מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לכבד עוף עם פטריות

מתכון לכבד עוף עם פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 16, 2016
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לכבד עוף עם פטריות ובצל שמכינים במחבת בקלי קלות –

מומלץ לאכול עם באגט טרי או להגיש לצד פירה או אורז לבן.

מתכון לכבד עוף עם פטריות

מצרכים (כ-4 מנות):

500 גרם כבד עוף חתוך גס

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הכבדים כדקה- דקה וחצי מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים כף שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות. יש לערבב מידי פעם.

-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מפזרים עלי כוסברה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2 דקות.

מומלץ להגיש עם פירה או למלא בבאגט טרי.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אשמח לקבל מתכונים למייל,
    ולגבי הכבד אם אני קונה כבד צלוי (250 גרם) האם צריך לטגן את הכבד כמו שרשמת בשורה הראשונה של המתכון?

    1. צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      אם הכבד צלוי אין צורך בשלב הראשון.
      שבוע נפלא 🙂

  2. הוספתי לתבלינים גם כפית סוכר, בלי כוסברה.
    אחרי הערבוב הוספתי פסטה (אפשר כל סוג) ובישלתי יחד עוד 5 דקות על אש קטנה.
    יצא טעים!

  3. היי אפרת היקרה מה דעתך אם אגיד את זה עם פתיתים?התפוחי אדמה הסתיימו ולא אספיק לקנות לפני שהקטנצ'יק יגיע מהגן ואורז כבר אכלנו השבוע דרך אגב הכנתי אתמול לארוחת ערב את הפסטה ברוטב רוזה ובעלי והקטנצ'יק ליקקו את האצבעות תודה רבה שאת מגוונת ומעשירה וגורמת לי לרצות להיכנס למטבח כי הכל כ"כ פשוט אצלך,יום מקסים 🙂

    1. היי רינת,
      זה יכול ללכת מצוין גם עם פתיתים.
      שמחה שנהניתם מהפסטה ובכלל שאת נהנית מהאתר 🙂
      יום נפלא!

  4. שבוע טוב,
    רציתי לשתף אותך, ואת כל הגולשים שזה פשוט מעדן מהמם (לא שמתי כורכום כמון, ושמתי פטריות משימורים), הכל נאכל!!! תענוג!!!!
    מומלץ בחום לכל מי שרוצה להנות.

  5. היי,
    יש לי כ250 גרם כבד, איך אני מתבל את זה? האם זה אותו כמויות כמו ב 500 גרם.
    אודה למענה עוד הערב בהקדם כי אני מתכנן להכין זאת הערב בהקדם.
    תודה.

    1. היי דוד,
      הכמויות: חצי סלסלת פטריות, בצל קטן קצוץ, 1-2 כפות עלי כוסברה קצוצים.
      תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, שליש כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור.

  6. הי.
    הכנתי את המתכון והכנסתי לקונכיות בצק עלים כמנה ראשונה יצא מטריף, מלא מחמאות….
    תודה אפרת! האתר מקסים, ידידותי ומועיל.

  7. אפרת הכבדים יצאו עסיסיים ובטוב טעם.
    אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר ואף ממליצה בחום לכל דורש/ת.

    תודה ושבת שלום

  8. היי אפרת,

    אני דיי חדשה בנושא,האם תוכלי בבקשה לומר לי כיצד יש לצלות את הכבדים? האם אפשר לעשות זאת בתנור?

    1. היי שרה,
      למיטב ידיעתי יש לשטוף את הכבדים, לפזר עליהם מלח עם המלחייה ואז להניח אותם על רשת ולצלות מעל להבה גלויה. אפשר גם להניח את הכבדים על רשת התנור ומתחת לשים תבנית, להפעיל על חום גבוהה (כ200 מעלות) ואז הדם אמור לטפטף למטה לתבנית.
      קחי בחשבון שיכול להיות שזה משתנה בין עדה לעדה (אני לא בקיאה בהלכות).
      שבת שלום 🙂

    2. כמה זמן לערך, עד שהדם מטפטף? ואיזה פונקציה מבחינת תכנית התנור, מומלץ לשים? (
      יש כאלה מיוחדות לעוף/בשר). תודה.

    3. היי שרון,
      יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולהכניס את הכבדים לכמה דקות בודדות עד שהם מטפטפים (אם תשאירי יותר מידי זמן הם יתבשלו לגמרי).
      בהצלחה 🙂

    1. כן אפשר, אבל אם יש לך פטריות משימורים שלמות אז הן יותר טעימות מהפטריות החתוכות.
      ובהזדמנות אחרת תכיני עם פטריות טריות, זה יוצא יותר טעים 🙂

  9. אפרת יצא מעולה! יש לציין ששידרגת לי את המתכון הקיים אצלי. המתכון שלך יותר מוצלח.
    תודה ושבת שלום

  10. אתר מתוק ויפה תודה רבה…
    תוסיפי בבקשה מתכונים לדגים מושט/סלומון
    רוטב קארי גם מעניין…
    תודה…. אם המתכון מתבשל יותר מעשר דקות זה נורמאלי …. תפרסמו שלא נפספס

    1. תודה ישראל 🙂
      כרגע אלה מתכוני הדגים באתר- לחץ כאן. אוסיף מתכונים נוספים בהמשך.
      ונכון, המתכונים באתר הם כ-10 דקות עבודה אבל זמן הבישול יכול להיות יותר מ10 דקות.
      ערב נעים 🙂

    1. כן דבורי, אפשר פטריות משימורים. אם יש לך פטריות שלמות זה עדיף מהחתוכות.
      במקום כוסברה אפשר לשים פטרוזיליה.
      שבוע טוב 🙂

  11. היי אפרתי. החלטתי להכין את הכבדים בתוספת הכוסמת הנפלאה שלך שנכנסה לתפריט הקבוע בבית שלנו.
    עדכונים בשבוע הבא.
    תודה על הכל

  12. וואו, אפרת, את מה זה זריזה, עוד לא התחלתי לחלום על הבישולים ואת כבר שולחת מתכונים.
    אין עליך והמתכון נראה פצצה!!!

  13. נראה מעולה.
    האם לא צריך להכשיר את הכבד? אוהבת כבד ורק בגלל זה לא מכינה.אשמח לנסות את המתכון הזה-נראה מעולה.

    1. כדי להכשיר את הכבד יש לצלות אותו על שיפוד או על רשת שמניחים ישירות על הגז. יש להדליק על להבה גדולה ולצרוב את הכבד עד שהדם יוצא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר