מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרוב מאודה

כרוב מאודהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 28, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לכרוב מאודה ברוטב עגבניות – מומלץ כתוספת ליד כל ארוחה. אפשר להגיש על אורז לבן או פירה. 

כרוב מאודה

מצרכים:

חצי כרוב לבן (כ-500 גרם) חתוך לרצועות דקות

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 כפות רסק עגבניות

כוס מים חמים

כף גדושה סילאן

תיבול: 3/4 כפית מלח, כפית מלאה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הכרוב והשום ומערבבים כדקה.

-שופכים מים חמים ומוסיפים רסק עגבניות, סילאן ומתבלים במלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל שחור.

-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהכרוב מתרכך. יש לערבב מידי פעם. אם עדיין יש מים במחבת, ממשיכים לבשל כ-5 דקות ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

64 תגובות

הוסף תגובה
  1. היוש,
    בתור נערה, כרוב מאודה הייתה אחת התוספות היותר אהובות עליי. מאז ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין ולהתחקות אחר הטעם ופשוט לא הצלחתי. ואז ניסיתי את המתכון שלך, וכפי כל המתכונים באתר – הוא מושלם (חריף קצת אמנם בשבילי, אבל להבא אדע להפחית בכמות), וטעים טעים.
    תודה רבה!!!!!!

    1. אני קיבוצניקית וזהו מאכל ילדות-מכינה אותו קבוע ואוהבת אותו דווקא קר ובלי החריף .שמחתי מאד לגלות שאינו סלט של קיבוצניקים-מה שישר מעלה אסוציאציה של אוכל משמים(ודי בצדק).כיף לגלות פתאום את המתכון סתם כך בשיטוט.

  2. היי אפרת

    אם אוסיף פפריקה חריפה וגם פלפל שחור לא יצא חריף?

    אני פחות אוהבת חריף אפילו לא מעט.

    בתודה.

    1. אם את לא אוהבת בכלל חריף תוותרי על הפפריקה החריפה והפלפל השחור.

  3. הי אפרת,
    אין על האתר שלך!
    תודה רבה על מתכונים מדהימים אחד אחד!
    יש לי חבילת כרוב סגול קצוץ
    יכול להתאים? או שמתאים רק לכרוב הלבן?

  4. הי, אתר מדהים!
    כל כך פרקטי וטעים!
    שאלתי היא איך ניתן להוסיף למתכון הזה חלבון?
    ( עדשים/ עוף)
    תודה!

  5. מחר עומדת לעשות זאת, יש לי סילאן ללא תוספת סוכר. אין לי בעיית סוכר אבל למה שתהייה

    השתדלו להוציא אל הסוכר מן המתכונים. יש גם שקיות של סוכר סלק, כדאי לשמור גם כשאתן עדיין צעירות.
    תודה על הרעיון לבישול הכרוב.

  6. היי

    הכנתי הרגע יצא מדהים

    העיניין הוא שנוצרו מעין חוטים בכרוב וכמעט "נחנקתי"
    הצלחתי להוציא .
    מה עושים כדי שלא יצרו חוטים .

    1. לא נתקלתי בתופעה. מה הכוונה חוטים? הם נוצרו במהלך הבישול או שמת לב אליהם כבר בשלב חיתוך הכרוב? זה כרוב לבן רגיל?

  7. היי אפרת
    אני משתמשת המון באתר ומאד מאד נהנית ממנו.
    נתקעתי עם כרוב קצוץ שהתחיל להיות 'רטוב' במקרר.
    לא אוהבים אצלי כרוב מאודה.
    יש לך אולי איזו פשטידה בשבילי?
    תודה רבה מאד!!!

    1. היי מלכי,
      אין לי מתכון לפשטידת כרוב. אשתדל להעלות בהמשך.
      כעקרון הייתי מנסה לטגן בצל קצוץ ואז את הכרוב. לסחוט מנוזלים ולערבב עם 2-3 ביצים, 3-4 כפות קמח ו3-4 כפות גבינה לבנה. מתבלת בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ושולחת לתנור ב180 מעלות במשך לפחות 45 דקות.

  8. היי אפרת, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף רצועות גמבה? אם כן, צריך לשנות משהו מבחינת התבלינים או כמות המים??

  9. עשיתי אתמול בהנחיתך, ויצא פשוט מהמם!
    לא ידעתי שכרוב יכול להןוות תוספת חמה לארוחת צהרים. תודה!

  10. האם אפשר לוותר על סילאן (סכרתיים)ואם חשוב ! אז אולי אפשר מייפל
    ואגב תודה אל מתכון מרק המש יצא מעולה כולם נהנו בערב שבת ממרק מעולה

    1. היי תמי,
      שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
      אפשר לוותר על הסילאן ולטעום את התבשיל. אם תרגישי שחסרה מתיקות אפשר להוסיף קצת מייפל לפי הטעם.
      שבוע טוב

    1. כן גליה, תתחילי מחצי כף סוכר ותוסיפי יותר לפי הטעם.
      יום נפלא 🙂

  11. שלום
    אני מתמשת בחלק מהמתכונים שאת מפרסמת ונהנית מהם יחד עם בני משפחתי..
    שאלתי למה אי אפשר לעשות העתק הדבק למתכון שאני בוחרת?
    תודה

    1. היי גרציה,
      את יכולה לעשות "העתק-הדבק" מדף ההדפסה. הכוונה ללחוץ על הדפסה ומהדף שיפתח תוכלי להעתיק את הטקסט.

  12. היי,
    האם יש בעיה עם הדפסת המתכונים ?
    כאשר לוחצים הדפסה מראה את המתכון בצד שמאל כמו באנגלית.

    יפה

    1. היי יפה,
      אצלי אני רואה את זה בצורה תקינה (מיושר לימין).
      מאיזה דפדפן את גולשת?
      האם את יכולה לשלוח צילום מסך לכתובת מייל [email protected]?

  13. מתכונים מעוררי תיאבון ופשוטים להכנה שוב תודה!!!!

    במקום רסק עגבניות… האם ניסית עגבניות קצוצות?? פשוט החוזק שונה ואני שואלת את עצמי אם זה ישנה במידה רצינית את התבשיל. ??

    1. היי אורית,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. כדאי לבשל קצת את העגבניות הקצוצות עם מכסה (אחרי טיגון הבצל) ולהמליח מעט עם המלחייה כדי לזרז את התרככותן ורק אז להוסיף את הכרוב.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מלי,
      את מתכוונת שאת רוצה להכין מתערובת של כרוב וגזר טריים? אם כן, אני חושבת שאפשר.
      חג שמח 🙂

  14. שלשום הכנתי יצא טעים ביותר .ובטוח שאכין שוב .תודה רבה.
    חשבתי להכין מחר ליום שישי בערב. אם אחמם קצת בתנור על חום שבת-ישאר ככה ולא יתייבש?תודה

    1. היי ענתי,
      מאחר והתבשיל עצמו הוא רטוב ולא יבש אז לא אמורה להיות בעיה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי ענבל,
      אני מתלבטת (רק לגבי השילוב של הכרוב הסגול עם הרסק) אבל אני חושבת שאפשר.

    1. היי דבי,
      נראה לי שאפשר למרות שהרסק מוסיף טעם.
      אם את מכינה בלי אולי כדאי שתוסיפי 1-2 כפיות אבקת מרק.
      שבוע טוב 🙂

  15. הכנתי אתמול וכרגיל יצא מדהים.
    שלחתי לנכדים וקבלתי הודעה עם סמיילי גדול שהיה מאד טעים.
    הסמיילי הוא בשבילך!!!!!!!!!!!1

  16. אתמול הכנתי לארוחת צהריים לצד קינואה וסלט היה מושלםםםם לא נתתי למים לגמרי להיספג כי רציתי שירטיב את הקינואה….תודה רבה על האתר הניפלא שתמיד מציל אותי!!:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר