מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי עוף

כדורי עוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 16, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

כדורי עוף פריכים מבחוץ ורכים מבפנים- מתכון מומלץ שילדים אוהבים מאוד

כדורי עוף

מצרכים:

500 גרם עוף טחון

1 תפו"א בינוני מעוך לפירה

בצל בינוני מגורד דק

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כורכום, כפית מלח ופלפל

לציפוי: פירורי לחם/פנקו, שומשום.

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד (מלבד חומרי הציפוי) ומשאירים במקרר כשעה (לא חובה).

יוצקים כדורים בעזרת הידיים, מגלגלים בחומרי הציפוי ומטגנים בשמן עמוק בשני הצדדים.

*מומלץ להגיש עם קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"הילדים שלי אהבו מאוד! תודה" (פרידי)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

55 תגובות

הוסף תגובה
    1. תנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-15 דקות.
      מומלץ לשמן היטב את נייר האפיה ולהבריש את החלק העליון של הכדורים עצמם במעט שמן.

  1. שלום, הכנתי את הכדורים וזה יצא ממש טעים אבל מאד מלחיץ אותי שאולי זה לא מספיק מבושל- זה מאד רך בפנים…. טיגנתי את זה משני צדדים עד השחמה מלאה, האם זה בטוח בסדר?

    1. אפשר אך זה יהיה פחות טעים ועסיסי מאשר טיגון. מומלץ לשמן היטב את נייר האפיה ולהבריש את החלק העליון של הכדורים עצמם במעט שמן.

    1. תודה נגה 🙂
      לגבי ההקפאה, אני מתלבטת כי כדורי העוף מכילים תפו"א ותפו"א לא עוברים טוב הקפאה. מצד שני, זה כבר בתוך התערובת. מתנצלת שהפעם אין לי תשובה ודאית:)

  2. האם אפשר להשתמש בבטטה/גזר במקום בתפו"א? (במידה ורוצים להקפיא).
    האם אפשר להשתמש בסיר טיגון במקום לטגן בשמן עמוק?

    1. תודה על התשןבה המהירה !מאוד אוהבת את האתר שלך ותמיד נהנת לבשל עם המתכונים שלך הכי קל וטעים!

    1. היי ציפי,
      תפוח האדמה המבושל יוצר מרקם חלק (פחות מרגישים אותו) וגם עוזר להדבקת החומרים אבל אני מניחה שאפשר גם להשתמש בתפו"א מגורד.

  3. דבר ראשון – מת על המתכונים שלך. נעזר באתר לפחות פעמיים בשבוע.
    דבר שני – מה הכוונה לשמן עמוק ? אפשר במחבת רגילה ? כמה שמן לשים ?

    1. תודה גלעד, שמחה לשמוע 🙂
      שמן עמוק הכוונה לטיגון עם הרבה שמן. הכי מומלץ זה למלא סיר קטן בשמן בגובה של שליש מהסיר וכשהשמן חם להוסיף את הכדורים ולטגן מכל צד עד שהם מקבלים צבע יפה.
      אפשר גם לטגן במחבת רגילה ולמלא בשמן עד לגובה של לפחות שליש מהמחבת (רצוי להשתמש במחבת לא רחבה מידי).
      בהצלחה והמשך יום מעולה!

  4. ניתן לקנות עוף שלם ולהוריד ממנו את הבשר לטחון וכל השאר לפי המתקון למעט הציפוי
    את הציפוי להחלף בשומשום
    הבעיה שהכדורים נגמרים לפני שהם מגיעם לשולחן

  5. הכנתי את המתכון של כדורי עוף ויצא מצוין הילדים חסלו הכול תודה על האתר המקסים עם מתכונים מהירים וטעימים ולגבי הטיגון אני לא טיגנתי אני אפיתי ויצא מצוין

    1. היי ילנה, אפשר אך זה יהיה פחות טעים ועסיסי מאשר טיגון, מהסיבה שחזה עוף נוטה להתייבש מהר בזמן אפייה בתנור בגלל שאין בו שומן.

    1. היי עיינה, כמובן שביום של ההכנה זה הכי טעים אך אם את רוצה להגיש יום אחרי, מומלץ לחמם את הכדורים בתנור בחום גבוה כדי שהפריכות תחזור אליהם

    1. אני לא מסכימה, זה בדיוק כמו שניצלים. ברור שלא כדאי לתת לילדים את זה על בסיס יומיומי אבל כל עוד יש בזה עוף ותפו"א שהם מרכיבים שהילדים צריכים לאכול מידי פעם, זה בסדר גמור.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר