מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טראפלס שוקולד

טראפלס שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 4, 2017
Last modified:אוקטובר 4, 2017

Summary:

מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים עם 4 מצרכים בלבד – כדורי שוקולד רכים ועשירים בשוקולד מצופים באבקת קקאו

טראפלס שוקולד

מצרכים (כ-15 כדורים):

125 מ"ל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (חצי מיכל)

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם אגוזים טחונים (חצי כוס)

*אבקת קקאו לציפוי

אופן הכנה:

-מניחים את השמנת וקוביות השוקולד בקערית ומחממים במיקרוגל 20-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה.

-מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.

-מכניסים את הקערה למקפיא למשך 30-60 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה אבל לא קופאת לגמרי.

-משתמשים בכפית כדי ליצור עיגולים מהשוקולד ומגלגלים אותם במהירות בעזרת הידיים לכדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ. מגלגלים באבקת קקאו.

-שומרים במקרר בקופסה סגורה.

הערות:

*חשוב לעבוד עם הכדורים מהר כי הטראפלס נמסים יחסית מהר.

*ניתן להוסיף לתערובת כף ברנדי, וויסקי או ליקר אגוזים, קפה או תפוזים.

*במקום קקאו אפשר לצפות בקוקוס או אגוזים קצוצים.

*אם אתם מכפילים כמויות מומלץ לשטח את התערובת בתבנית מלבנית בינונית ואז להקפיא.

טראפלס שוקולד טראפלס שוקולד טראפלס שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


24 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי הערב , החלפתי את השמנת בחלב קוקוס (אותה כמות) ושמתי 50 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים). יצא פשוט מעולה!!! תודה רבה על מתכון טעים וקל בטירוף 🙂

  2. לי יש מתכון אחר ממש טעים מדודה שלי מפחות מצרכים…
    עושים את הטראפלס אותו דבר, אבל את החומרים בבסיס מחליפים בכמות שווה של שוקולד וטחינה.
    אפשר לשדרג את זה בשקדים או באגוזים מפוררים.
    שומרים את זה בהקפאה עד שנגמר (מהר…)

  3. תודה על המענה המהיר:)
    עוד שאלה הטראפלס הכנתי עם פירורי ביסקוויטים ופרווה ויצא מתוק מידי איך ניתן להכין פחות מתוק? ופעם הבאה אכין עם אגוזים טחונים…האם חובה ליטחון דק או שאפשר לקצוץ דק דק? האם אפשרי להכין עם שקדים כי יש לי בידיוק?
    המון תודות וחג שמח:)

    1. היי קרינה,
      לגבי המתיקות, דווקא אין כאן תוספת סוכר. המתיקות היא מהקצפת הצמחית ומהשוקולד המריר. יכול להיות שמתיקות הביסקוויטים הוסיפה.
      אפשר גם לקצוץ דק-דק ואפשר להכין עם שקדים טחונים או קצוצים דק.
      חג שמח 🙂

      1. תודה הגשתי לאורחים ואמרו שיצא לי טעים:)
        שאלה אחרונה ליפעמים נישאר בסוף קצת שוקולד קשה…האם זה אומר שהייתי צריכה לחמם יותר את השוקולד שיימס יותר טוב כי המסתי יותר ממה שרשום במתכון בערך כ50 שניות…
        תודה רבה.

        1. היי קרינה,
          כל התערובת צריכה להיות נוזלית בצורה אחידה. אם חלק נשאר קשה אז יכול להיות שהשוקולד לא נמס עד הסוף.

  4. היי אפרת ,
    הכנתי פרווה מקווה שיהיה טעים שמתי לקירור במקרר, שני הכדורים האחרונים יצאו פחות יפים כי השוקולד היתחיל להינמס האם אפשרי להבא להכין חצי כמות להקפיא לכמה דקות ושוב פעם להכין כדי שיהיה יותר קל לעבוד?ושומרים בקירור את הטראפלס נכון?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      נכון, חשוב לעבוד מהר כי השוקולד נמס, רשמתי גם בהערות. זה רעיון מה שהצעת. אפשר להכין כדורים מחצי כמות, להחזיר את התערובת למקפיא ולהמשיך את המחצית השניה לאחר קירור במקפיא.
      את הכדורים שומרים במקרר לאחר ההכנה.

  5. שלום אפרת,
    נראה ממש טוב ובעזהי״ת אני רוצה להכין את זה לחג אבל לא הבנתי איך להוסיף את הקפה והתפוזים.
    יש לי קפה מגורען, כמה להוסיף? ויש לי תפוזים, כמה לסחוט?
    תודה על כל המתכונים הטעימים 🙂

    1. היי מלכה,
      הכוונה לליקר קפה או תפוזים. לא לקפה או מיץ רגילים.
      כל מקרה זה יוצא מאוד טעים גם בלי.
      חג שמח 🙂

  6. הי אפרת,
    האגוזים נחוצים למתכון או שאפשר לוותר עליהם? ואם לא, במה אפשר להחליף?
    לצערי הילדים לא אוכלים אגוזים 🙂

    1. היי אינאס,
      אפשר לשים פירורי ביסקוויטים במקום. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז כדאי להגדיל את כמות השוקולד המריר ל200 גרם כדי שהתערובת תהיה מספיק סמיכה.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »