מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי גרנולה אפויים

כדורי גרנולה אפוייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 26, 2015
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

עוגיות גרנולה טבעוניות וממכרות

 כדורי גרנולה

מצרכים ( 20-25 כדורים):

כוס גרנולה (עדיף ללא תוספת סוכר)

כוס קמח מלא (או קמח לבן רגיל)

שליש כפית אבקת אפיה

3 כפות סוכר

3 כפות טחינה גולמית

1 כף דבש/ סילאן

4 כפות שמן קנולה

1-4 כפות מים

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את כל החומרים לפני הסדר בו הם רשומים (גרנולה, קמח, א.אפיה, סוכר וכו'..) ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים בסוף ובהדרגה את המים עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם התערובת יבשה או מתפוררת יש להוסיף עוד מים ולערבב).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-בעזרת ידיים רטובות, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר של 3 ס"מ ומניחים על נייר אפיה.

-אופים במשך 20 דקות עד להזהבה, מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לטמפ' החדר (העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר קירור מוחלט).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


66 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אתי,
      ראיתי רק עכשיו. הצלחת ליצור כדורים בלי הטחינה? כי היא אמורה לסייע לאיחוד הכדורים.
      בכל מקרה מאמינה שיצא טעים גם בלי.

      1. שלום,
        אכן נוצרו כדורים, הרטבתי את הידיים במים וכנראה זה מה שהדביק..

        יצאו טעימים למרות הכל 🙂
        יום מקסים

    1. היי שרון,
      אפשר לשים טחינה מלאה באותה כמות (שימי 3 כפות שטוחות). הסילאן/דבש עוזרים לחומרים להדבק ולכן אני לא ממליצה להפחית בכמות.

    1. היי שיר,
      אם הייתה לך שיבולת שועל עבה זה היה עדיף ואז היה אפשר להוסיף אגוזים/שקדים קצוצים וקצת חמוציות.
      לגבי שיבולת שועל דקה אני חוששת זה לא ייצא פריך מספיק. אולי אפשר להגדיל את כמות השמן ל-8 כפות וזה יפתור את הבעיה.

  1. היי, אפרת,
    רציתי לברר מדוע לא ניתן להעתיק ולהדפיס את המתכונים כבעבר?
    לאחרונה, כשאני רוצה להדפיס, ההדפסה יוצאת בצד שמאל עם רווחים ענקיים.
    יש לך יופי של מתכונים!

    1. היי יהודית,
      אצלי ההדפסה עובדת כמו שצריך. אני בודקת עם מחשבים נוספים וברגע שאמצא את הבעיה אשתדל לסדר את זה בהקדם.
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  2. שלום 🙂 קודם כל האתר שלך מקסים והמתכונים מעולים ממש, תודה רבה! האם אפשר לשים קמח שיפון במתכון הזה? ערב טוב 🙂

  3. היי,שמעתי לתגובתך והכנתי אתמול את העוגיות יצאו… שלמות(-:
    אבל לצערי המראה שלהם שונה מהתמונה)-:
    יצרתי כדורים( ואפילו כדורים סימטריים יפים) והכל התפשט בתנור הם ניהיו עוגיות שטוחות…
    את יודעת להגיד לי למה זה קרה?
    תודה.

    1. היי מיכל,
      מוזר, כי העוגיות לא אמורות בכלל להשתטח. עברת על הכמויות לבדוק שלא פספסת משהו בטעות (שליש כפית אבקת אפיה? 4 כפות שמן?) באיזה גודל כוס השתמשת?
      איך המרקם של התערובת היה לפני האפיה (מוצק? רך? נוזלי? שומני?)

    1. היי מיכל,
      חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. לא נראה לי שהם יתפוררו.
      בהצלחה 😉

  4. עשיתי את המתכון עם כמה שינויים
    2 כפות ממרח תמרים במקום טחינה
    במקום סוכר וכף דבש שמתי 3 כפות סירופ אגבה
    השתמשתי בשיבולת שועל עבה והוספתי אגוזי מלך קצוצים
    יצא מעדן
    כולם מאוד אהבו 🙂

  5. פיצוץ של מתכון! תקשיבי אליפות!זמן הכנה לעומת הטעם והתלהבות והמחמאות שקוצרים …עלית פה על משו שמצדיק פרס

  6. יש לי שאלה
    אם אני שמה 3 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר ו2 כפות ממרח תמרים במקום הטחינה
    יש צורך גם בכף דבש או סילאן?

  7. האם אפשר לשים במקום הסוכר סירופ אגבה או יותר דבש או סילאן?
    והאם ניתן לשים במקום הטחינה ממרח תמרים?

    תודה

    1. לדעתי אפשר לשים ממרח תמרים, כ-2 כפות.
      במקום הסוכר את יכולה לשים 3 כפות סירופ אגבה או 2 כפות גדושות דבש.

    1. היי נטע,
      אפשר להשתמש בשמן זית ובמקום הגרנולה לשים מוזלי או שיבולת שועל עבה.
      חג שמח 🙂

  8. החלפתי שמן קנולה בשמן קוקוס. יצא מדהים. בעלי שבדרך כלל נמנע מלאכול רכיבים בריאים טעם ואמר שהעוגיות טעימות במיוחד…

  9. היי
    רציתי לומר שהעוגיות יצאו מצויינות!!
    עשיתי עם קוואקר רגיל ולא עם גרנולה קנוייה והוספתי אגוזים קצוצים ופירות יבשים. במקום סוכר שמתי יותר מהסילן. באמת עוגיות בריאות וגם טבעוניות 🙂
    תודה על המתכון! 🙂

  10. היוש שמי אור ויחסית לי אני דיי קטנה אני בת 11 והעוגיות יצאו לי משו אני רוצה להודות לך מאוד רק בזכותך יצא לי ממש תעים תודה לך מאוד

  11. רציתי להגיד תודה על המתכון הטעים, הפשוט והקל להכנה. כעצלנית וכאחת שלא אוהבת לבשל, אך אוכלת בריא מאוד זה אחד המתכונים הטובים כדי לאכול משהו טעים ובריא לצד הקפה. קצת שידרגתי לפי רצוני, אבל בזכות המתכון הפסקתי לקנות חטיפי אנרגיה יקרים המתיימרים להיות בריאים.
    תודה

    1. היי תמר,
      אני מניחה שאת יכולה אבל קחי בחשבון שהטחינה מוסיפה למרקם ולטעם. תנסי לשים במקום 25 גרם חמאה רכה או כפית מלאה שמן קוקוס מוצק. אפשר לשים במקום גם ממרח כלשהו כמו ממרח שקדים, חמאת בוטנים או חלבה.
      בהצלחה 😉

    1. היי לינה,
      אמור לצאת בסדר. לדעתי מומלץ לשלב עם הקוואקר אגוזים/שקדים טחונים (יוסיף טעם ופריכות).
      שבת שלום 🙂

  12. מתכון מעולה! בסוף השבוע האחרון הכנתי אותו שלוש פעמים, וכולם טורפים את העוגיות האלו בהנאה, כולל הילדים. ממליצה ליצור צורה של עיגולים שטוחים במקום כדורים, כדי שיהיו נוחים לאכילה. באופן כללי האתר מעולה, ולא יצא לי להתאכזב מאף מתכון כאן! כל הכבוד

  13. היי 🙂
    האם הכוונה בגרנולה היא לקוואקר או למוצר גרנולה שמגיע עם תוספות האגוזים וכדומה?
    תודה!

    1. היי אורנה,
      הכוונה למוצר גרנולה שמורכב משיבולת שועל עבה ותוספות של אגוזים וכו'.
      יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »