מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כוסמת עם ירקות

כוסמת עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 2, 2018
Last modified:אוקטובר 2, 2018

Summary:

כוסמת עם כרוב, גזר וגמבה – מנה צמחונית בריאה וטעימה, גם למי שלא אוהב כל כך כוסמת.. 

כוסמת עם ירקות

מצרכים (3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

רבע כרוב בינוני קצוץ (כ-3 כוסות דחוסות)

גזר בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות

1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)

1.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. 

-מוסיפים כרוב, גזר ופלפל אדום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-12 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

-מוסיפים כוסמת, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת

    אני עכשיו ממש מכינה את המתכון .

    יעוץ קטן : כאשר משתמשת רק בחצי כוס כוסמת ואותה כמות של ירקות(או כפול ) האם להפחית גם מכמות המים הרותחים שמוסיפה? כדי שיצא עדיין סמיך ולא מרק? או אותה כמות .

    תודה

    ויום נפלא לך .

    1. היי עינת,
      המים הם לפי כמות הכוסמת. אם את משתמשת בחצי כוס כוסמת שימי 3/4 כוס מים. כמות הירקות לא משנה את כמות המים.
      יום מקסים 🙂

  2. היי אפרת,
    הכנתי את המתכון וחייבת להגיד לך שהוא יצא טעים להפליא! אני אוהבת כוסמת באופן כללי, אבל היא בחיים לא הייתה לי טעימה עד כדי כך כמו בתבשיל הזה! התבשיל הזה פשוט אליפות, ואני ממליצה לכל אחד כאן להכין אותו!!
    אמנם יש התעסקות עם חיתוך הירקות ולוקח זמן להכין, אבל שווה שווה שווה!!
    תודה רבה לך, אפרת, על מתכונים נהדרים ועל השיתוף. ניסיתי כמה מהמתכונים שלך ואמשיך עוד לנסות מתכונים נוספים, את מאוד מקצועית ומוכשרת, כל הכבוד לך על המתכונים המעולים שגם מתאימים למי ששומרת על הגזרה (כמוני).
    אגב, באיזו כוס את משתמשת למדידה של הכרוב? לי יצאו שתי כוסות גדולות מקצת יותר מרבע כרוב. בכל אופן, יצא טעים וממכר! אני צריכה הרבה שליטה עצמית כדי לא לחסל את הכול בבת אחת חחחח

    1. היי ורד,
      שמחה שאהבת את המתכון 🙂
      אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל (צירפתי תמונה של הכוס).
      תודה 💜

    1. אפשר אבל את העדשים יש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך (כ-30 דקות) ואז לסנן.
      לבשל את הירקות עד לריכוך, להוסיף את העדשים, לתבל ולערבב (אין צורך לבשל במים כי העדשים כמו בושלו לפני).

  3. שילוב מאד מוצלח של כוסמת עם הירקות.
    בפעם הראשונה הכנתי כמו במתכון. בפעם השניה הגדלתי את כמות הירקות והוספתי כוס עדשים שרויות וקצת רוטב סויה. טעים להפליא.

  4. שלום אפרת. הכנתי את זה עם קינואה במקום כוסמת ויצא מדהים!! ממש ליקקו את האצבעות. הוספתי גם אבקת שום להשבחת הטעם ויצא מדהים.תודה על כל המתכונים!

  5. היי אפרת [

    כשאומרים אש בינונית נמוכה מה הכונה בדיוק מבחינת המיקום בכיריים ועוצמת הלהבה?

    תודה על ההסבר .

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר