מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כנפיים ברוטב צ'ילי

כנפיים ברוטב צ'יליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 26, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

כנפיים ברוטב צ'ילי בתנור- הכי פשוט והכי טעים.

כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק

מצרכים:

10 כנפיים חצויות

3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל

אופן הכנה:

מתבלים את הכנפיים (רצוי להשרות כמה שיותר זמן לפני) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190-200 מעלות למשך כשעה. יש לפתוח את התנור כעבור חצי שעה ולהפוך את הכנפיים.

*ניתן להגיש עם מיונז.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

52 תגובות

הוסף תגובה
  1. שאלה החצי שעה שבה הופכים את הכנפיים נימצאת במיסגרת השעה המתנה?
    או שממתינים שעה הופכים וממתינים עוד חצי שעה??

    1. לאחר חצי שעה הופכים ומשאירים חצי שעה נוספת (סה"כ שעה בתנור).

  2. הי אפרת צהרים טובים
    רציתי לשאול אם אפשרי להכין את הכנפיים ברוטב צילי גם בסיר?
    אשמח לתשובה מהירה

    1. כן אפשר. הרוטב מתקרמל והעור מעט יכול להשרף אבל זה רק העור אז אין בעיה.

    1. היי יוסי,
      אפשר אבל בגלל שחזה עוף הוא חלק יחסית יבש יש לחמם תנור מראש ל-210 מעלות ולאפות במשך 10 דקות מכל צד.

  3. היי
    אני רוצה להוסיף גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד הכנפיים.
    בשביל שהתירס ייצא קריספי, באיזה תוכנית בישול עליי לבחור? קו עליון ותחתון כמו של הכנפיים או טורבו? ובאיזה שלב יש להוסיף את גרגירי התירס?

    1. היי יפעת,
      כדי שהכנפיים לא יתייבשו שימי על קו עליון וקו תחתון. תוסיפי את גרגירי התירס כ-20 לפי סוף האפיה. ב-5 דקות האחרונות אפשר להעביר לתוכנית טורבו.

  4. היי. מנסה להבין את סדר הפעולות… לבשל קצת את הכנפיים במים רותחים בכדי להוריד שערות ונוצות.. ואז להשרות אותן לילה במשרה ואז לאפות? זה בסדר?. תודה רבה מראש

    1. היי,
      בגדול אין צורך לבשל במים רותחים אלא אם כן הכנפיים אינן נקיות ורוצים לנקות אותן בקלות.
      אם כן אז יש לבשל אותן קצת במים רותחים (כמה דקות) להוציא לקרש חיתוך, להמתין קצת שיתקררו ולנקות אותן. לאחר מכן לתבל אותן (לא חובה להשרות כל הלילה, למעשה לא חובה להשרות בכלל, זו רק המלצה) ואז לאפות.
      בהצלחה 🙂

  5. פשוט אתר מושלם!!! הכל פשוט טעים כ'כ כיף להכנס למטבח..אבל רק בזכותך…
    רצעתע לשאול יש לי רוטב סויה זה אפשרי לשים במקום צילי?

    1. תודה שרה!
      את יכולה לערבב רוטב סויה עם דבש ביחס כזה שתהיה כף אחת יותר של סויה (למשל 4 כפות רוטב סויה + 3 כפות דבש). במקום דבש אפשר לשים גם סילאן.
      אם יש לך רוטב טריאקי מוכן את יכולה להשתמש בו במקום הצ'ילי המתוק.
      שבת שלום 🙂

    1. היי דני,
      בדר"כ מוסיפים שומשום כשעושים ציפוי של פירורי לחם ולכן לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.

    1. היי דורית,
      המנה לא מצריכה מטבל אבל אם בכל זאת רוצים אפשר להכין מטבל של מיונז, שום ולימון (3-4 כפות מיונז, שן שום קטנה, כף מיץ לימון).
      שבת שלום 🙂

  6. מתכון נהדר, פעם ראשונה שבעלי אהב מאכל עוף שהכנתי, (בפעם השניה זה היה המתכון של השוקיים עם הזיתים), ומחר אכין את הכנפיים שוב. ובכלל כל המתכונים שניסיתי עד עכשיו מהאתר ,מצוינים וטעימים מאוד.תודה

  7. שלום ויישר כח על האתר המקסים …
    2 שאלות בבקשה :
    1. האם צריך לנקות את הכנפיים וכיצד ? וכיצד חוצים את הכנפיים בדיוק ?
    2. אם אני רוצה להכניס תפוחי אדמה לתבנית כדי שתהיה לי ארוחה באיזה שלב מכניסים את התפו"א האם לשים מים ? לכסות ? או פשוט להכניס מההתחלה עם הכנפיים ?
    תודה מראש

    1. תודה מיכל 🙂
      1. בדר"כ מנקים כנפיים רק אם יש עליהן נוצות (אפשר מראש לבחור כנפיים שנראות נקיות ולחסוך עבודה).
      אפשרות אחת היא להוציא את הנוצות בעזרת מספריים.
      אפשרות שניה היא להחזיק את הכנפיים עם צבת ולשרוף אותן כמה שניות מכל צד על להבה גבוהה.
      אפשר להשאיר את הכנפיים שלמות או לחתוך אותן לחצי בעזרת סכין.
      2. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לקוביות בינוניות-קטנות, כדי שיספיקו להתרכך (בסביבות 2-2.5 ס"מ) וכדאי לשים אותן מההתחלה יחד עם הכנפיים. בשלב הראשון אין צורך להוסיף נוזלים מאחר ובדר"כ הכנפיים מפרישות נוזלים אבל אם את רואה במהלך האפיה שחסרים נוזלים, תמיד את יכולה לפתוח את התנור בזהירות ולהוסיף מים.
      אין צורך לכסות.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

    2. אם אני ממלא בתבנית תפוחי אדמה בגובה של כ 4 ס"מ ומניח מעל את הכנפיים, זה בסדר? או שלא מומלץ להניח תפו"א בכזה גובה???
      והאם צריך לתבל את תפו"א לפני שאני מניח את הכנפיים?
      אם צריך לתבל, איזה תיבול את ממליצה?
      תודה מראש

    3. היי ישעיהו,
      אני ממליצה לבשל קודם את תפוחי האדמה במים או במיקרוגל עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להניח בתבנית אחרת הם יישארו קשים. אני גם בכלל ממליצה להניח את תפוחי האדמה ליד הכנפיים ולא דווקא מתחת. אותו תיבול של הכנפיים יתאים גם לתפוחי האדמה. ממליצה לחתוך אותם לקוביות.

  8. תודה על המתכון! יש איזו דרך לשפר את המתכון עם ירקות גם? כלומר, אם לדוגמא אוסיף פטריות, זה ייגרע או יוסיף לטעם? רציתי שדרוג קטן. אשמח להמלצות ממך.
    תודה מראש!

    1. בטח עדנה, את יכולה להוסיף פטריות וירקות כמו בצל, תפו"א, בטטה וקישואים שהולכים טוב עם צ'ילי מתוק 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר