מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרובית מוקרמת

כרובית מוקרמתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 10, 2015
Last modified:פברואר 15, 2019

Summary:

כרובית מוקרמת בתנור עם שמנת וגבינה

כרובית מוקרמת

מצרכים:

1 כרובית בינונית (400 גרם) מפורקת לפרחים

1 כף שמן זית

1 ביצה

חצי כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה

2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה)

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומבשלים את פרחי הכרובית על אש גבוהה עד לריכוך במשך 5-10 דקות (אם מזלג ננעץ בקלות בפרחים זה מוכן). מוצאים ומסננים. הערה: ניתן להפשיר כרובית משקית קפואה ובכך לחסוך את זמן הבישול.

-מערבבים בקערית את הביצה, שמן זית, שמנת, גבינות, מלח ופלפל שחור.

-מסדרים את הכרובית בצורה אחידה בתבנית (בגודל אינגליש קייק) ושופכים מעל את התערובת.

-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.

*מומלץ להגיש מיד בתום האפיה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום, מתכונים מעולים, תבורכי. אנחנו מנסים את המתכון הזה , אולם ברכיבים רשום שמנת מתוקה ובהמשך רשום שמנת לבישול . מה עדיף ? כמו כן לגבי של א. מרק מה הכמות? תודה רבה על המתכונים המצוינים . אנחנו נהנים גם מהספר שלך שקבלתי מביתי כמתנת יום הולדת .

    1. היי 🙂
      אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.
      אפשר לוותר על אבקת המרק או להוסיף כחצי כפית.

    1. זה לא אמור לקרות.
      השתמשת בכרובית משקית קפואה?
      אפית בחום עליון וחום תחתון ושמת את התבנית במרכז התנור?

    1. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

    1. אולי חלב אבל הייתי שמה כמות קטנה יותר מאחר והחלב דליל יותר. בין רבע לשליש כוס.

  2. הפשטידה נהדרת וטעימה
    האם יש דרך להפוך אותה ליותר יציבה? כבר פעם שניה שאני מכינה אותה ומחכה שיתקרר ואז חותכת ובכל זאת היא לא נחתכת כפרוסות מוצקות. למה?
    תודה מראש

    1. היי יוכי,
      הכרובית במתכון הזה היא פחות יציבה.
      אם את רוצה פשטידה שתחתך לפרוסות יציבות את יכולה להכין את פשטידת הכרובית (אגב, אם את רוצה פשטידה חלבית את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כחצי כוס גבינה צהובה ו2 כפות גבינת פרמזן).

  3. תודה על המתכון! נראה מעולה. האם אפשר להוסיף גם תפוח אדמה לחגיגה? אם כן, צריך לרכך גם אותו מראש בבישול או אידוי, נכון?

    1. כן ליאור, אפשר לשלב גם תפוחי אדמה ויש לרכך גם אותו לפני באיזה דרך שנוחה לך 🙂

    1. היי ספיר,
      אפשר לוותר על הפרזמן.
      את יכולה לשים כל גבינה אחת שיש לך- בולגרית, פטה, מוצרלה או פשוט גבינה צהובה רגילה.
      חג שמח 🙂

  4. אני רוצה להכין את הפשטידה מראש יום לפני האירוח. אפשרי לאפות היום ומחר לחמם שוב לפני ההגשה?

    1. היי,
      אפשר אבל קחי בחשבון שהיא מעט מתייבשת והרבה יותר טעים לאכול את זה לאחר אפיה, מיד כשזה יוצא מהתנור כי אז היא הכי עסיסית. לכן אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה יהיה מומלץ יותר. אפשר יום לפני לרכך ולחתוך את הכרובית ולסדר בתבנית. לערבב בקערית את כל שאר החומרים ולעטוף בניילון נצמד ומחר פשוט לשפוך את התערובת על הכרובית ולאפות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיכל,
      את יכולה להשתמש בשמנת לבישול עם אחוזי השומן הכי נמוכים (10% שומן).
      לגבי היוגורט- אני מניחה שאפשר למרות שלא ניסיתי.
      יום נעים 🙂

  5. בשמחה יעל 🙂
    אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט (של חב' אסם) אבל אם את רוצה להימנע לגמרי משימוש באבקת מרק מספיק לשים יותר מלח. אם את רוצה להכין תערובת שמזכירה את הטעם את יכולה בנוסף למלח להוסיף תערובת של עשבי תיבול טחונים (כמו פטרוזיליה ורוזמרין), בצל יבש טחון וקמצוץ סוכר.
    שבוע נפלא:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר