מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כבד עוף עם תפוחי אדמה

כבד עוף עם תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 19, 2016
Last modified:יולי 19, 2016

Summary:

תבשיל כבד עוף עם תפוחי אדמה, קל להכנה וטעים

כבד עוף עם תפוחי אדמה

מצרכים (3-4 מנות):

250 גרם כבד עוף חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כס"מ וחצי)

1 בצל בינוני קצוץ גס

תיבול: רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ורבע כפית כורכום ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). יש לערבב מידי פעם.

-בעזרת כף גדולה מזיזים את תפוחי האדמה לצד אחד של הסיר או המחבת ומוסיפים את הכבדים לצד הפנוי. מכסים ומבשלים על אש גבוהה במשך כדקה. מרימים את המכסה, הופכים את הכבדים צד ומבשלים במשך דקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים את תפוחי האדמה עם הכבדים. מבשלים במשך 5 דקות.

הערה: יש להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק (כמו טפלון).

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


21 תגובות

הוסף תגובה
  1. כבד חייב צלייה קודם על פי ההלכה כמו שכבר ציינת והמתכון שלך יוצא מצויין גם עם כבד אחרי צלייה.
    נשמח אם היה מצויין במתכון מראש שמטעמי כשרות קודם צולים.
    תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

  2. יצא טעים מאוד אני בישלתי במים את התפוח אדמה קודם ואז טיגנתי בצל הוספתי כורכום ואת התפוח אדמה המבושל.

  3. היי! הכנתי לפי העין …יצא טעים, חרוך כזה!
    רק שממש מעט נסרפו לי תפוא, למרות שהשתמשתי במחבת טובה מאוד.
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך

    1. היי קריסטינה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי תפו"א, בישלת על אש נמוכה? בכל מקרה, פעם הבאה אפשר לקצר את זמן הבישול ולבשל את תפוחי האדמה לפני במים רותחים "חצי בישול" עד לריכוך חלקי.
      תודה ויום מקסים!

  4. אהלן! גם היום אוכלים מהמתכונים שלך.
    יש לי כרגע 500גר׳ כבד.
    האם יש צורך להכפיל את כל הכמויות ? גם של התבלינים ?
    תודה וכמובן, עדכונים בערב!

    1. היי קריסטינה,
      את יכולה להכין עם 500 גרם כבד ולשים בצל גדול קצוץ ו 3-4 תפו"א בינוניים.
      לגבי התיבול שימי שליש כפית כורכום, כפית פפריקה, 3/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      בהצלחה 😉

    1. היי דנה,
      אם את מכינה במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק ומבשלת על אש נמוכה אין סיבה שתפוחי האדמה יישרפו. כשמכסים אותם הם דווקא מפרישים מעט נוזלים.
      כמובן שבמידה ואת רואה שהם מתייבשים, נדבקים או נשרפים יש להנמיך את האש להכי נמוכה ולהוסיף קצת מים.
      יום נפלא 🙂

  5. אני פותחת עכשיו את האתר. בתקוה למצוא רעיון קליל לארוחה.
    והזכרת לי שיש כבדים במקפיא. ויאלה לעבודה
    איזה כייף!
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »