מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי פקאן

כדורי פקאןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 7, 2013
Last modified:אוקטובר 29, 2018

Summary:

עוגיות חמאה ופקאן נימוחות וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול..

כדורי פקאן

מצרכים:

100 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת במיקרוגל

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח רגיל

כוס אגוזי פקאן קצוצים דק או טחונים

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק. יש לעבד עם הידיים (קודם חמאה עם סוכר ותמצית וניל, אח"כ קמח ובסוף אגוזים).

להכין כדורים בעזרת הידיים ולהניח בתבנית על נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. להניח לקירור ולפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר אור!

    אפשר להקפיא את התערובת לפני אפייה?

    את העוגיות?

    יש דרך לעשות חיפוש בתגובות? כך אוכל למצוא תשובות לשאלות שכבר שאלתי.

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. בוקר טוב,
      אני חושבת שאפשר להקפיא.
      אם תלחצי במקלדת Ctrl+F יפתח לך חלון חיפוש.
      שבת שלום 🌷

  2. שוב עשיתי והן ממש מעולות!

    (מלבד החמין, קציצות הדגים ברוטב לשבת ואולי עוד משהו מהאתר)

    תודה רבה!

  3. שבוע טוב,

    שוב עשיתי והפעם עם פקאן מסוכר.

    טעים, אבל לא מתקרב לשקדים קלויים טחונים. שאז זה פשוט מעדן!

    גם המראה הרבה יותר מרשים כי הפקאן המסוכר כהה ופחות משתלב.

    הרבה תודה ושבוע מקסים לך.

  4. פשוט מעדן!

    חלק עשיתי עם פקאן רגיל וחלק שקדים קלויים, זה וזה טעים מאד! (אולי, ממש אולי השקדים יותר טוב).

    מקווה עוד להשיג פקאן מסוכר גרוס לפעם אחרת.

    הרבה תודה!

  5. הי אפרת,

    קצת דחוף!

    לא השגתי פקאן מסוכר גרוס. אפשר שקדים קלויים גרוסים?

    לא הבנתי מה עשה הגולש בשם דני: בצק פריך ו…", כדאי? מה לעשות? (אני עםשקדים קלויים).

    הרבה תודה!

    1. כן אפשר לשים שקדים קלויים גרוסים או להכין הכל עם פקאן טבעי.
      לגבי דני, הוא פשוט הכין את המתכון כבצק פריך ושילב בו אגוזים טחונים. זה יכול להיות תחתית של משהו או כעוגיות, לא משנה. את יכולה לעשות את זה גם עם שקדים קלויים.

  6. ערב טוב אפרת,

    מקווה להכין ורוצה להיות מוכנה:

    הבנתי שמומלץ חצי כמות מפקאן מסוכר וחצי לא, אשמח לדעת מה המשקל של סך הפקאן?

    איזה גודל זה קצוץ?

    כמה כדורים יוצאים?

    אפשר להמס בסיר?

    הרבה תודה!

    1. בוקר טוב דבי,
      זה יוצא כ-110 גרם פקאן.
      עדיף קצוץ דק/טחון גס.
      אפשר להמיס בסיר על אש הכי נמוכה.
      לדעתי זה יוצא 15-20 כדורים, תלוי בגודל שלהם.

    1. כן אליסה. מומלץ לשלב עם פקאן רגיל כדי שלא ייצא מתוק מידי.

  7. ערב טוב
    אחרי שעשיתי לפי המתכון החלטתי לעשות את הבצק כבצק פריך עם אגוזים טחונים ויצא פצצה

    1. היי דני,
      בהתחלה יש לערבב את כל החומרים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים ובסוף רצוי לעבד מעט עם הידיים כדי ליצור בצק אחיד.

    1. היי אילה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
      אם מנסים אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגיות לא יצאו דחוסות מידי. אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף מעט מים עד שההוא הופך לנוח לעבודה.
      חג שמח 🙂

    1. באמת? הסיבה היחידה שעולה לי היא שכנראה שהמרירות נובעת מהאגוזים.

  8. ממש טעים. ואם מורידים קצת את כמות הפקאן ומוסיפים קצת יותר קמח וסוכר זה יוצא מדהים!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר