מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כוסמת מתכון

כוסמת מתכוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 23, 2013
Last modified:יולי 27, 2019

Summary:

כוסמת – מתכון טעים במיוחד

אם עד עכשיו נמנעתם מאכילת כוסמת, הנה לכם מתכון שיגרום לכם לאכול ואפילו ליהנות מהטעם כך שתהנו מארוחה בריאה ומזינה.

כוסמת מתכון

מצרכים (2-3 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)

1/3 כוס פתיתים (לרגישים לגלוטן: ניתן לוותר על הפתיתים ולהפחית את כמות המים לכוס וחצי)

1 גזר גדול מגורד גס (או 2 גזרים קטנים)

3/4 +1 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (מספיק כף) עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הכוסמת והפתיתים ומערבבים מספר דקות (כ-3 דקות). מוסיפים את הגזר המגורד, מתבלים ומערבבים כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות.

*הערה: אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה – יש להוסיף עוד כ-1/4 כוס מים ולבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.

קצת על כוסמת:  כוסמת היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך,  זאת אומרת מכילה פחמימות שמתפרקות לאט יותר ולכן משביעה לאורך זמן רב יותר. הכוסמת עשירה בויטמינים ומינרלים ומכילה סיבים תזונתיים שיעילים בזמן דיאטה.  אפשר לאכול אותה כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.

כוסמת מתכון, מתכון כוסמת, מתכונים בריאים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

172 תגובות

הוסף תגובה
  1. קודם כל חייבת לפרגן לך המתכונים
    המוצלחים, תמיד מחפשת רק באתר שלך.
    לגבי הכוסמת, פעם ראשונה מכינה לבן שביקש.
    וראיתי שרשום על זה כוסמת לא קלויה.
    איך מכינים את המתכון הזה עם הכוסמת הלא קלויה
    אותו דבר?

    1. היי אילנית,
      קודם כל תודה 🙂 כיף לשמוע.
      אפשר להכין עם כוסמת לא קלויה באותו אופן (כוסמת קלויה פשוט יותר טעימה).
      יום מקסים

  2. הי אפרת, אני רוצה להשתמש בכחצי כוס של בורגול שכבר הושרה במים, במקום הפתיתים. האם עדיין לא לשנות את כמות המים במתכון, למרות שמדובר בבורגול מושרה? תודה!

    1. היי מיכל,
      אם הבורגול כבר רך כתוצאה מההשרייה אז כדאי להפחית את כמות המים לכוס וחצי.

    1. לא ניסיתי. מניחה שכן.
      *חשוב לשטוף את העדשים היטב לפני השימוש.

  3. שלום.
    אני ממליץ להחליף את המילה שופכים ב מוסיפים את המים הרותחים ובא לציון גואל.

    תודה על עוד מתכון מעולה שאני מכין בקביעות, ומשדך לו כעת צלי עוף מוכן (מופשר מהמקפיא) תוך הכפלת כמויות לחצי ק"ג כוסמת. פשוט, מעדן.

  4. הי.
    פעם ראשונה הכנתי משהו ויכולתי להביא להורים שלי כי זה בריא…
    אושרר לי ולהם.
    תודה לך.

    חוזרת עכשיו להכין שוב.

  5. מתכון טעים מאוד מכינה אותו לעיתים קרובות. האם אפשר להכין עם כוסמת ירוקה? אשמח למתכון לכוסמת ירוקה. תודה נעמי

    1. היי נעמי,
      אפשר להכין עם כוסמת ירוקה באותו אופן. לגבי כמות המים אני לא יודעת אם יש שינוי (אני משתמשת רק בכוסמת קלויה חומה).
      אני ממליצה להכין לפי המתכון ואם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה תוסיפי כרבע כוס מים ותמשיכי לבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.

  6. היי . אפשר במקום פתיתים לשים בורגול ? ואם כן מה כמות המים ?
    ואם אני מכפילה כמויות איך החישוב עם המים ?
    תודה 😊

    1. כן אפשר.
      אם את מכפילה כמויות שימי שני שליש כוס בורגול ו 3+2/3 (שלוש כוסות ושני שליש) מים.

    1. היי אנה,
      אני מניחה שאפשר להוסיף תפו"א מגורד אבל כדאי לבשל אותו קודם.

  7. הי אפרת .מה לדעתך יותר טעים? הכוסמת החומה או הירוקה? פעם ראשונה שבכלל אבשל כוסמת.תודה

    1. היי אפרת .אם מוותרים על הפתיתים -שמים רק כוס וחצי מים רותחים נכון? לאחר שהכנתי ראיתי רק בתגובות את זה.שמתי יותר מים כי הלכתי לפי המתכון ואז הבנתי מה בעיה.תודה

  8. אני שונאת כוסמת והפעם זה יצא סבבה,
    לא הייתה לי אבקת מרק את שמתי כורכום וצילי.
    יצא ממש טוב, תודה על המתכון 🙂

  9. הי אפרת,
    תודה לך על כל המכונים שלך שמאד ידידותיים גם למי שלא אוהבת לבשל ולאפות.
    א. עשיתי את המתכון הזה עם כוסמת ירוקה ובלי פתיתים. הכוסמת יצאה קשה אבל אכילה. האם זה צריך להיות ככה?
    ב. בפעם הבאה אני רוצה להנביט קודם את הכוסמת (הירוקה). כמה מים צריך לשים?

    1. היי נאוה,
      אני השתמשתי בכוסמת החומה. כמות המים וזמני הבישול משתנים בין סוגי הכוסמת וזאת כנראה הסיבה שהיא יצאה קשה.
      לגבי הנבטה, יש להשרות אותה בקערה מכוסה במים למשך שעה ולאחר מכן להעביר למסננת. לאחר 24 שעות אמורים לצאת נבטוטים קטנים והכוסמת מוכנה לאכילה.

  10. היי יקירה.
    בקרוב יש לנו מסיבת פורים קהילתית(כאן בחו'ל). רציתי לבדוק לעצתך: איזו מנה צמחונית או חלבית אוכל להכין( גם די קלה להכנה כיוון שיש לי את כל האירגון על הראש), שלא יהיה צורך לחממה או שבמיקרו(מה שאני פחות אוהבת).
    חשבתי על הכוסמת ושין ליד שמנת או גבינה שמנת, לאכול יחד ( אני נולדתי עם כוסמת בשיניים 🙂 , אוכלת אותה בכל מצב)
    אשמח לתגובתך,
    קריסטי

    1. היי 🙂
      מה שהצעת נשמע טוב, כוסמת עם גבינת שמנת ליד.
      אם לא, אפשר סלט פסטה או אחת המנות של הבורגול.
      פורים שמח! 🙂

  11. שלום לך ניקי!!
    המתכונים שלך מעולים!
    לראשונה קניתי כוסמת אשמח לדעת מה היחס בין כוס כוסמת למים.. תודה

    1. היי בת חן,
      אני לא ניקי.
      לשאלתך, היחס הוא כוס ורבע מים על כל כוס כוסמת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מירב,
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.

    1. היי נעמי,
      בשלי על אש בינונית בלי מכסה עד שהמים יתאדו. רק שימי לב שהתחתית לא נשרפת.

  12. שלום וברכה
    ותודה על מתכונים נהדרים!

    כעת בעלי עם תפריט מצומצם של דברים בשל בעיות בעיכול ואחד מהדברים המותרים היא כוסמת שמושרית לפחות 8 שעות.
    האם תוכלי בבקשה לומר לי מה כמות המים שאצטרך בהתאם לכך? אציין שלא אוסיף פתיתים כי אסור לו
    תודה גדולה

    1. היי אוריה,
      אם את משרה את הכוסמת כ-8 שעות ומוותרת על הפתיתים אני חושבת שכדאי להפחית את כמות המים לכוס אחת. אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קצת קשה אפשר להוסיף עוד כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל עם מכסה. אם יש עודפי מים בסיום הבישול אפשר להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהמים מתאדים.
      שבוע נפלא 🙂

  13. הכנתי אתה תבשיל הכוסמת לפי ההוראות ןגם הוספתי עוד חצי כוס מים רותחים ובכל אופן יצא קשה, לא יודעת איפוה טעיתי בכל אופן אנסה שנית… אני מודה לך על המתכונים המדוייקים שלך

    1. היי תמר,
      השתמשת בכוסמת קלויה בצבע חום?
      שמת כוס כוסמת ובאותה כוס מדדת כוס + שלושת רבעי כוס מים?

  14. קודם כל תודה על המתכונים שלך בזכותך אני יותר במטבח נהנית לבשל למשפחתי.
    המתכון כוסמת במה ניתן להחליף את המרק עוף?

    1. היי שריי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי הכוסמת, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור. חשוב לשים מספיק מלח שיהיה לזה טעם, נגיד בין כפית שטוחה לכפית רגילה. אם את אוהבת כמון אפשר להוסיף גם כחצי כפית כמון.

  15. היי אפרת, התגובות הנלהבות ממש עושות לי חשק להכין מחר את המתכון. האם יש לך רעיון מה אפשר להגיש לצד הכוסמת? תשעת הימים אני מחפשת משהו פרווה…

  16. שאלונת – אין לי פתיתים.. האם אפשר לוותר? אם כן, האם צריך לשנות את כמות המים?
    או אולי אפשר להחליף באורז או גריסי פנינה?
    תודה 🙂

    1. היי טל,
      אפשר להכין בלי הפתיתים ולשים קצת פחות מכוס וחצי מים.
      אני מניחה שאפשר לשים במקום כרבע כוס גריסי פנינה שטופים היטב.
      שבת שלום 🙂

  17. טוב קניתי כוסמת מבלי לדעת סתם מתוך סקרנות ואז אני מגלה מכתבה שקראתי שהיא טפלה וחסרת טעם אז היפסנתי את הכוסמת עד שימאס ואני אזרוג אותה לפח במיקרה היתי במקום מסויים שמוכרים אוכל מוכן ואז בזוית העין חש בתי שזו חיטה ביקשתי ליטעום ואז היא מסבירה לי שזו בכלל כוסמת. הטעם היה מדהים טעים מאוד עד שהופתעתי מיד לקחתי את המתכון זלך ובימקום גזר היקפצתי בטטה סלרי ובצל והשאר היסטוריה היום החא נהפכה למלכת המיטבח אצלנו טעים מזין משביע אחלה קיטניהמומלץ

  18. יצא ממש טעים תודה על מתכונים נהדרים ומהירים. אני רוצה להקפיא- הכנתי כמות כפולה(: האם יצא טוב מההקפאה?

    1. היי קרן,
      לא ניסיתי להקפיא אבל לא אמורה להיות בעיה.
      שבת שלום 🙂

  19. פעם ראשונה שבישלתי כוסמת, יצא מעולה! הוספתי סלרי חתוך גס וקוביות עגבניה נתן טוויסט מעניין!
    תודה רבה:)

  20. מנה קלה ומעולה!
    אני מוצאת את עצמי חוזרת אליך פעם אחר פעם וזאת הזדמנות מצוינת להודות לך על כל המתכונים הנהדרים.

  21. אני שמחה שגיליתי את האתר. מתכונים מעולים בזמן קצר. גם המתכון הזה מצוין. לדעתי, אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף במקום זאת כל מיני תבלינים.

  22. בסוף הטיגון של הבצל הוספתי 2 כפיות כורכום, כפית כמון, פלפל שחור גרוס ומלח, במקום פתיתים הוספתי מעט פסטה אורז במקום מים השתמשתי בציר ירקות. יצא מעולה

    1. היי תמרה,
      פשוט תוותרי על אבקת המרק ושימי כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.

    2. במקום אבקת- מרק הוספתי חוואייג'-למרק,(זה תערובת של כמה תבלינים.)
      יצא טעים מאוד.

  23. הכנתי אתמול את הכוסמת. הילדים כל כך אהבו וביקשו עוד ועוד!!! אז עכשיו אני הולכת להכין שוב.
    ולמי שרוצה להכין את זה בריא לגמרי, אפשר לטגן בצל ללא שמן. פשוט לשים בסיר מחומם. זה משחים וטעים מאד.

  24. פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת,בעבר טעמתי ולא התחברתי לטעם.
    חייבת לציין שיצא מאוד טעים,הופתעתי.
    חתכתי גזר גמדי לחצאים והוספתי.

    1. היי, יש אפשרות להכין את הכוסמת בלי כל התוספות?? פשוט כוסמת עם תיבול טעים??
      איך עושים את זה?

    2. היי אביטל,
      אפשר להכין את הכוסמת ולתבל רק באבקת מרק, מלח ופלפל שחור אבל אני חייבת לציין שבצורה הזאת זה פחות טעים.

    1. היי יונית,
      את יכולה לשים כוס פתיתים (במקום שליש כוס) ולהגדיל את כמות המים הרותחים ל 2 כוסות. מלח שימי כשליש כפית.

  25. אני באמצע לבשל את המתכון של כוסמת.
    מדוע לשפןך את המים כשהם רותחים? בכל בישול אחר כמו אורז ופתיתים לא שופכים אלא זה מתאדה בבישול
    דחוף!!! תשובה אם לשפוך את המים או לא
    רחלי

    1. היי ממשיכה את השאלה על המים הרותחים.
      היום זו פעם ראשונה שאני אכין כוסמת וכשרשום לשפוך את המים הרותחים הכוונה ממש לשפוך ולסנן את הכוסמת ולהמשיך לבשל אותה ללא נוזלים???? (מוזר לי קצת)

    2. היי אלינור,
      את המים הרותחים שופכים על התבשיל עצמו (הבצל, הכוסמת, הפתיתים ובגזר), מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים.
      לא מסננים את הכוסמת מהמים. המים נספגים בתבשיל במשך הבישול.
      בהצלחה 🙂

  26. בוקר טוב הכוסמת עוד מוכרה לי מימי ילדותי אמא ז"ל הצליחה להנחיל לי את האהבה לכוסמת.במקום טבקת מרק שהוצאתי לגמרי מהתפריטים שמתי חוואג למרק מעט מלח. י
    וכן הכוסמת שהיתה לי היא אורגנית לבנה, יצא תבשיל טעים ו
    ובעל טעם ניפלא!

  27. פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת
    השמתטי את הפתיתים ואבקת מרק עוף
    הוספתי פטריות ולבלון כמון, כורכום ואגוז מוסקט
    יצא טעים להפתיע

    1. היי שרי,
      לצערי אני לא יודעת. זה משהו שצריך לשאול דיאטנית.
      יום נעים 🙂

  28. המליצו לי לדיאטה לאכול כוסמת רק עם מים אבל הטעם מזעזע
    אז חיפשתי מתכון לכוסמת ונתקלתי בזה.. אני כרגע בשלבי הכנה מעניין איך יצא.

    אם יהיה מוצלח זה יהיה הארוחה שלי לשבועיים הקרובים.
    אני מקווה שהמתכון אכן מתאים לדיאטה 🙂

    אעדכן איך יצא.

  29. בס"ד
    שלום
    הכנתי היום כוסמת רק עם מים{לבדוק את הטעם}.
    מאוד קשה להתרגל לטעם,בסוף שמתי חלב עם קינמון וסוכר{קראתי שיש כאלה
    שככה אוכלים את זה},עדיין היה טעם חזק אבל סביר.
    כשמבשלים מתכון כמו שלך מרגישים את הטעם החזק?
    או שזה יותר עדין עם תבלינים וירקות?
    אם אכין במקום אורז,למשל עם רוטב עגבניות עם קציצות זה מתאים?
    חשבתי גם לבשל כמות קטנה{2-3 כפות}ולשים בתבשיל כמו בולונז.
    למרות שתמיד הצלחתי עם מתכונים שלך, אני מפחדת שלא יאהבו וסתם אבשל…והכל ייזרק.
    תודה מראש:}

    1. היי שירה,
      אני מסכימה איתך שכוסמת כמו שהיא (רק עם מים) לא כל כך טעימה.
      המתכון הזה בגלל שיש בו בצל פתיתים גזר ותבלינים הוא מעדן קצת את הטעם של הכוסמת ולטעמי הוא טעים (וזה לאחר שניסיתי להכין כמה מתכונים לכוסמת שלא צלחו).
      אני כן ממליצה לך לנסות להכין את המתכון הזה. הכמות היא קטנה (רק 2 מנות) אז גם אם בסוף לא יאהבו, לפחות ניסית 🙂
      לגבי מה שהצעת- לדעתי עדיף לשים כוסמת מבושלת בתוך בולונז מאשר להכין כוסמת במקום אורז. זה יהיה יותר מעודן.
      תעדכני אותי אם תחליטי לנסות 😉

    2. בס"ד
      תודה על התשובה המפורטת
      אנסה את המתכון שלך או בולנז
      בהזדמנות הראשונה.
      אעדכן ,בלי נדר.
      תודה רבה! עזרת לי.{חבל שלא שאלתי אותך לפני שזרקתי את מה שנשאר מהבוקר.}

  30. פעם ראשונה שאני אוכלת כוסמת, עשיתי עם חצי כוס אורז ויצא ממש טעים
    גם בעלי מאוד אהב
    תודה על עוד מתכון טעים ובריא 🙂

  31. כמה מלח ופלפל צריך לשים?
    ועוד שאלה שרשמת שהכוסמת אחרי שטיפה וייבוש במסננת, זה אומר שצריך לתת לכוסמת להתייבש לגמרי?
    תודה

    1. היי מיכל,
      אין צורך לייבש את הכוסמת לגמרי, מספיק רק לסנן אותה.
      אם את שמחה כפית גדושה אבקת מרק, לדעתי רבע כפית מלח מספיקה. פלפל שחור שימי קמצוץ.

    1. היי מישל,
      זאת מנה דיאטטית ומזינה. הכמות במתכון מספיקה ל2 מנות. אני מניחה שאפשר לאכול מנה לארוחה.
      יום נעים 🙂

    1. היי מיכל,
      זמן הבישול של אורז ארוך יותר משל הפתיתים. אם את רוצה להכין מאורז, השאירי את התבשיל 20 דקות על אש נמוכה (במקום 15 דקות) ואז השאירי מכוסה 10 דקות (במקום 5 דקות).
      לדעתי גם יהיה צורך להוסיף יותר מים, שימי כמעט 2 כוסות מים רותחים.
      בהצלחה 😉

  32. היי הייתי רוצה לדעת עוד על הכוסמת והאם היא באמת עוזרת לחולי סכרת נעורים ..ומאוד רצוי המתכונים אהבתי את המרכיבים אבל מעולם לא ניסיתי תודה מראש ויום טוב הילה

    1. הי טל,
      השאלה כמה זמן השרית את הכוסמת. ממליצה לשים כוס ושני שליש מים. אם בסוף הבישול הכוסמת עדיין לא מבושלת עד הסוף יש להוסיף עוד כרבע כוס מים ולבשל 5-7 דקות נוספות.
      שבוע טוב 🙂

  33. פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת , לא יכולתי לסבול את הריח אבל לפי המתכון הזה יצא מעולה , אפילו התינוק בן שנה וארבעה חודשים אהב !

    1. היי הדר,
      אני מסכימה איתך שזה טעם שצריך להתרגל אליו, במיוחד אם זו פעם ראשונה שאת אוכלת כוסמת.
      אבל כשמתרגלים, זה יכול להיות טעים 😉

  34. היי אני מתחילה דיאטה ,הורדתי עוגות ולחם,הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש ב100 גרם כוסמת מבושלת,כמו במתכון שעשיתי אותו אבל בלי הפתיתים רק הוספתי ירקות.תודה יום טוב

    1. הי חגית,
      ב-100 גרם כוסמת מבושלת יש בערך 110 קלוריות.
      בהצלחה 😉

  35. אכן כוסמת טעימה, הכנתי ללא אבקת מרק והוספתי מעט כמון, בפעם הבאה אנסה גם קארי, ארוחת צהריים נהדרת הכוסמת עם פשטידת הבטטה והבצל וסלט ירקות מעדןןןןן

  36. שאלה בעניין הכוסמת- האם הכוונה לכוסמת קלוייה (זו שבצבע חום אדמדם לפני הבישול) או לכוסמת לא קלוייה (צבעה אפרפר ירקרק)? תודה רבה מראש (-:

  37. אצלנו בבית אוכלים לעיתים רחוקות כוסמת והמתכון הזה היה פשוט הצלחה. גיוון נפלא לארוחת צהריים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר