מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי בשר ברוטב

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 6, 2016
Last modified:דצמבר 6, 2016

Summary:

מתכון לכדורי בשר מבושלים עם תפוחי אדמה ברוטב אדום (ניתן להכין עם בשר הודו או בשר בקר טחון)

כדורי בשר ברוטב

מצרכים (20-25 כדורי בשר קטנים):

לתערובת הקציצות:

500 גרם בשר הודו או בקר טחון (אפשר גם לשלב הודו ובקר)

ביצה

2 כפות גדושות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן ניתן לשים פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כפות קמח אורז)

בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום כתושות

כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוטב עגבניות:

2 שיני שום קצוצות

עגבניה גדולה מגורדת

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

כף סילאן

כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור

2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס"מ

אופן הכנה:

הכנת רוטב לקציצות:

-מחממים סיר (רצוי רחב) עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום כחצי דקה (בלי שיישרף). מוסיפים את העגבניה המגורדת ומבשלים עם מכסה כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים עד להכנת תערובת הקציצות.

הכנת תערובת הקציצות:

-מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד לתערובת אחידה.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם תפוחי האדמה, באופן כזה שיתכסו ברוטב. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני חייבת להגיד לך שאת לימדת אותי לבשל…. בזכות המתכונים הטובים והטעימים האלו אני מקבלת מחמאות על הבישול שלי (אני!!)
    רוב תודות!!

    1. ומה קורה עם הבשר טחון מתפרק במקום להפוך לכדור?
      מה ניתן להוסיף כדי שיהיה כדור בלי להתפרק?

    2. היי אורית,
      אין צורך לתבל את הבשר הטחון מעבר למה שרשום בתערובת הקציצות.
      אם הכדור במקרה מתפרק יש להוסיף עוד ביצה נוספת.

  2. היי, באיזה ירק את ממליצה להחליף את התפוחי אדמה?
    ותודה על מתכונים קלילים שלא מאכזבים אף פעם!!

    1. היי שני,
      אפשר לשים תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה.
      אפשר לשים גזר, קישואים, בטטות. כמובן שמומלץ לשלב בין כמה סוגי ירקות.
      יום מקסים :-)

  3. היי
    האם אפשר להחליף בשר טחון עם עוף טחון ולהפך?
    יש כללים מתי ואיך?
    הבישול הופך להיות פשוט כ"כ עם האתר שלך!
    תל תודה!!!

    1. היי מלכי,
      בדר"כ אפשר להמיר באותה כמות ואותו אופן הכנה, רק צריך לקחת בחשבון שבשר עוף הוא יוצא יותר יבש ופחות עסיסי מבשר בקר.
      אגב, אפשר גם לשלב בשר בקר ובשר עוף (חצי-חצי). זה יוצא טעים :-)

  4. אני רוצה להכין את המתכון הזה הוא נראה מעולה ,האים יש תחליף לפרורי לחם שנגמרו??
    תודה, אהבתי את האתר…

    1. היי תהילה,
      במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 פרוסות חלה או לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול כל פרוסה בקערת מים, לסחוט מנוזלים ולפורר לקערת תערובת הבשר.
      שבוע נפלא :-)

  5. היי,
    הוספתי 3 כוסות מים כמו שמצויין (600 מ"ל) וזה יצא לי ממש…מימי, לא סמיך בכלל.
    והכדורי בשר גם יצאו לי מאוד דחוסים :\ טיפים?

    1. היי אסתר,
      צריך לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך. שמת 3 כפות רסק? זה עוזר להסמכת הרוטב.
      לגבי כדורי הבשר, השתמשת בפירורי לחם? כמה שמת?

  6. וואו איך את הופכת את הבישול לקל כל כך ואני אחת ששונאת לבשל ויותר בקטע של אפייה. אתמול הכנתי את הגלילות חצילים . מושלם!!!!

  7. תודה רבה, הקציצות יצאו מעולות נטרפו במיידית עם החלה הטריה.הסילאן מוסיף המון במקום סוכר. למדנו והחכמנו.

    המשיכי להעשיר אותנו.

  8. נראה מתכון מעולה! אני אנסה אותו מחר :)
    מספר שאלות. ניתן להחליף את הרסק הקטשופ? אם אני משתמשת בעגבניות מרוסקות בשימורים תוכלי להגיד בערך כמה לשים האם בסדר קופסא שלמה קטנה? רוטוב צריך לכסות לגמרי את כדורי הבשר? האם בסדר להוסיף מים כדי להשיג את המטרה במידה וחסר?
    תודה מראש
    נ.ב. אני מכינה מלא דברים מהמתכונים שלך והם פשוט מעולים תודה רבה שאת מקלה על חיינו!!!!

    1. היי גלית,
      אני ממליצה להכין לפי המתכון ולא לוותר על הרסק אבל אם אין לך רסק אז אני מניחה שאת יכולה לשים קופסה של עגבניות מרוסקות וכמה כפות קטשופ. תתחילי ב-2 כוסות מים (במקום 3) כי העגבניות המרוסקות הן דלילות יותר מרסק. ממליצה לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם. אם יש צורך לדעתך לשים יותר קטשופ אז תוסיפי יותר (לגבי סילאן, תוסיפי רק אם לדעתך חסרה מתיקות כי הקטשופ בעצמו מתוק).
      אין צורך שהרוטב יכסה לגמרי את כדורי הבשר. הוא אמור לכסות מחצית מהכדורים.
      בהצלחה :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »