מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי פירה (קרוקטים)

כדורי פירה (קרוקטים)FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 7, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

נשאר לכם פירה במקרר? זאת ההזדמנות לשדרג את המנה ולהכין כדורי פירה מצופים בפנקו ופירורי לחם.

כדורי פירה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים לפירה

חלמון ביצה (הצהוב)

1 כף שמן, מלח ופלפל

חומרים לציפוי:

כוס קמח (קערה 1)

2 ביצים טרופות (קערה 2)

כוס פירורי לחם, כוס פירורי פנקו, 2 כפות שומשום (קערה 3)

אופן הכנה:

מערבבים את הפירה עם החלמון והשמן ומתבלים. יוצרים כדורים עם הידיים.

טובלים כל כדור בקערה עם הקמח, אח"כ בביצים הטרופות ואח"כ בפירורי לחם עם הפנקו והשומשום.

מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שהכדורים מזהיבים ומניחים על נייר סופג.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום שרה. נראה שאת צוברת מפרגנים—כן ירבו. ניסיתי, קניתי מיד, ומאוד נהניתי. ולא רק אני. כשמגש הקציצות הונחו על השולח, קריספים מזמינים, הופיעו בִתי ונכדתי. הצעתי להם לטעום. בתי אמרה מיד, אכלנו מספיק בורקסים היום. עניתי שזה לא בדיוק בורקס, אלא קרוב יותר לפירקס, זה פירה. נכדתי עטה עליהם ולא חדלה לאכול מהם.
    מאז היא כל הזמן מתעניינת בפירקס. וזו הסיבה לכתיבה אלייך. להעניק למעדן הפשוט והמאוד טעים את השם ההולם: פ י ר ק ס ואני מוותר על זכות היוצרים. המשך עשייה מוצלחת בתחום התעניינותך. בברכת שנה טובה צביקה

  2. מעולה שאין דברים כאלה! בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך אפרת על כל המתכונים המעולים שלך. אני נוטה לבחור אותם מבין שלל המתכונים ותמיד המתכון מדויק והטעם מצוין. תודה תודה תודה.
    ויתרתי על החלמון בתערובת הפירה והשתמשתי בקמח מצה מתובל שהיה בבית. יצא סוף!

  3. היי אפרת,
    אני רוצה להכין מראש ולהגיש בארוחת שישי.
    את חושבת שאפשר לשמור במקרר/מקפיא ולחמם בתנור? רעיון אחר כדי לשמור על המרקם?

    תודה רבה!!

    1. היי אורית,
      אם את מכינה יום-יומיים לפני אז אפשר לשמור במקרר.
      לפני ההגשה, יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס את הכדורים לחימום.

  4. מתכון מעולה!!!!!!!!!11
    נשאר לי פירה מהחג שלא יכלתי לראות אותו כבר…
    מצאתי את המתכון הזה
    יצא מושלם!!!!!!!
    תודה
    חג שמח

  5. היי אפרת

    אפשרי להכין בלי ביצה?
    ידוע לי שתפוח אדמה מבושל מדביק במקום ביצה.

    האם אפשרי לוותר?

  6. היי,
    רציתי לדעת האם אפשר להוסיף פתריות יחד עם הפירה?
    והאם אפשר לאפות במקום לטגן?
    תודה רבה 😊

  7. היי
    כל הכבוד על המתכונים הנהדרים שלך!!
    אני יודעת שבדרך כלל לא מומלץ להקפיא מאכלים עם תפוחי אדמה, אבל בגלל שזה מטוגן נראה לך שכן אפשר להקפיא?

  8. היי המכון הזה ממש מושלם וטעים כמו כל המתכונים באתר שלך..
    עם מה אפשר להגיש את זה? הכוונה לרוטב מסויים

    1. היי אורטל,
      זה הולך מצוין עם רוטב צ'ילי מתוק. אם פחות אוהבים אפשר להגיש עם רוטב אלף האיים מוכן או טחינה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נעמי,
      פנקו הם פירורי לחם יפניים, הם פשוט גדולים יותר מהפירורים הרגילים.

  9. וואו!! טעים ברמות! נהניתי מכל ביס… מומלץ בחום!

    הערה קטנה בכדי לחסוך זריקה מיותרת: החומרים לציפוי היו נראים לי בכמות גדולה מידי, אז מכל אחד שמתי רק חצי, ועדיין נשאר לי קצת…. אז במקום אחר כך לזרוק אולי תתחילו בחצי, ואם ייגמר תוסיפו עוד..
    ועוד דבר: אני הוספתי את חלבון הביצה הנותר מהפירה לבלילת הביצים לציפוי, והיה מעולה.

    1. היי שירן,
      אפשר לוותר על הקמח וישר לטבול בביצה ופירורי לחם ללא גלוטן.

  10. היי, בדיוק מכינה את המתכון
    לגבי השמן עמוק , כמה כמות בערך לשים ? תודה רבה!

    1. היי דקלה,
      כדאי להשתמש בסיר קטן ולשים שמן לפחות בגובה רבע/שליש מהסיר.

  11. הי
    אני רוצה להכין לפסח עם מילוי פטריות ובני אלרגי לביצים.איזה תחליף כשר לפסח מתאים במקום פירורי הלחם?
    האם ניתן לוותר על הביצים?
    אני מבינה שמסובך אבל ממש רוצה להכין במסגרת המגבלות הקיימות.
    תודה וחג שמח

    1. היי יעל,
      גם אם את מכינה במילוי פטריות אני ממליצה לשלב עם מחית תפוחי אדמה כדי שהכדורים יהיה יציבים.
      במקום פירורי לחם אפשר לשים פירורי מצה. את הכדורים תטבלי ישירות בקמח מצה ותטגני.
      חג שמח 🙂

  12. תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
    רק התחלתי לבשל, כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא פשוט נפלא!
    הם מדויקים, קלים להפליא, טעימים בטרוף ובאמת כייף להכין אותם!

    אשמח אם תוכלי לענות לי: האם אפשר להכין עם פירורי לחם מוזהבים, במקום רגילים? ולהוסיף להם את הפנקו?

    1. היי מיכל,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      אפשר להכין עם פירורים מוזהבים ולהוסיף להם פנקו (אפילו זה ייצא יותר מוצלח).

  13. הכנתי ויצא אחלה אבל למילוי היה טעם שלפירה פשוט וציפיתי שהוא יהיה יותר קרמי, איך אפשר לעשות אותו טיפה מתוק וקרמי? אולי להוסיף שמנת מתוקה לבלילה וסוכר לפרורי לחם או משהו בסגנון? יש לכם רעיון כולשהו?

    1. היי מורן,
      החלמון היה אמור לשפר את המרקם. אם את אוהבת בטטה, פעם הבאה אפשר לשלב בטטה (2 תפו"א + בטטה קטנה) ואז זה ייתן מתיקות ומרקם קרמי יותר.
      אפשרות אחרת היא להוסיף שמנת מתוקה רק חשוב להוסיף בהדרגה כל פעם כף אחת ולערבב כדי שהמרקם לא יהפוך לנוזלי מידי. השמנת בעצמה מתוקה כך שלא יהיה צורך להוסיף סוכר לפירורי הלחם.
      אם תנסי, אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉

    1. הי רוז,
      לא ניסיתי לטגן אבל אני מניחה שזה אפשרי. חשוב לשמן היטב את נייר האפייה ומומלץ לרסס או להבריש את הכדורים במעט שמן.

    1. היי,
      כעקרון זה ממש לא משנה. אני אישית מעדיפה לקלף לפני הבישול אבל כמובן שאפשר לקלף גם אחר כך.
      לגבי שלמים או חתוכים, ככל שחותכים אותם קטן יותר, הם מתרככים יותר מהר ומשך הבישול מתקצר.
      יום נפלא 🙂

    1. הי אסתר, צודקת בהחלט. המתכון יתוקן בהתאם.
      תודה על ההערה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר