מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרוב בתנור

כרוב בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 13, 2017
Last modified:אוגוסט 1, 2018

Summary:

מתכון לכרוב צלוי בתנור – קל להכנה וטעים באופן מפתיע

כרוב בתנור

מצרכים:

כרוב לבן בינוני-קטן חתוך לחתיכות גדולות (כ-1300 גרם)

3 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

חצי כף סילאן

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל190 מעלות.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את חתיכות הכרוב.

-מערבבים בקערית שמן זית, רוטב סויה וסילאן. יוצקים מעל הכרוב באופן שווה ומעסים בעדינות מכל הכיוונים. מפזרים בעזרת מלחייה מלח ופלפל שחור באופן שווה ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות. הופכים בזהירות את חתיכות הכרוב ומשאירים ל 10-20 דקות נוספות, עד להזהבה.

*ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.

כרוב בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא טעים באופן מפתיע !
    איך אפשר שהכרוב לא יתפרק כשחותכים אותו?
    החתיכות הקטנות נשרפות באפייה.
    תודה רבה!

    1. היי מירב,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      גם אני עדיין לא מצאתי פתרון לחתיכות הקטנות שנשרפות. אם יהיה לי רעיון כמובן שאעדכן.

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר.

    1. לדעתי כן. בגלל שלכרוב הסגול יש טעם יותר חזק מספיק לתבל בשמן זית, מלח וקמצוץ פלפל שחור.

  2. יצא מצוין, למרות שעשיתי קצת שינוי בתיבול בגלל מגבלות דיאטה רפואיות. פיזרתי שומשום למעלה ב- 10 דקות אחרונות..

    1. בגדול אפשרי. אני פחות אוהבת את הטעם של הקוקוס עם כרוב אבל זה עדיין של טעם.

  3. היי

    אם אין לי רוטב סויה ואני מוסיפה במקום כף סילאן כהמלצתך
    האם להוסיף כף סילאן נוספת על חצי הכף סילאן שיש במרכיבי המתכון?

  4. שבוע טוב וחודש טוב!
    הכנתי ויצא מצוין
    בדיוק כמו שכתבת
    טעים באופן מפתיע
    לא חלמתי שהכרוב ישאר כזה קראנץ' אחרי האפיה

    1. היי דבי,
      פחות מומלץ כי החתיכות דקות מידי והן ממשיכות להתכווץ גם באפיה.
      שבת שלום 🙂

  5. בוקר טוב. תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך! אפשר להחליף סילן לדבש? מה יחס בין סילן ודבש במתכונים?
    תודה!

    1. היי אולגה,
      אפשר לשים בין רבע לשליש כף דבש מאחר והדבש יותר מתוק מהסילאן כמעט בחצי.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר