מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ירקות מוקרמים בתנור

ירקות מוקרמים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 5, 2016
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

מתכון ירקות מוקרמים בשמנת וגבינה – שילוב מנצח של ירקות בריאים עם החלביות של שבועות

ירקות מוקרמים בתנור

תבנית מלבנית 20X30

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי סלסלת פטריות טריות חצויות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד ס"מ וחצי)

תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל כ1 ס"מ)

200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיכל שמנת לבישול 15% או שמנת מתוקה 32%

כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)

כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-ממלאים סיר בינוני במים  עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את קוביות הבטטה ותפו"א ומבשלים כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (זאת אומרת שזמן הבישול של הבטטה ותפו"א -15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי-5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.

-במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת  ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.

-יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

*ניתן להכין את תבנית הירקות והשמנת מראש, לפזר גבינה צהובה ולשמור במקרר. כחצי שעה- שעה לפני ההגשה לאפות בתנור שחומם מראש.

ירקות מוקרמים בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


33 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    הכנתי את הירקות ביום רביעי שעבר והיה מעולה!
    טיפה שיניתי, במקום לבשל בסיר, את הירקות הקפואים הפשרתי לכמה דקות במיקרו' עד שנהיה די רך, ואז חתכתי כפי שכתוב והוספתי לתבנית. לא היה לי שמנת בבית אז השתמשתי במקום- בחמאה על הירקות בסוף

    1. היי נחמי,
      האמת שאני מתלבטת כי תפוח האדמה נוטה להשחיר לאחר כמה זמן.
      אני חושבת שכדי להקל על ההכנות, אפשר להכין מראש את כל הירקות למעט תפו"א, לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף/ניילון נצמד.
      את תפו"א לבשל במים בנפרד שלם עם הקליפה עד שהוא מתרכך. לשמור אותו במקרר.
      במוצ"ש לקלף את תפוח האדמה המבושל, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבנית יחד עם שמנת וגבנ"צ ולאפות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דלית,
      את יכולה לשים דלורית וחצילים. לגבי חצילים, אין לבשל אותם במים כמו את יתר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.

    1. היי עדי,
      את מתכוונת להכין מבלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות יותר מאוחר נכון? אם כן, זמן האפיה יהיה 30-35 דקות, רק לא לשכוח לחמם את התנור מראש.
      יום נפלא 🙂

      1. יצא טעים בטרוף!!!!עוד מתכון שלך שאני מאמצת 🙂
        תודה! אם אני רוצה להכפיל בכמויות, כמה זמן זה צריך בתנור?

        1. שמחה לשמוע!
          אם את מכפילה כמויות, הזמן לא אמור להשתנות הרבה (35-40 דקות). כמובן שכדאי להכין בתבנית יותר גדולה.
          המשך יום מעולה 🙂

  2. שלום, אני מארחת לארוחה טבעונית. האם ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס? מה ניתן להוסיף במקום גבינה?האם קיים איזשהו תחליף סביר בטעם?
    תודה על המתכונים .

    1. היי אורית,
      אפשר להשתמש בקרם קוקוס אם אוהבים את הטעם שלו. לטעם יותר נייטרלי אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול של אלפרו.
      יש גבינות טבעוניות. אני אישית פחות מכירה אבל אפשר לשאול ולהתייעץ בחנות עצמה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רחל,
      את יכולה לשים כמות גדולה יותר של כרובית, תפו"א ופטריות. אפשר להוסיף גם קישואים אם את אוהבת.
      חג שמח 🙂

  3. היי זו שוב אני, ה-מירי הראשונה 🙂 מי את מירי השניה?? נעים להכיר…
    אני עכשיו הולכת להכין את הפשטידה הזו. בתקוה שהיא תהיה במקרר טובה עד מוצ"ש-ליל חג השבועות.
    מה את אומרת היא תשאר טעימה???
    בכל מקרה, אני מוציאה את השמנת לבישול ומתברר לי שזה 10% שומן
    מה לעשות?
    אין לי אפשרות להחליף או לקנות חדש היום….

    1. היי מירי,
      את יכולה להשתמש בשמנת 10%, זה בסדר 🙂
      אם יש לך אפשרות להכין היום ולסדר בתבנית ואת האפיה לעשות מחר, זה יהיה יותר טוב.
      חג שמח!

    1. היי מירי,
      עם שמנת זה יוצא יותר סמיך וטעים. אם כבר, אני מניחה שאפשר לערבב חצי מיכל שמנת מתוקה/לבישול עם שליש כוס חלב רגיל.
      יום נפלא 🙂

  4. היי אפרת.
    א. אין הבדל בין שמנת לבישול לשמנת מתוקה???
    ב. אני רוצה להכין את הפשטידה הזו עבור תוספת לסעודה של ליל-שבועות. לכ-10 סועדים
    איזו כמות תספיק לי?
    תודה רבה!

    1. היי מירי,
      1. ההבדל הוא באחוזי השומן. שמנת מתוקה היא 32% או 38% ושמנת לבישול בדר"כ 15% (יש גם 10%). ככל שאחוזי השומן גבוהים המרקם יותר סמיך וטעים.
      2. אני חושבת שכדאי להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית גדולה יותר.
      3. לא מומלץ להקפיא. אם יש לך אפשרות להכין יום לפני זה הכי טוב. את יכולה לאפות ולשמור במקרר ולפני ההגשה רק לחמם.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »