מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מבשלים כרובית

איך מבשלים כרובית

איך מבשלים כרובית

כרובית היא אחד הירקות הבריאים שיש. הכרובית מכילה המון ויטמין C, B,A , חומצה פולית וסידן. הכרובית מסייעת בפעילות אנטי סרטנית. נלחמת בדלקות ומחזקת את המערכת החיסונית שלנו.

כדי להנות בצורה הטובה ביותר מהיתרונות התזונתיים שלה מומלץ לאדות אותה או לבשלה כמה שפחות זמן.

 

מתכון כרובית מאודה :

חומרים:

ראש כרובית בגודל בינוני-גדול

אופן הכנה:

חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושוטפים היטב מתחת לברז.

מרתיחים מים בסיר מכוסה. כשמים רותחים, מסירים את המכסה ומניחים מסננת (רצוי ממתכת) מעל הסיר ובתוכה מניחים את פרחי הכרובית. מכסים את המסננת ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הכרובית.

 

איך חולטים כרובית?

מרתיחים מים בסיר.  כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הכרובית. מסננים. מומלץ להעביר לקערה עם מי קרח (זה שומר על פריכות הכרובית).

 

כמה מתכונים מומלצים:

כרובית בתנור

פשטידת כרובית

ברוקולי וכרובית מוקפצים

כרובית בטחינה

לביבות כרובית אפויות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

23 תגובות

הוסף תגובה
    1. בישול באידוי הוא בישול שאינו מצריך שמן ומתבצע באמצעות אדים של מים חמים.
      אם אין לך סיר אידוי אפשר להרתיח מים בסיר רגיל ומעל הסיר לשים מסננת (רצוי מנירוסטה). מה שבעצם קורה זה שהאדים חודרים דרך הנקבים שבמסננת ומבשלים את הירק.

    2. אני מניחה שאפשר לשים במחבת עם קצת מים. יהיה כדאי לכסות את המחבת.

  1. אם זה ישר לתנור לא לתת לזה בישול קצר?
    אפשר גם פשוט להרתיח מים רותחים לשפוך על הכרובית להשאיר 5 דק ואז לסנן מהמים?זה גם בסדר בשביל ההכנה של הכרובית?
    במקום להשתמש בסיר עם מים רתוחים?

    1. לא חובה לבשל לפני.
      וכן, אפשר להרתיח מים ולשפוך על הכרובית, להשאיר 5 דקות ולסנן מהמים (במקום לבשל בסיר).

    2. אז מתי כן לבשל לפני?
      כל עוד נכנס לתנור מספיק לשטוף את זה ?
      נגיד אני לא רוצה להשתמש בתנור?

  2. היי

    רציתי לשאול לגבי הכרובית

    ידוע שכשחותכים ירק ושומרים למשך זמן הערך התזונתי יורד ככל שעובר הזמן

    האם ידוע לך מה בקשר לכרובית

    אם אני חותכת חלק מפרחי הכרובית נגיד חצי מהכרובית ומשתמשת בפרחים שחתכתי ולא חותכת את שאר הפרחים משאירה אותם

    ומשתמשת למחרת האם גם פה יורד הערך התזונתי?

    1. היי עינת,
      זה נכון לגבי כל ירק. ככל שחותכים קטן יותר את הירק הוא מאבד יותר מהר מערכו התזונתי. לכן לגבי כרובית ככל שהפרחים יהיו גדולים יותר זה יותר טוב.

    1. ממלאים סיר במים רגילים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש בינונית (בלי מכסה), עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית (הזמן יכול להתארך אם הכרובית חתוכה גדול או לפי סוג הכרובית).

  3. סליחה השאלה הקודמת היא בקשר לסלט עם הברוקולי.
    האם כרובית מאודה כזו טעימה וכיצד להגישה? חם או קר?
    שוב תודה!

    1. היי דבי,
      איזה סלט? את מתכוונת למתכון של הברוקולי מוקפץ עם כרובית?
      כרובית מאודה זאת פשוט הדרך הכי בריאה לאכול כרובית כי אז הערכים התזונתיים של הכרובית נשמרים בצורה הכי טובה. הטעם הוא טבעי של כרובית כי אין פה תיבול. אפשר להוסיף קצת מלח ופלפל. אפשר להגיש את זה כתוספת לצד כל ארוחה או לקצוץ את הכרובית ולהוסיף לסלט טרי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר