מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות כרובית וגזר אפויותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 10, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון קציצות כרובית וגזר אפויות בתנור, נחטפות בריאות וטעימות (גם בגרסה ללא גלוטן)

לביבות כרובית וגזר אפויות

מצרכים (כ-25 קציצות כרובית וגזר):

600 גרם כרובית

2 גזרים בינוניים

1 בצל קטן

שליש כוס עלי פטרוזיליה

שליש כוס פירורי לחם/קוואקר (לרגישים לגלוטן: ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)

1 ביצה

1 כף שמן זית/קנולה

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים הם רותחים).

פורסים את הגזרים לעיגולים ואת הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומוסיפים למים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון. חותכים בצל ל-4 חלקים ומוסיפים למעבד המזון. טוחנים (את הגזר, הכרובית והבצל) עד לקבלת תערובת קצוצה דק.

-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. יוצרים קציצות ומסדרים על נייר אפיה. מרססים/מברישים את הקציצות בשמן.

-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-30 דקות. הופכים את הקציצות צד ומשאירים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

לביבות כרובית וגזר אפויות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

56 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב אפרת
    ניסיתי את המתכון בעבר השתמשתי בקוצץ ירקות חשמלי והכל ניהיה עיסתי(אין לי כרגע מעבד מזון ) .

    והקציצות יצאו רכות מידי ולא אפויות . האמת השתמשתי בקמח חומוס .
    שאלתי האם יש טעם במקום מעבד מזון לחתוך לחתיכות קטנות את הירקות או לגרור על פומפייה או גם וגם ?

    תודה לך. ויום טוב.

    1. היי עינת,
      לגבי מרקם עיסתי, צריך לטחון עד לתערובת קצוצה דק ולא עד לקבלת מחית.
      לדעתי אפשר להשתמש בפומפיה לגזר ולבצל ואת הכרובית והפטרוזיליה לקצוץ דק-דק.

  2. תודה על המתכון.
    האם אפשר להקפיא את הקציצות האלו. כמה זמן יכול להשאיר במקפיא?

  3. היי אפרת

    מכינה גם לילדיי ופחות אוהבים פטרוזיליה במזון

    ההתלבטות פה האם יצא עדיין טעים בלי פטרוזיליה בהתחשב בעובדה שאני שמה קמח חומוס במקום פירורי לחם וקווקר .

    תודה לך יום נפלא .

  4. היי אפרת

    יש ברשותי קוצץ ירקות חשמלי (מיכל עם סכינים) האם זה גם נקרא מעבד מזון או שאין קשר?

    1. לדעתי זה יהיה יותר מתאים ממוט הבלנדר הידני. רצוי שזה יהיה קצוץ כמה שיותר דק.

    1. הן אמורות להיות רכות מבפנים אך מבחוץ מעט פריכות. טחנת את הירקות לתערובת קצוצה או למחית?
      שימנת את נייר האפיה ואת הלביבות בחלק העליון?

    2. טחנתי את הירקות וזה יצא כמו מחית, אולי בישלתי את הכרובית יותר מידי?
      וכן, שימנתי את נייר האפיה ואת הלביבות. עקבתי אחרי הכל (;

    3. אז כנראה זאת הסיבה. שימי לב שרשום במתכון שיש לטחון עד לתערובת קצוצה ולא למחית. השתמשת במעבד מזון או בבלנדר מוט ידני (כי האחרון טוחן רק למחית)? יכול להיות שזה גם קשור לבישול יתר של הכרובית.

    1. היי עינת,
      במעבד מזון אפשר לטחון לתערובת קצוצה. מוט בלנדר לעומת זאת טוחן ממש למחית לכן המרקם יהיה קצת שונה.

    1. היי רינת,
      שמעתי על קמח עדשים וקמח חומוס אבל לא יצא לי לנסות אותם בלביבות/קציצות.

  5. היי

    אני נהנית מהאתר הנפלא הזה

    האם אפשר להשתמש בלי ביצה בכלל ? כי ידוע לי שקווקר מספיק בשביל להדביק הכל

    1. היי רינת,
      את יכולה לנסות אך אני לא בטוחה שזה יספיק להדבקת הקציצות. אם לא מספיק אז אפשר לנסות לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר משימורים).
      יום מקסים 🙂

    2. היי אפרת

      אם אשתמש בתפוח אדמה במקום ביצה

      ואשמור במקרר את הקציצות האלו
      או אפילו אוסיף בטטה לתפוח אדמה
      האם למחרת עד הערב זה עדין אכיל?

      כי נגיד פירה עדיף לאכול מיד?

    3. זה יהיה אכיל אבל פחות טעים. עדיף להכין באותו יום שמגישים.

  6. הי,
    ראשית חייבת לציין שבתור שונאת בישולים מושבעת, אילולא האתר שלך, כנראה שהילדים שלי היו חיים מארוחות TA גרועות, אז תודה בשמי ובשם בני משפחתי על הזנה בריאה :-).
    ועכשיו לשאלה ספציפית:
    האם ניתן להקפיא את הלביבות שמוצגות במתכון זה?
    אילו לביבות מכל המתכונים שאת מציעה ניתן להקפיא?
    תודה רבה!!!

    1. היי ורד,
      קודם כל אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
      בגדול אפשר להקפיא כמעט כל דבר שאין בו תפו"א. הלביבות האלה אינן מכילות תפו"א כך שאין בעיה להקפיאן.
      חג שמח

  7. היי
    לא היה לי פטרוזיליה אז הוספתי עוד פירורי לחם ועדיין זה יצא ממש ממש רטוב ולא הצליח להתגבש לקציצה.. גם לא יצא יותר מידי טעם :\

    1. היי נופר,
      אני מנסה להבין מדוע התערובת יצאה כל כך רטובה.
      סיננת את הירקות מהמים וטחנת את הירקות עד למרקם קצוץ במעבד מזון?
      יכול להיות ששמת יותר מידי כרובית ואז התיבול לא הספיק כי כפית מלח אמורה להספיק בהחלט לכמות הזאת.

  8. אהלן,

    האם ב"להשאיר" אחרי שהופכים צד, הכוונה לכשהתנור כבר כבוי וסיימנו עם האפייה, או שה-10-15 דק' הנוספות הן על 190 מעלות?
    בנוסף, האם הכוונה לאפייה בטורבו או רגיל (גריל עליון ותחתון)?
    תודה!

    1. היי,
      הכוונה להמשיך את האפיה כרגיל ב190 מעלות.
      בכל המתכונים באתר האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).

  9. ניסיון ראשון. הקציצות בתנור ובאותה הזדמנות לקראת השנה החדשה אני רוצה להגיד שוב תודה
    מאחל לך ולכולם בכלל שנה של בישולים וניחוחות ממלאים בחום
    שתהיה לך שנה של יצירתיות ועשייה…כולנו אין לי ספק נרוויח מזה:)
    2017 שתהיה שנה טובה ובריאה.

    1. היי לי,
      את יכולה לנסות לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר משימורים).

    1. היי ורד,
      יכול להיות שהשתמשת בביצה קטנה יחסית לכמות הירקות. פעם הבאה כדאי להוסיף ביצה נוספת.
      שבת שלום 🙂

  10. אחלה מתכון ממש טעים וקליל לארוחת ערב אף פעם לא יצא לי כזה טעים קציצות ירק בתנור:)
    שמתי כרישה במקום הבצל יצא מעולה תודה.

  11. היי, קודם כל רציתי לציין שיש לך מתוכנים מעולים.
    כמה זה 600 ג"ר כרובית? אין לי פשוט משקל במטבח.

    1. תודה אלינה 🙂
      זה ראש כרובית קטן-בינוני.
      זה לא חייב להיות מדויק, תשתמשי במה שיש לך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר