מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ירקות מוקפצים

ירקות מוקפציםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 9, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

תבשיל ירקות מוקפצים בווק או מבושלים במחבת

ירקות מוקפצים

מצרכים (2 מנות):

בצל בינוני חתוך גס

פלפל צהוב חתוך לרצועות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות

גזר גדול חתוך למקלות דקים

2 קישואים בינוניים חתוכים למקלות

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף דבש או סילאן, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כדקה.

-מוסיפים את הפלפלים, הגזר והקישוא ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם. אם זה ווק- יש להקפיץ מידי פעם).

-מוסיפים את השעועית הירוקה (לא חובה להפשיר לפני) ומבשלים באותו אופן במשך 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים. מתבלים ברוטב סויה, דבש או סילאן ופלפל שחור ומערבבים כדקה לספיגת הטעמים.

מתכון ירקות מוקפצים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

75 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום.
    האתר שלך פשוט מושלם. אין מתכון שאני מחפשת ולא מוצאת בו… מאז שגיליתי אותו הוא פתוח אצלי כל שישי…והרבה גם במהלך השבוע.
    ועכשיו אני רצה להכין את המתכון הזה.
    המון תודות לך!!!

  2. הי אפרת
    קודם כל תודה רבה על האתר הוא מושלםםםםםםם
    אפשר להכין את המוקפץ במחבת פסים או שעדיך רגילה כי אין לי ווק?
    ועוד שאלה בבקשה, אפשר לערבב עם חזה עוף ואם כן איף?
    תודה!!!

    1. היי נחמי,
      אפשר להכין במחבת רחבה רגילה.
      אפשר לטגן קוביות חזה עוף כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת.
      לאחר מכן לנגב את המחבת משאריות נוזלים ולהכין את המתכון לפי מה שרשום. לאחר שהירקות מתרככים מעט יש להוסיף את העוף ולתבל ולהמשיך לבשל עד שהעוף נעשה מוכן מבפנים.

  3. היי אפרת,
    סומכת רק על המתכונים שלך, אף פעם לא מאכזבים! רציתי לשאול אם יש לך מתכון לירקות אפויים (כדי שיהיה מהיר) ברוטב סיני. צריכה להכין לשבת בר מצוה בכמות גדולה..
    תודה!

    1. היי רינת,
      הכוונה לתיבול בסגנון סיני? אם כן אפשר לחתוך ירקות (מה שאוהבים) ולשים בתבנית גדולה בגודל של התנור ולתבל ברבע כוס שמן זית, שליש כוס רוטב סויה, 3 כפות סילאן, מעט מלח ופלפל שחור.

  4. היי, רציתי לשאול, תמיד כשאני מכינה ירקות מוקפצים זה מתייבש לי מאד מהר אפילו כשאני שמה מים
    מה את ממליצה לעשות?
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה וערב טוב!

    1. היי שרי,
      זה קשור בסוג המחבת. אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

  5. המתכונים שלך מושלמים! על כל דבר שאני מכינה אני מקבלת מחמאות!

    אפשר להוסיף ברוקולי קפוא?

  6. בוקר טוב
    אני רוצה להכין ירקות ברוטב מתוק, הרבה רוטב, שיתאים לתוספת של פירה, מנה בלי בשר..
    זה המתכון המתאים? או שיש משהו נוסף שאת יכולה להציע?

    1. היי אירה,
      את יכולה להכין את המתכון הזה עם כמות גדולה יותר של רוטב: 6 כפות רוטב סויה + 3 כפות סילאן. אפשר להוסיף גם 1-2 כפות מים.
      את הירקות אפשר לחתוך קטן יותר שיהיה נוח לאכול עם הפירה.
      יום מקסים 🙂

  7. הי אפרת אתר מעולה אני מכינה הרבה מתכונים שלך ותמיד יוצא מעולה יש לי שאלה יש לי מתכון לפשטידת ברוקולי וכרובית ואני תמיד השתמשתי בירקות טריים וזה מצריך קודם להרתיח אני מעוניינת להשתמש בירקות קפואים .. האם אפשר בלי להרתיח קודם את הברוקולי והכרובית

    1. כן יפה, אם את משתמשת בירקות קפואים אין צורך להרתיח לפני במים.

  8. בשלב א' יש טיגון בשמן. בשלב ב' כתוב מבשלים. מה פירוש? צריך להוסיף מים? אם כן אז כמה?
    ממש תודה רבה

    1. בדר"כ הירקות עצמם מגירים נוזלים. אם מבשלים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק לרוב אין צורך להוסיף מים אבל אם לא אז כדאי להוסיף כרבע כוס מים. בכל מקרה חשוב לעקוב ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש במחבת.

    1. היי אסתר,
      אפשר לשים כל ממתיק אחר שאת משתמשת בו.
      שבוע נפלא 🙂

    2. אני משתמשת בסוכרזית. על הקופסה כתוב שהמתיקות בדיוק כמו סוכר (אחד לאחד).
      כמה כדאי לשים במקום כף סילאן?

    3. הסילאן נועד לאזן את הטעם של הסויה. ממליצה לך לשים חצי כף סוכרזית ולטעום. תמיד אפשר להוסיף יותר במידת הצורך.

    1. אפשר לוותר על הסויה ולתבל ב-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור.

    1. היי אהובה,
      1/6 כוס אבקת מרק זה יוצא בסביבות 2 כפות מלאות שזה 40 גרם.

  9. פורים שמח

    בקשר לשעועית הקפואה צריך להפשיר אותה?
    יש לי שעועית קפואה לא שלמה חתוכה היא גם בסדר?

    תודה

    1. היי אהובה,
      לא חובה להפשיר את השעועית לפני.
      אין בעיה להשתמש בשעועית החתוכה.

  10. ערב טוב לך

    הכנתי את המוקפץ בשעות הערב ורק עכשיו ניזכרתי שלא שמתי סילאן
    האם אני יכולה להוסיף עכשיו ?

    תודה

    1. כן. את יכולה להחזיר למחבת ,להוסיף סילאן ולערבב כמה דקות בודדות על אש בינונית.

  11. הכנתי אתמול את הירקות ואחרי שזה כבר היה מוכן הוספתי פסטה פרפרים שהרתחתי מראש נתתי לזה עוד כמה דקות- יצא ממש מוצלח!!

  12. הי, הכנתי את המוקפץ ופשוט היה טעים. כולם נהנו מהאוכל שהכנתי. ובכלל לקחתי הרבה מתכונים והכל יצא טעים אששש.
    תודה וחג שמח 🙂

    1. היי איזבל,
      אם יש לך אפשרות להוציא אותה בזהירות ולחתוך אותה יותר קטן ואז להחזיר למחבת זה יכול לזרז את הבישול.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר