מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות דלעת וקישואים

לביבות דלעת וקישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 8, 2015
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון לביבות דלעת וקישואים אפויות בתנור וטעימות במיוחד

לביבות דלעת וקישואים

מצרכים (10 לביבות דלעת וקישואים):

200-250 גרם דלעת מגורדת גס (=כוס דחוסה)

3 קישואים בינוניים מגורדים גס

חצי בצל בינוני מגורד

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

1 ביצה גדולה

2 כפות שמן קנולה/זית

2 כפות גדושות קמח רגיל/מלא/כוסמין

4 כפות גדושות פירורי לחם/ קוואקר (שיבולת שועל דקה)

כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-סוחטים את הדלעת, הקישואים והבצל מנוזלים ומערבבים את כל החומרים בקערה.

-יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים או מברישים מעל במעט שמן ואופים בתנור במשך 30-35 דקות. הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 10-15 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. 2 כפות שמן במתכון זה לבלילה או לשימון?
    במידה וזה לבלילה, האם אפשר לוותר על השמן? (שואלת בגלל מגבלות בריאותיות)

    תודה

    1. 2 כפות זמן זה לבלילה. את יכולה לוותר על השמן בבלילה אבל יהיה כדאי לשמן קצת את נייר האפיה.

    1. לדעתי כן רק חשוב לשמן היטב את השקעים וכדאי להוסיף לתערובת ביצה נוספת.

    1. היי עדי,
      אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. יש לשמן את התבנית לפני. מומלץ להוסיף קצת יותר קמח/פירורי לחם כדי שהפשטידה תהיה יציבה (עוד כף גדושה קמח ועוד כף גדושה פירורי לחם). אני חושבת שיהיה כדאי לשים 2 ביצים.
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.
      חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כדי שהיא תתייצב.

    1. היי אור,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
      אפשרות נוספת היא לבשל תפו"א בינוני ולמעוך אותו ואז תערובת הפירה "תופסת" את החומרים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ציפי,
      בגלל שהתערובת יחסית רכה ונוזלית (בעיקר בגלל הקישואים) עדיף לאפות בצורת קציצות לא עבות.
      אני חוששת שאם תאפי בצורת פשטידה המרקם בפנים ירגיש כאילו לא אפוי מספיק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר