מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כבד עוף ביין אדום

כבד עוף ביין אדוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 4, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לכבד עוף ברוטב יין אדום ודבש עם פטריות ופלפל צ'ילי. מומלץ להגיש עם פירה או אורז לבן. 

כבד עוף ביין אדום

מצרכים (כ-4 מנות):

1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגול דקים

500-600 גרם כבד עוף

סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות

שן שום שמנה קצוצה

חצי פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לא חובה)

רבע כוס יין אדום יבש

2 כפות גדושות דבש

מלח (מומלץ להתחיל בחצי כפית שטוחה)

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את כבדי העוף על אש גבוהה כחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת (הכבד אמור להיות צלוי בחלק החיצוני אך מבפנים עדיין רך).

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב1-2 כפות שמן. מטגנים את פרוסות הבצל על אש בינונית עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-מוסיפים את הפטריות השום ופלפל צ'ילי, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מחזירים למחבת את הכבדים, מגבירים לאש גבוהה וכשהמחבת חמה מוזגים רבע כוס יין אדום ומתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם מעט במשך כ-4 דקות, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.

*מומלץ להגיש על פירה תפו"א או אורז לבן.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

8 תגובות

הוסף תגובה
  1. דבר ראשון תודה ענקית על מתקונים מוצלחים אחד- אחד טעימים ביותר
    אם אני לא יטגן את הכבדים קודם גם יהיה טוב?
    אפרת

  2. שלום
    אשמח למתכון לכבד וחזה עוף עם פטריות
    בתיבול של יין וסילאן.
    הכמויות הם :
    כבד צלוי – 800 גרם
    חזה עוף – 1000 גרם
    תודה רבה רבה על הכל 🙂

    1. שלום יעקב,
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      800 גרם כבד עוף
      קילו חזה עוף חתוך לקוביות
      2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות
      3 שיני שום קצוצות
      פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לא חובה)
      כחצי כוס יין אדום יבש
      6-7 כפות סילאן
      כפית מלח
      פלפל שחור לפי הטעם
      תכין לפי המתכון. קודם תטגן את הכבד ותעביר לצלחת. אח"כ את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד ותעביר לצלחת ותמשיך לפי המתכון.
      מומלץ לטעום בסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
      פורים שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר