מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי אורז

כדורי אורזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 3, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

כדורי אורז ובשר הודו טחון

 

ארוחה שלמה בתוך מתכון אחד! מתכון קל להכנה, בריא ומזין.

כדורי אורז

מצרכים (12 כדורי אורז):

חומרים לכדורים:

500 גרם בשר הודו (אדום) טחון

1 בצל טחון/ מגורד דק מאוד

2 כוסות אורז לבן שטוף ומסונן (לא מבושל)

3 כפות שמן

3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים דק: פטרוזיליה, בזיליקום, נענע (ניתן להשתמש במקום בתבלין מיובש ולשים 2 כפות)

תבלינים: 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור

חומרים לרוטב:

6 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כוסות מים

2 שיני שום כתושות

1 סלק חתוך לקוביות בינוניות-קטנות (לא חובה)

תבלינים: 2 כפות גדושות סילאן, 1 כפית גדושה מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הכדורים.

-מניחים בסיר (אין צורך בשמן) את כל חומרי הרוטב, מתבלים ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם. יוצרים כדורים גדולים באמצעות הידיים, וכשהרוטב רותח (מבעבע), מניחים את הכדורים בזהירות בתחתית הסיר (המים צריכים לכסות את הכדורים לכן אם יש צורך הוסיפו מים בהתאם).

-מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות עד שהכדורים סופגים את הרוטב.

 כדורי אורז

הערות:

*חשוב להשתמש בסיר רחב ולעשות מרווח בין הכדורים (הכדורים מתפשטים ומתרחבים בזמן הבישול).

*אם הכדורים מתפרקים, ניתן להוסיף 1-2 כפות שיבולת שועל לתערובת האורז והבשר.

*ניתן להכין את כדורי האורז עם בשר טחון טרי (לא מופשר), לסדר בתבנית ולהקפיא. בפעם הבאה כשתרצו להכין, תכינו רק את הרוטב ותניחו בפנים את הכדורים.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. הערה קטנה- במידה ומוסיפים שיבולת שועל, המתכון כבר לא פליאו..
    מה ניתן להוסיף במקום?

    1. היי ליעד,
      הכדורים מתפרקים? אם כן אפשר להכניס את התערובת לחצי שעה למקרר להתגבשות.

  2. שלום אפרת,

    אפשר להשתמש באורז מבושל?
    ואם לא – יש לי אורז מבושל שיצא קצת דביק, איך אפשר למחזר אותו?

    תודה, את אלופה.

  3. שאלה לגבי הרוטב, הכנתי את המתכון מספר פעמים (עם בשר טחון) אני מכינה כמות כפולה שישאר גם למחרת. הבעיה שכל פעם למחרת אחרי לילה במקרר לא נשאר רוטב – האורז סופג את הכל. אני שמה יותר מ6 כוסות – לא מודדת שמה כמעט עד סוף הסיר. מה עושים?

    1. היי ליאת,
      אני ממליצה חלק מהרוטב לשמור בנפרד מהכדורים ולחבר ביניהם רק בחימום החוזר.

  4. הי אפרת,
    אני רוצה להכין עם בשר בקר
    אבל אין אורז לבן
    האם המתכון מצליח עם אורז חום מלא? ואם כן מה הכמויות הנדרשות של המרכיבים?

    1. היי מוניקה,
      לגבי בשר בקר אין בעיה אבל אני לא יודעת איך זה ייצא עם אורז חום מלא. לגבי יתר החומרים לא אמור להיות שינוי.

    1. בגלל שיש בקציצות אורז ובשר אין צורך בתוספת נוספת למעט סלט.

  5. היי

    מה הכמויות שיש לעשות למתכון זה עבור 250 גרם בשר טחון? האם לחלק את כל שאר המרכיבים לשתיים גם כן? והאם זמן הבישול משתנה?

    1. כן, כדאי להכין מחצית מיתר הכמויות. זמן הבישול אינו משתנה.

    2. היי

      בישלתי את הכדורי אורז 45 דק' למרות שהשתמשתי ב250 גרם בשר טחון כפי שרשמת לי מעלה. הכדורים התרחבו ויצאו רכים אך כל הרוטב התייבש לגמרי אני רוצה להגיש אותם עם רוטב מה אפשר לעשות?

    3. היי יפעת,
      אולי זה התבשל על אש שהיא קצת גבוהה מידי ולכן הכדורים ספגו את כל הרוטב.
      בכל מקרה אני ממליצה להכין רוטב בנפרד: לבשל כוס וחצי מים עם 2 כפות רסק עגבניות, שן שום כתושה, עגבניה מגורדת, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  6. היי אפרת
    המתכון מעולה, הכנתי אותו בעבר עם בשר.
    האם לדעתך המתכון יצליח עם פתיתי סוייה (בגודל בשר טחון)?
    האם הקציצות יחזיקו בבישול?
    יש לך רעיון איך לגרום לזה לעבוד?
    תודה! 🙂

  7. היי, המתכון הזה אצלי קבוע על המקרר ואני מכינה אותו הרבה. פשוט, קל וטעים מאוד. בהתחלה הבן שלי לא רצה לטעום מאחר והוא לא אוהב אורז אבל אחרי שהוא ראה שאני מכינה אותו שוב ושוב הוא ביקש לטעום ואכן אהב מיד והיום זאת המנה האהובה עליו.
    ממליצה להורים שהילדים שלהם לא מוכנים לנסות בהתחלה משהו חדש, להתמיד ולהמשיך להכין את אותו מתכון ובסוף הם יתרצו.
    האתר הזה מציל אותי לרוב, מפאת זמן ואכן נותן רעיונות מצויינים למתכונים קלים וטובים.
    למתכון זה הוספתי גם כפית בהרת וזה מעשיר את הטעם ולפעמים אני משתמשת בעגבניות טריות טחונות במקום רסק עגבניות וזה גם משפר את הטעם.

  8. שלום!! אני מכינה עכשיו.הכדורים התרחבו לאחר 45 דקות בישול.עדין יש רוטב.
    עד מתי לבשל? שיגמר הרוטב פחות או יותר? האם להעביר לסיר אחר שהם לא יהיו צפופים?
    מפחדת שנדבקו/התפרקו
    תודה רבה

    1. אם הכדורים התנפחו אז הם מוכנים. יש לכבות את האש.
      אמור להשאר רוטב.

    1. היי מלכי,
      אין לי מתכון של קציצות אורז ועוף אבל אפשר להכין את המתכון הזה עם עוף טחון במקום הודו.

    1. סלק חי, רק חשוב לחתוך אותו לקוביות קטנות כדי שיספיק להתבשל.
      יום מקסים 🙂

  9. הי, אתר מעולה! אכן, מתכונים ב 10 דק'!
    ניתן להחליף את האורז בעדשים? או תוספת אחרת עם ערך תזונתי יותר טוב?

    תודה.

    1. היי זיו,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין גם עם בורגול במקום האורז.
      עדשים הייתי ממליצה להוסיף בנוסף לחלק מהאורז והבשר ולא במקום. כדאי שאלה יהיו עדשים מבושלות כבר.
      יום מקסים 🙂

  10. שלום אפרת,
    קודם כל תודה על האתר! הוא תמיד הכתובת הראשונה שלי כשאני מחפשת מתכונים:)
    ניסיתי להכין את הכדורי בשר, כשהכנסתי אותם לסיר הם עמדו יפה כל כדור בנפרד, אבל במהלך הבישול הם התפרקו לגמרי… יצא סתם אורז עם בשר טחון. למה?

    1. היי אביה,
      מוזר. ערבבת אותם במקרה? היה מספיק מקום לכולם בסיר להיות בשכבה אחת או שהם היו צפופים זה לזה?
      השתמשת באורז לבן לא מבושל נכון?

  11. שלום אפרת,
    אני מחפשת מתכון לקציצות דגים (בקלה למען הדיוק).. יש מצב שהמצכון הזה יעבוד??
    תודה ומועדים לשמחה.
    אגב,האתר שלך מדהים!!

    1. היי הדסה,
      אין לי מתכון לקציצות דגים אבל אני מקווה בקרוב לפרסם מתכון כזה.
      המתכון הזה הוא בשילוב עם אורז, את רוצה לשלב את הדגים עם אורז?
      חג שמח 🙂

    1. היי רינה,
      חשוב שהתבשיל יכיל הרבה רוטב באופן כזה שיכסה את הכדורים ועדיף להנמיך לאש בינונית-נמוכה.

    1. היי,
      לא ניסיתי אז אני לא יודעת. אני מניחה שזה ייצא בסדר.

  12. בס"ד
    שלום:
    אולי צריך לציין במתכון שבשר שהיה קפוא והופשר אי אפשר להקפיא ללא בישול.
    {מהניסיון שלי….אני גם מפשירה בשר במקרר ולא בחוץ}.
    :}
    נראה מתכון טוב:}

  13. שמתי 7 כוסות מים והקציצות ממש מתבשלות טוב בתוך הרוטב, נראה לי שבסוף יצא טוב…פעם הבאה אני אנסה להוסיף אולי תפו"א מגורד ויכול להיות שזה ירכך, בכל אופן תודה רבה ואל דאגה, בטוח שתהיה לנו ארוחת צהריים טעימה…

    1. כן, תפוח אדמה יכול להיות רעיון טוב.
      אני מקווה שהקציצות ימשיכו להתרכך עם הרוטב 🙂
      בתאבון ויום נפלא!

  14. איזו מקסימה את…את עונה בכזו מהירות…תודה! האמת שטעמתי מהן שוב הרגע והן קצת יותר רכות אבל נראה שלי שהמרקם יותר מדי דחוס, הן לא יוצאות אוריריות כמו קציצות אחרות, כנראה כי חסר ירק בעיסה, אבל כך הקציצות אמורות להיות? דחוסות?

    1. תודה, חשוב לי שייצא טעים 🙂
      נכון, המרקם שלהן הוא קצת שונה מקציצות רגילות. מעט יותר דחוס (אבל לא ממש דחוס). מה שכן, הן אמורות להיות רכות. הכנת אותן עם הרוטב? כי גם לרוטב יש השפעה על הרכות שלהן. ואם הכנת רוטב, עד איזה גובה מגיע הרוטב ביחס לכדורים?

    1. היי אפרת,
      זה בסדר שלא שמת בצל, זה לא אמור לשנות לגבי הרכות. וגם ביצה אין צורך להוסיף במקרה הזה.
      מה הכוונה עדיין קשות? הכוונה שהאורז עדיין לא מבושל או שהעוף קשה? או שהאורז והעוף מבושלים אבל המרקם של הקציצה קשה?

  15. הי אפרת…מה שלומך? הכנתי את הקציצות היום אבל עם עוף טחון ובינתיים הם כבר ארבעים דק על האש ומקודם טעמתי אבל הן נשארו קשות, לתערובת לא הוספתי בצל בגלל הילדים, יכול להיות שהבצל הוא זה שנותן רכות או שהוא נותן רק טעם? או אולי הייתי צריכה להוסיף בכלל ביצה לתערובת?

    1. היי הגר,
      לא ניסיתי להכין עם אורז מלא אבל אני מניחה שזה אפשרי.
      אם תנסי אשמח להתעדכן בתוצאות 😉

  16. היי
    הכנתי את הקציצות ויצא מעולה.:)
    אמנם הכנתי עם רוטב קצת שונה,
    אבל הרעיון של הקציצה: בשר טחון +אורז יצא נפלא
    תודה רבה

    1. היי לילך,
      רכז עגבניות הכוונה לרסק עגבניות רגיל (אם תשימי לב בדר"כ על הקופסא רשום "רכז"/"תרכיז").
      יום נפלא 🙂

  17. היי, המתכון נראה נפלא וכבר הכנתי מחברת עם רישומים עבור שישי והחג, שאלה בקשר למתכון, כשמוציאים מהמקפיא האם צריך שיפשירו או שאפשר להכניס אותם ככה לרוטב? תודה על כל המתכונים הנפלאים.

    1. בשמחה רבה אורית 😉
      אפשר להכניס את כדורי האורז ישירות מהמקפיא לרוטב החם (אין צורך להמתין שיפשירו).
      שנה טובה ומתוקה!

    1. הי רונית,
      זה יכול לקרות כשיש פחות בשר בתערובת.
      כדי שהכדורים לא יתפרקו בפעם הבאה מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במקרר כמה שעות להתגבשות (אפילו אפשר להכין יום לפני) ורק אז ליצור כדורים.
      שבת שלום 🙂

  18. היי,
    תודה כל המתכון ושאלה
    רסק או רכז עגבניות?
    מה הדבר הנכון הנחוץ?
    אשמח לתשובה בהקדם

    1. הי אדוה,
      הכוונה לרכז עגבניות (עם האחוזים) ולא עגבניות מרוסקות.

  19. היי
    המתכון נראה מעולה!
    אפשר לשנות את היחס בין הבשר והאורז ככה שיהיה יותר בשר?
    למשל 800 ג' הודו על כוס וחצי אורז?
    תודה 🙂

    1. היי לי, אני ממליצה דווקא במקרה הזה כן להיצמד למתכון במיוחד אם זאת הפעם הראשונה שמכינים.
      ביתר הבשר אפשר להכין אורז עם בשר לפי המתכון המצורף ואז אפשר להשתמש ב300 גרם בשר וכוס אחת של אורז ומחצית משאר החומרים..
      http://www.10dakot.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F/
      שבת שלום 🙂

    2. יצא מצויין!!
      בסוף התאמתי את כמות אורז ל800 גרם הודו שהיו לי, לפי היחס במתכון.
      מחצית הוקפא לפני הבישול כי יצא המון 😉
      הקציצות סופגות את הרוטב ונוצר טעם נהדר! זה מתכון שאני מאמצת בחום 🙂
      תודה רבה!

  20. למה הכוונה בתבלין עשבים מיובשים? כך זה נקרא? אני כרגע ליד התבלינים בסופר ואין כזה דבר. יש תערובת עשבי טוסקנה המורכב מרוזמרין מרווה קורנית מיורן עלי דפנה ובזיליקום. תודה

    1. היי לימור, הכוונה לתבלין מיובש של פטרוזיליה, נענע או בזיליקום (כל אחד קונים בנפרד).
      מספיק להשתמש בסוג אחד בלבד אך אפשר לשלב את כולם ביחד בשביל לקבלת טעם מעורב.

    2. תודה על המענה. אני יכולה לשים 2 כפות של בזיליקום יבש? זה עדיין יהיה טעים? תודה רבה

    3. כן, זה יהיה טעים. אני אפילו מציעה בפעם הראשונה לשים כף אחת כדי שהטעם של הבזיליקום לא יהיה חזק מידי.

    1. תודה רבה על התגובה המהירה, חייב לציין מאוד אוהבת את האתר שלכם כל יום מנסה משהו חדש

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר