מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ירקות מבושלים

ירקות מבושליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 19, 2014
Last modified:דצמבר 12, 2017

Summary:

מתכון מהיר לירקות מבושלים במחבת – מנה מהירה, טעימה ומזינה.

ירקות מבושלים

מצרכים:

ירקות לפי לבחירתכם: תפו"א, בטטה, כרובית, גמבה, בצל, פטריות, גזר, ברוקולי, קישואים וכדו'.

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

חותכים את הירקות לקוביות ומחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מניחים את הירקות במחבת רחבה, ממליחים ומכסים. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20 דקות. לאחר מכן מתבלים את הירקות בסילאן, סויה ופלפל שחור, מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות או עד שהירקות מתרככים.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

53 תגובות

הוסף תגובה
    1. תפו"א פחות מתאים להקפאה אבל את יתר הירקות אפשר להקפיא.

  1. היי

    באתר מתכונים פשוטים וטעימים

    העיניין הוא שאני לא משתמשת ברוטב סויה

    ולא ברוטב צילי

    ולא בסילאן

    מה כן ניתן לשים גם במתכון הזה וגם המתכונים אחרים

    במקום רוטב סויה

    במקום רוטב צילי

    ובמקום סילאן ולא דבש

    שיהיה גם קרוב לטעם המקורי

    ואוכל כן להשתמש במתכונים אלו?

    1. היי,
      אם את נמנעת משימוש ברטבים את יכולה לתבל בתבלינים רגילים כמו מעט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

  2. היי,
    רציתי לשאול האם כל פעם שרשום סילאן אפשר לשים דבש במקום?
    סתם לידע, מה ההבדל בין דבש לסילאן?

    1. היי רבקה,
      בבישול עדיף להשתמש בסילאן. הוא פחות מתוק מדבש ונותן צבע יפה לתבשילים.
      בכל מקרה אם אין לך סילאן כרגע אז את יכולה לשים כף וחצי דבש (במקום 2 כפות סילאן).
      *דרך אגב באפיה להבדיל מבישול עדיף דבש.

  3. אני מאד אוהבת את המתכונים שמופיעים באתר. פשוטים ומוצלחים. אשמח לקבל מתכונים למייל. המון תודה – ורד (ד.א. יש לי בן טבעוני ואני מחפשת כל הזמן מאכלים שישביעו אותו)

  4. יצא טעים מאוד – לא אוהבת מתוק – תיבלתי רק עם מלח פלפל אבקת מרק וכפית פטרוזיליה יבשה. קל הכנה ומהיר. עד עתה הכנתי ירקות רק בתנור כי לא האמנתי שיצא טעים בבישול – אבל הופתעתי לטובה ואאמץ בחום.

    1. היי ליז,
      אם התבשיל מתחיל להתייבש אז מומלץ מאוד להוסיף מים.

  5. שלום אפרת! רציתי לשאול אם אני יכולה להחליף ברוטב צילי מתוק, ואם כן אז איזה תיבול להוסיף כדי שהירקות יצאו לא מתוקים מדי?
    תודה רבה!

    1. היי בינת,
      את יכולה לשלב רוטב צ'ילי מתוק עם סויה, אם יש לך.
      אתר יכולה לשים רק רוטב טריאקי.
      ואת יכולה לתבל במלח, פלפל וקצת אבקת מרק, זה פשוט אבל טעים.
      שבוע נפלא!

  6. מה אפשר לשים במקום הסילאן/דבש? אני בחודש דיאטה והנטורופת אסר עלי באיסורים חמורים ממוות לאכול סילאן או דבש. יש תחליף? אפשר רק עם סויה?

    1. היי תמי,
      בדר"כ שמשתמשים בסויה כדאי לאזן אותה עם משהו מתוק כמו דבש או סילאן אבל אפשר גם לשים רק סויה אם את אוהבת את הטעם.

    1. היי רחלי,
      הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. תודה אירית, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
      הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה כך שתקבלי מתכונים למייל.

    1. היי אירית, אני מתנצלת, אני הייתי בטוחה שעניתי לך..
      כן אפשר להכין יום לפני.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. הי אורית,
      מומלץ לחתוך את תפוח האדמה והגזר לקוביות קטנות כדי שיתרככו.
      ערב מצוין 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר