מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרובית בטחינה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 14, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון קל להכנה וטעים: כרובית בטחינה אפויה בתנור

כרובית בטחינה

מצרכים (2-3 מנות):

כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)

2-3 כפות שמן זית

כפית סילאן

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

לטחינה:

6 כפות מלאות טחינה גולמית

שן שום כתושה

4 כפות מיץ לימון

שליש כוס מים קרים (ניתן להוסיף יותר במידת הצורך)

מלח (כשליש כפית שטוחה)

*לקישוט (לא חובה) – כף עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:

-ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה (ללא מכסה) במשך 7 דקות. מעבירים למסננת.

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את פרחי הכרובית.

-מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הפרחים.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הטחינה ויוצקים על הכרובית לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל עלי פטרוזיליה (לא חובה).

סלט כרובית בטחינה






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מהמם, תודה על המתכון. רק לא היה לי סילן אז החלפתי בדבש, והחזקתי בתנור 20 דקות ולא 30-35 דקות

  2. אפרת תשמעי: קטפת מחמאות על הכרובית !
    הגשתי אותה עם הטחינה באמצע . טיבלתי כמו שכתבת רק שכפיות הסילאן שלי היו מלאות, עם בטן. אפיתי באייר פריי והרוטב נשאר בדפנות נייר האפיה ,כך שבתחתיתו הפלחים נשארו מלאי רוטב…אבל החלקים העליונים של הכרובית הפכו למעושנים וקריספים . אני יכולה להמשיך ולתאר…אבל כאן אפסיק ואגיד שהתמוגגנו.
    תודה

  3. הרוטב לא מספיק של הסילאן והשמן וכו' כשהוצאתי מהתנור את הכרוביות הן לא היו ממש עם הרבה צבע וטעם, מדוע ?
    הוספתי אפילו עוד רוטב..
    תודה

    1. היי לימור,
      בגלל שמגישים את הכרובית עם טחינה אז התיבול של הכרובית הוא עדין.
      בכל מקרה, אם רוצים להדגיש יותר את הטעם של הכרובית כדאי לשים יותר סילאן, מלח ופלפל.

    1. היי דורית,
      ניתן להגיש חמים או פושר. לפני ההגשה אפשר לחמם מעט את הכרובית על הפלטה בלי הטחינה.
      שבת שלום :-)

  4. היי,
    אני ממש מופתעת מהקלות והפשטות של מתכונים כה טעימים ומזינים,תודה רבה לך אהובה,
    בזה הרגע מתבשל אצלי מרק חומוס,מקווה שיצא טעים :-) אני לא משתמשת במרק עוף ולכן הוספתי כורכום במקום.

    זוהי לי הפעם הראשונה כאן באתר ושמחה לגלות את כל השפע המדהים :-)
    הודיה גדולה לך מקרב הלב <3
    אורנה :-)

  5. אני מרגיש מרומה!. כתבתם מתכונים ב10 דקות אבל בעם זה סתם תרגיל שיווקי. כל מתכון מעל 10 דק (כולל חימום בתנור וההכנות)

  6. שלום רב,

    המתכונים נהדרים ולא פחות מזה קלים להכנה.
    המלצה קטנה, במיוחד לחגים שמארחים הרבה אנשים, לרשום במתכון כמות הסועדים. תודה.

    בברכת חג שמח, שנה טובה טעימה ומתיקה.
    מירי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »