מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרובית בתנור

כרובית בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 14, 2016
Last modified:פברואר 17, 2018

Summary:

מתכון כרובית בתנור בציפוי פריך

כרובית בתנור

מצרכים (3-4 מנות):

800 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

4 כפות שמן זית

5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

חצי כוס פירורי לחם

כפית גדושה שומשום, כפית גדושה קצח (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את פרחי הכרובית.

-מערבבים בקערית שמן זית, צ'ילי מתוק, שום כתוש ומלח ומתבלים היטב את פרחי הכרובית.

-מפזרים מעל פירורי לחם, שומשום וקצח ומערבבים.

-אופים בתנור במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

71 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון מעולה.
    חיממתי במיקרו כרובית קפואה עם מלח ומיץ לימון, 3 דק.
    סיננתי והמשכתי לפי המתכון.
    הוספתי מעל פירורי פנקו. כולם טרפו ונגמר…

  2. הי אפרת, אני ממש אוהבת את המתכון הזה,
    תמיד אני מפשירה את הכרובית (קפואה משקית) אבל היום לא הפשרתי אז כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
    תודה!

  3. לא צריך להרתיח קודם את הכרובית? חברה אמרה לי שצריך.
    ותודה רבה על כל המתכונים!

    1. אפשר להרתיח, מספיק כמה דקות ואז לסנן ולייבש. ההרתחה טובה גם לניקוי הכרובית וגם לריכוך שלה שזה יכול לזרז את משך האפיה.

    2. מומלץ להשרות לפני במים עם חומץ.
      לאחר מכן ניתן לבשל במים רותחים במשך 3-5 דקות.

    1. היי עינת,
      אם התכוונת לשמן שומשום אז למיטב ידיעתי הוא עמיד בפני חמצון.

  4. היי

    האם אפשרי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית פה?
    פשוט ממה ששמעתי ששמן קוקוס יותר בריא ולא מתחמצן

  5. מכינה כבר בפעם השניה (והפעם כמות כפולה)
    לפנק את המשפחה..
    ממש טעיםם ! ופשוט.
    הכנתי עם כרובית של סנפרוסט
    תודה רבה

    1. היי אסתי,
      פירורי הלחם תורמים למרקם סוג של פריכות אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי.

  6. כנראה אופים בהתחלה במשך 20 דקות
    עם 20 מעלות אנחנו כבר בשלב האכילה.

    מעלות דקות הדקדוק המתמטי ולקינוח
    כל המעלות והשבחים על הטעם המדהים.

  7. כלכך מעורר תיאבון ובריא

    יש לי כרובית שלמה גדולה ויפיפיה
    מעבר לזה לא יודע מה עושים ….
    מה עושים ?

    1. היי קובי,
      אפשרות אחת היא לפרק את הכרובית לפרחים קטנים ולהכין לפי המתכון הזה או להכין כרובית שלמה בתנור: להרתיח מים בסיר ולהוסיף להם כפית גדושה מלח. כשהמים רותחים להוסיף את הכרובית השלמה (חשוב שכולה תהיה מכוסה במים) ולבשל על אש בינונית בלי מכסה במשך כ-10 דקות. להוציא ולצנן קצת בחוץ. להבריש את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל ולהניח על נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-30 דקות לפחות או עד להזהבה וריכוך.
      לטעם יותר מעניין אפשר לתבל את הכרובית השלמה בתיבול לפי המתכון הזה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    2. היי

      האם הכרחי לשים מלח כדי להכין כרובית שלמה הכונה לכפית מלח שמוסיפים אחרי שהמים רתחו

    1. היי רוית,
      זה תלוי כמה מנות אחרות את מכינה. כעקרון כרובית אחת מספיקה ל3-4 מנות אבל אם מוגשות יחד עם זה מנות נוספות כל אחד לוקח קצת אז כרובית אחת יכולה להספיק. אם אין הרבה מנות כדאי להכין 2 כרוביות.
      חג שמח 🙂

    1. היי ליאת,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      במקרה הזה לא חובה לבשל לפני את הכרובית.

    1. האמת, שמתי קצת מייפל ותבלין צ'ילי, והוספתי קצת מים בשביל הנפח. יצא סביר ונאכל.

    1. היי אביבית,
      זה יוצא 2 כרוביות קטנות או כרובית אחת גדולה. יש לפרק ולחתוך את הכרובית לפרחים (בבסיס לא משתמשים).
      יום נפלא 🙂

    1. היי,
      אפשר להשתמש בכרובית קפואה. אין צורך לבשל אותה, רק להפשיר.
      אני מניחה שזמן האפיה יתקצר קצת.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אלינה,
      מערבבים את הכרובית עם הרוטב ומפזרים פירורי לחם מעל.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  8. היי אפרת
    יש לי חבילה של כרובית וברוקולי מעורב קפוא. האם אפשרי להכין איתם את המתכון הזה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר