציתי רק לעכדן שהכל יצא מושלם, כולל העוגת האוראו ושוקולד לבן שאכלנו כגלידה, אהה, וגם אטריות מוקפץ עם ירקות, בקיצור כל החג היה מהמתכונים שלך 🙂 . תודה רבה על הכל, את פשוט אלופה!! שבוע טוב ומבורך 🙂

  8. שלום, קודם כל כבר עשיתי הרבה מתכונים שלך וכולם יוצאים טעים טעיםםםם.

    האתר הזה בקושי זז אצלי, אולי את יודעת מה הבעיה? זה אצלך אולי? אצל בזק הכל מותקן אצלי.

    אשמח לתשובה, לפעמים אני ממהרת לבשל, ואני לא יודעת מה לעשות, זז לאט לאט.
    תודה רבה

    1. היי,
      האתר דווקא אמור לעבוד די מהר.
      את גולשת ממחשב או ממכשיר נייד?
      הגלישה היא איטית גם כשאת גולשת ממכשיר/מחשב אחר?

    1. היי,
      לא בטוחה שזה יהיה רעיון טוב כי המרקם בין כרובית לכרוב הוא שונה.

    1. לדעתי תפו"א בינוני-גדול אחד מספיק. לגבי פירורי לחם, תתחיל מ-4 כפות ותוסיף לפי הצורך, עד שהתערובת מתייצבת ואפשר להכין לביבות יציבות ולא מתפרקות.

  9. בוקר טוב
    אפשר לעשות את הכרובית כפירה ואז להמשיך רגיל?אותו השאלה לגביי הלביבות תפוח אדמה
    תודה

    1. היי דני,
      אפשר אבל לדעתי תצטרך להוסיף הרבה פירורי לחם כדי לייצב את הלביבות. אולי כדאי לשלב תפו"א וכרובית ביחד כדי לייצב את התערובת (כי הכרובית יותר רכה ומפרישה נוזלים).

  10. מתכון מצויין. מחליף טיגון ויוצא מעולה. טעים מזין ובריא. הכנתי לפני שבועיים ועכשיו אכין למסיבת חנוכה.
    תודה

  11. עכשיו סיימתי להכין את הלביבות יצא מעולה…
    במקום ביצה -שמתי תפוחי אדמה
    במקום מרק עוף- מלח.
    תודה רבה

    1. כן יעל, אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים כמות יחסית קטנה כדי שזה לא ישתלט על הטעם.

    1. היי אפרת,
      אני חושבת שאפשר לשים תפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה. מומלץ להמתין שהפירה יתקרר לטמפ' החדר ורק אז לערבב אותו עם יתר החומרים.

    1. היי שרית,
      אם יש לך קמח אורז נראה לי שזה יותר מתאים (שימי שליש כוס) או שתשימי תפו"א מבושל מעוך.
      אני מניחה שניתן גם לטגן.

  12. היי, יש לי קוביות של בצל מטוגנות קפואות יש אפשרות להחליף עם הבצל המגורד ואם כן אז כמה?? תודה רבה וחג שבועות שמח:)

  13. ראשית אני מכינה מלא מתכונים מהאתר הזה אתר פשוט מעולה
    שם האתר כשמו כן הוא.
    שאלה לגבי המתכון הזה: האם אפשר במקום לאפות את הלביבות לטגן אותם?

    1. תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂
      אפשר לטגן את הלביבות כמה דקות מכל צד עד להזהבה (אש בינונית).
      יום נפלא!

    1. בסביבות 500-600 גרם פרחי כרובית. אחרי בישול אני מאמינה שהמשקל עולה וזה בסדר.

  14. במקום קמח אפשר לשים רק קוואקר או חייב קמח פשוט אני לא נוגעת בקמח רגיל
    אולי שיפון?
    תודה וערב טוב

    1. היי חני,
      לדעתי כדאי לשלב בין קוואקר לקמח שיפון (חצי חצי).
      ערב מצוין 🙂

  15. נראה נהדר .האם שקונים כרובית בשקית-אין צורך להרתיח אותה כמו כרובית רגילה?
    חצי כוס פרורי לחם-כמה זה בכפות?תודה וחג שמח

    1. היי ענתי,
      אם משתמשים בכרובית משקית קפואה אין צורך להרתיח אותה כי היא כבר מבושלת, מספיק רק להפשיר אותה מעט. אם זאת כרובית טריה שארוזה בשקית (לא בשקית קפואה) אז יש צורך לבשל אותה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת.
      חצי כוס פירורי לחם זה יוצא בערך 6 כפות מלאות.
      חג חנוכה שמח! 🙂

    1. היי אורה,
      את יכולה לשים קמח או קוואקר בשילוב קמח (חצי-חצי).
      יום נעים 🙂

  16. הלכתי לפי המתכון אך התערובת לא יצאה מספיק דביקה בשביל לעשות ממנה קציצות
    אז הוספתי עוד ביצה וגם טחינה גולמית
    מקווה שיצא בסדר
    מה לעשות פעם הבאה כדי שזה לא יקרה?
    יכול להיות שהכרובית הייתה גדולה מדי או שלא קצצתי אותה מספיק דק?
    תודה ודרך אגב אוהבת מאוד תאתר לקחתי ממנו המון מתכונים אתה מוכשרת

    1. תודה יפית! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      נכון, זה יכול לקרות אם שמים כמות גדולה יותר של כרובית או אם הכרובית לא נקצצה מספיק דק.
      בכל מקרה, עשית נכון שהוספת ביצה נוספת.
      יום נפלא!

  17. זו פעם ראשונה שנתקלתי באתר והוא נהדר 🙂 הלביבות מצוינות תודה רבה על המתכון, נראה שאני הולכת לבלות כאן הרבה. תודה

    1. היי רעות,
      לא חייבים להשתמש בתרסיס. אפשר גם להבריש מעט עם שמן (זה רק בשביל הפריכות)

    1. הי קובי,
      אם זו כרובית משקית קפואה אין צורך אך אם זו כרובית טריה אז יש צורך לבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות (עד שניתן לנעוץ מזלג בכרובית בקלות).

    1. תודה רבה על המתכון. נראה מצויין…
      עושה מסיבת חנוכה ומעוניינת לאפות את הלביבות מראש ולחמם לפני ההגשה. האם ניתן לדעתך לעשות זאת? נניח, ערב קודם?
      רוב תודות!!

    2. היי טובה,
      אין בעיה להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה.
      יום נפלא וחנוכה שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר