מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות בטטה אפויות

לביבות בטטה אפויותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון ללביבות בטטה אפויות בתנור, מתקתקות וטעימות במיוחד

לביבות בטטה אפויות

מצרכים (12 לביבות בטטה):

1 בטטה גדולה מגורדת גס

תפוח אדמה קטן מגורד גס

חצי בצל בינוני מגורד דק

כף עירית/עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

כף שמן

ביצה גדולה

3 כפות גדושות פירורי לחם

*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות. הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

42 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי וכולם זללו.
    עם הרבה פטרוזיליה ירוקה, ובלי בולגרית, כי לא היה בבית.

    חלק מטוגן וחלק בתנור (לזרז תהליכים)
    מתכון מעולה בעיני.
    תודה רבה אפרת ושנה טובה.

  2. היי אפרת,
    אני מארחת בשבת בצהרים ויש לי כמה מתכונים שהייתי רוצה לעשות מהאתר שלך, כאשר לביבות בטטה הם אחד מהם. רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם, או אפילו את כל הלביבות ערב קודם, להכניס למקרר, ולשיים בתנור לפני ההגשה על חום נמוך?
    בנוסף, האם יש קיש/פשטידה שאת ממליצה עליה שאוכל להכין ערב לפני ולחמם בתנור לפני הגשה ועדיין יהיה טעים טעים? תודה רבה!

    1. היי סיון,
      לא מומלץ להכין את הבלילה יום קודם. את הלביבות אפשר להכין יום קודם אבל קחי בחשבון שהן יותר טעימות כשמכינים אותן באותו יום.
      כמעט כל פשטידה/קיש את יכולה להכין יום קודם. אין בעיה.

    1. תפוח האדמה מעדן את הטעם (קמח תפו"א פחות מתאים). אפשר להמיר בקישוא או קולורבי.

  3. שבוע טוב כאן גיסתה של הודיה
    הצצתי באתר וממש נהנתי מהמתכונים רציתי מאד לקנות ספר והאתר לא נותן לי אשמח שתעני לי
    טלי

    1. היי טלי,
      יש אפשרות להשאיר פרטים כדי שנציג יוכל לחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית.
      אם לא מצאת את זה, את יכולה להשאיר טלפון בטופס צור קשר באתר.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי צופנת,
      אפשר למרות שלדעתי עם תפו"א זה יוצא יותר מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
      יום מקסים 🙂

  4. הכנתי ויצא מעולה! במקום פירורי לחם שמתי 3 כפות קוואקר ויצא מושלם.
    תודה אפרת על האתר ועל מתכונים נפלאים שמתאימים גם למאותגרות אפייה ובישול כמוני…

    1. היי אילנית,
      אולי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ' החדר.

  5. הי , הכנתי מספר מתכונים בעבר והכל יצא מעולה !!
    במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה של לביבות או שני סוגים של לביבות תפו"א ובטטה . האם אני יכולה לאפות 2 תבניות יחד ?? האם יש צורך לאפות בתוכנית טורבו וכמה זמן לאפות .תודה

    1. היי אהובה,
      אני אישית תמיד מעדיפה לאפות בנפרד בכמה פעמים אבל בגדול אפשר לאפות 2 תבניות ביחד בתנור על תוכנית טורבו שאמורה לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
      לגבי זמן אפיה, זה אמור להיות אותו זמן גם בטורבו אבל מאחר וזה משתנה בין תנור לתנור אני ממליצה לעמוד על המשמר ולבדוק את הלביבות במשך האפיה 🙂
      יום מקסים

  6. ואוו יצא מעולה הכנתי את זה עם חברה והיא במקום הפטרוזיליה היא שמה סלרי יצא מדהים…תודה רבה 🙂

    1. היי ענבל,
      אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בתבנית אחת כמו פשטידה. האפיה תהיה ב180 מעלות כ 30-40 דקות.
      ממליצה לשמן מעט את התבנית לפני.
      שבת שלום 🙂

  7. שלום, אין לי גביע 250 גרם גבינה לבנה יש לי 750 גרם אז כמה כוס/כפית צריך להגיע ל-250 גרם גבינה לבנה? תודה, לימור!

    1. הי לימור,
      במתכון הזה אין צורך בגבינה לבנה אבל אם את שואלת בלי קשר אז שימי שליש מהקופסה (לדעתי זה יוצא בסביבות 5 כפות גדושות).
      יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר