מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כיסונים במילוי פטריות

כיסונים במילוי פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 6, 2014
Last modified:אוגוסט 6, 2018

Summary:

אמפנדס מהיר: מתכון קל ומהיר לבצק אמפנדס שמכינים במספר דקות וניתן למלא בכל מלית שתרצו 🙂

כיסונים

מצרכים (כ-20 יחידות):

לבצק:

2 כוסות קמח רגיל

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים חמים

1/2 כפית מלח

למילוי:

1 בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות קצוצות

1 כפית אבקת מרק/פטריות, פלפל שחור

לציפוי:

חלמון של ביצה טרוף (הצהוב)

שומשום/ קצח

אופן הכנה:

הכנת המילוי: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. מסירים מהאש.

הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמן, המים החמים והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מקמחים משטח עבודה ומערוך. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה (קוטר של כ-7 ס"מ). מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות.  מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום/קצח.

-אופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.

הכנת בצק לכיסונים הכנת בצק לכיסונים

 

 

 

 

 

 

 

הכנת בצק לכיסונים הכנת בצק לכיסונים

 

 

 

 

 

 

 

הערה:

כיסונים ממולאים – אפשרויות מילוי נוספות:

-פירה תפו"א עם בצל מטוגן.

-סלט טונה עם ביצה קשה.

-גבינה צהובה, בולגרית וזיתים קצוצים.

-רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות.

-חציל קצוץ מטוגן עם גבינת פטה.

-מילוי בשרי: בשר  או עוף טחון עם בצל.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

270 תגובות

הוסף תגובה
  1. שבוע טוב אפרת,
    הכנתי את הכיסונים מקמח מלא במילוי תפו"א ויצרתי צורות של בורקס.
    והכנתי גם רוטב פטריות לפי המתכון של הבורקס. הכל יחד יצא פשוט טעים!!
    הסתיים מהר! תודה
    איך אפשר להכין מילוי של תפוא ופטריות יחד?

    1. שבוע טוב ענת,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר לקצוץ פטריות ולטגן אותן כמה דקות במחבת ואז להוסיף לתערובת תפוחי האדמה ולערבב.

  2. הי אפרת
    יצא מעולה!!!!
    הכנתי במילוי פטריות…מהמם
    אבל היה חסר לי רוטב -הכנתי רוטב פטריות
    איזה רוטב את עושה?

  3. היי..
    הכנתי אותן כפי שרציתי כלומר כפי ששאלתי אותך..
    והן יצא מעולות!!
    הטעם פשוט שלמווווווות!!!! 😀😀
    אני שולחת גם תמונה בתקוה שתעלה!! 🙏
    נ.ב לא להבהל מהשומשום השחור… 😉😉
    בקיצור תודה רבה רבה❤️❤️❤️
    שידרגת לנו את הארוחה…. 😘😘😘

  4. היי …
    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
    האם אפשרי פטריות שימורים? אם כן אשמח להוראות הכנה…..
    תודה והמשך יום מוצלח!!

  5. אהלן! כיצד ניתן להמיר לקמח מלא?
    ואם יש לי כרישה, פטריות וחצילים איך ניתן לשלב?
    תודה!!

    1. היי אסי,
      אפשר להכין עם קמח מלא באותה כמות אבל עדיף לשלב כוס קמח לבן עם כוס קמח מלא כדי שלא יהיה דחוס מידי. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף עוד קצת מים לבצק (לפי המרקם שלו).
      אפשר לטגן את כולם במחבת, להוסיף מלח ופלפל שחור ולהשתמש בתערובת למילוי.

  6. היי, אני רוצה לנסות להכין את הבצק, תמיד כשאני מנסה להתעסק עם בצקים לא ממש הולך לי: /
    אשמח לקבל הנחיות מראש לבעיות שיכולות להיות(:
    1.באיזה כוס מדידה?
    2.אם הבצק מתפורר מה עושים?
    3.אם הבצק קשה מה עושים?
    4.כמה זמן לצריך ללוש והאם אפשר להכין את הבצק במיקסר?
    5. אם הוא מתכווץ ויש קרעים בבצק מה לא בסדר?

    תודה מראש(:

    1. היי ליז,
      1. הכוונה לכוס בנפח 240 מ"ל כמו הכוס בתמונה שצירפתי.
      2+3 מוסיפים כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
      4. כמה דקות בודדות, עד שהופך לבצק נוח ואחיד. אפשר במיקסר.
      5. הוא לא אמור להתכווץ במקרה הזה.

    1. היי יובל,
      הבצק יצא מתפורר לפני האפיה או אחרי האפיה?
      דייקת בכמויות?

  7. הי אפרת!
    לצערי הבצק יצא קשה מאוד, הוספתי מים אך זה לא עזר, היה קשה לעבוד איתו והמאפים יצאו קשים ברמה כמעט לא אכילה..
    אני רוצה לנסות שוב, תמיד המתכונים שלך יוצאים לי נפלא וקוצרים מחמאות רבות..
    יש לך רעיון אולי למה זה קרה?
    תודה רבה!

    1. באיזה כוס השתמשת? שמת 2 כוסות קמח, חצי כוס שמן וחצי כוס מים?

  8. מאז הפעם הראשונה שהכנתי עוגה מהאתר הזה( שגם הייתה למרבה הבושה גם העוגה הראשונה בחיי שאפיתי), אני מתנסה בעוד ועוד מתכונים שבעבר נרתעתי מלהכין אותם כי ההכנה נראתה לי תמיד מאתגרת מידי, ופתאום פה הם כל כך פשוטים להכנה ויוצאים לי מדהים. גם הכיסונים זה דבר שהכנתי בפעם הראשונה והם יצאו נהדרים במרקם קראנצ'י כייפי. הכנתי אותם במילוי תפו"א ופטריות מטוגנות, ואת חלקם במילוי קטשופ, גבינ"צ ופטריות.

  9. מאוד אוהבת את המתכון
    האם אפשר להקפיא? באיזה שלב? וכמה זמן לחמם בתנור אחרי היציאה מההקפאה
    תודה רבה

    1. היי נועה,
      אפשר להקפיא לפני האפיה או אחרי.
      אם מקפיאים לאחר האפיה יש להפשיר כחצי שעה-שעה בחוץ ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 7-10 דקות.

  10. הכנתי ויצא מעולה!!! ההערה היחידה שלי: במתכון כתוב 20 יח', יצא לי בסביבות 10 וזה מספיק בקושי לזוג. עדיף להכפיל ואפילו לשלש הכמויות. תודה!

    1. היי עמית,
      שמחה שיצא טעים.
      באיזה גודל כוס השתמשת למדידת החומרים? ובאיזה קוטר כוס השתמשת לקריצת העיגולים?

  11. הי אפרת, קודם כל תודה רבה על האתר המדהים!
    הייתי רצה להכין עם ירקות מוקפצים/מבושלים.. זה מתאים? ואם כן, כיצד להכין?

    1. היי בתיה,
      אני מניחה שאפשר. תטגני בצל קצוץ, קוביות גזר קטנות, קוביות קישוא, קוביות גמבה. אפשר להוסיף גם פטריות קצוצות. תתבלי בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

  12. מתכונים מעולים תודה רבה רבה לך (מי שלא תהיי:)
    יש לי חזה עוף חתוך דק מוכן, האם אפשר למלא איתו? אולי יחד עם תפ'א?

    1. כן. אפשר לקצוץ אותו דק ולטגן במחבת. אפשר לטגן גם בצל קצוץ, לתבל ולמלא את הכיסונים.

  13. היי אפרת,
    הכנתי מספר פעמים את האמפנדס פטריות ויצא מדהים!:)
    הפעם אני רוצה להוסיף למתכון הקיים ביחד עם הפטריות גם תפו"א (פירה). בכמה תפו"א להשתמש?

    1. היי ליטל,
      אם את מוסיפה את הפירה לפטריות אז נראה לי שמספיק תפוח אדמה אחד גדול או 2 בינוניים.

  14. שלום,
    אני רוצה להכין מילוי בשר, כמה זמן לדעתך צריך לטגן לפני ששמה בתוך הכיסונים?

    בנוסף, יש לך המלצה לרוטב שאפשר לשים מעל האמפנדס?
    תודה רבה מראש

  15. שלום
    1. האם יש אפשרות להכין עם קמח כוסמין מלא?
    2. האם אפשר להכין כרולדה ולא ככיסונים? אם כן – האם זמן האפייה משתנה?
    תודה מראש

    1. היי לימור,
      1. אפשר. את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
      2. אני מניחה שאפשר לאפות כרולדה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות.

    2. שלום
      תודה רבה על המענה המהיר.
      ועוד שאלה בבקשה: אם אכין כרולדה ואחתוך לשבלולים – כמה זמן צריך לאפות?
      שוב תודה

    1. היי הדסה,
      יש כיסוני בצק מבושלים אבל זה לא המתכון הזה. המרקם שלהם גם שונה לאחר בישול (רך ויותר דומה לפסטה).
      בכל מקרה אין לי מתכון לכיסונים מבושלים ואת אלה אני פחות ממליצה לבשל.

    1. היי רעות,
      לא ניסיתי אבל אם את מנסה אני ממליצה להשתמש בתערובת כמו קמח תמי או כרגיל.

    1. כן אפשר.
      את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
      שבת שלום ושנה טובה ומבורכת 🌺

    1. אני חושבת שכן. את השמן יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

    1. אני מניחה שאפשר לטגן אבל כדאי שזה יהיה בשמן עמוק.
      חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כדי שהמאפה יספוג כמה שפחות שמן.

  16. היי, הכנתי עם קמח שיפון ולצערי זה לא צלח לי פשוט מתפרק, אז הכנתי שוב עם קמח כוסמין ובשני מילויים, תפו"א ופטריות ויצא ממש טעים, הילדים נהנו.
    לגבי הבצק שעשיתי משיפון יש לך רעיון מה ניתן לעשות איתו? איזה תחתית לעוגה / עוגיות??
    תודה

    1. אם לא היתה כמות גדולה של מים הייתי מציעה להכין עוגיות מלוחות אבל לדעתי הן ייצאו במרקם פחות מוצלח. את יכולה לנסות לאפות חלק קטן מהבצק. תקרצי לעיגולים ותאפי בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כ-12 דקות. אם המרקם יוצא מוצלח לטעמך אז אפשר להוסיף ליתר הבצק זעתר או שומשום ולהכין עוגיות.

    2. אנסה והעדכן, עוד דבר לדעתך זה יכול להתאים כתחליף לפירורי בסקויטים אם אצליח לרדד?

    3. קחי בחשבון שזה קצת מלוח (אם הוספת לבצק חצי כפית מלח). דבר שני, זה ממש תלוי במרקם אחרי האפיה. אם הוא פריך אז אפשר.

    4. אז ככה לצערי לא היה ניתן לקרוץ לעיגולים כי היה ממש קשה לעבוד עם הבצק הוא פשוט התפרק. אז שיטחתי אותו עם הידיים על נייר אפיה ואפיתי כ 20 דק והתוצאה יצאה ככה, קשה אך טעים ולא נראה שיתאים למה שחשבתי בכל אופן תודה על הכל.

  17. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את המתכון הזה ללא גלוטן.
    וראיתי באיזה מקום את הרכיבים לבצק לכיסונים ללא גלוטן , רק תאשרי לי שזה מתאים למלית שלך ולאופן ההכנה:
    חצי כוס שמנת חמוצה
    1 כוס קמח אורז
    חצי כוס קורנפלור
    חצי כפית מלח.
    וכמה כיסונים יוצאים מזה?
    תודה מראש

    1. היי אילנה,
      אין לי מושג איך זה ייצא אבל זה אמור להתאים למלית שבמתכון. אני מניחה שייצאו 12-15 יחידות.

  18. היי אפרת,
    האמת,שאף פעם לא חשבתי שאצליח להכין דבר כזה…אבל מסתבר שעם המתכונים שלך הכל אפשרי!!
    פתאום נורא כיף להכנס למטבח ולהיות ה'בלבוסטע'של המשפחה….
    מעריכה אותך מאד!!! וכמובן שיצא מושלם!

  19. היי, אשמח לעזרה..הבצק כל הזמן התכווץ בזמן רידוד. קרצתי עיגול והוא התכווץ כמעט פי 2.
    בהתחלה הבצק היה ממש שומני והוספתי קמח כדי לאזן, ייתכן וזו הסיבה?

  20. ראשית פשוט אתר נהדר !!
    פשוט פשוט וטעים טעים..
    אני רוצה להכין את האמפנדס עם חמאה.
    כמה גרם חמאה צריך במקום השמן?

  21. היי, ניסיתי להכין עם קמח כוסמין..והבצק שלי נראה מעט מוזר..כשאני מרדדת הוא נפרד למעין עלים..אוסיף תמונה. מה הסיבה לכך?

    1. לא..נגיד אני מרדדת, ורואה היפרדות של שכבות..לדוגמא כמו שציפורניים חלשות נפרדות לשכבות שכבות..אשמח לשלוח תמונה של הבצק, אבל אני לא מצליחה להעלות בתגובה..

    2. אולי התמונה גדולה מידי (ניתן לעלות תמונה עד 8MB).
      בכל מקרה, זה כנראה בגלל שהבצק שומני ולא אחיד כמו שצריך. ניסית להוסיף קצת קמח וללוש אותו מעט?

    1. היי יוליה,
      אפשר להמיר באותה כמות רק מים אולי יהיה צורך לשים פחות.

    1. היי אירית,
      כדי שזה עדיין יהיה פריך אפשר לשים שליש כוס שמן ולהשלים במים לפי הצורך.

  22. היי אפרת, ושנה טובה קודם כל!
    המתכון פשוט מעולה, הכנתי היום יחד עם הקטנצ'יק שלי ויצא ממש טעים 🙂
    הכנו עם קמח כוסמין במקום קמח לבן רגיל, וגם עם חמאה במקום שמן, אז היינו צריכים קצת יותר קמח כי הבצק יצא מעט דביק בהתחלה.
    הכנו מלית מקוטג', מוצרלה מגוררת וזיתים – יצא פשוט מצויין.
    תודה רבה, את פשוט אלופה!

  23. הכנתי היה טעים מאד במידי אבל אחרי קרור וחימום על הפלטה פתוח ללא כיסוי (כדי שלא ירטב) מאבד את הפריכות והטעם מה אפשר לעשות?

    1. היי חוי,
      כדי שהכיסונים יחזרו להיות פריכים מומלץ להכניס אותם לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 5-7 דקות מראש). המתכון פחות מתאים לחימום חוזר על הפלטה.

  24. היי אפרת עוד שאלה אחת קטנה אם תוכלי לתת לי מתכון למילוי של סמבוסק של עיראקים
    אני פשוט לא יודעת את הכמויות לכיסונים.
    תודה מראש על הכל

    1. היי שלומית,
      אני לא יודעת כמויות מדויקות, אלה הכמויות בערך:
      2 כוסות גרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופות ומסוננות מנוזלים
      2 בצלים בינוניים קצוצים מטוגנים עם 2 כפות שמן עד להזהבה
      כחצי כפית כמון, כחצי כפית פפריקה מתוקה, כחצי כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור
      מועכים את החומוס למחית ומערבבים עם כל החומרים.

    2. היי שלומית,
      אני לא יודעת כמויות מדויקות, אלה הכמויות בערך:
      2 כוסות גרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופות ומסוננות מנוזלים
      2 בצלים בינוניים קצוצים מטוגנים עם 2 כפות שמן עד להזהבה
      כחצי כפית כמון, כחצי כפית פפריקה מתוקה, כחצי כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור
      מועכים את החומוס למחית ומערבבים עם כל החומרים.

  25. היי אם אני מכינה הכל ומקפיאה את זה.
    כמה זמן צריך להפשיר את זה לפני האפיה ואפה להפשיר במקרר או בחוץ על השיש.
    תודה מראש על התשובה.
    כמו כן אשמח מאוד אם תתני מתכונים דיאטטיים ועם קמח מלא או קמח כוסמין.
    אתר נהדר.תודה רבה על הכל

    1. היי שלומית,
      אם יש לך אפשרות להפשיר במקרר כמה שעות זה הכי טוב.
      אעלה מתכונים נוספים כמו שביקשת בהמשך.
      שבוע טוב 🙂

  26. היי אתר מדהים.
    אוהבת כל דבר שאת מפרסמת
    רציתי לשאול אפשר לעשות את הכיסונים במילוי של סמבוסק עם בצל מטוגן וגרגירי חומוס כמו של העירקים.
    והאם אפשר להקפיא לפני האפיה
    תודה על התשובה.

  27. היי!
    המתכון נראה ממש מעולה!
    לא חסר אבקת אפייה?.. או שזה אמור להיות כך?..
    שאלה נוספת, אם אני רוצה לעשות מלית של תפו"א, איך מכינים אותה?..

    1. היי אסתר,
      אין צורך להוסיף אבקת אפיה.
      מלית של תפוח אדמה – מקלפים 2-3 תפוחי אדמה בינוניים, חותכים לקוביות ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
      מסננים את המים ומועכים בעזרת מזלג או מועך לפירה. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מומלץ לטגן בצל בנפרד עם 1-2 שמן עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.

  28. בהרבה מתכונים שלך את כותבת סלסלת פטריות,
    האם הכוונה לפטריות חיות?
    והאם אפשר להכין גם מפטריות שימורים?
    וגם ראיתי שכתבת פטריות פורטבלו וגם פטריות שמפניון,
    מה זה כל אחד מהם? ומה ההבדל בינהם?

    1. היי חדוי,
      נכון, הכוונה לפטריות טריות. אפשר להשתמש בפטריות משימורים פשוט פטריות טריות טעימות יותר.
      פטריות פורטבלו ושמפיניון אלה סוגי פטריות טריות. הטעם שלהן שונה.

  29. מתכון קל ומדהיייים!! נחטף בשניה, עדיף להכפיל את הכמות מלכתחילה.. אני הוספתי קופסת טונה למילוי.

    1. היי רונית,
      הכוונה להכין לחמניות מתוקות על בסיס שמרים ולמלא אותן בבשר טחון? כן אפשר.

  30. הי,
    הכנתי את הבצק שהיה ממש נוח לעבודה ומאוד טעים. הבעיה היחידה שהייתה לי שהוא ממש היה מלא בשמן (השאיר שלולית בקערה בזמן שעבדתי על חלק אחר של הבצק)
    האם אפשר להפחית בכמות השמן?
    תודה

    1. היי,
      כשהבצק מתחמם (כתוצאה מלישת יתר או שהיה יותר מידי זמן בחוץ) אז הוא הופך להיות שומני. אפשר להוריד מכמות השמן אך זה יכול לפגוע מעט בפריכות. אפשרות נוספת היא להכניס את הבצק למקרר למשך כ-10 דקות לפני שעובדים איתו ולהשתדל לעבוד מהר כדי שהוא לא יתחמם.

  31. עשיתי בדיוק לפי המתכון, הבצק יצא רך וגמיש, הוספתי מילוי פטריות ובצל, יצא פשוט מושלם.
    כולם נהנוו. והכל בממש כלום עבודה
    תודה!!

    1. היי אלה,
      מבשלים תפוח אדמה במים עד שהוא רך ומועכים לפירה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
      מומלץ להוסיף לפירה בצל מטוגן, זה מוסיף המון טעם.

  32. רציתי רק להגיד שלא קשור למתכון הספציפי הזה למרות שהוא נראה מעולה , אני פשוט אוהבת את האתר הזה והמתכונים הם תמיד ניצחון
    אז תודה רבה על השיתוף

  33. היי,
    מתה על האתר שלך, חוזרת כל פעם מחדש!
    במילוי סלט טונה וביצה קשה- מה מומלץ לשים? רק טונה וביצה או שכדאי להוסיך מיונז/ משהו אחר?
    תודה מראש (:

    1. היי רעות 🙂
      מומלץ להוסיף כף מלאה מיונז. אם אוהבים אפשר להוסיף רבע בצל קטן קצוץ דק או זיתים קצוצים.
      המשך יום נפלא!

  34. היי
    כמה שאלות
    אפשר לטגן?
    נשאר לי תערובת של ירקות קפואים מהאגרול הולך אם נוסיף לו בצל וחזה עוף?

    1. היי דני,
      אני מניחה שאפשר לטגן אבל זה צריך להיעשות בשמן עמוק. חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כדי שהמאפה יספוג כמה שפחות שמן.
      יכול ללכת מצוין עם הירקות רק צריך לטגן קודם את הבצל עד להזהבה, להוסיף חזה עוף קצוץ או חתוך לקוביות ממש קטנות ואז לערבב עם הירקות.
      לגבי רוטב ביצים ושמנת – אתה מתכוון כמו במתכון של קיש פטריות ? מניחים את המלית ושופכים מעל תערובת של ביצים ושמנת מתובלת.

  35. פעם ראשונה שאני מצליחה להכין סמבוסק ועוד כל כך מופלא. תודה תודה תודה! 🙂 מתכון מדהים.
    אגב,אני שמתי קמח כוסמין מלא ויצא נהדר.

    שאלה- את חושבת שאפשר להכין את הבצק בגרסא מתוקה? במקום מלח לשים סוכר ולשים קוביית שוקולד בכל אחד? זה לצורך פעילות עם הבנות 🙂

    1. היי איילת,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      לגבי גרסה מתוקה, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לוותר על המלח ולשים כף מלאה סוכר. בפנים אפשר לשים קוביית שוקולד רק קחי בחשבון שכשהכיסונים מתקררים השוקולד בדר"כ חוזר להיות קשה. אם רוצים שמילוי השוקולד יהיה רך אפשר לשים ממרח שוקולד.

    1. היי שלי,
      את יכולה להכין מילוי כמו שמכינים לבורקסים עם טוב טעם. ראי לדוג' מלית במתכון הזה- בורקס גבינה. יש במתכון גם גבינה בולגרית שמוסיפה הרבה טעם.
      יום נפלא 🙂

  36. אי אפשר בלי לפתוח במילה טובה שהמתכונים פה פשוט מעולים .סידרו לי את כל החגים
    אם אני רוצה לעשות מילוי חלבי אבל לא עם גבינה צהובה או בולגרית יש משהו כזה?

    1. היי שלי,
      קודם כל אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המילוי, את מתכוונת לגבינות אחרות שהן לא גבנ"צ או בולגרית?

  37. הכנתי אתמול לחברים עם הפטריות ויצא טעים בטירוף! החסרתי את הביצה כדי "לטבען" את המנה ובמקום אבקת מרק שמתי רק מלח פלפל ואגוז מוסקט. אין על האתר שלך!!!

  38. היי אפרת,
    תודה על האתר! הוא ממש מעולה =)
    אני רוצה להכין בורקס אחד גדול, אפשר לדעתך עם המתכון הזה?

    תודה!

    1. היי חן,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 35-45 דקות.
      בהצלחה 😉

  39. היי כמובן שאין על המתכונים שלך!!אני רוצה להכין כיסוהי בשר מטוגנים.האם ניתן לפי הבצק שרשמת??ופשוט לטגן??

    1. תודה שרון 🙂
      כן, אפשר להכין כיסונים ממולאים בבשר טחון לפי המתכון הזה ופשוט לטגן בשמן עמוק.

    2. אז הכנתי את הבצק עם הבשר הבצק יצא רווי שמן.עשיתי לפי כוס שרשמת,רגילה עם ידית ..ממש שומני משום מה.ובתנור זה התחיבש לי אולי אפיתי יותר מידיי.אשמח לדעת למה יצא לי גם בצק שומני ומה עשיתי לא טוב בתנור תודה שנה טובה!

    3. היי שרון,
      טיגנת בשמן עמוק? יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם ולכן הוא ספג את השמן? כי זה אמור לצאת פריך ולא שומני.
      לגבי התנור, אפית על 180 מעלות במשך 25 דקות או יותר?

    4. זה מוזר שהבצק היה כל כך שומני. שמת 2 כוסות קמח וחצי כוס שמן נכון? במקרה הזה גם לא משנה באיזה גודל כוס השתמשת בהנחה והשתמשת באותו כוס למדידת הקמח, המים והשמן.

  40. מתכון נהדר!!

    יש אפשרות לשמור בקירור גם לאחר האפייה (הכוונה לא לאכול מיד לאחר האפייה)? ואם כן-למשך כמה ימים?

    תודה

    1. היי רויטל,
      אפשר לעטוף בניילון נצמד או לאחסן בתוך קופסה אטומה ולשמור במקרר כ-3 ימים. לפני ההגשה לחמם בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
      יש להכניס למקרר רק אחרי שהכיסונים התקררו לטמפ' החדר.

  41. היי, הכנתי היום עם מילוי של ירקות מבושלים (תפוח אדמה, גזר, בצל, אפונה) עם קצת חוואיג' ואבקת מרק ויצאו טעימות מאוד! זאת פעם הראשונה בחיים שלי שהכנתי בצק!! רק הציפוי של החלמון לא הצליח – היה מאוד צהוב עם טעם של ביצה מאוד מורגש. האם פעם הבאה אפשר למרוח עם שמן במקום ביצה? תודה רבה רבה על הסבלנות 🙂

    1. היי אודליה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הציפוי, יכול להיות שמרחת יותר מידי חלמון על כל יחידה? פעם הבאה אפשר לערבב את החלמון עם כף שמן וכף מים וכך הוא יהיה יותר דליל ופחות מורגש. אפשר גם רק עם שמן.
      יום נפלא!

    2. תודה רבה! מאוד מעריכה את התגובות והסבלנות שלך! נשאר לי מילוי מאתמול אז אכין עוד נגלה היום, יש לי עוד יומיים ליהנות מהמטבח בכיף לפני שחוזרים ללימודים (ואני לעבודה :-))

    3. הכנתי עוד פעם ויצאו אפילו יותר טעימים מאתמול!! מאוד מעריכה את התגובות שלך והסבלנות! יישר כוח 🙂

    1. היי תהל,
      אני מניחה שכן. יכול להיות שתצטרכי להוסיף יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.

    1. היי לימור,
      אפשר להכין עם קמח כוסמין.
      את יכולה למלא בבולגרית רכה וזיתים קצוצים.
      אם יש לך גבינה כחושה (כמו גבינת טוב טעם) זה מצוין.

    1. כן גל, אני לא רואה בעיה.
      רק חשוב לעטוף אותם בניילון נצמד או לכסות בדרך אחרת כדי שהבצק לא יתייבש במקרר.

  42. שלום אפרת
    נראה לך שזה ילך במילוי של ירקות מוקפצים כמו במתכון של האגרול מצה? כלומר גזר כרוב וכו'?
    בתודה מראש =]

  43. יצא מצויין ונטרף בשניות.
    קניתי באיביי מכשיר שעושה אותם גם ממש יפים בפחות מדולר – מומלץ.

  44. הי, אפשר להשתמש בפיטריות משימורים או שחייב להיות פטריות טריות?
    ואם אפשר, אז מספיק טיגון קצר כשמצרפים לבצל, נכון?

    1. היי שולמית,
      את יכולה להשתמש בפטריות משימורים ומספיק טיגון קצר עם הבצל.
      בהצלחה 🙂

  45. קודם כל תודה על המתכון. הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל הבצק לא יצא טוב. הוא יצא לא נוח לעבודה ונקרע כל הזמן. מה לא עשיתי בסדר? אולי צריך להוסיף אבקת אפייה או קמח תופח? תודה רבה!

    1. היי מירי,
      אם הבצק יבש או פירורי יש להוסיף עוד קצת מים. אם הבצק דביק או לח מידי יש להוסיף עוד קצת קמח. בסופו של דבר אמור להתקבל בצק נוח לעבודה וגמיש.
      בהצלחה 🙂

    1. כן מוריה, אפשר לשים 100 גרם חמאה רכה (שהוצאה מהמקרר כשעתיים לפחות לפני ההכנה) או חמאה מומסת.

  46. היי, מה שלומך??? האם ניתן למלא במילוי חומוס כי הילדים שלי אוהבים ואם כן יש לך מתכון מהיר מקופסאת שימורים??

    1. היי אביבה,
      את יכולה בהחלט למלא במילוי חומוס 🙂
      מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים וטוחנים עד שגרגירי החומוס נטחנים באופן חלקי.
      מטגנים בצל בינוני עד להזהבה ומערבבים החומוס. מוסיפים כחצי כפית כמון, כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור (מומלץ להוסיף את התבלינים בהדרגה ולטעום).
      *אם הילדים לא אוהבים להרגיש את הבצל אפשר קודם לטגן את הבצל ואז לטחון אותו עם החומוס.
      בהצלחה ושבוע נפלא!

    2. הי אפרת הכנתי במילוי בצל פטריות,יצא מעולה !דבר אחד שקרה לי שהם נפתחו למרות שהשתדלתי לסגור
      יכול להיות שזה קשור לגודל של העיגול?

    3. היי נחמי,
      כמה סיבות יכולות לגרום לכיסונים להפתח:
      -בדר"כ זה קשור להידוק. חשוב להדק היטב.
      -גם חום גבוה מידי עלול לגרום להם להפתח (אם את יודעת שהתנור שלך חזק יחסית כדאי לאפות על 170 מעלות).
      – יותר מידי מילוי. למשל אם שמים יותר מידי מילוי ביחס לעיגול קטן.

  47. בס"ד
    שלום אפרת
    כשאני נואשת מהבררנות של הילדים אני נכנסת לפה :}
    עשיתי טונה בחיפוש ואני רוצה לנסות את המתכון הזה.
    יש לי קופסת טונה ענקית -משקל מסונן 700 גרם.
    איך אני מחשבת את הכמו של הטונה? מה את ממליצה להכין את הסלט טונה כמו באתר
    ולהכניס?אני רוצה גם עם ביצה קשה בסלט זה מתאים?
    אם אני עושה את כל הכמות של הטונה איך אני מחשבת חומרים של הבצק?

    1. בס"ד
      מעדכנת- הבצק היה מוכן תוך שניות,ממש רך ונעים!
      לא הכנתי עם ביצה,במקום זה שמתי תירס. הכפלתי כמות של בצק,
      ואת מה שנשאר מהטונה הילדים אכלו עד שהכל היה מוכן.
      הצלחה! אני ממש מרוצה. המתכון הכי טוב שעשיתי עד עכשיו.

    2. שירה יקרה,
      מתנצלת שעד עכשיו לא עניתי..
      הכי חשוב שהסתדרת בסוף ושאת והילדים נהנתם 🙂

  48. היי,

    אפשר להכין את הכיסונים היום, אם הם ליום שישי?
    אם כן, איך לאחסן אותם?
    אפשר להשמיט את האבקת מרק?

    תודה:)

    1. היי דינה,
      אם את מכינה את הכיסונים היום נראה לי שכדאי לך להקפיא אותם בתוך שקית אטומה. כמובן שיש להניח להם להתקרר לגמרי לפני שמכניסים למקפיא (אם המילוי מכיל תפוח אדמה אין להקפיא).
      אם תכיני אותם מחר – תוכלי לשמור במקרר בתוך שקית או קופסה אטומה.
      יום שישי תפשירי אותם במקרר או בחוץ ותחממי בתנור לפני ההגשה.
      אין בעיה לוותר על אבקת המרק. שימי במקום מלח.
      בהצלחה 😉

    2. היי,
      למה אי אפשר להקפיא סמבוסק תפו"א? מה יקרה לסמבוסק אם כן אקפיא אותו?
      ומה לגבי שאר המרכיבים? טונה, חצילים וכו'? הבעיה היא רק עם תפוח אדמה ספציפית?

      תודה.

    3. היי עידו,
      אפשר להקפיא כל מילוי מלבד תפו"א. הסיבה היא שתפוח האדמה משנה את מרקמו לאחר הפשרה ונעשה לא טעים (אגב בבורקסים קנויים ומעובדים מכניסים חומרים מיוחדים למילוי שמונעים תופעה זו ולכן ניתן להקפיא אותם אבל החסרון הוא שהחומרים האלה לא ממש בריאים).

  49. בס"ד
    עשיתי את האמפנדס במילוי בשר ובצל עם תבלינים וקצת רוטב צ'ילי מתוק ויצא מדהים!!!!
    לקח לי אמנם שעתיים הכנה ועוד 25 דקות בתנור חחחח אך היה שווה. תודה רבה על כל המתכונים שלך כבר עשיתי המון מהם והמחמאות רבות 🙂

  50. שלום. המתכון נראה נפלא.. אני רוצה להכין כמות גדולה יותר. פשוט להכפיל כמויות?
    זה להערב.. אשמח בבקשה לתשובה מהירה! תודה רבה רבה 🙂

    1. היי איריס,
      זה בשר בקר טחון? אם כן אפשר לטגן איתו בצל.
      אם הבשר לא מתובל אפשר להוסיף לו מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומעט כמון אם אוהבים.

  51. הכיסונים יצאו לי פצצה בעלי והילדים ליקקו את האצבעות תודה רבה על מתכונים נהדרים ובקלי קלות

    1. היי מירב,
      הכוונה למים חמים אבל לא רותחים. פשוט תוסיפי למים רותחים מעט מים קרים.

    1. היי ענת,
      אין צורך לעבוד עם כוס מדידה. אפשר להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית (זאת עם הידית). מה שחשוב הוא להשתמש באותה גודל כוס למדידת הקמחים והנוזלים במתכון כדי שהיחס ישמר.
      יום נפלא 🙂

  52. הכנתי אותם בשבוע שעבר,ויצא ממש מדהים
    מילאתי אותם בתירס,פטריות,בצל,זיתים שחורים,וגבינות (צהובה ובולגרית)
    יצא משגע כולם אהבו
    תודה רבה!!!!!

    1. היי שרה,
      כן, אם רוצים למלא בבשר טחון ובצל צריך לטגן לפני.
      אפשר למלא גם בפרגיות חתוכות. מומלץ לטגן בצל ואח"כ להוסיף את הפרגיות החתוכות ולתבל ברוטב טריאקי או בסויה+ מעט דבש.
      שבת שלום 🙂

  53. נשמע ממש טעים.
    אבל לא הבנתי איפה נכנס האבקת מרק והפלפל. לא מופיע בשלבי ההכנה איפה לשלב את זה.
    בנוסף, כשמבשלים את הפטריות – זה בלי נוזלים, נכון?

    1. היי חיים,
      את אבקת המרק והפלפל השחור מוסיפים לתערובת הבצל והפטריות.
      אין צורך להוסיף נוזלים בבישול הפטריות.
      חג שמח 🙂

  54. מתה להכין כבר נראה מעולה 🙂

    איך אפשר לערבב את הבצק אם אין לי מיקסר? נגיד שמוסיפים לקמח שמן כבר להתחיל ללוש או לאחר ששמים את כל המצרכים?

    1. היי דנה,
      אין צורך במיקסר, שמים את כל החומרים יחד בקערה ומערבבים עם כף עד שמתקבל בצק. אחר כך אפשר ללוש מעט עם הידיים (לישה קצרה -עד חצי דקה).
      בהצלחה 😉

  55. אני כרגע בינה את הבצק במילוי פיטריות ובצל. מקווה שיהיה אכיל. כי התנור שלי משנה לבד לטורבו. כמה סמן אם זה בטורבו?

    1. הי דיקלה,
      לא ניסיתי לאפות את הכיסונים בטורבו וזה גם משתנה בין תנור לתנור (יכול לקחת בין 15-25 דקות). ממליצה להתחיל לבדוק כבר אחרי רבע שעה (כי בטורבו המאפים נוטים להתייבש מהר), ברגע שהכיסונים מזהיבים הם מוכנים ויש להוציאם מהתנור.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

    1. היי לי,
      הבצק לא אמור להיות קשה ללעיסה, יכול להיות שבאמת אפית יותר מידי או שעיבדת את הבצק יותר מידי זמן (עיבוד יתר הופך את הבצק לקשה יותר).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי אנה,
      עדיף להכין עם חצי לבן חצי מלא כדי שלא יהיה דחוס מידי. יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד קצת מים לבצק. תראי לפי המרקם שלו.

  56. הכנתי את האמפנדס ויצא מעולה אבל היה לי קשה לעבוד עם הבצק כי הוא כל הזמן נקרע לי. למה זה קורה? ואולי עשיתי משהו לא נכון?
    אשמח לתשובה.
    דרך אגב פעלתי בדיוק כמו שאמרת…

    1. היי,
      אם הבצק אינו גמיש מספיק זה אומר שהיה צריך ללוש אותו יותר עם הידיים ואם למרות זאת הוא נקרע מומלץ להרטיב אותו ולהוסיף לו עוד קצת שמן או מים.
      חג שמח!

    1. תודה עמרי 🙂
      לגבי שאלתך- הבצק אמור לצאת דק ופריך ולכן קמח תופח פחות מתאים במתכון הזה (עם קמח תופח יכול להיות שהבצק ייצא תופח ורך יותר).

    1. תודה לאה 🙂
      אין צורך לקמח יותר מידי את משטח העבודה ואת המערוך, זה רק כדי שהבצק לא ידבק למערוך או למשטח העבודה. מספיק לקחת חופן קטן של קמח ביד ולפזר.
      שנה טובה ומתוקה!

  57. הכנתי אתמול את הכיסונים לארוחת ערב,יצא ממש טעים ומשביע,
    הכנתי אותם אחר הצהריים עד האפיה ושמתי במקרר בערב שלפתי את התבנית מהמקרר והכנסתי לתנור.
    תודה על האתר.

  58. היי , אם רוצים להכין מראש לאירוח ? האם ניתן להקפיא אחרי ההכנה ולחמם שוב בתנור ?
    והאתר שלך מצוין!!

    1. הי נטע,
      אין בעיה להקפיא ולחמם שוב בתנור אלא אם כן המילוי הוא עשוי מתפוח אדמה (כמו פירה) מאחר ובדר"כ תפו"א אינו מגיב טוב להקפאה (הוא מפתח טעם לוואי וצבע מוזר לאחר הקפאה). כל מילוי אחר- את יכולה להקפיא.
      יום נפלא 🙂

  59. בכיף אעדכן אותך, הכיסונים מאוד טעימים, בעלי אכל 2 כיסונים, נשארו לי רק 5, בטוחה שאכין אותם שוב..חייבת להכין את עוגיות הכצח. הן נראות מעולה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר