מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי בשר ברוטב

כדורי בשר ברוטבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 6, 2016
Last modified:ינואר 13, 2018

Summary:

מתכון לכדורי בשר מבושלים עם תפוחי אדמה ברוטב אדום (ניתן להכין עם בשר הודו או בשר בקר טחון)

כדורי בשר ברוטב

מצרכים (20-25 כדורי בשר קטנים):

לתערובת הקציצות:

500 גרם בשר הודו או בקר טחון (אפשר גם לשלב הודו ובקר)

ביצה

2 כפות גדושות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן ניתן לשים פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כפות קמח אורז)

בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום כתושות

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוטב עגבניות:

2 שיני שום קצוצות

עגבניה גדולה מגורדת

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

כף סילאן

כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור

2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס"מ

אופן הכנה:

הכנת רוטב לקציצות:

-מחממים סיר (רצוי רחב) עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום כחצי דקה (בלי שיישרף). מוסיפים את העגבניה המגורדת ומבשלים עם מכסה כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים עד להכנת תערובת הקציצות.

הכנת תערובת הקציצות:

-מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד לתערובת אחידה.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם תפוחי האדמה, באופן כזה שיתכסו ברוטב. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


197 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת האם ניתן לשלב תבלינים כמו כמון או פפריקה? אם כן באיזה כמויות?
    תודה

    1. היי אליעזר,
      בתערובת הקציצות עצמן אפשר לשים כחצי כפית כמון וחצי כפית פפריקה מתוקה.

  2. היי אפרת ,
    דבר ראשון אני מאוהבת במתכונים שלך , הם כל כך פשוטים ותמיד טעימים .
    מאז שהכרתי את המתכונים שלך אני ממש נהנית לבשל אז.. תודה רבה .
    רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הסילאן במתכון למשהו אחר או לוותר עליו?
    תודה רבה

    1. תודה אילה, כיף לשמוע 🙂
      הסילאן מאזן את החמיצות של העגבניות. אם זה טעים לך כמו שזה אפשר לוותר על הסילאן. אם את מרגישה חמיצות את יכולה להוסיף כפית דבש או סוכר.

  3. היי אפרת יקרה מאוד,

    אפשר להכין ליומיים שלושה מראש ? לכמה זמן במקרר התבשיל טוב?

    תודה רבה !

  4. רציתי לשאול,
    אני רוצה לעשות קילו של קציצות.
    האם להכפיל הכל כולל את המים ל 6 כוסות? או מספיק פחות?
    אני רוצה להוסיף אפונה זה אפשרי?
    תודה

    1. היי ליר,
      תכפילי את כמויות התערובת הקציצות.
      לגבי הרוטב, לדעתי מספיק 4 כוסות מים.
      3 שיני שום קצוצות
      2 עגבניות קטנות-בינוניות מגורדת
      4 כפות גדושות רסק עגבניות
      4 כוסות מים רותחים
      כף גדושה סילאן
      כפית ושליש מלח, קמצוץ פלפל שחור
      3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס"מ
      *אפשר להוסיף אפונה משקית קפואה או משימורים.
      יום מקסים 🙂

    1. אני מניחה שאפשר לוותר על פירורי הלחם. אם במקרה הכדורים מתפרקים אז כדאי לאפות אותם קודם בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שיהיו יציבים ואז להוסיף לרוטב.

  5. פעם ראשונה בחיי שהכנתי קציצות ברוטב ויצא מושלם! מתכון מעולה, כתוב בצורה ממש מובנת גם לכאלה שלא בישלו. כולם ממש התלהבו מהקציצות! תודה רבה לך

  6. היי, מה שלומך?
    רציתי לברר, אין צורך בתבלינים, חוץ ממלח ופלפל, בתערובת הקציצות וברוטב?
    תודה מראש
    רותי

  7. אפרת, התבשיל נפלא!! המון תדה – זה כ"כ לא מובן מאליו להצליח להכין תבשיל שכ-ו-ל-ם במשפחה יאהבו ואצלי אפילו הקטנה שהיא בררנית להפליא אהבה והיום הכנתי בשבילה בפעם השניה.

  8. הכנתי היום את המתכון, האם הקציצות צריכות להיות אווריריות או דחוסות? (יצאו לי מאוד דחוסות, והייתי רוצה אווריריות)
    תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי שרון,
      דווקא הן אמורות לצאת רכות ודי אווריריות. באיזה בשר השתמשת? הכנת את התערובת לפי המתכון? הכוונה לא החסרת משהו?
      שבת שלום 🙂

        1. יכול להיות שזה קשור לטחינה של הבשר. כשטוחנים בשר פעם אחת הוא קשה יותר, כשטוחנים פעמיים הוא רך יותר (מומלץ לשאול את הקצב/העובד במח' הבשר).
          בכל מקרה אפשר לרכך את הקציצות על ידי הוספת תפוח אדמה לא מבושל לתערובת (מומלץ לטחון את תפוח האדמה במעבד מזון או לגרד בפומפיה דקה).
          שבוע טוב 🙂

  9. יצא טעים מאוד, חוץ מזה שזה יצא מלוח מדי. לכל ממליצה להפחית את הכמויות של המלח.
    במקום תפוחי האדמה הוספתי גזר וזה יצא מוצלח מאוד.
    אחלה מתכון!

  10. יצא מדהים!!!
    ליקקו את הסיר
    מתכון שיוכן כל שבוע לבקשת הילדים.
    אגב במקום תפוחי אדמה שמתי כרובית ואהבו מאוד, אחת אחלה עם פסטה והשנייה עם אורז.

    תודה רבה על מתכון מושלם

    1. שמחה לשמוע!
      נשמע טוב עם כרובית, בהזדמנות אנסה 🙂
      תודה סמדר ויום מקסים.

  11. הכנתי היום פעם ראשונה וחזרתי לשבח!
    הילדים נהנו מכל ביס והכריזו ש"אלה הקציצות הטעימות בעולם"…
    הכפלתי כמויות והגשתי עם אורז לבן.
    תודה רבה על מתכון פשוט ובעיקר טעים.

    1. היי סיון,
      הקציצות מתפרקות אם התערובת רכה או נוזלית מידי. זה יכול להיות כתוצאה משימוש בבשר קפוא שהופשר או נוזלים של הבצל שהרטיבו את התערובת. במקרה כזה יש להוסיף עוד פירורי לחם שיספגו את הנוזלים.
      אם את יודעת שהקציצות מתפרקות לך בבישול אז אפשר לאפות אותן קודם ורק אז להוסיפן לרוטב. מחממים תנור מראש ל190 מעלות, מניחים את הקציצות על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם למשך 20-25 דקות, עד שהן יציבות.

  12. היי אפרת
    רמיתי לשאול אם יש לי אפונה קפואה שאני רוצה להוסיף אבל גזר טרי, באיזה שלב להכניס את הגזר לא הכי ברור לי..
    דבר שניהאם צריך להוסיף תפוח אדמה לתערובת הקציצות כי בדכ בשאר מתכוני הקציצות שלך כן היה כתוב פה אני לא רואה
    תודה

    1. היי שרון,
      את הגזר הטרי מומלץ לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף לרוטב יחד עם תפוחי האדמה. את האפונה הקפואה אפשר להוסיף לפני שמוסיפים את הקציצות.
      במתכון הזה אין תפו"א בתוך תערובת הקציצות.
      שבוע נפלא 🙂

  13. פעם ראשונה שאני מכין 'תבשיל'/ קציצות, יצא ממש טעים, תודה 🙂
    מה שכן, אשמח לעצתך בנוגע לאיך אפשר לשדרג טיפה ולהוסיף טעמים ( תבלינים שונים שיתאימו?).

    1. היי נמרוד,
      קודם כל אני שמחה שהקציצות יצאו טעימות.
      לתערובת הקציצות עצמה אפשר להוסיף כחצי כפית כמון. לרוטב אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה או פפריקה חריפה אם אוהבים.

  14. היי, אם אני מעוניינת לעשות חצי מהכמות – גג 10 כדורי בשר..כמה פירורי לחם לשים, ביצה , תבלינים? ומה לגבי המים והסילאן?

    1. היי אורלי,
      כמויות ל 10-12 כדורים:
      250 גרם בשר הודו או בקר טחון
      ביצה קטנה
      כף גדושה פירורי לחם
      חצי בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים
      כף עלי פטרוזיליה קצוצים
      1 שן שום כתושות
      חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
      *לגבי הרוטב אני ממליצה להשאיר את המרכיבים כמו שהם.
      יום נפלא 🙂

  15. היי אפרת האם בהתחלה ברוטב צריך גם לטגן את השום כמו שכתוב במתכון ואז לשים את הרוטב עם המים ושימשיך להתבשל עד שאכין את הקציצות? נגיד אחרי כמה דקות אפשרי יהיה לשים את הקציצות לרוטב?ושמתי לב שבתגובות אפשרי בימקום התפוחי אדמה להכין אפונה וגזר קפואים האם צריך לחלוט ליפני והאם אפשר יהיה לשים לוביה קפואה, האם זה יתאים? ומתי לשים את הלוביה לרוטב?

    אני דואגת כי פעם ראשונה שאכין קציצות בשר ותודה רבה על המענה המהיר אכין ואעדכן איך יצא:)

    1. בוקר טוב קרינה,
      כן, כדאי לטגן בהתחלה את השום ואז לשים את הרוטב. מים להוסיף לפי הצורך. את מתבלת ומוסיפה תפו"א/אפונה וגזר/שעועית. מה שאת אוהבת.
      לא חובה לחלוט לפני את האפונה והגזר. שעועית לוביה אפשר להוסיף בהתחלה (מתי שמוסיפים את תפוחי האדמה). אם את מתלבטת, הייתי הולכת על אפונה וגזר.
      הרוטב צריך להתבשל כ-10 דקות לפני שאת מוסיפה את הקציצות.
      בהצלחה 🙂

  16. הייי אפרת ,
    האם אפשרי להישתמש במקום הרסק עגבניות ברוטב של פרפקטו רוטב עגבניות לבישול ולפסטה עם עגבניות מרוסקות? צירפתי תמונה.
    והאם ניתן בהתחלה לטגן את הקציצות כדקה מכול צד? אני רוצה שהקציציות יהיהיו מכוסות ברוטב.ואם אני מטגנת את הקציצות האם משך זמן הבישול מתקצר ולכמה זמן?
    המון תודות.

    1. היי קרינה,
      במקום עגבניה מגורדת ורסק אני מניחה שאת יכולה להשתמש ברוטב. אני לא יודעת אם הרוטב מגיע כבר כשהוא מתובל לכן כדאי שתטעמי אותו ותוסיפי לו סילאן ומלח לפי הטעם. מים כדאי להוסיף לפי הסמיכות הרצויה (עד כוס מים).
      וכן, שימי את כל התכולה.
      אפשר לטגן את הקציצות לפני כדקה מכל צד. משך הבישול אינו משתנה.

    1. היי,
      אפשר לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-25 דקות.
      יום מקסים 🙂

  17. היי אפרתי שבת שלום אם אני רוצה להכין חצי מהכמות כלומר 250 גרם בשר בקר מה משתנה מבחינת כמויות?

    1. היי רינת,
      שימי ביצה קטנה, כף גדושה פירורי לחם, חצי בצל גורד, כף עלי פטרוזיליה,שן שום, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
      מבחינת הרוטב, נראה לי שכדאי להשאיר כמו שזה. מקסימום יהיה הרבה רוטב וזה דווקא טוב 🙂
      שבת שלום

  18. היי תגידי אם יש לי בבית כרגע רק תפוח אדנה למיקרו. הקטנים האלה אם הקליפה. זה נראה לך גם טוב או שלא קשור?

  19. וואוו,
    בתור גרוש טרי התלבטתי מה לבשל לקטנים.
    המתכון הזה התקבל באהבה ויצא ממש מעולה.

    תודה רבה

  20. וואו, פשוט מדהים
    אני חדשה במטבח, ובעלי רגיל לאוכל של חמתי שמבשלת מדהים
    והכנתי את זה והוא ביקש מנה שניה ואפילו שלישית
    והוא גם ביקש את זה יום למחרת !!! (והוא אף פעם לא אוכל דברים יום למחרת)
    אז תודה רבה
    מתה על האתר שלך, עכשיו בזמן חופשת הלידה מבשלת כל יום משהו חדש בזכותך!

  21. היי,
    הכנתי לפני שבועיים ויצא מעדן!
    אם אני רוצה להוסיף חומוס, איזה לשים? זה משנה את זמן הבישול?

    1. היי חלי,
      אם את רוצה לשים חומוס אז כדאי לשים חומוס משקית קפואה ולהוסיף אותו לרוטב באותו זמן שאת מוסיפה את תפוחי האדמה. זמן הבישול לא אמור להשתנות כי החומוס משקית קפואה הוא כבר חצי מבושל.

    1. היי אורית,
      אפשר להקפיא למעט את תפוחי האדמה שהם לא מומלצים להקפאה. במקומם אפשר לשים אפונה קפואה, גזר או קישוא ואז אין בעיה להקפיא.
      אם מקפיאים כדאי להשתמש בבשר טרי ולא קפוא מופשר.
      יום נעים 🙂

    1. היי נויה,
      באיזה סוג בשר השתמשת?
      שמת 2 כפות פירורי לחם?
      יכול להיות שערבבת את הבשר יותר מידי?

  22. מתכון נפלא-פשוט להכנה .הכנתי בשישי האחרון-טעם נפלא.נחטף.תודה על מתכון נפלא ותודה על כל המתכונים הנהדרים שמאד מאד מסייעים ותמיד זמינים ונגישים.תודה

        1. היי אליס,
          כרגע ניתן להשיג את הספר רק באמצעות רכישה מאובטחת באתר אבל אם את מאזור המרכז, ניתן גם לרכוש את הספר מחנות "מיסטרל" שנמצאת ברח' בן צבי 29 בתל אביב.
          שנה טובה 🙂

  23. היי
    אני מכינה הרבה מהמתכונים שלך
    וכולם מוצלחים אחד אחד
    לגבי המתכון הזה אם לומר תאמת קצת פיקפקתי לא נתפס לי בראש הסילאן ברוטב
    ביצה ופירורי לחפ בבשר זה פעם ראשונה שאני שמה
    הרוטב לא עם יותר מידי תבילנים
    אבל תשמעי, יצא ליגה! מתכון קל פשוט וטעים מאוד וחוץ מ 2 כפות שמן אין בכלל שמן
    מתכון מעולה
    תודה לך (:

  24. אתר נפלא עם מתכונים קלים וטעימים במיוחד.
    השבוע הכנתי את קציצות הבשר ברוטב העגבניות ויצא פשוט מושלם
    מומלץ ביותר.

  25. ושוב ארשום מעולהה וטעים
    רציתי לשאול תמיד הוספתי בצל לרוטב.ררוצה לנסות כמוך רק עם שום . האם לחמם שמן ואז להוסיף את השום? או ביחד השמן והשום.תודה רבה

    1. היי ענת,
      מומלץ לחמם את השמן כמה שניות לפני ואז להוסיף את השום. חשוב רק לוודא שהשום לא נשרף.

    1. היי,
      באיזה סוג בשר את משתמשת?
      נסי להוסיף לתערובת תפו"א קטן קלוף מגורד דק (סחוט מנוזלים). זה עשוי לרכך את הקציצות.

  26. שלום אפרת המהממת
    האם אפשר להוסיף או להחליף את תפו"א בגזר ואפונה

    תודה רבה על בלוג מדהים ועל זה שאת סבלנית ונעימה לא ברור מאליו בכלל

    1. נראה לי שכן. אני ממליצה להוסיף לתערובת כ-2 כפות שמן מאחר ובשר עוף הוא יבש יחסית.
      יום מקסים 🙂

    1. היי יעל,
      עדיף לשים פרוסת לחם ללא החלק הקשה – להרטיב אותה במים, לסחוט ולפורר לתערובת הבשר.

  27. יצאו לי קציצות מדהימות הרבה זמן לא טעמתי כזה טעם תודה רבה אני לא גומרת להכין מתכונים מהאתר שלך

    1. היי לינור,
      הסילאן הוא כדי לנטרל את החמיצות של העגבניה. אפשר לשים במקום כפית דבש או סוכר.

  28. היי אפרת,
    הכנתי את הקציצות עם עוף. הוספתי קצת שמן שלא התייבשו.הקציצות ספגו את הרוטב ויצאו ממש רכות וטעימות.

    כל מתכון שניסיתי מהאתר שלך יצא נהדר. תודה רבה.

  29. היי אפרת
    אצלי לא כל כך אוהבים בצל בתוך הקציצות. אפשר לוותר על הבצל המגורד? אולי אפשר להחליפו בירק כלשהו – גזר או קישוא?

  30. חזרתי להגיד לך תודה גדולה.הקציצות ממעולות וטעימות בטירוף. והכיף שקל להכנה .
    פעם ראשונה שסיר נגמר לי בתוך יום . נכדיי ואני טרפנו. תודה

      1. תודה רבה. מניחה שאפשרי קודם לטגן בצל?
        ומה הכי טעים לערבב בקר ועוף? או כמו שרשמת.רוצה שהקציצות יצאו עסיסיות.תודה

        1. כן, אפשר לטגן בצל.
          הקציצות הכי עסיסיות כשמכינים אותן מבשר בקר טחון או לפחות לשלב בקר עם עוף (העוף הוא חלק פחות עסיסי).

  31. היי אפרת
    משום מה נעלמה השאלה שלי..
    האם אפשר להכין את המתכון מהודו טחון + עוף טחון.
    ושאלה כלליםת -מתכוני הודו או בשר טחון מתאימים גם לעוף טחון?

    תודה

  32. שלום אפרת
    אני הולכת עכשיו להכין את הקציצות,
    יש לי הודו טחון וגם עוף טחון, אפשרי להכין מעורבב?
    ובכלליות, אני לא רואה בכלל מתכונים לעוף טחון, האם מתכוני הודו טחון/בשר טחון מתאימים גם לעוף טחון?
    תודה
    אשמח לתגובתך כי אני כבר במטבח… 🙂

    1. היי חני,
      אין בעיה לשלב.
      בדר"כ מתכוני בשר והודו טחון מתאימים להכנה גם עם עוף טחון (מתכוני הודו טחון יותר). צריך רק לקחת בחשבון שהעוף הוא יותר יבש ופחות עסיסי מבשר טחון.

  33. אני חייבת להגיד לך שאת לימדת אותי לבשל…. בזכות המתכונים הטובים והטעימים האלו אני מקבלת מחמאות על הבישול שלי (אני!!)
    רוב תודות!!

    1. ומה קורה עם הבשר טחון מתפרק במקום להפוך לכדור?
      מה ניתן להוסיף כדי שיהיה כדור בלי להתפרק?

    2. היי אורית,
      אין צורך לתבל את הבשר הטחון מעבר למה שרשום בתערובת הקציצות.
      אם הכדור במקרה מתפרק יש להוסיף עוד ביצה נוספת.

  34. מתכון מעולה!!
    שאלה… אפשר להכין את הרוטב בלילה ולשים במקרר ובבוקר רק להכניס את הבשר??

  35. היי, באיזה ירק את ממליצה להחליף את התפוחי אדמה?
    ותודה על מתכונים קלילים שלא מאכזבים אף פעם!!

    1. היי שני,
      אפשר לשים תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה.
      אפשר לשים גזר, קישואים, בטטות. כמובן שמומלץ לשלב בין כמה סוגי ירקות.
      יום מקסים 🙂

  36. היי
    האם אפשר להחליף בשר טחון עם עוף טחון ולהפך?
    יש כללים מתי ואיך?
    הבישול הופך להיות פשוט כ"כ עם האתר שלך!
    תל תודה!!!

    1. היי מלכי,
      בדר"כ אפשר להמיר באותה כמות ואותו אופן הכנה, רק צריך לקחת בחשבון שבשר עוף הוא יוצא יותר יבש ופחות עסיסי מבשר בקר.
      אגב, אפשר גם לשלב בשר בקר ובשר עוף (חצי-חצי). זה יוצא טעים 🙂

  37. אני רוצה להכין את המתכון הזה הוא נראה מעולה ,האים יש תחליף לפרורי לחם שנגמרו??
    תודה, אהבתי את האתר…

    1. היי תהילה,
      במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 פרוסות חלה או לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול כל פרוסה בקערת מים, לסחוט מנוזלים ולפורר לקערת תערובת הבשר.
      שבוע נפלא 🙂

  38. יצא נהדר.בעלי טרף ואמר שיותר טעים ממה שאמא שלו מכינה.ואחרי יומיים עוד יותר טעים.תודה רבה

  39. היי,
    הוספתי 3 כוסות מים כמו שמצויין (600 מ"ל) וזה יצא לי ממש…מימי, לא סמיך בכלל.
    והכדורי בשר גם יצאו לי מאוד דחוסים :\ טיפים?

    1. היי אסתר,
      צריך לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך. שמת 3 כפות רסק? זה עוזר להסמכת הרוטב.
      לגבי כדורי הבשר, השתמשת בפירורי לחם? כמה שמת?

    1. היי רחל,
      עדיף לשים בצל או שאם ממש לא אוהבים אפשר לוותר על הבצל ולהכין בלי.
      שבת שלום 🙂

  40. וואו איך את הופכת את הבישול לקל כל כך ואני אחת ששונאת לבשל ויותר בקטע של אפייה. אתמול הכנתי את הגלילות חצילים . מושלם!!!!

  41. תודה רבה, הקציצות יצאו מעולות נטרפו במיידית עם החלה הטריה.הסילאן מוסיף המון במקום סוכר. למדנו והחכמנו.

    המשיכי להעשיר אותנו.

  42. נראה מתכון מעולה! אני אנסה אותו מחר 🙂
    מספר שאלות. ניתן להחליף את הרסק הקטשופ? אם אני משתמשת בעגבניות מרוסקות בשימורים תוכלי להגיד בערך כמה לשים האם בסדר קופסא שלמה קטנה? רוטוב צריך לכסות לגמרי את כדורי הבשר? האם בסדר להוסיף מים כדי להשיג את המטרה במידה וחסר?
    תודה מראש
    נ.ב. אני מכינה מלא דברים מהמתכונים שלך והם פשוט מעולים תודה רבה שאת מקלה על חיינו!!!!

    1. היי גלית,
      אני ממליצה להכין לפי המתכון ולא לוותר על הרסק אבל אם אין לך רסק אז אני מניחה שאת יכולה לשים קופסה של עגבניות מרוסקות וכמה כפות קטשופ. תתחילי ב-2 כוסות מים (במקום 3) כי העגבניות המרוסקות הן דלילות יותר מרסק. ממליצה לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם. אם יש צורך לדעתך לשים יותר קטשופ אז תוסיפי יותר (לגבי סילאן, תוסיפי רק אם לדעתך חסרה מתיקות כי הקטשופ בעצמו מתוק).
      אין צורך שהרוטב יכסה לגמרי את כדורי הבשר. הוא אמור לכסות מחצית מהכדורים.
      בהצלחה 🙂

          1. היי
            רציתי לדעת האם אפשר מתכון לרוטב פטריות או רוטב אחר שהיית ממליצה לבשל בו מאחר ואנחנו לא אוהבים עגבניות…
            (מדובר בקציצות מבשר בקר)
            אודה לחשובתך

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme