מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי שוקולד

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 23, 2013
Last modified:יוני 28, 2016

Summary:

 (פרווה/ חלבי)

מצרכים (25-30 כדורים):מתכון לכדורי שוקולד טעימים וקלים להכנה

300 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים

8 קוביות שוקולד מריר (30 גרם)

50 גרם חמאה/ מרגרינה

3 כפות אבקת קקאו

3-4 כפות סוכר גדושות

חצי כוס חלב/ מים

*קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

-מניחים בקערת זכוכית את החמאה וקוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. 

-מערבבים חצי כוס חלב (או מים) עם אבקת הקקאו והסוכר (הערה: מומלץ לערבב את הסוכר והקקאו בכמה כפות מים רותחים ולאחר מכן להוסיף חלב/מים עד חצי כוס). לאחר שהסוכר נמס שופכים לקערת השוקולד.

-מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים וטובלים בתוך צלחת קטנה עם קוקוס.

עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

 כדורי שוקולד לילדים, מתכון כדורי שוקולד, כדורי שוקולד מתכון, כדורי שוקולד פרווה, כדורי שוקולד פשוטים







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

333 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי איבון,
      המינונים אמורים להיות רשומים על האריזה. בדר"כ זה לפי כפיות.
      שימי כמות שמתאימה לכ-6 כפיות סוכר ותטעמי את התערובת. אם לדעתך יש צורך להמתיק יותר את יכולה לעשות זאת גם בסוף ולערבב היטב.

    1. היי הודיה,
      אפשר לשים שמנת ריץ במקום החלב ולהמיס עם קוביות השוקולד, החמאה, הקקאו והסוכר.
      אין בעיה להקפיא.

  1. שלום,
    מאד אהבתי את המתכונים! אני משתמש בהם רוב ימי השבוע! אני רוצה להכין בערך בין 40 ל- 50 כדורי שוקולד אפשר לדעת את כמות המצרכים הנדרשת?

    1. היי אבנר,
      קודם כל אני שמחה לשמוע :-)
      ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2. קח בחשבון שהכמות תלויה גם בגודל הכדורים שתכין.
      שבוע נפלא!

  2. היי
    יש לי 2 שאלות:
    ראיתי כמה תגובות סותרות- האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
    אני מכינה את הכדורים לתינוקות וצריכה שיהיה בסוף מרקם רך, האם זה מתאים?

    1. היי הני,
      400 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים
      11 קוביות שוקולד מריר (30 גרם)
      65 גרם חמאה/ מרגרינה
      4 כפות אבקת קקאו
      5 כפות סוכר גדושות
      שני שליש כוס חלב/ מים
      *קוקוס לציפוי

    1. היי מירי,
      אפשר לשים 3 כפות גדושות נוטלה במקום השוקולד המריר והחמאה ולהפחית את כמות הקקאו ל2 כפות.

    2. מחממת חצי כוס חלב עם 3 כפות גדושות נוטלה. מוסיפה 2 כפות קקאו ו-3 כפות סוכר ומערבבת לתערובת חלקה. אח"כ מערבבת עם פירורי הביסקוויטים. אם במקרה התערובת נוזלית או לא יציבה יש להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים. אם התערובת קשה או יבשה יש להוסיף עוד קצת חלב.

  3. שלום..אני מעונינת להכין את הכדורעם אבל שלא יהיו חלביים אז אפשר במקום החלב/המים לשים מי קוקוס?..תודה על המתכונים הנפלאים

    1. היי שירן,
      עם חמאה זה תמיד יותר טעים אבל גם אם משתמשים במרגרינה זה לא פוגע בטעם.
      אפשר להשתמש בשוקולד חלב.

    1. היי שיר,
      אפשר להכין שליש מהכמויות:
      100 גרם ביסקוויטים
      3 קוביות שוקולד (כ-10 גרם)
      20 גרם חמאה
      כף אבקת קקאו
      כף וחצי סוכר
      3-4 כפות מים/חלב

  4. היי אפרת,
    קודם כל תודה על מתכונים מוצלחים!
    ולשאלה, לא כל כך הבנתי את ההערה, לערבב את הסוכר והקקאו עם כמה כפות מים רותחים. זה בנוסף לחצי כוס חלב/מים, חלק מהחצי כוס?
    תודה

    1. היי בשמת,
      זה חלק מחצי כוס. את ממיסה את הסוכר והקקאו בכמה כפות מים רותחים ואז משלימה חלב עד כמות של חצי כוס.
      שבוע נפלא :-)

  5. היי, אני רוצה להכין את הכדורים אבל אין לי חלב ומעדיפה שלא להשתמש במים…האם יש אפשרות לשים במקום חלב שמנת מתוקה? או אולי לדלל אותה במים? מה את ממליצה?
    תודה רבה על מתכונים מעולים !! משתמשת המום באתר שלך

    1. היי גל,
      את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה ואפשר לדלל אותה עם מים (שסה"כ יהיה חצי כוס).
      מתכון נוסף לכדורי שוקולד שאת יכולה להכין הוא להמיס חפיסת שוקולד מריר (100 גרם) עם מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), לערבב לבלילה חלקה ולהוסיף 400 גרם ביסקוויטים מפוררים. אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף יותר ביסקוויטים. אם התערובת במקרה קשה מידי אפשר לרכך אותה בהוספת מעט מים.
      שבת שלום :-)

    1. היי שירן,
      קייק פופס הכוונה למכשיר? המתכון הזה לא מתאים לאפיה אבל כן אפשר ליצור כדורים ולאחר שהם התייצבו כמה שעות במקרר, לטבול אותם בשוקולד ולנעוץ מקל בכל אחד.

  6. היי
    קודם כל תודה על כל המתכונים המוצלחים והקלילים :)
    ולשלב השאלות..
    כמה זמן ניתן לשמור במקפיא?
    וכמה זמן להפשיר לפני ההגשה?
    תודה רבה

    1. היי מוריה,
      אפשר להקפיא לחודש לפחות (רק חשוב לאחסן בקופסה/שקית אטומה). 6 שעות לפחות לפני ההגשה אני ממליצה להעביר למקרר.
      יום נפלא ושנה טובה :-)

  7. הי אפרת, הכנתי את הכדורי שוקולד ויצא מעולה!הכנתי גם את העוף השלם בתנור והריח מדהים! תודה רבה על המתכונים הנהדרים, את עושה לי את החיים הרבה יותר קלים וטעימים. שבת שלום

  8. היי אפרת, גם אני התוועדתי לאחרונה לאתר השימושי והמתכונים הטעימים, תודה רבה! רציתי לדעת אם במקום שוקולד מריר אפשר להוסיף ריבת חלב וזה יזרום? אני לא כל כך זוכרת איך ריבת חלב משתלב עם שוקולד..

    1. היי מיכל,
      שוקולד וריבת חלב הולכים ביחד אבל עוד לא יצא לי ממש לערבב ביניהם. אפשר לנסות, זה יכול לצאת דווקא מעניין וטעים. אם את מנסה שימי כ-2 כפות ריבת חלב.
      בהצלחה :-)

    1. היי שיר,
      מאחר וחמאה מתקשה בקירור אז עדיף להשתמש בה (או במרגרינה) כי הכדורים יוצאים יציבים יותר.

  9. היי
    יש לי ביסקויטים בטעם שוקולד- אני יכולה להשתמש בהם?
    תודה על האתר המדהים הזה! גיליתי אותו לאחרונה ואני משתמשת בו המון!!!

    1. היי מעיין,
      מה זה ממש רכים? את מצליחה ליצור מהם כדורים? אם כן, זה בסדר כי הם אח"כ מתקשים ומתייצבים לאחר קירור. אם התערובת רכה מידי וקשה ליצור ממנה כדורים, יש להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים עד שהיא מסמיכה.

    1. היי שירה,
      כנראה שהתערובת מעט יבשה. אפשרות אחת היא להוסיף לתערובת 1-2 כפות חלב/מים ולערבב.
      אם כבר יצרת כדורים, הרטיבי מעט את הכדורים (החלק החיצוני) עם ידיים מעט רטובות/לחות (לא רטובות מידי). לאחר מכן נסי להדביק את הסוכריות.

    1. היי מר,
      במקום חמאה/מרגרינה אפשר לשים שמן קוקוס או 2 כפות חמאת בוטנים, ממרח שקדים או ממרח שוקולד מכל סוג.
      שבע נפלא :-)

  10. אפרת שלום,

    הכנתי את כדורי השוקולד בתוספת חמאת הבוטנים.
    טרם טעמתי, אם כי אני בטוחה שיצא טעים ביותר.

    שאלה בנוגע למראה:
    ציפיתי את הכדורים בסוכריות צבעוניות והן כנראה
    נרטבו ונהיו ״שלולית צבעונית״.
    מה ניתן לעשות (אם ניתן)?

    קיוויתי להביא את כדורי השוקולד מחר לביקור משפחתי.
    אולי אפזר עליהם שוב סוכריות, הפעם בזמן אמת.
    האם ידבקו לכדורי השוקולד?

    תודה מראש,
    סוף שבוע נעים,
    עינת

    1. היי עינת,
      אם ציפית את הכדורים מיד לאחר שיצרת אותם, יכול להיות שהסוכריות נמסו מהחום או שהכדורים היו מעט דביקים ורטובים והסוכריות נרטבו.
      את יכולה לגלגל את הכדורים בצלחת עם סוכריות צבעוניות תוך כדי הידוק קל של הכדורים לסוכריות (לדעתי לא די בפיזור, זה לא יידבק). אם הכדורים היו במקרר בשעה האחרונה, את לא חייבת להמתין למחר ואת יכולה לעשות את זה אפילו עכשיו. רק חשוב מיד לאחר מכן להחזיר אותם למקרר על מנת שלא יימסו מהחום בחוץ.
      בהצלחה :-)

  11. שלום אפרת,

    אני רוצה להכין מחר את כדורי השוקולד.
    קראתי את התגובות וראיתי שבאחת מהן כתבת שניתן להמיר את החמאה בכף של חמאת בוטנים/ ממרח שוקולד.
    הבנתי נכון? אם כן, זה יהיה נפלא!
    יש לי ממרח בוטנים טבעי בבית וזה זמן מה אני רוצה לעשות בו שימוש
    (למעט למרוח אותו עם ריבה בכריך).

    כמו כן, הזדמנות להודות לך על התשובות המהירות, הנעימות והבלתי מתנשאות שלך.

    לילה טוב, עינת.

    1. היי עינת,
      את יכולה להמיר את החמאה בחמאת בוטנים. אם זו חמאת בוטנים טבעית אני חושבת שיהיה כדאי לשים 2 כפות מלאות.
      לילה טוב ובהצלחה :-)

  12. היי אפרת. רציתי לומר תודה בכללי על האתר ועל המתכון המדהיםם!!
    את מקסימה, וכיף ממש שאת עונה תמיד בכיף ובשמחה על כל השאלות! D=
    תודה!

    1. היי שיר,
      את יכולה לשים 2.5 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק או רבע כוס שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
      יום נפלא :-)

  13. שלום,
    אפשר להשתמש בבסקוויטים לא פתיבר? יש לי של עלית…
    זה לא יכול להיות יותר דביק? וא"כ אז מה לשנות במתכון?
    תודה רבה מראש!

    1. כן יצחק, אפשר.
      אם אתה רוצה שהתערובת תהיה יותר דביקה יש להוסיף יותר מים או חלב.
      שבת שלום :-)

  14. היי אני בת 11 היום החלטתי להכין לאחים ולאחיות שלי כדורי שוקולד אבל לא היו מספיק ביסקיוטים היו רק 10 והמשכתי להכין הכול יסתדר והם טרפו את הכול ואיני רוצה להכין עוד אבל אני רוצה לדעת אם אפשר להכין בלי קוביות שוקולד

    1. היי חגית,
      כל הכבוד לך, שמחה שיצא טעים :-)
      את יכולה לוותר על קוביות השוקולד. אם יש לך אבקת שוקולית, שימי כף אחת במקום השוקולד. אם אין לך, לא נורא, פשוט תכיני בלי.

  15. שלום ברצוני לציין לשבח את המתכון הזה.
    אמנם עשיתי עם שוקולית במקום קקאו אבל לא הרגישו הבדל כלל.
    הילדים "טרפו" הכל :)

  16. היי הכנתי את הכדורי שוקולד והעיסה הייתה יבשה אז הוספתי עוד חצי כוס מים וזה יצא יותר יותר טוב… מתכון מעולה!

    1. היי אביעזרי,
      אם רוצים מתכון פרווה אפשר להשתמש במים במקום חלב ובמרגרינה או מחמאה במקום חמאה.

    1. היי דני,
      ביסקוויט פתי בר קטן (כמו של אסם) שוקל 7.5 גרם, כך ש30 ביסקוויטים זה יוצא 225 גרם.
      למתכון הזה צריך 40 ביסקוויטים (= 300 גרם).
      8 קוביות שוקולד = 30 גרם.
      יום נפלא!

  17. הי.
    כבר שבועות אני מכין כדורים שוקולד בלי מדידות – לפי העין :-)
    אני מכין "מרק מאבן", כלומר בלי קוביות שוקולד או ממרח שוקולד…הקקאו עצמו מספיק.
    לי מפריע קצת על כמות החמאה שהיא היחידה מסמיכה את החומרים וגם פחות בריאה מאחרים. האם יש מרכיב אחר "בריא" יותר מחמאה? שמנת? אני לא אוהבים שמני קוקס או דומיו…
    רעיונות?
    תודה

    1. היי הראל,
      שבוע הבא אפרסם מתכון לכדורי שוקולד מטחינה גולמית במקום חמאה.
      יום נפלא :-)

  18. הכנתי לפי המתכון ויצא טעים מאוד
    במקום קוקס שמתי סוכריות צבעוניות.
    שאלה- הפעם אני רוצה להכין פרווה
    השאלה היא אם הטעם של המחמאה יתן טעם לווי?
    ( לא כל אך אוהבת להתעסק עם מחמאה/מרגינה)

    1. היי אליאן,
      טעם המחמאה בדרכ לא מורגש. בכל מקרה, את יכולה להפחית את הכמות ל30 גרם ולהוסיף יותר שוקולד מריר (בסביבות 70 גרם סה"כ).
      שבת שלום :-)

  19. היי.

    בין מאות התגובות ראיתי שיש אפשרות למתכון עם טחינה וללא אבקת קקאו.
    האם תוכלי לכתוב מתכון שלם לאיך להכין את כדורי השוקולד עם שוקולד מריר וטחינה גולמית?
    מנסה להימנע ממרגרינה ומחלב. יש לי פתיבר בטעם שוקולד.
    תודה!

    1. היי מאיה,
      אין לי כמויות מדויקות להכנת הכדורים עם טחינה ושוקולד מריר.
      אני מקווה להכין בקרוב ולפרסם בהמשך. כשיהיה לי מתכון אשלח לך במייל.
      המשך יום נפלא :-)

        1. היי מאיה,
          עדיין לא (הייתי עסוקה במתכוני שבועות) אבל אני מקווה ששבוע הבא אכין ואעדכן אותך בתוצאות :-)
          חג שמח!

    1. היי שרה,
      את יכולה להכין את המתכון הזה ובמקום חמאה לשים מרגרינה או מחמאה ובמקום חלב לשים מים.

  20. שלום אפרת,
    אני מורה ומעוניינת להכין עם תלמידיי בשיעור מתכון כלשהו
    חשבתי על כדורי שוקולד אבל אני רואה שצריך לזה המסה ושימוש במיקרוגל וגז
    אני חוששת שזה לא יהיה מוצלח להכין אותו בבית הספר.

    אני יכולה להשתמש במים רותחים אך לא במיקרוגל / תנור / גז.
    יש לך רעיון מלבד סלט פירות או ג'לי?

    מודה לך מאד,
    עדינה

    1. היי עדינה,
      לגבי המתכון של כדורי השוקולד, אני מניחה שאפשר להמיס את החומרים עם מים רותחים אך חשוב לחתוך את קוביות השוקולד והחמאה לחתיכות קטנות על מנת שיימסו בצורה שווה וכמו שצריך (כמובן שמומלץ לנסות קודם בבית ולבדוק אם זה עובד :-) ).
      אפשרות נוספת להכנת כדורי שוקולד היא להוסיף לפירורי הביסקוויטים כ-6 כפות גדושות ממרח שוקולד + עד חצי כוס מים רותחים (קודם לערבב היטב את הממרח עם המים ואז לשפוך על הביסקוויטים ולערבב. אם במקרה התערובת אינה יציבה אפשר להוסיף לה ממרח שוקולד).
      הם יכולים ליצור כדורים ולצפות בקוקוס, סוכריות צבעוניות וכדו'.
      מעבר לזה לא מצאתי מתכון נוסף. אמשיך לחשוב ואם יעלה לי רעיון בהמשך היום אעדכן אותך במייל.
      יום נפלא!

        1. היי עדינה,
          עדיף שלא יהיו טחונים ממש לאבקה אלא לפירורים קטנים (יותר טעים :-) ). הפירורים גם לא חייבים להיות אחידים בגודלם.

  21. היי אני בת 13 והכנתי לבד להפתעה ליום הנישואים של הורי. יצא מאוד טעים כצת היה קשה להמיס את השוקולד ואת הסוכר אבל בסוף זה נמס.
    תודה על המתכון

    1. כן מעיין אפשר ואז את יכולה להפחית את כמות החמאה ולשים רק 25 גרם (כי השמנת כבר מכילה שומן).
      יש להמיס את הקצפת צמחית עם החמאה והשוקולד המריר.
      שבת שלום :-)

  22. ואוו ואוו ואווווו יצא מושלםםם ולרא פחות מזההה טעים מאוד מאודדד ואוו הכדורי שוקולד הכי טעימים שאכלתי יבורכו ידיך

    1. היי מיכל,
      שימי כ40 גרם שוקולד מריר.
      אפשר לחמם על אש הכי נמוכה.
      לגבי 100 גרם חמאה, לדעתי זו תוספת מיותרת של חמאה. אין הבדל משמעותי מבחינת טעם או מרקם.
      שבוע נפלא :-)

  23. הי.
    המתכון נראה מדליק. אשמח לנסות. שאלה: כמה שמן אפשר לשים במקום חמאה או מרגרינה והאם מומלץ בכלל להמיר בשמן? ( לא שמן קוקוס אלא קנולה)
    תודה מראש. סיגל

    1. היי סיגל,
      בגלל שהחמאה/מרגרינה מתקשה בקירור היא תורמת לייצוב הכדורים לכן לדעתי כדאי להשאיר לפחות 25 גרם חמאה/מרגרינה ולהוסיף עוד 2-3 כפות שמן.

  24. היי, אני רוצה לנסות את המתכון בגן הילדים.
    אני צריכה כמות ל-40 כדורים…
    איך אני מגדילה את הכמות?
    תודה מראש

      1. אני ממש זקוקה לעזרה.
        אני מכפילה את הכמות כדי שתתאים לילדים בגן אבל אני צריכה לכתוב את המתכון בארבע פעמים. משמע- רבע מהכמות (הכפולה).
        את יודעת לומר לי מה יהיו הכמויות?

        1. היי ורד,
          אני מקווה שהבנתי נכון :-) בכל אופן אני רושמת לך את הכמויות לפי כמות כפולה ולפי רבע כמות כפולה.
          אלה הכמויות שמכפילים ב-2:
          600 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים
          16 קוביות שוקולד מריר
          100 גרם חמאה/ מרגרינה
          6 כפות אבקת קקאו
          7-8 כפות סוכר גדושות
          כוס חלב/ מים

          אלה הכמויות לרבע מהכמות הכפולה:
          150 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים
          4 קוביות שוקולד מריר
          25 גרם חמאה/ מרגרינה
          כף וחצי אבקת קקאו
          2-3 כפות סוכר גדושות
          רבע כוס חלב/ מים

  25. שלום, רציתי בבשקה לשאול אם אני רוצה שהכדורים יהי פרווה, באיזה מצרכים להשתמש?
    והאם אפשר להשתמש במחמאה במקום מרגרינה? ואם כן באיזה כמות?
    תודה

    1. היי דיאנה,
      כנראה שתערובת כדורי השוקולד מעט יבשה. נסי להרטיב מעט את הכדורים בעזרת ידיים רטובות ואז לגלגל אותם בסוכריות.
      בהצלחה ;-)

    1. היי דני,
      החמאה מתקשה בקירור ומדביקה את החומרים. אפשר להמיר בשמן קוקוס שגם לו תכונות דומות. אפשר לשים כף גדושה ממרח שוקולד, חמאת בוטנים, ממרח תמרים. אפשר להחליף חצי מכמות הסוכר בדבש ואז זה ישמש כחומר "מדביק" במקום החמאה.

    1. היי רותם,
      זה אומר שיש יותר נוזלים מביסקוויטים. צריך להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים עד שהתערובת תהיה יציבה בצורה כזאת שניתן יהיה להכין כדורים.

      1. היי אריאל,
        אין לי מושג מה הכוונה לטעם של סבון כלים אבל אני מניחה שהסיבה היא שימוש באיזה מרכיב שגרם לטעם לוואי. אני ממליצה לבדוק את המצרכים שבהם השתמשת, אם הטעם שלהם בסדר או אם פג תוקפם. יכול להיות שהקערה שבה השתמשת הכילה סבון כלים שהתייבש? יכול להיות שהכדורים לא היו מספיק מתוקים ומכאן הטעם המוזר?

    1. היי עילית,
      הכדורים נשמרים במקרר 4-5 ימים. יש לעטוף אותם היטב בניילון נצמד או לאחסן בקופסה אטומה.
      אפשר גם להקפיא אותם אם רוצים ולהפשיר במקרר באותו יום שמגישים (לפחות 5 שעות לפני).
      שבוע טוב :-)

    1. היי עילית,
      לדעתי כן אבל חשוב לצפות בסוכריות מיד לאחר שיוצרים כדורים ולפני שמכניסים למקרר.

  26. היי אני מעוניינת להכין את כדורי השוקוחד.
    האם במקום חמאה או מרגינה אפשר להוסיף חמאת קוקוס טבעית בתוספת חמאת קקאו ואגוזי לוז?
    זה בא בצנצנת כמו ממרח.
    ואם כן כמה להוסיף?
    תודה

  27. היי אני רוצה להכין כדורי שוקולד לכל ילדי הגן הבן שלי אבא שבת רציתי לדעת מה הכמות ששמים ל35 ילדים אפילו37 והאם יוצא יותר טעים ככשמים שוקולד חלב במקום מריר?

    1. היי חן,
      הכמות במתכון אמורה להספיק אבל זה תלוי כמובן גם בגודל הכדורים שתכיני. אני ממליצה להתחיל מהכמות הזאת ובמידת הצורך להכין עוד (וגם אז תכיני רק חצי מהכמויות).
      מניסיון ילדים אוהבים את הכדורים בכל מקרה אבל אם יש לך שוקולד חלב שימי להם חלב, זה יוצא יותר מתוק.
      בהצלחה ויום נפלא :-)

    1. כן אורית, אפשר בהחלט. במקרה כזה אפשר להפחית את כמות החמאה ל25 גרם כי בשמנת עצמה יש שומן.
      בהצלחה ;-)

    1. יש את החבילות של 250 גרם ויש של 500 גרם.
      אם יש לך את ה500 גרם שימי שני שליש חבילה. אם יש לך 250 גרם- שמי חבילה ורבע.

    1. היי שני,
      כל קוביה היא בכמות של חצי חבילת שוקולד? קוביה ענקית :-) אם קוביה היא 50 גרם, מספיק לשים קוביה אחת.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

    1. אם התערובת יציבה ולא נוזלית ואפשר לצור כדורים ששומרים על צורתם- זה בסדר.
      אם לא, צריך להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים עד שהתערובת נעשת יציבה.
      בהצלחה ;-)

  28. שיגעון הילדים נהנו להכין ויצא מושלםםם
    הכנו לאבא ואמא של שבת והילדים בגן והגננות מאוד אהבו
    המתכונים פשוטים ולא לוקחים הרבה זמן עשייה אמצתי הרבה מתכונים שלך במיוחד אחרי לידה חזרתי לאפות המון

  29. היי.
    מושלם וקל להכנה
    רציתי רק לשאול אם אני רוצה פרווה אבל בלי מרגרינה …לחלק במשפחה יש פובית מרגרינה
    :-)…. לי אין חחח
    תודה על מתכון נפלא.
    נ.ב שאלה קטנה האם ניתן לשמור פירורי פתי בר במקרר או היכן? או לא מומלץ בכלל?

    1. היי אתי,
      את יכולה לשים במקום המרגרינה 1-2 כפות גדושות של ממרח שוקולד.
      אני אישית לא ניסיתי אבל היו פה כאלה שהציעו טחינה גולמית במקום המרגרינה. זה נותן טעם עדין של חלבה.
      וכן, את יכולה לשמור את פירורי הביסקוויטים בשקית סגורה במקרר.

    1. היי רותם,
      אם משתמשים בחלב ממותק מרוכז כל ההכנה משתנה ואז מספיק להכין עם פירורי ביסקוויטים, חלב מרוכז ושוקולד לבן (אין צורך בשאר החומרים).
      יש להמיס את החלב המרוכז עם השוקולד הלבן ולהוסיף לפירורי הביסקוויטים ולערבב עד לתערובת אחידה. אם התערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף עוד חלב מרוכז.
      בהצלחה ;-)

  30. היי :)

    במידה ואני רוצה להכין כמות קטנה יותר של כדורים, איך מפחיתים את הכמויות ?
    מדברת על כמות של 15 כדורים גג..

    :)
    תודה!

    1. היי שירן,
      אפשרות אחת היא להכין את הכמות במתכון וליצור כדורים יחסית גדולים ואם יהיו כדורים עודפים תמיד אפשר להקפיא בקופסה סגורה לחודש לפחות.
      אפשרות אחרת היא להפחית את הכמויות:
      200 גרם ביסקוויטים
      6 קוביות שוקולד מריר
      40 גרם חמאה/מרגרינה
      2 כפות אבקת קקאו
      2.5 כפות סוכר
      שליש כוס חלב/מים
      שבת שלום :-)

  31. היי
    אפשר לשים שוקולד חלבי במקום מריר?
    לגבי מתכון אחר שיש לי לכדורי שוקולד – אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
    תודה ושבת שלום.

    1. כן מזל,
      אפשר לשים שוקולד חלב.
      לא בטוחה אם אפשר שמנת לבישול, לדעתי עדיף שלא.
      שבת שלום :-)

  32. וואו, תודה רבה על התשובה!
    במקרה הצורך – הכוונה כשזה לא מתגבש מספיק?
    אפשרי להמיס את הטחינה עם השוקולד? או שלהמיס אותו לבד ולערבב?

    שוב תודה!

    1. כן, במקרה הצורך הכוונה רק אם זה לא מתגבש לתערובת אחידה (לפני השימוש בטחינה הגולמית כדאי לערבב אותה כדי שלא יהיה טעם לוואי).
      את השוקולד עדיף להמיס עם כף מים ולהוסיף את הטחינה בנפרד לכל התערובת.
      בהצלחה!

    1. היי סהר,
      אישית לא ניסיתי אבל זה נשמע פתרון מעולה למי שרוצה להימנע משימוש בחמאה/מרגרינה. אני מניחה שזה יעניק לכדורים טעם מעט "חלוותי" (כמו של חלווה). לדעתי כדאי לשים עד רבע כוס. ממליצה להתחיל ב-3 כפות ולהוסיף בהדרגה ובמקרה הצורך.
      בהצלחה ואשמח לקבל עדכון איך יצא ;-)

  33. מתכון מצויין..פתרון טעים למי שלא רוצה להשתמש בחמאה/ מחמאה/ מרגרינה..-טחינה- גולמית יהיה נהדר :)

  34. אם אפורר ביסקיוויטים פתיבר בטעם שוקולד (כי זה מה שנשאר ואני רוצה "להתפטר" מזה)- זה יהיה טעים?
    ברור שהביסקיויטים הלבנים בולטים יותר יפה בכדור שוקולד חום..ובכל זאת? דעתך? :-)

    תודה רבה ושבוע טוב!!

    1. היי אסנת,
      אפשר. קחי בחשבון שהתערובת מעט תתקשה לאחר מספר ימים אבל עדיין יהיה ניתן ליצור כדורים (אפשר לעבוד עם ידיים רטובות כדי לרכך מעט את התערובת).

    1. היי לינה,
      כן אבל כדי שיימס יותר מהר אני ממליצה לערבב את הסוכר והקקאו בכמה כפות מים רותחים ולאחר מכן להוסיף חלב עד חצי כוס.
      אוסיף הערה במתכון :-)

  35. ניקי אני מעדכנת אותך לגבי התוצאה
    עשיתי עם תפוז סחוט אבל זה לא יצא משהו
    המתכון שלך מצויין בלי שום צורך בשינויים.
    יישר כח ושבת שלום!!

    1. היי אורטל,
      שמחה שיצא טעים :-)
      לגבי מיץ תפוזים, לא ניסיתי אבל זה יכול להיות מעניין מבחינת הטעם.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאה ;-)

    1. היי ליז,
      -מומלץ להשתמש בביסקוויטים טריים.
      -מומלץ לפורר לפירורים גסים (ולא דקים מידי).
      -חשוב לקרר לגמרי את תערובת השוקולד לפני שמערבבים אותה עם פירורי הביסקוויטים (חום מרכך את הביסקוויטים).
      -כדאי להוסיף כמה שיותר פירורי ביסקוויטים לתערובת השוקולד.
      בהצלחה ;-)

  36. היי !
    אני יכולה לוותר על הביסקוויטים?
    האם אני יכולה לוותר על הביסקוויטים בכל מתכון ?
    לא משנה איזה ?

    1. הי אורית,
      הביסקוויטים הם הבסיס של המתכון. אם אין לך ביסקוויטים את יכולה להכין את המתכון הזה מעוגיות מתוקות.
      אם לא, אפשר להכין כדורי שוקולד מפצפוצי אורז או משאריות עוגת שוקולד בחושה.
      מצרפת מתכון – http://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A4%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96/
      לא בכל מתכון ניתן לוותר על הביסקוויטים, זה תלוי איזה מתכון זה.

  37. היי, אני רוצה להכין כמות גדולה של כדורי שוקולד, איך ניתן לשלש את הכמות? והאם רצוי להוסיף דבר מה לתערובת?

    1. הי אופיר,
      כמה כדורים?
      ממליצה לך להכפיל את הכמויות הרשומות (זה ייצא בסביבות 50-60 כדורים, תלוי בגודל שלהם). אם לאחר מכן הכמות לא תספיק תמיד אפשר להכין עוד.
      אין צורך להוסיף שום דבר לתערובת, רק להכפיל: 600 גרם ביסקוויטים, 16 קוביות שוקולד, 100 גרם חמאה, 6 כפות שטוחות קקאו, 7 כפות סוכר, כוס מים או חלב.
      בהצלחה ;-)

  38. תודה על המתכון.
    האם עדיף לפורר את הפתי בר ביד או במג'ימיקס ועד כמה לפורר ??
    תודה ויום נעים.

    1. הי הלי,
      מומלץ לפורר לפירורים גסים ולא לאבקה.
      אם יש אפשרות לפורר גס במג'ימיקס אז עדיף (יותר קל :-) )
      יום נפלא :-)

    1. היי סיון,
      כן, את יכולה להשתמש באבקת שוקולית או בחבילת שוקולד מריר מומס (במקום ה-8 קוביות).

  39. מתכון מעולה וקליל. אני לא מחזיקה מרגרינה/ חמאה בבית אז במקום זה המסתי שמן קוקוס לכמות של חצי כוס (כשהוא במצב נוזל) ויצא נהדר!!! תודה :)

    1. היי מיטל,
      לא ניסיתי, בדר"כ משתמשים בשמנת כשמכינים כדורי שוקולד מפירורי עוגה. אם את מנסה והתערובת לא מתגבשת/נדבקת , תנסי לשים אותה במקרר לכמה שעות ורק אז ליצור כדורים.

    1. אפשר אבל אם משתמשים במים רותחים אז הקקאו והסוכר נמסים בכוס תוך כדי ערבוב ללא צורך בחימום על הגז.
      שבוע נפלא :-)

  40. היי בנות ;-)
    למי שרוצה להמיר את המרגרינה / חמאה במשהו בריא ומפתיע מאוד אני ממליץ לנסות 50 גרם אבוקדו.
    כן כן : א.ב.ו.ק.ד.ו רך ככל שיש.

    תחליף מדהים ומשאיר את כדורי השוקולד טעימים ומתוקים.

  41. היי דורין,
    את יכולה לשים כפית אבקת שוקולית ואם יש לך ממרח שוקולד/ נוטלה את יכולה לשים במקום (תתחילי מכף גדושה ותוסיפי בהתאם לצורך).
    שבת שלום :-)

    1. הי רבקה,
      האמת שלא ניסיתי ואני לא בטוחה אם השמן יוכל לתפוס ולהדביק את הכדורים כי להבדיל מחמאה או מרגרינה הוא נשאר נוזלי גם לאחר קירור.

    1. הי שירה,
      במקרה הזה אני לא בטוחה מאחר והשמן נשאר נוזלי גם בקירור שלא כמו המרגרינה שמתקשה בקירור. ראי תגובה קודמת לגבי תחליפים אפשריים.
      יום נפלא ושבת שלום :-)

    1. הי שירלי,
      החמאה או המרגרינה נועדו "להדביק" את החומרים היות ובקירור הן מתקשות ואז הכדורים יציבים ולא מתפרקים.
      ניתן להמיר בשמן קוקוס מומס שגם הוא במקרם דומה ומתקשה בקירור.
      כמו כן, ניתן להשתמש במקום בדבש, ממרח שוקולד, חמאת בוטנים, ממרח תמרים (להתחיל מכף גדושה ולהוסיף עוד במקרה הצורך).
      יום נעים :-)

  42. היי,
    ראשית, נהנית מאוד מהאתר, עניני קצר ועושה את העבודה. האמת "מציל" אותי כל פעם מחדש, אז תודה :-)
    עכשיו שאלה, האם המתכון מתאים לטבעונים?
    תודה

    1. הי רחל,
      אני שמחה שהאתר שימושי בשבילך :-)
      אם מכינים ממרגרינה וממים המתכון יכול להתאים גם לטבעונים.

  43. היי,
    יש לי עוגיות יין של פסח שלא אכלנו וטחנתי אותן, הן יצאו לי במרקם ממש פירורי.. נראה לך שזה יתאים פה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »