מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לכדורי שוקולד מעוגה

מתכון לכדורי שוקולד מעוגהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 20, 2015
Last modified:יוני 28, 2018

Summary:

יצאה לכם עוגת שוקולד לא מוצלחת במיוחד? לפעמים מטעויות יכולים לצאת דברים טובים ומתוקים 🙂

מתכון מיוחד להכנת כדורי שוקולד מעוגה

כדורי שוקולד מעוגת שוקולד

מצרכים (כ-20 כדורים):

עוגת שוקולד בחושה בכמות של תבנית אינגליש קייק

100 גרם שוקולד מריר

25 גרם חמאה (לפרווה אפשר לשים מחמאה, מרגרינה או 5 כפות שמן קוקוס מומס)

6 כפות מים רותחים

אופן הכנה:

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד, חמאה, מים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-מפוררים את העוגה בקערה ומערבבים עם תערובת השוקולד.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים בקוקוס/סוכריות צבעוניות. שומרים במקרר.

 הערה: הכמויות המצוינות הן במקרה שהעוגה יצאה יבשה. אם העוגה יצאה רטובה/דחוסה- מספיק להכין עם 50 גרם שוקולד מריר, 15 גרם חמאה ו6 כפות מים.

למתכון כדורי שוקולד רגילים מביסקוויטים לחצו כאן- כדורי שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על המתכון לכדורי שוקולד משאריות עוגה! אפשר להשתמש בקקאו במקום שוקולד מריר? מה עוד צריך להוסיף ובאיזה כמויות? תודה רבה.

    1. השוקולד המריר יותר עשיר בטעם אבל אפשר לנסות לשים במקום השוקולד המריר – 2 כפות שטוחות אבקת קקאו + 3 כפות סוכר. להמיס עם חמאה וכרבע כוס מים.

  2. הי, הכנתי ציפוי לעוגה משמנת להקצפה ושוקולד מריר אך לצערי העוגה לא יצאה טוב (יצאה דחוסה).
    אפשר להשתמש בציפוי במקום החמאה והשוקולד מריר?

  3. אוי התמונה לא צורפה..
    חבל הם היו נראים מדהימים!!..חחח… טוב לא נורא……
    תודה על הכללללל!!!

  4. הייתה לנו ימולדת אתמול בלילה..
    הכנתי עוגת שוקולד יפה עם קרם וקצפת מעל…
    וכמובן מה? כולם אכלו רק את השכבה למעלה🙉🙉
    אז היום עשינו המשך ליומולדת עם זה⁦⬇️⁩⁦
    זה עשוי מהעוגת שוקולד שהייתה מתחת לקרם🤫
    תודה לך..⁦❣️⁩⁦❣️⁩⁦❣️⁩

    1. היי, התמונה לא צורפה (אולי היא מעל 8MB?)
      לא משנה, העיקר שיצא טעים 🙂

  5. וואוו פשוט וואו! הכנתי עוגת שוקולד שלא הצליחה… המרקם יצא רטוב וחסר טעם. ואז נזכרתי שראיתי את מתכון ההצלה הזה.. הכנתי עם המלצותייך כאשר העוגה במרקם רטוב והוספתי עוד מעט סוכר… וזה נראה ומרגיש נפלא! הכנסתי להקפאה 🙂 תודה רבה ושבוע טוב

    1. במשפט אחד – ממיסים את כל החומרים ומערבבים עם העוגה המפוררת ואז יוצרים כדורים 🙂

  6. שבוע טוב!!
    הכנתי עוגת עם בצק שוקולד ציפס וקרם וזה לא יצא כל כך טוב יש לך פתרון מה אני אעשה עם זה?
    תודה רבה מראש

    1. אם הכוונה לבצק פריך אפשר לפורר ולהשתמש בו לכדורי שוקולד (במקום ביסקוויטים). את הקרם הייתי זורקת.
      חג שמח ושנה טובה 🌺

    1. היי הודיה,
      נראה לי שעוגת המייפל יותר תתאים. קחי רק בחשבון שבגלל שלא מדובר בעוגת שוקולד הכדורים לא ייצאו אחידים לגמרי בצבע.

    1. עדיף עוגת שוקולד כדי שהכדורים ייצאו אחידים בצבע אבל אם יש לך עוגת וניל אז תכיני עם מה שיש.

    1. היי שני,
      העוגה בטח יצאה לך דחוסה. תוכלי להכין ממנה כדורי שוקולד. אם הכנת בתבנית מלבנית תכפילי כמויות.

  7. הי בוקר טוב
    עשיתי עוגת שוקולד עם קמח רגיל במקום תופח
    נראה לך שהמתכון הזה יתאים לי ? העוגה בתבנית גדולה אלומיניום ולא באינגליש

  8. בוקר טוב
    בטעות עשיתי עוגת שוקולד עם קמח רגיל ולא תופח..נראה לך שהמתכון הזה יתאים ? עשיתי בתבנית אלומיניום גדולה..

    1. היי ליהי,
      נראה לי בסדר גמור, רק הייתי מפחיתה את כמות המחמאה ל40 גרם ומוסיפה עוד כרבע מיכל קצפת צמחית.
      אם במקרה התערובת יוצאת יבשה יש להוסיף עוד קצפת צמחית ואם דביקה/רטובה מידי – יש להוסיף עוד פירורי ביסקוויטים.
      יום מקסים 🙂

  9. היי אפרת בוקר טוב.
    חייבת התייעצות.
    איך המתכון הזה לדעתך?
    500 גרם ביסקיוויטים מפוררים
    200 גרם שוקולד מריר
    חצי מיכל קצפת צמחית
    100 גרם מחמאה (מרגרינה)

    לציפוי: קוקוס / סוכריות צבעוניות וכדו'…

    מה דעתך?

    תודה רבה.

  10. היי אפרת היקרה, האתר שלך משמש אותי בלי סוףףף…..
    העוגה שלי צמיגית זה מתאים להגדרה של דחוסה/רטובה? אני מתלבטת לגבי הכמויות של המתכון. אשמח לכמויות מדויקות לתבנית בינונית קטנה (כמו 2 אינגליש קייק)עם הממרח שוקולד,

    1. היי שרה,
      לדעתי תוכלי להשתמש בעוגה להכנת כדורי שוקולד.
      לתבנית בינונית קטנה אני חושבת שכדאי להכפיל כמויות ב-2. אני ממליצה להכין קודם חצי מהעוגה לפני הכמויות שבמתכון ואם זה יוצא מוצלח תוכלי להכין גם ממחצית העוגה שנותרה.
      לא ניסיתי להכין עם ממרח שוקולד במקום שוקולד מריר. אני ממליצה לנסות עם כמות קטנה ולטעום. בכל מקרה אם את משתמשת בממרח אפשר לוותר על המים או לשים כמות קטנה יותר.
      שבת שלום 🙂

    1. אם זאת עוגת לוטוס בחושה אז כן. ולגבי צימקאו, אני חושבת שכן.

  11. היי, רוצה לעשות כדורי שוקולד מעוגת וניל/ טורט ושיישארו לבנים, לא רוצה להשתמש בשוקולד מריר.
    איך ממליצה לי לעשות? 🙂

    תודה!

    1. היי ענבל,
      האמת שלא יצא לי לנסות. אולי במקום שוקולד מריר תשימי שוקולד לבן.

  12. את אחת האלופות!!!אין משו שעשיתי מהמתכונים באתר שלך ולא יצא טוב!תודה רבה לך וכל הכבוד!
    שבת שלום☺

    1. היי מרים,
      אפשר לשים (לפי סדר עדיפויות): כף מלאה שמן קוקוס (במצב מוצק) או כף גדושה ממרח שוקולד או 3-4 כפות שמן רגיל.
      יום נפלא 🙂

  13. היי.. אני אוהבת תמתכונים שלך אני רוצה להכין כדורי שוקולד אבל אין לי חומרים לכן המתכון הזה מצוין.. אפשר מתכון לעוגת שוקולד שאני אוכל להכין כדורים

    1. הבעיה שעם אינסטנט פודינג וניל אי אפשר להכין ציפוי שמתקשה (ואם הוא לא קשה, הוא פשוט ימרח). רק עם שוקולד חלב/לבן/מריר שממיסים אותו עם כף שמן ואז טובלים בו את הכדורים.

    1. היי ציפי,
      את מתכוונת לציפוי וניל לכדורי השוקולד?
      אפשר לטבול אותם בשוקולד לבן + כף שמן כמו במתכון הזה- כדורי אוראו. זאת הכוונה?

  14. היי אפרת,
    יצאה לי עוגת קפה דחוסה ולא אוורירית בגלל תבנית קטנה מדי יחסית לכמות המצרכים…
    הצעת לי להכין את כדורי השוקולד האלה.
    יצאו טעימים!!!
    יופי של רעיון 🙂
    אורנה

  15. היי
    העוגה שלי דווקא עסיסית וטעימה אך אני רוצה להכין ממנה כדורי שוקולד לגן של ביתי
    מה להוסיף שיהיה פרווה? שמנ מתוקה מספיק? וביסקוויטים?

    1. היי קארין,
      אם העוגה עסיסית המיסי במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס קצפת צמחית וערבבי היטב עם פירורי העוגה.
      במקום קצפת צמחית את יכולה להמיס את השוקולד עם 15 גרם מרגרינה ו5-6 כפות מים.
      אין צורך להוסיף ביסקוויטים.
      יום נפלא 🙂

  16. כמה כוסות עוגה מפוררת זה תבנית אינגליש קייק? זה חשוב לדעת כמויות למי שרוצה לשלב עוגיות ישנות או בטעמים…

    1. היי אלון,
      אני מעריכה שזה בסביבות 5 כוסות פירורי עוגה.
      שבוע טוב 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר