מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרוב אדום מבושל

כרוב אדום מבושלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 31, 2016
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לכרוב אדום מבושל שניתן להגיש כתוספת לצד מנה עיקרית

כרוב אדום מבושל

מצרכים (כ-5 מנות):

2 כפות שמן זית

כרוב אדום קטן (כ-800 גרם) חתוך לרצועות דקות

תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה גסה

שליש כוס מים

4 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש (או 2 כפיות שטוחות סוכר)

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רצועות הכרוב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.

-מוסיפים את המים, מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף מים ולהנמיך לאש נמוכה יותר).

-מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים. מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20-25 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

כרוב סגול מבושל, מתכון כרוב אדום מאודה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

25 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני מכינה בלי תפוח ובלי דבש אבל מוסיפה סוכר הרבה סוכר ויותר לימון טועמת בדרך בגירסה הדיאטיתת שלי אני סמה סוכרזית לבישול יוצא מעולה אבל חייבים לטעום כל הזמן ולתקן טעמים .

  2. עשיתי את הכרוב האדום בדיוק לפי המתכון והאמת שלא יצא לי טעים יש לך רעיונות לשדרוג?

    1. את מרגישה שחסר תיבול או שאת לא אוהבת את הטעם של הכרוב שהוא מבושל?

  3. ערב טוב אפרת,

    אתר נפלא! מבשלת הרבה מהמתכונים וזוכה לשבחים רבים אותם אני כמובן משייכת לך ושולחת אותם לאתרך.
    לאחרונה עוסקת יותר בנסיון לבשל אוכל דיאטתי.
    האם ישנה אפשרות לצרף למתכונים שלך קלוריות למנה?
    זה עוזר מאוד בכדי לבנות תפריט.
    לחילופין, אם תוכלי להמליץ על דרך לחשב את הקלוריות גם אשמח.
    תודה ושוב תודה על אתר מקסים וטעים!

    1. היי רחל,
      אני מתכננת לעשות הפרדה בין מתכונים בריאים לדיאטטיים ולהוסיף קלוריות במתכונים הדיאטטיים.
      באינטרנט יש מחשבוני קלוריות שניתן להשתמש בהם כדי לחשב את הקלוריות. פשוט רשמי בגוגל "מחשבון קלוריות".
      ערב נעים 🙂

  4. שלום לך אפרת!

    800 גר' זה כמעט חבילה גדולה של כרוב קצוץ? לכמות כזו התכוונת?

    והבישול כ"כ קצר?

    תודה לך!

    1. היי דבי 🙂
      אני השתמשתי בכרוב שלם אבל אם רשום על החבילה 800 גרם אז הכמות מתאימה. זה נראה הרבה אבל הכרוב מצטמצם ומאבד מנפחו במהלך הבישול.
      משך הבישול יוצא כחצי שעה. זה אמור להספיק.

  5. הרגע הדפסתי את המתכון והולכת להכין. המתכון נראה לי מעולה ובטוח שבני המשפחה יאהבו.
    תודה תודה.

  6. מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לקחת מתכונים והכל יוצא נפלא
    רציתי לשאול כמה זמן הכרוב נשמר במקרר
    שנה טובה
    חני

  7. הכרוב האדום יצא לי נהדר. במקום שמן זית שמתי שמן קוקוס.
    לפני הרבה שנים היה לי מתכון לתבשיל אורז עם כרוב לבן, עם תבלינים ורסק עגבניות. לא מצליחה להיזכר. האם יש למישהי את המתכון? אשמח.

    תודה על המתכונים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר