

מתכון ללביבות בטטה אפויות בתנור, מתקתקות וטעימות במיוחד
מצרכים (12 לביבות בטטה):
1 בטטה גדולה מגורדת גס
תפוח אדמה קטן מגורד גס
חצי בצל בינוני מגורד דק
כף עירית/עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
כף שמן
ביצה גדולה
3 כפות גדושות פירורי לחם
*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה.
-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות. הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.
אהבתם? שתפו
הכנתי וכולם זללו.
עם הרבה פטרוזיליה ירוקה, ובלי בולגרית, כי לא היה בבית.
חלק מטוגן וחלק בתנור (לזרז תהליכים)
מתכון מעולה בעיני.
תודה רבה אפרת ושנה טובה.
תודה לך 🙂
שנה טובה ומבורכת ❤️
היי אפרת,
אני מארחת בשבת בצהרים ויש לי כמה מתכונים שהייתי רוצה לעשות מהאתר שלך, כאשר לביבות בטטה הם אחד מהם. רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם, או אפילו את כל הלביבות ערב קודם, להכניס למקרר, ולשיים בתנור לפני ההגשה על חום נמוך?
בנוסף, האם יש קיש/פשטידה שאת ממליצה עליה שאוכל להכין ערב לפני ולחמם בתנור לפני הגשה ועדיין יהיה טעים טעים? תודה רבה!
היי סיון,
לא מומלץ להכין את הבלילה יום קודם. את הלביבות אפשר להכין יום קודם אבל קחי בחשבון שהן יותר טעימות כשמכינים אותן באותו יום.
כמעט כל פשטידה/קיש את יכולה להכין יום קודם. אין בעיה.
אם אין תפוח אדמה? ישקמח תפוחי אדמה…רלוונטי?
תפוח האדמה מעדן את הטעם (קמח תפו"א פחות מתאים). אפשר להמיר בקישוא או קולורבי.
לביבות מעולות🤗
אתר מעולה ומתכונים מוצלחים
, אני אופה , מבשלת המון מהמתכונים,
תודה שרון ושנה טובה 🌺
שלום,
האם צריך לבשל לפני את תפוחי האדמה והבטטה? והאם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה 🙂
אין צורך לבשל לפני.
לא מומלץ להקפיא בגלל שזה מכיל תפו"א.
הי אפרת,
אפשר להוסיף גם גזר? או שזה לא קשור? כי יש לי רק בטטה קטנה
כן אפשר.
היי אפרת,
יש לי בבית רק ביצים גודל מדיום, זה בעייתי? עדיף להוסיף 2 ביצים?
שימי 2 ביצים.
שבוע טוב כאן גיסתה של הודיה
הצצתי באתר וממש נהנתי מהמתכונים רציתי מאד לקנות ספר והאתר לא נותן לי אשמח שתעני לי
טלי
היי טלי,
יש אפשרות להשאיר פרטים כדי שנציג יוכל לחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית.
אם לא מצאת את זה, את יכולה להשאיר טלפון בטופס צור קשר באתר.
שבוע נפלא 🙂
היי האם אפשר במקום התפו"א עוד בטטה?
היי צופנת,
אפשר למרות שלדעתי עם תפו"א זה יוצא יותר מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
יום מקסים 🙂
הכנתי ויצא מעולה! במקום פירורי לחם שמתי 3 כפות קוואקר ויצא מושלם.
תודה אפרת על האתר ועל מתכונים נפלאים שמתאימים גם למאותגרות אפייה ובישול כמוני…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבת שלום
היי
ממש הייתי שמחה להכין את המתכון,
יש אפשרות להמיר אותו לטבעוני ?
היי אילנית,
אולי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ' החדר.
הי , הכנתי מספר מתכונים בעבר והכל יצא מעולה !!
במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה של לביבות או שני סוגים של לביבות תפו"א ובטטה . האם אני יכולה לאפות 2 תבניות יחד ?? האם יש צורך לאפות בתוכנית טורבו וכמה זמן לאפות .תודה
היי אהובה,
אני אישית תמיד מעדיפה לאפות בנפרד בכמה פעמים אבל בגדול אפשר לאפות 2 תבניות ביחד בתנור על תוכנית טורבו שאמורה לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
לגבי זמן אפיה, זה אמור להיות אותו זמן גם בטורבו אבל מאחר וזה משתנה בין תנור לתנור אני ממליצה לעמוד על המשמר ולבדוק את הלביבות במשך האפיה 🙂
יום מקסים
שלום,
אפשר לטגן אותם?
כן דניאל, אפשר.
האם אפשר להמיר את הפירורי לחם הקמח?
אני מניחה שאפשר.
היי
צריך לפני כן לבשל את הבטטה/תפוח אדמה?
לא רעות, אין צורך.
שלום
כמה גבינה בולגרית צריך לשים ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
בסביבות 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת.
ואוו יצא מעולה הכנתי את זה עם חברה והיא במקום הפטרוזיליה היא שמה סלרי יצא מדהים…תודה רבה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
היי
במקום הגבינה לוגרית אפשר לשים משהו אחר? כמו גבינה צהובה או גבינה לבנה
תודה
היי חני,
עדיף גבינה צהובה.
יום נפלא 🙂
אפשר להכניס בתבנית את כל העיסה ולאפות למי שאין כוח לעשןת צורה של קציצות?
היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בתבנית אחת כמו פשטידה. האפיה תהיה ב180 מעלות כ 30-40 דקות.
ממליצה לשמן מעט את התבנית לפני.
שבת שלום 🙂
שלום, אין לי גביע 250 גרם גבינה לבנה יש לי 750 גרם אז כמה כוס/כפית צריך להגיע ל-250 גרם גבינה לבנה? תודה, לימור!
הי לימור,
במתכון הזה אין צורך בגבינה לבנה אבל אם את שואלת בלי קשר אז שימי שליש מהקופסה (לדעתי זה יוצא בסביבות 5 כפות גדושות).
יום נעים 🙂
שלום,
האם אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בפרמזן?
תודה,
דינה
היי דינה,
אפשר בהחלט 🙂