מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כעכים מתוקים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 19, 2016
Last modified:אוקטובר 22, 2016

Summary:

מתכון לכעכים מתוקים פריכים שאי אפשר להפסיק לאכול- נסו ותראו.

כעכים מתוקים

מצרכים (כ-20 כעכים מתוקים):

2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)

כפית שטוחה אבקת אפיה

2 כפות מלאות סוכר

2 כפות דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן אבל הוא קחו בחשבון שהוא צובע את העוגיות)

קמצוץ מלח

חצי כוס שמן קנולה (100 גרם)

חצי כפית תמצית וניל (לא חובה)

6 כפות מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה ואם אין לכם- שימו מים)

*לציפוי:  כפית גדושה דבש/מייפל + 2 כפות שמן . שומשום, קצח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר: קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש/מייפל, מלח, שמן, תמצית וניל. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (הערה: אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף יותר מיץ תפוזים).

-לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים נחש וסוגרים לעיגול. מניחים על נייר האפיה (הערה: אם אתם נתקלים בקושי להכין עיגולים אפשר לעבוד עם ידיים משומנות בשמן או ליצור מקלות באורך של כ-10 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ).

-מערבבים בקערית כפית דבש/מייפל עם 2 כפות שמן ומברישים בנדיבות כל עיגול. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.

-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

כעכים מתוקים

כעכים מתוקים







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
      1. כל הכבוד על המהירות! לא ראיתי את התגןבה שלך ובינתיים המשכתי בלי ביצה, רק עם עוד מים וסוכר וניל בשביל למתן את המתיקות.
        עכשיו זה נאפה והריח בינתיים מצוין. נעדכן בהמשך על הטעם…….

          1. ועכשיו זה יצא מהתנור!
            פשוט מהמם!
            המתיקות מעודנת להם מעודנת וזה פשוט מוצלח! תודה!

    1. היי גלי,
      הדבש או הסילאן תורמים להדבקת החומרים. אם את שמה סוכר במקום אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף לתערובת ביצה שתדביק את החומרים.

  1. יצא משובח!!! אפיתי עם ילדי הצהרון שטרפו את התוצרת בשמחה רבה. רק הערה 6 כפות מיץ לא הספיקו והוספתי גם קצת מים ויצא בול.

  2. מהממות טעים טעים
    החתן שלי הוא טבעוני העוגיות באו בזמן.
    הוספתי לבלילה סוכר וניל אחד + כפית וניל כמו שרשום במתכון.

    תודה על כל המתכונים בזכותו כל יום שישי בבית משפחת מאיר יש אוכל טעים ומהיר.

    1. היי מיטל,
      עדיף קמח רגיל בתוספת כפית שטוחה אבקת אפיה אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
      חג שמח :-)

  3. חג שמח אפרת!!
    נראה מעולה וכמובן שניסיתי – עם מייפל ועם מים. היו לי שתי בעיות:
    1. הבצק יצא ממש פירורי. גם כשהוספתי עוד ועוד מים כשניסיתי ליצור נחש ועיגול זה נשבר לי כל הזמן. מה עשיתי לא נכון?
    2. כפועל יוצא עשיתי אותם עבים ולכן יצאו רק עשרה…
    אני לא דואגת לטעם (בתנור עכשיו) כי גם בעוגיות דבש וקינמון (שגם אותן אני מכינה עם מייפל)הבצק יוצא לי ככה אבל הטעם נהדר. יכול להיות שהקונץ במייפל שלי?

    תודה רבה!!
    ענת

    1. היי ענת,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ואז כמות הקמח היתה גדולה יותר ביחס לנוזלים?
      בכל מקרה עשית נכון שהוספת עוד מים.
      הבצק הוא לא מאוד גמיש ולפעמים קצת קשה ליצור עיגולים.
      אם יצא לך 10 עוגיות כנראה שאכן הכנת אותן גדולות ועבות. מקווה שזמן האפיה יספיק.
      אשמח לשמוע איך יצאו בסוף :-)
      חג שמח!

      1. יצא מעולה, רק נראה לי שבפעם הבאה אוסיף עוד מייפל בציפוי (התקמצנתי כי הוא יקר)
        זמן האפיה הספיק (אבל התנור שלי ממש חזק) ותודה רבה!!!
        אגב זאת אותה כוס שתמיד אני משתמשת אז לא נראה לי שזאת הבעיה. יש לציין שהקמח שלי הוא 70% אבל גם בו אני תמיד משתמשת לכל המתכונים שלך ותמיד יוצא פצצה =]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »