מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי כרובית

כדורי כרוביתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 16, 2017
Last modified:אוקטובר 22, 2017

Summary:

מתכון כדורי כרובית אפויים בתנור –

נשנוש פרווה טעים שמומלץ להגיש כמנה ראשונה לצד רוטב צ'ילי מתוק.

כדורי כרובית

מצרכים (25-30 כדורים):

800 גרם פרחי כרובית טריה או משקית קפואה

1 בצל קטן קלוף חתוך גס

1 שן שום קצוצה

2 ביצים גדולות

2 כפות שמן זית/קנולה

שליש כוס פירורי לחם

כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

לציפוי: 2/3 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:

-אם משתמשים בכרובית טרייה יש לבשל אותה לפני במים: ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך 10-12 דקות עד לריכוך (עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית). מעבירים למסננת. אם מכינים מכרובית משקית קפואה- מספיק לשים כדקה בקערית עם מים רותחים ולסנן.

-מניחים במעבד מזון את פרחי הכרובית, הבצל והשום וטוחנים עד למרקם גרגירי קטן. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, שמן, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפיה בנדיבות.

-יוצרים כדורים בקוטר של 3-4 ס"מ ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר האפיה המשומן (הערה: במידה והתערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת).

-מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך 35 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

-מוצאים מהתנור ומניחים לכדורים להתקרר לטמפ' החדר.

*מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק.

כדורי כרובית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


26 תגובות

הוסף תגובה
  1. כדורי הכרובית יצאו נפלא
    לעבור לצמחונות קצת קשה עם התחליף, אני צריכה חזותיות בצלחת וכדורי הכרובית הם ממש כמו קציצות לכל דבר
    תודה רבה רבה

  2. היי. הכנתי היום. לצערי התערובת יצאה בלתי יציבה ולכן לא יכולתי לגלגל לכדורים כמו בתמונות שלך. לכן, יצרתי ריבועים בלתי שווים. איפה ובמה טעיתי? עוד ביצה? עוד פירורי לחם?
    תודה

    1. היי אורי,
      אני מבינה שהתערובת התפרקה כשניסית ליצור כדורים?
      טחנת את הכרובית במעבד מזון עד למרקם גרגירי דק? אם כן אז כנראה שהיתה חסרה ביצה נוספת שתדביק את החומרים. גם תוספת של 1-2 כפות פירורי לחם עשויה היתה לעזור לאיחוד החומרים.

      1. היי אפרת. בוודאי שטחנתי את הכרובית במעבד מזון. העיסה אכן התפרקה. הוספתי עוד פירורי לחם ולא עזר. יתכן וביצה נוספת הייתה מסייעת.
        תודה

    1. היי שרית,
      שמחה שהטארפלס יצא טעים 🙂
      לא בטוחה לגבי כרוב אבל אפשר להכין עם ברוקולי.

  3. הי אם אין לי מעבד מזון בבית יש אפשרות להכין את כדורי הכרובית? אם כן- כיצד? הם נראים ממש טוב!
    תודה

    1. היי ניצן,
      יכול להיות שאפשר לקצוץ את הכרובית עם סכין ממש ממש דק.
      לדעתי גם יהיה כדאי לבשל תפו"א בינוני ולמעוך לפירה ולהוסיף לתערובת. זה עשוי לסייע לאיחוד החומרים בנוסף ל-2 הביצים שיש להוסיף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי גלית,
      אני חושבת שאפשר לשלב בתערובת הכרובית בסביבות כוס וחצי פירה (תפו"א מבושל מעורך לפירה) וזה בעצם אמור לתפוס בעצם את התערובת של הכרובית.

    1. היי גילה,
      ניתן לשמור במקרר, בתוך קופסה סגורה, עד 3 ימים.
      לפני ההגשה יש לחמם בתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 7-10 דקות.

  4. היי,

    אלו בדיוק הסגנון של קציצות ירק שחיפשתי! במיוחד שהן אפויות…

    שאלה- אני ממש לא אוהבת פטרוזיליה, ויש לה טעם דומיננטי ומורגש.

    האם אפשר להוריד אותה? אפשר להחליף אותה בירוק אחר? אם כן איזה?

  5. ערב טוב
    מטעמי כשרות אנחנו לא אוכלים כרובית
    יש לך רעיון לירק אחר במקום? המתכון ממש נראה מצויין לתוספת של ארוחת צהריים
    תודה

    1. היי, יש כרובית וברוקולי קפואים של חברת בודק (bodek) הם נקיים מתולעים. תמצאי אותם במקפיאים של חנויות למגזר הדתי- חרדי כמו אושר עד. אגב המתכון נראה ממש מגרה. אני כנראה ינסה אותו:)

חזור למעלה

להגיב על מאיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »