מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי עוף אפויים

כדורי עוף אפוייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 14, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

כדורי עוף אפויים בתנור – מתכון מהיר, פשוט וקל להכנה לקציצות אפויות

כדורי עוף אפויים

מצרכים:

500 גרם חזה עוף טחון

1 בצל

חלמון ביצה (הצהוב)

1/2 כוס פירורי לחם

כף גדושה רסק עגבניות

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את כל החומרים במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

-פורשים נייר אפייה על תבנית. יוצרים עיגולים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 15 דקות עד שהקציצות מזהיבות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

47 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על האתר המדהים עם המתכונים הפשוטים והנהדרים!
    הכנתי את המתכון עם שני שינויים:
    א.במקום בצל הוספתי חצי בטטה שאפיתי מראש בתנור (אופים עם הקליפה בטטה ואחרי שהיא מתרככת הקליפה יורדת בקלות)
    ב.הוספתי קצת כמון שממש שידרג.
    תודה על מתכון בריא וקל!

  2. אפרת המקסימה!אני מכינה מק"ג ורציתי לשאול אם אפשר להכניס ביחד 2 תבניות של התנור כל אחת על מדף נפרד?תודה רבה!

    1. בגלל שזאת אפיה די קצרה הייתי ממליצה להכניס בנפרד כדי שהכדורים גם יקבלו צבע באפיה (לא חושבת שהכדורים במדף התחתון ייקבלו צבע).

  3. היי
    קודם כל אני מאד נהנית מהמתכונים שלך! תודה רבה.
    שאלה ספציפית לגבי המתכון הזה: עשייתי כמו שרשום ואפיתי אתן בטוסטר אובן ב200 מעלות למשך חצי שעה סה"כ. שימנתי את התבנית. הפכתי צד לאחר 20 דקות. הקציצות נשרפו בחוץ ובפנים יצאו לא לגמרי עשויות
    מה היה לא נכון?
    בד"ר טוסטר אובן שלי חלש.

    1. היי,
      זה המון זמן אפיה. עוף נאפה יחסית מהר ובגלל שזה חלק יבש אז חשוב לא לאפות אותו יותר מידי אחרת הוא מתייבש.
      לפי מה שאת מתארת נראה כאילו הטמפ' היתה גבוהה מידי. פעם הבאה כדאי להנמיך טמפ' או לכסות את התבנית ב200 מעלות במשך כ-20 דקות ואז להסיר את הכיסוי ולתת לזה עוד כ-5 דקות ללא כיסוי כדי שיקבל צבע.
      לדעתי עדיף יותר לצרוב את זה במחבת משני הכיוונים (1-2 כפות שמן מספיקות) כדי לקבל צבע יפה ואח"כ לשים בטוסטר אובן ב200 מעלות כשזה מכוסה בנייר כסף כדי שימשיך להאפות מבפנים.

  4. שלום,
    הכנתי את הקציצות האלו בקצת שינויים ויצאו מוצלחות מאד.
    בעלי שלא אוהב קציצות נהנה מהן.
    אין לי מעבד מזון, אז לכן טיגנתי את הבצל לפני שהוספתי אותו לשאר הרכיבים,
    וגם החלפתי את פרורי הלחם בקוואקר טחון.

  5. אפרת המקסימה!הכנתי כמות כפולה מנתח קפוא של פילה מדומה ויצא טעים ועסיסי כל כך!מתכון מעולה!מאמצת בחום!

    1. היי שרון,
      אם את מכינה מקילו בשר אז שימי ביצה שלמה, בצל גדול/בינוני, בסביבות כוס פירורי לחם ו2 כפות רסק. 2 כפיות מלח וכרבע כפית שטוחה פלפל שחור.

  6. שלום והמון תודות…הייתי צריכה להכין ארוחה במהירות, לגדוד ילדים, מכלום חומרים וכמעט התיאשתי…עד שהאיר ד' את עיני ו"גיליתי" את המתכון הנ"ל. גם בריא ( בתנור ) וגם טעים! הקציצות נעלמו במהירות…תודה! מאז שגיליתי את האתר המוצלח הזה אני רגועה. המון מתכונים נפלאים ופשוטים. מאחלת לך המשך הצלחה!

  7. בוקר אור, אפרת!

    יש לי קילו וחצי עוף טחון בפריז ואני מפחדת שיצאו לי קציצות יבשות,

    נכון שיש כזו בעיה עם קציצות מעוף טחון?

    מה עושים? (אני חושבת לבשל ברוטב כפי שהצעת לאחת השואלות)

    במתכון הזה, אפשר להוריד מהפרורי לחם? לכמה?

    תודה רבה לך!

    1. היי דבי,
      נכון, יש את הבעיה הזאת עם העוף כי הוא חלק יבש יחסית.
      אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן לתערובת.
      את יכולה לשים פחות פירורי לחם, פשוט תוסיפי בהדרגה עד שאת רואה שהתערובת יציבה מספיק כדי ליצור ממנה כדורים.

  8. ערב טוב, פעם ראשונה נחשפתי לאתר וכבר ראיתי כמה מתכונים מעניינים ובהחלט מעכשיו האתר יהיה מקום המפלט ראשון שמחפשים מה לאכול.
    אני רוצה להכין את הקציצות אך לא באפייה אלא להכניס אותם לרוטב, יש לך מתכון לרוטב?
    והאם הקציצה לא תתפרק ברוטב?

  9. הי, אני כבר כמה שנים (בלי הגזמה) מחפשת מתכון לקציצות שהילדים שלי אוהבים.
    ה"דרישות" שלהם: שיהיה כמו הקציצות בגן (-:
    אז נראה לי שקציצות פשוטות כמו כאן אולי יענו על הרצון שלהם. אני רק תוהה:
    1. האם ניתן לוותר/ מה לשים במקום הבצל (אחד מהם ממש לא אוהב)
    2. האם הם יוצאים מעט יבשים באפיה?
    3. נראה לך מתאים להוסיף פטרוזיליה? (את זה אוהבים אצלנו…)
    תודה!

    1. היי ניצן,
      1. אפשר לוותר על הבצל בכלל אבל לדעתי הוא מוסיף טעם. את יכולה להשתמש רק בחצי בצל בינוני ולגרד אותו בפומפיה הכי דקה ואז הם לא ירגישו אותו.
      2. הקציצות יוצאות מעט יבשות גם בגלל שמדובר באפיה ולא בטיגון וגם מהסיבה שזה חזה עוף טחון שהוא חלק יחסית יבש (פתרון: להשתמש בחלק יותר עסיסי כמו פרגיות/שוקיים).
      3. את יכולה להוסיף לתערובת קצת פטרוזיליה.
      בהצלחה! 😉

  10. wow, יצא מעדן!
    אני חובבת בישול אך לא היכרתי את הטוויסט של רסק העגבניות.
    להבא אכין כמות כפולה ואקפיא לימות הזעם…
    תודה!

  11. היי, מכיוון שאין לי מעבד מזון רציתי לדעת אם אפשר לערבב הכל בקערה ואיזו תוספת יכולה להתאים חוץ מאורז?

    1. היי נטלי,
      את יכולה לגרד את הבצל במגרדת/פומפיה ולערבב את כל החומרים (יחד עם העוף הטחון) בקערה.
      אפשר להגיש עם זה פסטה ברוטב, פתיתים, פירה או ירקות אפויים או מבושלים.
      שבת שלום 🙂

  12. שלום לך, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אותן לרוטב בבישול (במקום האפיה)? תודה על המתכונים המדהימים…

    1. הי,
      אפשר להכין עם קמח מצה (אם נשאר לך מפסח) או תפו"א מבושל מעוך.
      אם התערובת מעט מתפרקת, מומלץ לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתגבשות לחצי שעה לפני שיוצרים קציצות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר