מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כנפיים בתנור

כנפיים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 25, 2017
Last modified:יולי 26, 2017

Summary:

מתכון לכנפיים בתנור ברוטב ברביקיו – ניתן להשתמש ברוטב ברביקיו קנוי מוכן או להכין את הרוטב בעצמכם.

כנפיים בתנור

מצרכים (2-3 מנות):

קילו כנפיים (כ-11 כנפיים)

שליש כוס רוטב ברביקיו מוכן

או

רוטב בהכנה ביתית: 3 כפות קטשופ, 2 כפות רוטב סויה, כף שטוחה דבש/סילאן, חצי כפית חרדל, 2 שיני שום כתושות.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-חוצים את הכנפיים או משאירים שלמים. מתבלים את הכנפיים ברוטב ומניחים בתבנית על נייר אפיה.

-מכניסים לתנור ואופים במשך חצי שעה. הופכים בזהירות את הכנפיים צד ומשאירים בתנור 30-35 דקות נוספות, עד שהכנפיים משחימות.

*ניתן להוסיף 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (בגודל של כס"מ וחצי).

כמו כל בשר, רצוי לרכוש כנפיים טריות. הן הכי טעימות.

כנפיים בדר"כ מגיעות עם מעט נוצות. אפשר לבקש מהקצב שישרוף את הכנפיים במבער. אם אין אפשרות כזאת אז אפשר לחלוט את הכנפיים במשך כחצי דקה במים רותחים, לסנן ולצנן מעט. לאחר מכן להסיר את הנוצות עם סכין.

אפשר גם לשרוף את הכנפיים על אש גלויה. מחזיקים כל כנף מעל להבת הגז ושורפים מעט את החלק החיצוני.

את הכנפיים ניתן להשאיר שלמות או לחצות באמצע בעזרת סכין.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

94 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום רב!
    לאחרונה גיליתי את האתר שלך והכנת כמה מתכונים שיצאו נהדר. תודה רבה!
    איפה ניתן להשיג את חוברת המתכונים?

    1. היי חגית,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של ספרי מתכונים. אעדכן באתר כשזה יהיה רלוונטי.

    1. היי מימי,
      אפשר לחמם סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ולטגן את הכנפיים כדקה מכל צד. לאחר מכן לתבל, להנמיך לאש בינונית-נמוכה, לכסות ולבשל במשך שעה.
      יש לערבב מידי פעם ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף קצת מים.

  2. היי עשיתי וממש לא נדבק הרוטב , השריתי את הכנפיים עם הרוטב לפני.
    מה לעשות עם זה עכשיו ? לא טעמתי עדיין זה בתנור , זה יצא לא טעים ? אם כן יש דרך לתקן ? זה לשבת בע"ה

    1. היי זוהר,
      אפשר להכין חצי מכמות הרוטב, למרוח בזהירות על הכנפייים גם בשלב זה ולשים בתנור ל10 דקות נוספות.

  3. היי אפרת, האתר תענוג. מאוד אוהבת את הקלות וההצלחה של המתכונים.
    האם אפשרי לערבב כנפי עוף עם כנפי הודו?

  4. האתר שלך שימושי וכייפי יותר מכל האתרי האוכל שנפגשתי בהם עד עתה
    שאלתי היא, האם אפשר לוותר על החרדל במתכון של הכנפיים או אם יש לך רעיון לתחליף חרדל?
    תודה רבה, את עוזרת לי המון!!!

  5. תודה על אתר מדהים! רוב התפריט שלנו מבוסס על האתר השווה שלך! רציתי לשאול אם יש לך מתכון לכנפיים שיוצאות עם הרבה רוטב (רוצה לתת גם לקטנטנים מעוך עם אורז ורוטב)? אשמח להפנייה…

  6. היי,הכנתי את המתכון הזה השבוע,יצא מעולה!מתה על המתכונים שלך!
    האם אפשר להכין עם הרוטב הזה גם חלקי עוף אחרים?(שוקיים/כרעיים)
    תודה!

    1. היי קובי,
      אתה מחפש מתכונים לבשר/עוף או כל מתכון?
      בגדול כמעט כל מתכון שאופים בתנור אפשר לאפות בטוסטר אובן.
      חג שמח 🙂

  7. היי אפרת ,
    יש לך אתר מהממם מהממם מהממם כל אוכל שאני מכינה יוצא לי מדהים .
    ( לגבי המתכון הנ"ל אין לי חרדל , במה אוכל להחליף ?)

  8. השתמשתי בכמות קטנה יותר של עוף, וכמות כפולה של תפוחי אדמה.
    בעלי נהנה מהעוף, והילד ואני מתפוחי האדמה.
    תודה.

    1. הכוונה לפתוח את התנור בזהירות ובעזרת תרווד או מזלג להפוך את הכנפיים צד כדי שיקבלו צבע יפה משני הצדדים.

  9. למה תמיד כשנותנים מתכונים בתנור לא רושמים באיזו אופצייה לבחור בתנור עצמו? יש לי 10 תוכניות בתנור. באיזו תוכנית מומלץ לבחור?

    1. תמיד בתוכנית אפיה רגילה שהיא קו עליון וקו תחתון, אלא אם כן רשום במתכון אחרת.

  10. בקשר לתפוחי אדמה, אפשר להוסיף עוד שתיים ולשים באותה תבנית עם עןף?
    מה להוסיף מרכיבים לתפוחי אדמה שיהיו פריכית וטעימות?

    תודה רבה!

    1. היי בן,
      אפשר להוסיף יותר תפוחי אדמה רק עדיף שכולם יכנסו ביחד בתבנית עם הכנפיים (ולא לפצל ל-2 תבניות).
      יש לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות בגודל כס"מ וחצי (אם הם יהיו יותר גדולים יכול להיות שלא יספיקו להתרכך). מספיק לתבל אותם באותו רוטב שמתבלים את הכנפיים.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  11. המתכון יצא מאוד מוצלח. אני בת 13 ואני רוצה להתפתח בהכנת אוכל. האתר הזה מאוד עוזר לי. תודה משפחתי ממש אהבה את הכנפיים שהכנתי.

  12. היי יש לי ילד אם בעיות הוא לא רוצה לאכול כלום יש לך טיפ בשבילי
    (הכנפיים מדהימות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

    1. היי רוי,
      מתחילים בדברים שהוא כן אוהב לאכול וכל פעם מוסיפים בצד עוד מאכל נוסף. אפשר גם לשלב את הדברים שהוא כן אוהב בתוך מאכלים.

  13. כמו כל המתכונים באתר ,גם המתכון הזה יצא מוצלח,ופעם שניה שאני מכינה אותו השבוע. תודה על אתר נהדר 🙂

    1. כן, כל חלק יכול להתאים, בעיקר שוקיים וירכיים.
      אם אלה לא כנפיים מומלץ לאפות ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. לא חובה להפוך צד.

    2. כרגיל תשובה מפורטת מהלב . אספתי את הספר המהמם שלך היום מת"א ואני הולכת לחגוג עליו

    3. שמחה לשמוע, תתחדשי ומקווה שתהני ממנו 🙂
      תודה והמשך יום מקסים!

  14. היי אפרת,
    אפשר לוותר על רוטב הסויה (ברוטב הביתי)?
    מזל טוב לרגל הוצאת ספר המתכונים, האם יש בו מתכוני בריאים ללא סוכר וכן שאר חומרים לא בריאים?

    1. היי ענת,
      אני חושבת שאפשר ואז מספיק לשים רק 2 כפות קטשופ ולהוסיף מלח (בסביבות רבע-שליש כפית).
      לגבי הספר, תודה על הברכות 🙂 בספר יש מגוון של מתכונים, חלקם כוללים גרסאות בריאות יותר להכנת המתכון. אם תרצי אשלח לך את תוכן העניינים של הספר למייל.
      שבת שלום!

    1. היי אסתי,
      הכנפיים מספיק שומניות אז אין צורך.
      אם את רוצה את יכולה לשמן קצת את נייר האפיה לפני שאת שמה את הכנפיים.

  15. נראה מגרה. בעלי מת על כנפיים. לי אין מושג איך לאכול אותן. אשמח למדריך איך חותכים כנפיים :-). תודה!

    1. היי שרון,
      הוספתי מידע נוסף על טיפול בכנפיים בתחתית המתכון. לא חייבים לחתוך את הכנפיים, אפשר להשאיר אותן שלמות. אם רוצים בכל זאת לחתוך אז אפשר לעשות זאת בעזרת סכין חדה (ובזהירות כמובן).
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר