מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כרובית אפויה

כרובית אפויהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 22, 2018
Last modified:יוני 18, 2018

Summary:

מתכון כרובית אפויה בתנור בתיבול עדין וטעים

כרובית אפויה

מצרכים (כ-3 מנות):

700 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

2-3 כפות שמן זית

כפית פפריקה מלאה

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית תבלין פטרוזיליה (פטרוזיליה מיובשת)

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה.

-מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים באופן אחיד את הכרובית בשמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת ופלפל שחור.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בכרובית.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

50 תגובות

הוסף תגובה
    1. מוזר, כי זה אמור לצאת מעודן בטעם.
      שמת את הכמויות לפי מה שרשום במתכון? כמה כרובית שמת? יש איזה תבלין שמורגש במיוחד?

    2. עיר בתי את חומרי הרוטב בקערה וניגבתי את הכרובית ברוטב במקום לפזר מלמעלה, אולי זו הטעות?

    3. יכול להיות כי בצורה הזאת הכרובית באמת יכולה לקבל טעם חזק של התיבול.

  1. הי אני מאוד אוהבת את האתר שלך, ואצלי הוא תמיד מקום ראשון בחיפוש מתכונים! אז סליחה שלא תמיד חוזרת לעדכן אבל מאוד מודה לך על המתכונים המעולים!
    שאלתי היא האם אפשר להכין את המתכון הזה עם כרובית קפואה שעברה בישול (לא משתמשת בטריה מטעמי כשרות)

    תודה רבה!

    1. תודה הילה, כיף לשמוע 🙂
      אפשר להכין עם כרובית קפואה שעברה בישול. רק כדאי לעקוב אחרי האפיה כי לדעתי זה יהיה מוכן לפני הזמן.
      יום מקסים 🌺

  2. יצא מעולה ! תודה רבה על המתכון !
    אני מציע כדי לתבל את פרחי הכרובית באופן כמה שיותר אחיד לשים את כל מרכיבי התיבול בקערה ואז לערבב את פרחי הכרובית או למרוח שמן עם מברשת על פרחי הכרובית כשהם כבר בתבנית ולפזר מעל את התבלינים.

  3. יצא טעים ביותר!! למי שכתבו שהכרובית קשה עדיין אחרי אפיה של 45 דקות אז הפתרון שלי הוא לחתוך לפרחים ממש קטנטנים וזה נאפה ומתרכך יותר מהר וגם טעים לנשנוש בגודל קטן.

  4. היי אפרת

    האם נתקלת בתופעה שאבקת שןם מתקשה כמו אבן .

    פעמיים קניתי בתאריך תפוגה תקין וכשפתחתי להשתמש גיליתי שזה אבן . בלתי ניתנת לשימוש.

    מה עושים כדי להמנע מתופעה זו בשלישית?

    ושוב תודה על היח ועל הכל.

    1. כן זה קורה גם לי. זה בגלל שהיא סופגת לחות.
      אפשר לטחון אותה שוב (רצוי במטחנת קפה).
      אפשר גם לנסות להבא לשמור בקופסה מזכוכית ובתוכה לשים גם כמה גרגירי אורז יבש.

  5. בוקר אור לך,

    כרובית אפויה אפשר להקפיא? (בלי פירורי לחם רק שמן ותיבול).

    תודה לך ושבת שלום!

  6. הי,
    באיזה שלב מוסיפים את הפטרוזיליה היבשה, האם עם שאר התיבול?
    לא ראיתי שהפטרוזיליה מוזכרת.
    ואם אין לי פטרוזיליה יבשה, האם אפשרי להשתמש בטריה ובאיזה אופן?
    תודה

    1. היי לימור,
      כן. תיקנתי במתכון.
      אם אין לך פטרוזיליה מיובשת אפשר לפזר כף פטרוזיליה טרייה קצוצה.

  7. הכנתי את המתכון שלוש פעמים ויצא מדהים. אפילו הבן ששונא כרובית אכל קצת והודה שזה טעים. בפעם הראשונה עם הכרובית הטרייה די הסתבכתי אבל מאז עברתי לכרובית קפואה של סנפרסט וזה מתכון מנצח!
    השאלה היא כזאת: בשביל המתכון קניתי פטרוזיליה יבשה בשקית, העברתי אותה לצנצנת וזרקתי את השקית לפח. יש לך מושגג כמה זמן ניתן לשמור את הפטרוזיליה לפני שתהיה פג תוקף? תודה

    1. שמחה שיצא טעים.
      אפשר לשמור במקפיא כשנה. אל דאגה, זה לא קופא.

  8. הכנתי את המתכון והתבלון יצא מדהים!!! אבל הייתה בעיה עם הכרובית.. החזקתי אותה 35 דקות בתנור והיא עדיין הייתה קשה.. עוד חמש דקות עדיין קשה. עוד חמש דקות ועדיין קשה.. סך הכל 45 דקות ולא יכלי להחזיק יותר כי התבלון התחיל להישרף למעלה… התבלון מדהים והכרובים יצאה טעימה רק קצת קשה. רוצה הכין עכששיו שוב. מה אפשר לעשו כדי שהכרובים תספיק להתרכך והלמעלה עם התבלינים לא ישרף?
    תודה על מתכון קסום

    1. היי אלה,
      מוזר שזה לא התרכך גם אחרי 45 דקות. הכרובית היתה חתוכה לפרחים קטנים?
      בכל מקרה, פעם הבאה כדי לוודא שזה לא יקרה אפשר לבשל את פרחי הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, לסנן ולצנן ואז לתבל ולאפות.

    1. זה לא יפגע מהותית בטעם.
      מספיק להפשיר כרבע שעה על השיש.

  9. הבנתי מהתגובות פה שאם משתמשים בכרובית קפואה של סנפרוסט צריך להפשיר אותה קודם. איך מפשירים? על השיש? במיקרו? במים חמים? מה עדיף? כמה זמן לוקח?

    1. כן, עדיף להפשיר על השיש ואם אין זמן, אפשר לשים במים רותחים 1-2 דקות ולסנן.

  10. כמה שאלות לגבי המתכון:
    יש לי בבית פרחי כרובית קפואה בשקית, זה בסדר? עד כמה קריטי שתההי כרובית טרייה?
    אחי שמסדרת את הכרובית במגש לפזר מעליה את התיבול רק למעלה? אין צורך למטה? עם מה לפזר את התיבול? עם תרווד?
    תודה ולילה טוב

    1. אפשר להכין עם כרובית קפואה. את התבלינים יש לפזר מעל הכרובית בצורה אחידה ולערבב קצת עם הידיים כדי שהכל יתכסה בתיבול באופן אחיד.

  11. רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
    1. האם כרוביתקפואה של סנפרוסט מתאימה? אם כן האם כמות התיבול או החום בתנור או משך זמן האפייה משתנים? האם צריך להפשיר את הקכרובת לפני ואם כן אז איך?
    2. איך לסדר את הכרובית בתבנית? אפשר צמוד אן עם רווחים?
    3. נראה לי נורא קשה לתבל את הכרובית כשהיא כבר על המגש. האם אפשר לתבל כשהיא בקער ולערבב שם שתהה מתולת מכל הצדדים ואז לסדר במגש?
    המון תודה על האתר המדהים שלך!

    1. 1. אפשר להכין עם כרובית קפואה. אין שינוי בתיבול. מומלץ להפשיר לפני. טמפ' לא משתנה, זמן אפיה בסביבות 30-35 דקות.
      2. אם יש מקום בתבנית אז כדאי לרווח בניהם אבל בכל מקרה אין בעיה גם שיהיו צמודים.
      3. כן אפשר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר