מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כבד עוף עם בצל

כבד עוף עם בצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 29, 2019
Last modified:מאי 2, 2019

Summary:

כבד עוף עם בצל מטוגן בתיבול פשוט וטעים. מומלץ להגשה עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה.

כבד עוף עם בצל

מצרכים (כ-4 מנות):

2 בצלים בינוניים קצוצים

500 גרם כבד עוף חתוך גס

תיבול: חצי כפית מלח, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה וצולים את הכבדים כדקה מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן זית/קנולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. 

-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

11 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    רוצה להכין לעל האש ויש לי שאלה דחופה אם אני צולה את הכבד בגריל מטעמי עשרות אז אין צורך לטגן במחבת כלומר אחרי הצליחה בגריל אני אוכל בצלים כמו במתכון ואוסיף את הכבד עם התבלינים זה יהיה בסדר?
    תודה רבה רבה:)וחג שמח:)

  2. אפרת היקרה, המתכונים שלך תמיד טעימים ובעיקר קלים להכנה ולא מסובכים
    הערה קטנה: מבחינת כשרות צריך קודם לצלות על אש גלויה להוצאת כל הדם … שלא יהיו אנשים שיכשלו .. צריך כמובן לציין זאת לשומרי כשרות
    המשיכי תמיד לשתף אותנו במתכונים המעולים שלך …

    1. כמובן. אני בדר"כ מציינת את זה וכאן משום מה התפספס לי. מוסיפה הערה כעת. תודה.

  3. היי אפרת,
    כמה פלפל שחור לשים? אני תמיד שמה או פחות מידי או יותר מידי 😕
    איך אני יודעת אם הכבד מוכן (הכוונה בטיגון השני עם כל התהלינים)? מצד אחד מפחדת שלא יהיה מוכן ומצד שני שיהרס מיותר מידי בישול

    1. שימי קמצוץ עם האצבעות.
      אפשר לחתוך את הכבד באמצע ולבדוק.

  4. שלום אפרת! תודה על המתכון, בדיוק חיפשתי מה להכין למחר בערב.
    אשמח להבהיר כמה דברים

    אני קונה בצל קצוץ מוקפא אשמח ל"טבלת המרה" שאדע גם להבא למה שווה בצל בינוני אחד (!) קצוץ בהמרה לבצל קצוץ מוקפא (במידת כוסות) וכמה להפחית כשצריך בצל קטן וכמה להוסיף כשצריך בצל גדול. כמו כן האם יש הבדל בזמן שצריך לטגן בצל רגיל לעומת קפוא ואם כן כמה דקות להוסיף?

    אף פעם לא קניתי כבד בסופר האם הוא בא חתוך ואם לא לאיזה גודל בערך לחתוך אותו

    אשמח לקישור לאיזשהו מתכון שיהיה ממש ממש קל להכנה שיכול להיות תוספת למנה הזאת (רצוי מקטגוריית תפוחי האדמה)

    התחלתי להיכנס די ברצינות להכנת המתכונים שלך ואני שונאת לקצוץ דברים בעיקר בצל ועשבי תיבול. אשמח אם תכתבי לי באיזה מעבד מזון את משתמשת כי אני לא מבינה כלום בדברים האלה ורוצה לקנות משהו שיוכל לקצוץ לי הכל מהכל כולל עשבי תיבול כי חבל שהרבה פעמים אוכלת ג'אנק ולא מכינה אוכל רק כי אין לי מעבד מזון שיקצוץ

    המון תודה לך ושבוע נעים
    נ.ב הקניידלך שלך יצאו מדהימים

    1. היי,
      בצל בינוני בסביבות ¾ כוס. בצל קטן חצי כוס וגדול כוס ורבע.
      יש לטגן עד להזהבה קלה.
      לגבי הכבד, הוא מגיע כחתיכות באריזה. יש לחתוך כל חתיכה ל-3 חתיכות בערך.
      לגבי מעבד המזון, כולם עושים את העבודה. תקני כזה שבמבצע.

    2. לגבי מעבד מזון אוכל להמליץ לך על פיילוט שף, הוא קטן, חזק ואפילו קוצץ קרח , מוכרים אותו בשופרסלדיל ב- 119 ש"ח. יש לי 3 כאלה בבית, אחד שאני שומרת לאגוזים/שוקולד/קרח והשני לבצל/שום/עשבי תיבול והשלישי כשר לפסח. מומלץ ביותר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר