מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות בננה ויוגורט

לביבות בננה ויוגורטFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 3, 2018
Last modified:דצמבר 3, 2018

Summary:

לביבות בננה ויוגורט רכות ואווריריות שלא תרצו להפסיק לאכול..

לביבות בננה ויוגורט

מצרכים (20 לביבות בננה):

1 ביצה

בננה בינונית קלופה מעוכה למחית

200 מ"ל יוגורט (או שמנת חמוצה) 

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח 

1-2 כפות מים (*יש להוסיף אם השתמשתם בביצה קטנה)

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, כמו ממרח חומוס קנוי).

-מחממים מחבת רחבה עם כפית גדושה שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק!). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל סבב). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את המחבת. כעבור 2.5 דקות מרימים את המכסה ובעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד. מכסים את המחבת ומשאירים במשך 2.5 דקות. 

*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-3 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות). אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הערה:

-יש לשמן את המחבת בין כל סבב.

לביבות בננה ויוגורט

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

42 תגובות

הוסף תגובה
    1. כמה לביבות יצאו לך?
      באיזה גודל כוס השתמשת?
      שמת כמות של כף מהתערובת במחבת?

    1. אפשר להכין עם חצי כוס קמח לבן + חצי כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה או עם כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

    1. קמח תפוח אדמה לעיתים גורם למרקם צמיגי. לא ניסיתי במתכון הזה כך שאני לא יודעת.

    1. היי שרה,
      אם רוצים להכין עם פירות נוספים כדאי להכין את אחד המתכונים האלה – פנקייק תפוחים או פנקייק אפוי (גם לביבות הבננה הן במרקם המזכיר פנקייק).
      בגלל שהלביבות עם בננה פחות מומלץ להכין אותן בגרסה המלוחה.

  1. מתכון מדהים!!!
    הבת שלי וגם הילדים של השכנים לא הפסיקו לאכול את זה.
    לא הייתי צריכה לשמן את המחבת בין כל סבב השתמשתי במחבת נון סטיק.
    ממליצה בחום. בהחלט יכנס לספר המתכונים שלי

  2. היי אפרת יש לי שאלה האם במתכון הזה מרגישים את הבננה?
    כי אני לא כ״כ מעדיפה שירגישו את הבננה
    תודה
    שירה

    1. היי שירה,
      מרגישים טעם מעודן של בננה, לא חזק מידי. תלוי כמה את לא אוהבת את הטעם.

    1. אני חושבת שאפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר עטוף היטב. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה או לפחות להוציא מהמקרר כשעה לפני.

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר למלא בתבנית שקעים משומנת (עד גובה 1 ס"מ) ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

  3. היי אפרת, חג שמח! תודה על כל המתכונים המושקעים 🙂 מקודם כתבתי פה תגובה אבל נראה לי שלאא שלחתי אותה, למקרה שכן מצטערת שכותבת כפול.
    כמה שאלות לגבי המתכון:
    1. עם מה מערבבים את כל הומרים? כף או מטרפה ידנית או משהו אחר?
    2. באיזה יוגורט להשתמש?
    3. לגבי הקמח רוצה להכין אופציה ללא גלוטן – יש קמח כרגיל ויש קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם. במה להשתמש? באיזו כמות? האם להוסיף משהו? יכולה לקנות גם קמח אחר.
    4.עניין המים לא ברור. להוסיף מים בכל מקרה או רק אם הביצה קטנה. משתמשת בביצה גדולה – לשים מים?
    5.כמה אבקת סוכר לפזר על כל לביבה?
    6.איך מועכים בננה?
    7.יש לי שמן חמניות ושמן זית, במה להשתמש? יכולה לקנות שמן אחר
    8.המחבת היחידה שיש לי עם ציפוי לא נדבר היא קטנה ותכיל רק שתי לביבות כל פעם, בכמה שמן לשמן אותה וכמה שמן להוסיף בין סיבוב לסיבוב?
    תודה שבזכותך גם מישהי שהיא ממש ממש לא בשלנית מצליחה להכין מטעמים

    1. היי,
      1. כף או מטרפה ידנית.
      2. יוגורט רגיל. השתמשתי בBIO
      3. עדיף בקמח כרגיל באותה כמות ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
      4. רק אם הביצה קטנה או אם המרקם יוצא סמיך מידי.
      5. כמה שבא לך 🙂
      6. בעזרת מזלג
      7. שמן חמניות
      8. כפית שמן. בין כל סבב כחצי כפית.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר