

כוסמת עם כרוב, גזר וגמבה – מנה צמחונית בריאה וטעימה, גם למי שלא אוהב כל כך כוסמת..
מצרכים (3 מנות):
1 בצל בינוני קצוץ
רבע כרוב בינוני קצוץ (כ-3 כוסות דחוסות)
גזר בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות
1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)
1.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים כרוב, גזר ופלפל אדום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-12 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
-מוסיפים כוסמת, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.
אהבתם? שתפו
הי אפרת
אני עכשיו ממש מכינה את המתכון .
יעוץ קטן : כאשר משתמשת רק בחצי כוס כוסמת ואותה כמות של ירקות(או כפול ) האם להפחית גם מכמות המים הרותחים שמוסיפה? כדי שיצא עדיין סמיך ולא מרק? או אותה כמות .
תודה
ויום נפלא לך .
היי עינת,
המים הם לפי כמות הכוסמת. אם את משתמשת בחצי כוס כוסמת שימי 3/4 כוס מים. כמות הירקות לא משנה את כמות המים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
הכנתי את המתכון וחייבת להגיד לך שהוא יצא טעים להפליא! אני אוהבת כוסמת באופן כללי, אבל היא בחיים לא הייתה לי טעימה עד כדי כך כמו בתבשיל הזה! התבשיל הזה פשוט אליפות, ואני ממליצה לכל אחד כאן להכין אותו!!
אמנם יש התעסקות עם חיתוך הירקות ולוקח זמן להכין, אבל שווה שווה שווה!!
תודה רבה לך, אפרת, על מתכונים נהדרים ועל השיתוף. ניסיתי כמה מהמתכונים שלך ואמשיך עוד לנסות מתכונים נוספים, את מאוד מקצועית ומוכשרת, כל הכבוד לך על המתכונים המעולים שגם מתאימים למי ששומרת על הגזרה (כמוני).
אגב, באיזו כוס את משתמשת למדידה של הכרוב? לי יצאו שתי כוסות גדולות מקצת יותר מרבע כרוב. בכל אופן, יצא טעים וממכר! אני צריכה הרבה שליטה עצמית כדי לא לחסל את הכול בבת אחת חחחח
היי ורד,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל (צירפתי תמונה של הכוס).
תודה 💜
האם אפשר עדשים במקום כוסמת ?
אפשר אבל את העדשים יש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך (כ-30 דקות) ואז לסנן.
לבשל את הירקות עד לריכוך, להוסיף את העדשים, לתבל ולערבב (אין צורך לבשל במים כי העדשים כמו בושלו לפני).
הי. ניראה טעים.
מגישים חם או בטמפ' החדר?
שייך להגיש עם סלמון בממרח עגבניות מיובשות?
היי נעמי,
עדיף להגיש חם.
וכן, זה הולך עם הסלמון.
שילוב מאד מוצלח של כוסמת עם הירקות.
בפעם הראשונה הכנתי כמו במתכון. בפעם השניה הגדלתי את כמות הירקות והוספתי כוס עדשים שרויות וקצת רוטב סויה. טעים להפליא.
נשמע מעולה 🙂
תודה ציפי
שלום לך
עד כמה שידוע לי מומלץ להשרות כל קטניה לפני הבישול
זה נכון אבל כוסמת היא לא קטניה.
שלום אפרת. הכנתי את זה עם קינואה במקום כוסמת ויצא מדהים!! ממש ליקקו את האצבעות. הוספתי גם אבקת שום להשבחת הטעם ויצא מדהים.תודה על כל המתכונים!
שמחה שיצא טעים גם עם קינואה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום אפרת. תודה שאת מחדשת לנו מתכונים טעימים וקלים להכין זה נפלא.
בשמחה ❤️
היי אפרת [
כשאומרים אש בינונית נמוכה מה הכונה בדיוק מבחינת המיקום בכיריים ועוצמת הלהבה?
תודה על ההסבר .
הכוונה ללהבה בינונית (העיגול של הגז עצמו) בעוצמה הכי נמוכה.
היי אפרת, האם אפשר לוותר על הכרוב ולשים משהו אחר במקום? אני לא אוהבת את הירק הזה.
תודה רבה
במקום כרוב אפשר לשים גזר נוסף.
אפשר להשתמש בכוסמת ירוקה?
אפשר אבל יותר טעים עם כוסמת חומה.
כל כך אוהבת את המתכונים שלך קלים וטעימים!
תודה אורלי ❤️
רפשר במקום כוסמת, חיטה?
היי יפעת,
יש מתכון לתבשיל חיטה עם ירקות.
אפשר לוותר על הכרוב?
צריך לשים משהו אחר במקום?תודה!
אפשר להוסיף גזר נוסף במקום הכרוב.