מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ירקות כתומים בתנור

ירקות כתומים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 1, 2017
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לבטטה, דלעת וגזר אפויים בתנור

ירקות כתומים בתנור

מצרכים (3-4 מנות):

דלעת בגודל בינוני קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ (כ-250 גרם)

בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ

2 גזרים בינוניים קלופים פרוסים לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ

1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים

תיבול: 3 כפות שמן זית, כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את הירקות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-אופים בתנור במשך כשעה עד שהירקות מתרככים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


21 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, אפשר להכין את המתכון בטוסטר אובן? אין לי תנור, לצערי…
    ואם אפשר בטוסטר אובן, זמני האפייה משתנים?

    תודה,
    ורד

    1. היי ורד,
      אפשר להכין כמעט הכל בטוסטר אובן אך יש צורך להכיר אותו מבחינת זמני האפיה והטמפ' המומלצת.
      אם עד עכשיו לא אפית בו ירקות אני ממליצה לעטוף את התבנית בנייר כסף ולכוון על 190 מעלות וכמובן לעקוב אחרי האפיה. יש לאפות עד שהירקות מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). לאחר מכן להסיר את נייר האפיה ולאפות עוד כ-10 דקות עד לקבלת צבע יפה.
      בהצלחה 🙂

      1. מאיפה להסיר את נייר האפייה בסוף? אמרת לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהניח עליו את הירקות, לא? או שלא הבנתי נכון…

        תודה 🙂

        1. מאחר ואת רוצה לאפות בטוסטר אובן המלצתי לך לכסות את התבנית בנייר כסף.
          בלי קשר, מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה שאותו לא מסירים.

          1. הכנתי ויצא מאוד מאוד טעים, תודה לך על המתכון והשיתוף 🙂
            המתכונים שלך פה באתר מאוד מוצלחים (ניסיתי עוד כמה), את מוכשרת! ישר כוח!

  2. היי.
    יש לנו בכיתה הגמד והענק ואני מכינה לחברה שאלרגית לגלוטן…
    אני צריכה להכין לה ארוחת בוקר מושקעת… יש מתכונים בשבילי?

  3. מחכה…..
    הירקות בתנור, כל הבית מריח!
    לדבי הדלורית, דיי הסתבכתי לחתוך אותה, נראה לי יועיל מדריך ל"איך חותכים" ירקות שונים..

  4. תודה!
    אני לא מאמינה למהירות התגובה, את מדהימה! מתי את מספיקה להכין את אלפי המתכונים שלך אם את מתייחסת לכל שאלה??? חייבת להבין!
    ועוד משו- למה אין תמונה שלך באתר..?

  5. מתכונים מעולים. הירקות הכתומים בתנור הצלחה מסחרת כמו כן פשטידת הפטריות. תודה רבה יישר כח!!!!

  6. היי. באמת מתכונים נהדרים!
    שאלה: חייב בתבנית עם נייר אפייה או שאפשר גם בתבנית אלומיניום חד-פעמית?

  7. בוקר טוב אפרת,
    תחילה תודה על כל המתכונים הקלים והטעימים שאת משתפת אותנו!!!!!
    לגבי המתכון הזה האם יש צורך לכסות את התבנית?

  8. שלום אפרת!
    קודם על, תודה רבה לך על המוני המתכונים הנהדרים. בדיוק היום עשיתי לזניה חלבית ויצא נדיר!
    ולגבי המתכון הזה. האם יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש, למשל, או במשהו אחר? פשוט אני לא מכניסה אותו הביתה, אבל המתכון נראה כל כך טוב ואני רוצה להכין אותו מחר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »