מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טירמיסו מתכון

טירמיסו מתכוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 11, 2013
Last modified:יולי 28, 2019

Summary:

עוגת טירמיסו ללא אפיה -מתכון מהיר, קל להכנה ומרשים

טירמיסו מתכון

תבנית מלבנית בגודל 32X25

מצרכים:

300 גרם בישקוטים

לקרם גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 גרם)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

3/4 כוס (150 ג') סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

250 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

הקפה (לטבילת הבישקוטים):

1 כף גדושה (6 ג') אבקת נס קפה (רצוי מגורען חזק)

1 כפית גדושה (7 ג') סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

1 כף (10 מ"ל) ליקר קפה (לא חובה)

לקישוט: אבקת קקאו/ נוגט, שוקולד מריר מגורד

אופן הכנה:

הכנת הקפה: מערבבים בכוס את כל חומרי הקפה (עד להמסה מלאה של הסוכר והקפה) ושופכים לצלחת עמוקה.

הכנת הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינות (לבנה ומסקרפונה) ומערבבים באמצעות המערבל 10-15 שניות עד שהגבינות מתמזגות בקצפת. (יש לקרר היטב את השמנת המתוקה לפני ההקצפה- מומלץ להכניס את השמנת כמה דקות למקפיא לפני ההקצפה).

הכנת הטירמיסו: טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה) ומסדרים בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטיחים בצורה אחידה. טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו  ומסדרים שכבה מעל הקרם. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים ומפזרים שוקולד מריר מגורד או אבקת קקאו/נוגט יש לפזר לפני ההגשה.

-עוטפים בניילון נצמד או בנייר כסף ומאחסנים במקרר להתייצבות לפחות ל-6 שעות, עדיף ללילה.

*ניתן לאחסן במקפיא ולהפשיר במקרר 3-4 שעות לפני ההגשה.

טירמיסו מתכון

טירמיסו מתכון, עוגת טירמיסו, טירמיסו ללא ביצים, מתכון לטירמיסו

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

233 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מושלם. אני שמתי רק חצי כוס סוכר ובנוזל הנס קפה לטבילת הבישקוטים בלי סוכר. גם ככה יצא מתוק מספיק. כדאי לערבב את המסקרפונה והגבינה הלבנה בנפרד לפני שמכניסים לקצפת כי המסקרפונה ממש סמיכה. העוגה חוסלה במהרה והשאירה טעם של עוד

  2. אתר מהמם! כל מתכון פצצה! עשיתי עשרות מתכונים ותמיד מצליח.
    שאלה לגבי טירמיסיו-אפשר להקפיא?

    1. היי חן,
      אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ריץ' במקום השמנת המתוקה, בחלב סויה או חלב קוקוס במקום חלב רגיל ולוותר על הגבינות (ואם מוותרים על הגבינות אפשר להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס בלבד).
      יום מקסים 🌷

  3. עוגה מדהימה וכל כך פשוטה!!! זאת בטוח תהיה עוגה שאכין באופן קבוע!
    אבל לטעמי היא מתוקה מדי, מתכננת בפעמים הבאות להפחית את כמות הסוכר בקרם..

    1. הכמויות במתכון מתאימה לתבנית בקוטר 26. את יודעת לומר לי מה גובה התבנית של 28?

    2. השאלה אם לתבנית מלבנית או עגולה, הכמויות במתכון מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 ?

    3. כן, הכמויות מתאימות לתבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32.

  4. תמיד נמענתי מהכנת טירמיסו בגלל השימוש בביצים חיות במתכונים "המקוריים" וידעתי שעם המתכון שלך אין מה לפחד וייצא מעולה וכך אכן יצא!
    מעולה ואסטטי למראה בתבנית פיירקס.
    לטעמי יצא מתוק מדיי (זה לא מנע ממני לקחת תוספת :-P) – אני מציינת זאת היות וטירמיסו זכורה לי כְּמְעַט חמצמצה (בקטנה).
    כמו כן, רציתי לשאול האם אפשר לוותר על אבקת האינסטנט או שיש לה תפקיד כלשהו בהסמכה.

    שוב תודה על עוד מתכון נהדר!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אבקת הפודינג מייצבת את הקרם. אפשר להפחית את הכמות ל-2 כפות.

    1. עדיף להכין בתבנית רגילה. אם בכל זאת רוצים להכין ברינג אפשר לשים בתחתית נייר אפיה.

  5. הי, שאלה: מה את ממליצה: אם אני מכינה את הטירמיסו ביום שישי בבוקר והוא אמור להיות מוגש רק ביום ראשון (יומיים אחרי) , האם עדיף לשים במקפיא ואז להוציא אותו כמה שעות לפני ההגשה, או לשים במקרר במשך יומיים? האם הטעם בכלל "נשמר" במשך יומיים ולא קצת משתנה?

    1. עדיין בסדר אבל אם זה יותר כדאי כבר להקפיא.
      שימי את זה בחלק הפנימי של המקרר וחשוב שזה יהיה מכוסה או עטוף היטב.

    1. היי מירי,
      הכמויות מתאימות לתבנית מלבנית בגודל 32X25. באיזו תבנית הכנת?

  6. היי האם אפשר להוריד לגמרי את המסקרפונה? זה עדיין יהיה יציב מספיק?
    והאם הכמויות יתאימו לרינג בגודל 20?

    1. אפשר לוותר על המסקרפונה. חשוב רק להקציף לקרם יציב ואז אין בעיה.
      הכמויות יספיקו לרינג בקוטר 20. לדעתי אפילו יישאר קרם. אפשר למלא בכוסות אישיות ולהקפיא.

  7. היי, נראה מעולה!
    ניסיתי להכין את המתכון וזאת פעם ראשונה שאני משתמשת במסקרפונה. אמור להיות לה טעם לוואי מר? חשבתי שזאת בעיה בקופסה, אבל גם לשנייה היה אותו טעם והן נקנו במקומות שונים.

    1. היי אנה,
      למסקרפונה לא אמור להיות טעם לוואי מר. זאת גבינה שהטעם שלה די נייטרלי.
      הטעם הוא בגבינה עצמה או של הקרם לאחר שהכנת אותו?

    2. בהתחלה שמתי לב לטעם אחרי שהכנתי את הקרם. רצתי להכין אותו שוב ולקופסת גבינה השנייה היה טעם מר

    3. זה לא אמור להיות כך. מאוד מוזר שלשתי הגבינות שקנית היה טעם כזה. נתת לעוד מישהו לטעום?

    4. גם אני בדיוק באותה בעיה…
      משתמשת פעם ראשונה במסקרפונה.
      קניתי שתי קופסאות של "גד".
      בקופסה אחת יש טעם ממש מר, בשנייה טעם אחר (אבל לא מתוק).
      לא ברור לי האם שתיהן טובות, שתיהן מקולקלות, או שאחת ככה ואחת ככה.

    5. כנראה שבאמת יש בעיה בפס ייצור. אפשר לפנות ל"גד" באתר שלהם.
      אל תשתמשי בגבינה עם הטעם המר. בגבינה השניה את יכולה להשתמש. אמור להיות לה טעם נייטרלי, לא מתוק.

  8. הייי אפשר להכין תעוגה בתבנית בצורת לב
    אני רוצה להעמיד מסביב בישקוטים ואז לשים תבלילה זה אפשרי?

  9. הי אפרת שבוע שעבר הכנתי את העוגה ען גבינה לבנה ושמנת חמוצה והיא היתה ממש מוצלחת. אתמול הכנתי שוב אבל שכחתי לשים סוכר והיא קצת חמוצה… יש דרך להציל? אפילו עם סירופ כלשהו?

    1. היי יעל,
      אפשר לפזר אבקת סוכר או לזלף סירופ מייפל. אפשר גם להכין סירופ שוקולד חלב או לבן ולשים מעל (להמיס חפיסת שוקולד חלב/לבן עם כף שמן ו-2 כפות מים).

    1. הי אפרת
      חיפשתי מתכון לעוגה הזו וכשנכנסתי לאתר שלך ידעתי שאמצא מתכון מושלם. ולא טעיתי. השתמשתי בשנת חמוצה כי לא הייתה לי גבינת מסקרפונה והעוגה יצאה מושלמת! ממש עונג שבת… תודה רבה 🙂

  10. שלום רב,
    אצלי לא או אוהבים את הבישקוטים.
    האם ניתן להכין עם ביסקוויטים רגילים ואם כן איזה סוג עדיף ( שוקולד, רגיל).

    1. כן אפשר להכין עם ביסקוויטים רגילים. לא משנה הסוג, מה שאוהבים.

  11. היי אין לי אינסטנט פודינג אפשר לשים משהו במקום?! זה דחוף אני בדיוק באמצע הכנת העוגה

    1. מתנצלת ראיתי רק עכשיו.. מקווה שהסתדרת.
      הפודינג מוסיף מתיקות וטעם עדין של וניל ובנוסף מעניק יציבות לקצפת. אם הקצפת יצאה יציבה גם ללא האינסטנט זה בסדר. רק חשוב לטעום את התערובת אם היא מתוקה מספיק. אם לא, ניתן להוסיף אבקת סוכר.

  12. שלום אפרת.

    קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים!
    אני רוצה להכין את המתכון בתבנית עגולה קוטר 26.
    אותו מתכון יתאים או אם לא אשמח לכמויות מתאימות.

    תודה רבה

  13. הציפי שהגיבה לפני אמרה בדיוק מה שרציתי! אוסיף רק שהכנתי בכוסיות אישיות עם ביסקוויטים עגולים, כקינוח לחג שני. חוץ מאשר טעים, היה גם מהמם ביופיו.

  14. שלום רציתי לשאול מה אפשר לטבול את בשקוויטים חוץ מהקפה או האספרסו אפשר שוקו???? כי אינני אוהבת טעם הקפה והאם אפשר לוויתר על הליקר או שיש לו תחליף??מודה מראש

  15. אני נהנת כל פעם מחדש מהאתר המקסים הזה!!!!!!! רציתי לשאול חיב את הגבינה הזאת? מה מיוחד בה ? או אפשר גבינה רגילה ולהוסיף לה משהו ?

    1. היי שירה,
      בדר"כ טירמיסו מכינים מגבינות מסקרפונה, זה מה שמייחד את הטירמיסו מעוגות גבינה אחרות. בכל מקרה אין שום בעיה לשים במקום גבינה לבנה רגילה (ואז לשים סה"כ 500 גרם גבנה לבנה לכל המתכון). אם רוצים שהגבינה תהיה יותר סמיכה אפשר להניח אותה במסננת דקה למשך כחצי שעה כדי שחלק מהנוזלים ייצאו ממנה (לא חובה).
      יום מקסים 🙂

  16. שלום.
    אם אני רוצה לטבול את הבישקוטים רק בחלב קר עדיין טבילה קצרה או שקצת יותר.
    אני שואל כי אני חושב שאם זה רק חלב קר זה פחות מרטיב.
    תודה מראש.

    1. היי עמר,
      עדיין כדאי טבילה קצרה.
      אני חושבת שקפה מגורען.
      שבת שלום 🙂

  17. רציתי לדעת אם אפשר לשים קפה נמס של האג ללא קפאין במקום נס קפה מגורען?
    אם כן כמה כפיות צריך לשים להאג?

    1. היי אודליה,
      אפשר לשים בסביבות כף וחצי- שתי כפות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי עדן,
      היתה תקלה באתר שמחקה חלק מהתגובות ביומיים האחרונים כך שאם רשמת תגובה והיא נמחקה אבקש שתרשמי אותה שוב כדי שאוכל להשיב.

  18. שלום,
    רציתי לשאול האם ניתן להקציף הכל יחד ,כלומר שמנת ,חלב,סוכר ,מסקרפונה וגבינה?
    או חייבים להפריד את הגבינה ולעשות בצורת קיפול

    לציין בעבר הייתי עושה את העוגה ללא גבינה ומסקרפונה כלל.

    1. היי נטלי,
      הקצפת הגבינות עלולה לשבור את הקצפת לכן כדאי להקציף קודם לקצפת ובסוף להוסיף את הגבינות בתנועות קיפול כדי שהקצפת תשאר יציבה.

  19. שלום
    איך אפשר להרים את העוגה מהתבנית שרשמת עם ניילון נצמד?
    לשים רק בתחתית של התבנית לאורך בדפנות לא צריך?
    הניילון לא ייקרע מהמשקל..?

    תודה

    1. מומלץ לעטוף גם בדפנות. הניילון לא אמור להקרע אם עובדים בעדינות.
      אפשר לשים שכבה כפולה של ניילון נצמד ואז זה יהיה חזק יותר.

  20. שלום לך אפרת,
    חייבת בעצתך בבקשה,
    אני רוצה להכין 2 טעמים של קרם – האחד מפודינג וניל והשני פודינג שוקולד. אם אין לי פודינג שוקולד איך אני יכולה להכין פודינג שוקולד?
    אציין ואומר שהמתכון שיש לי הוא: 2 שמנת מתוקה. חצי כוס חלב. 2 גבינה לבנה 5 אחוז. 2 כפות סוכר. 1 סוכר וניל. 1 כפית תמצית וניל.
    1 וחצי חבילת אינסטנט פודינג וניל.
    עכשיו בגלל שאני רוצה לעשות 2 שכבות של קרם גבינה מ 2 טעמים כפי שציינתי בתחילת ההודעה אז כמה אשים פודינג שוקולד וכמה פודינג וניל ? (במקום החבילה וחצי)
    אני עושה בתבנית בגודל שרשומה במתכון שלך פה של הטירמיסו.
    תודה רבה רבה 🙂

    1. היי שני,
      קודם כל כדאי לחלק ל-2 קערות כאשר בכל קערה להקציף: מיכל שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, גבינה לבנה (250 מ"ל), כף סוכר, חצי שקית סוכר וניל וחצי כפית תמצית וניל.
      לקערה אחת להוסיף חבילת אינסטנט פודינג וניל (ואז האמת שאפשר לוותר על תמצית הוניל).
      לקערה שניה חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או שאם אין לך אז חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל + 100 גרם שוקולד חלב מומס (חשוב לקרר אותו היטב לפני שמוסיפים לתערובת)
      קודם מתחילים מהקצפת השמנת שחשוב שתהיה קרה מאוד, לאחר 30-40 שניות מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, חלב, סוכר. לאחר שמתקבלת קצפת יציבה מוסיפים את הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול כדי שהקצפת לא תשבר.
      בהצלחה 🙂

  21. אפרת תודה רבה על עוגה שקצרה ים מחמאות.
    אני רוצה להכין עוגה עם בישקוטים אבל לא עוד אחת טירמיסו, אלא עוגה אחרת. יש לך מתכון או רעיון לתת לי לעוגה טעימה שתכיל בישקוטים – יכולה להיות חלבית או פרווה .
    תודההה 🙂

  22. היוש אפרת,
    לא כדאי לערבב את הגבינות והקצפת בתנועות קיפול כדי שהיציבות תשאר?
    במקום עם מערבל מה שרשמת 10 15 שניות.

    תודוש.

    1. היי,
      בגלל שהגבינה סמיכה אז לעיתים יש קושי לערבב בתנועות קיפול אבל כמובן שזה עדיף.
      שבוע נפלא 🙂

  23. שבוע טוב אפרת 🙂
    הכנתי את העוגה יצאה סוף הדרך. אז ראשית תודה רבה.
    דבר נוסף יש לי כמה שאלות.
    איך עושים צבע בהיר יותר למצרכים של ההרטבת הבישקוטים.
    אציין שהכפלתי כמות ואף קצת יותר. שמתי 2 כפות גדושות וחצי של קפה מגורען וכן ביתר המצרכים ועוד 3 כפות חלב בנוסף לכוס חלב.
    אז אשמח לדעת איך אעשה שהבישקוטים יהיו פחות כהים בצבע.
    שאלה שנייה – למה רשום טבילה קצרה בבישקוטים.
    כי למשל אחרי יומיים העוגה תהיה רטובה מאד ותוציא נולים?
    אני טבלתי משני הצדדים והוצאתי פשוט פחדתי שלא יהיו רטובים אך נהיו מאד.
    ושאלה אחרונה שהעוגה במקרר ולא במקפיא אני מתכוונת לאחר יומיים היא לא הכי יציבה. אם אשים חבילה וחצי של פודינג וניל זה יעזור?
    אם כן אוריד בכמות הסוכר?
    אציין מראש ששמתי רק חצי כוס ו 2 סוכר וניל ולא 3/4 כוס סוכר.

    תודה רבה מראששש על כל התשובות ושבוע מבורך.

    1. היי רחלי,
      לגבי הצבע, זה קשור בקפה. אפשר פשוט לשים פחות קפה ויותר חלב (את יכולה לשים את הכמויות ששמת אבל להפחית את הקפה לכף אחת).
      טבילה קצרה זה כדי שהבישקוטים לא יהיו ספוגים מידי בנוזלים.
      לגבי יציבות העוגה, חשוב להקציף לקצפת יציבה. אפשר להגדיל את כמות האינסטנט פודינג בחצי חבילה ואז אפשר להפחית כ-2 כפות סוכר מהכמות ששמת.
      שבוע טוב ומבורך 🙂

  24. שלום.
    יש לי תבנית מידה 26*35 והגובה 5 ס"מ איזו כמות של מצרכים אצטרך בבקשה?
    התבנית היא תבנית אפייה פיירקס שקופה.
    תודה רבה .

  25. אז זהו זכרתי.
    אפרתוש תודה רבה לך באמת על הכלללל.
    פשוט אישה מקסימה. כן ירבו כמוך.
    סופ"ש מקסים.

  26. אפרתוש ..
    נכון בעבר היה רשום לך במתכון 200 גרם בישקוטים.
    עכשיו שמתי לב שרשום 300.
    שינית?
    כי לי שמור מתכון מאצלך 200 גרם

  27. היי
    הכנתי עוגה טעומה במיוחד.
    רציתי לומר רק שמצרכי הקפה לא הספיק הכפלתי את הכמות.
    מים חמים זה רותחים וקרים?

    1. היי,
      במקרה הזה אפשר להשתמש גם במים רותחים כי החלב הוא קר ומאזן את הטמפרטורה.

  28. בוקר טוב אפרת,
    אני מתכוונת להכין את העוגה היום בסביבות השעה 18:00 זה בסדר אם אכניס אותה למקרר ולא למקפיא עד מחר?
    אני שואלת כי מחר בשעה 15:00 אנחנו נאכל ממנה.
    זה בסדר?
    או שעדיף מקפיא ?
    תודה ויום מבורך.

  29. אני ממש מצטער שלא ריכזתי את כל השאלות בהודעה אחת.
    כמה סוכר את ממליצה לי לשים בשביל שהעוגה לא תהיה מתוקה מידי.אם אעשה את המתכון כמו שאשמתי בהודעה לפני 2 גבינה ושמנת חמוצה אחת. או אפילו בלי שמנת חמוצה. חצי כוס זה גם בסדר? (במקום 3/4 כוס סוכר)

    1. היי ניר,
      אפשר לשים שמנת חמוצה. לדעתי היא תתרום לאווריריות ולרכות הקרם.
      לגבי המתיקות, אם אתה שם שמנת חמוצה בנוסף ל500 גרם גבינות אז היא דווקא תפחית קצת את המתיקות. בכל מקרה אם אתה מעדיף מתיקות עדינה אפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס (גם אם אתה מכין בלי שמנת חמוצה).
      ממליצה בכל זאת לטעום את הקרם בסוף ההכנה ואם במקרה תרצה להמתיק אז רק על ידי הוספת אבקת סוכר (בשלב זה אם תוסיף סוכר רגיל יהיו גרגירים בקרם וזה לא מומלץ).
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  30. אפרת אם אני אשים שמנת חמוצה אחת (200 מל) בנוסף ל 2 גבינות לבנות 5 אחוז שומן (500 גרם)
    מה דעתך ?
    השננת חמוצה למה תורמת למרקם? ליציבות?
    לטעם? זה יוסיף לדעתך?
    תודה

  31. שמתי חבילה וחצי כן 300 גרם .
    אפרת אם אני לא רוצה שמנת עם המון אחוזי שומן.אפשר לשים 500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז שומן?
    זה עדיין יהיה טעים לעוגת טירמיסו? או שזה יהיה שונה עם הבישקוטים זה לא יהיה יציב?
    תודה רבה לך.

    1. כן, אפשר לשים 500 גרם גבינה לבנה 5% וזה ייצא טעים. אם אתה מקציף את השמנת כמו שצריך אז לא אמורה להיות בעיה של יציבות העוגה. טיפ נוסף הוא לסנן את הגבינה הלבנה (להניח אותה כחצי שעה לפחות במסננת דקה) ואז קיבלת גבינה סמיכה עם אחוזי שומן נמוכים 🙂

  32. שלום.
    תודה על המתכונים.
    דבר נוסף הכנתי את העוגה הזו ולא הרגשתי טעם שונה בגלל הגבינת סקרפונה. זה ממש דומה בטעם להקצפה של שמנת מתוקה עם גבינת סקי 500 מל של 5 אחוז.
    גם במרקם לא מי יודע מה.
    מבחינת ההקצפה היא היתה יציבה והכל היה יציב. אני לא מתלונן על היציבות אלא על הטעם שנטעם אותו הדבר מבחינת הגבינות.
    דבר נוסף בתמונות זה נראה פחות בישקוטים ושאני הנחתי בתבנית בגודל שציינת הייתי צריך לשים יןתר ושמתי בצורה שאת שמת כמו בתמונה…
    תודה מראש.

    1. היי ניר,
      המסקרפונה אין לה טעם מאוד דומיננטי אבל היא עשירה, שמנה וסמיכה יותר ואמורים להרגיש את ההבדל במרקם ובטעם.
      אלה בישקוטים בתמונה. לאחר שהם נרטבים הם תופחים ומרקמם נהיה דומה לעוגה.
      השתמשת ב 300 גרם בישקוטים או יותר?

  33. ערב טוב אפרת המקסימה.
    אם אסנן את הגבינות זה יכול לתרום לעוגה או שמיותר?
    ומתי אני יודעת שצריך לסנן גבינות?
    פעם אמרו לי שרצוי בכל מתכון של עוגת גבינה גם אם לא רשום. כי זה רק תורם.
    אודה לתשובתך.

    1. היי עדנה,
      סינון הגבינה גורם לגבינה להיות יותר מוצקה מה שתורם ליציבות העוגה (יכול להיות שבעוגות ללא אפיה זה יכול לעזור). גם כשרוצים עוגה בעלת מרקם גבינתי דחוס אז מומלץ לסנן את הגבינה לפני השימוש.
      במתכון הזה של הטירמיסו מיותר לסנן מאחר והמסקרפונה היא גבינה מאוד סמיכה ודווקא הגבינה הלבנה מאווררת אותה.
      יום מקסים 🙂

  34. שלום.
    כמה ימים העוגה נשמרת במקרר?
    ואם אני רוצה אותה לשבת מתי כדאי להכין אותה ואיפה לשים אותה במקפיא או במקרר?
    תודה

    1. היי,
      העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים. רצוי להכין אותה יום לפני או לפחות יומיים לפני ולשמור במקרר.

  35. שלום,
    תודה רבה על המתכון.
    הכנתי את העוגה לפי המתכון ורציתי לשאול כמה זמן העוגה יכולה להחזיק במקפיא?
    הכנתי את העוגה בשתי תבניות ורציתי לדעת אם אפשר לשמור אחת מהתבניות במקפיא לזמן ארוך וזה לא יפגע בעוגה..

    תודה ושבת שלום

    1. היי דנה,
      העוגה יכולה להשמר במקפיא בין שבועיים לחודש (היא יכולה להחזיק גם יותר פשוט ככל שהיא נמצאת בהקפאה יותר זמן כך המרקם והטעם שלה נפגעים).
      שבת שלום 🙂

  36. הי
    חוזרת לעדכן שיצאה עוגה נדירה וקיבלתי המון מחמאות , מה שכן עשיתי בתבנית בינונית חד פעמית ונדרש לי שקית וחצי של בישקוטים לא הספיקה שקית אחת של 200 ג זה היה ממש ריק

    1. היי יוליה,
      תודה שחזרת לעדכן. לגבי כמות הבשקוטים, אעדכן במתכון.
      יום מקסים 🙂

  37. שלום אפרת,
    תודה רבה לך על המתכונים הטעימים.
    אתר הכי טוב שיש. באמת!
    שאלה לי אלייך, אני אכין העוגה יום לפני שנאכל ממנה ואכניס אותה למקפיא. אני אכין בחמישי ובשישי אהיה אצל חמותי.
    וזו נסיעה של שעה וחצי בערך.
    אני רוצה לפזר מעל קקאו שמשולב עם אבקת סוכר. אני רוצה שזה יהיה חצי מר אבל גם לא מתוק לגמרי. כמה נראה לך שאצטרך כפות קקאו ואבקת סוכר שכל העוגה תהיה מכוסה יפה?
    (כמובן שאני אפזר את הקקאו עם מסננת)
    ועוד שאלה אחרונה – לשים את הקקאו אחרי שהעוגה היתה במקפיא או לפני ?
    תודה רבה לך יקירתי.

    1. היי חדוה,
      ממליצה שתקחי איתך בנפרד (בשקית אוכל או קופסה קטנה) 2 כפות קקאו + כף מלאה אבקת סוכר. לדעתי זה אמור להספיק. העוגה לא חייבת להיות מכוסה לגמרי בקקאו אלא רק לפדר אותה קצת מעל.
      את הקקאו יחד עם אבקת הסוכר כדאי לפזר על העוגה לפני ההגשה, לאחר שהעוגה הפשירה.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. היי דנה,
      אפשר להפחית שמנת אחת ולהכין בתבנית קטנה יותר.
      חג שמח 🙂

  38. אפרת מצטערת שאני אני רושמת כמה שאלות בכמה הודעות. כל פעם נזכרתי בעוד שאלה. סורי.
    אני מתכוונת להגין את העוגה בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל שרשמת.
    אני יכולה לשים במתכון זה רק שמנת אחת (250 מ"ל) ולא 2 כפי שרשום?
    זה יספיק לי רק אחת?

    1. היי,
      לא ממליצה להפחית את כמות השמנת מאחר והשמנת מעניקה גם נפח וגם טעם.
      לגבי פיזור קקאו מעל, זה עניין של טעם. מי שלא אוהב את המרירות יכול לפזר שוקולד מגורד או לערבב אבקת סוכר עם הקקאו לפני הפיזור.
      מסקרפונה היא גבינת שמנת ויש לה טעם מאוד עדין.
      אין בעיה להשתמש בגבינה לבנה 5%.
      הניילון הנצמד זה למי שרוצה לחלץ את העוגה בשלמותה מהתבנית. זה מיותר למי שמשאיר את העוגה בתבנית.
      יום מקסים 🙂

  39. האם הטירמיסו היא עוגה מאד מתוקה ולכן יש צורך בלפזר קקאו (ולא מצרך אחר מתוק) מעל לתת קצת טעם מר?!

  40. היי
    יש לי מספר שאלות בבקשה,
    איזה טעם יש לגבינת מסקרפונה? ( לא כדאי לוותר עליה?)
    אני יכולה להשתמש בגבינה לבנה 5% במקום 9% זה משמעותי במרקם ובטעם / ביציבות העוגה?
    כי כבר קניתי בטעות גבינה לבנה 5%.
    ושאלה אחרונה לא הבנתי איך יתרום הניילון
    הנצמד. זה למי שרוצה להעביר את העוגה אחרי שהיא מוכנה לתבנית אחרת?
    תודה רבה.

  41. הי
    שתדעי לך שכל מה שאני מכינה החג זה מהאתר שלך אליפות.
    מה שאני רואה בתמונות זאת תבנית בינונית חד פעמית?
    אם אני אכין מחר ליום שלישי היא עדין תהיה טעימה הבשקוטים לא יהיו רטובים מדי אחרי לילה במקרר?

    1. היי יוליה,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      נכון, זאת תבנית בינונית חד פעמית.
      אין בעיה שתכיני מחר בשביל יום שלישי. הבישקוטים אמורים לספוג את הנוזלים ולהיות רכים (הם מקבלים מרקם שמזכיר עוגת ספוג).
      חג שמח!

  42. לילה טוב לך! העוגה בתבנית אחת פעמית מלבנית. כמו שאני רואה בתמונות. שאלה? אני רואה נכון ששמת נילון נצמד לפני ששמת את העוגיות והקרם. אפשר לשים במקום נילון נייר אפיה פעם אחת למטה.אשמח לתגובה אני מעונינת להכין אותה היא נראת טובה. תודה.

    1. היי אסתי,
      אפשר לשים במקום נייר אפיה ואם אין בכוונתך להוציא את העוגה מהתבנית אפשר לא לשים כלום מתחת.
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  43. אחרי שהכנתי את העוגה אם אשים אותה במקרר נאמר 4 שעות ואז אפזר מעל קקאו זה בסדר?
    בקטע שלמחרת רק יפרסו ממנה ויאכלו.
    ולא הבנתי איך הניילון הנצמד יכול לתרום?
    אני רק עוד בטיות אחתוך אותו ואוכל אותו 🙂
    תודההה

  44. היוש…
    אפרת קודם כל תודה רבה לך על כל המתכונים המעולים.
    שנית, ראיתי מתכונים של טירמיסו ורובם לא שמים גבינה לבנה אלא רק מסקרפונה. אם אוריד אותה זה הסדר?
    זה נראה לי פשוט יצא המון קרם לתבנית שציינת.
    דבר נוסף אם אפזר מעל אבקת נס קפה זה קשור או עשיף קקאו? מה את ממליצה? פשוט קקאו נשמע לי הזוי. ונשמע לי כטעם מעל העוגה כמר מאד.
    אני יודעת שברוב המתכונים רשום קקאו.
    תודה.

    1. היי הילה,
      יש במתכון מסקרפונה פשוט בגלל שזו גבינה מאוד שמנה וכבדה כדאי לשלב אותה עם גבינה לבנה שמעניקה לה יותר אווריריות. בכל מקרה, אם תחליטי לוותר על הגבינה הלבנה, אפשר.
      הכמות במתכון אמורה להיות מתאימה לתבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32.
      לדעתי עדיף קקאו. גם אבקת נס קפה היא מרה. הקקאו אכן מר אבל זה רק בחלק העליון. אפשר לערבב את הקקאו עם אבקת סוכר ולפתור את הבעיה.
      אפשר לפזר לאחר 4 שעות שהעוגה במקרר.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  45. אהלן.
    אין לי ליקר קפה. איך אפשר להכין?
    ואיזה טעם יש לבישקוטים? פעם ראשונה שאני נתקל בזה.

    לא הבנתי מה אני שם קודם?
    לפי המתכון אני מבין את הבישקוטים ואז את הקצפת. ולפי התמונה זה נראה הקצפת / קרם,
    אשמח לתגובה.
    תודה מראש.

    1. היי שרון,
      אין בעיה לוותר על ליקר הקפה.
      לבישקוטים יש טעם של עוגיות אווריריות. כשמרטיבים אותן מתקבל מרקם רך כמו של עוגה.
      מתחילים מהבישקוטים ואז שמים את הקרם ואז שוב שכבת בישקוטים ושוב קרם.

  46. שלום
    אשמח לוותר על שמנת מתוקה אחת.בגלל אחוזי שומן גבוהים.ואיזה מרכיב מומלץ ואפשר להוסיף במקום השמנת מתוקה?

    בברכה ותודה

    1. השמנת המתוקה מייצבת את הקרם ומוסיפה לו טעם ומתיקות. אני חושבת שכן כדאי להשתמש במיכל אחד לפחות של 32%.

  47. שלום.
    כמות השמנת מתוקה לא הרבה?
    נראה לי מניסיון שלי שלתבנית 24 עגולה אם צריך למרוח 2 שכבות מספיק אחת.
    השאלה כמה מהכמות של הגבינות לשים.
    תודה

    1. היי עמרי,
      אם זאת תבנית קפיצית בקוטר 24 אז הכמויות במתכון אמורות להתאים כי בדר"כ התבנית גבוהה יותר מעגולה חד פעמית.
      אם זאת תבנית עגולה חד פעמית אז יכול להיות שיישאר עודף של קרם שניתן להשתמש בו למילוי כוסות אישיות. אפשרות אחרת היא להכין בתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 32X25 (הסיבה היא שבדר"כ תבניות חד פעמיות הן נמוכות יותר מאשר תבניות רגילות).

  48. הכנתי לפי ההסבר ויצא מאד מוצלח ללא שום סיבוכים או בעייה מדוד קל וטעים תודה תודה אפרת.

  49. היי אפרת,
    השתמשתי בתבנית למעלה 20/29…וכן פעם הבאה אפחית בכמות הסוכר לחצי או פחות קצת.
    תודה רבה.

  50. היי אפרת,
    הכנתי אתמול את המתכון ויצא טעים ויפה רק שיצא מתוק מה אפשר לעשות כדי שיהיה פחות מתוק?וגם יצא לי המון קרם אבל שמתי אותו על מאפינס שוקולד ויצא טעים פשוט הטירמיסו כניראה שביגלל ששמתי המון קרם יצא מתוק אולי להבא לשים פחות סוכר או שפחות קרם בין השכבות?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      באיזה גודל תבנית השתמשת?
      לגבי המתיקות, כמה סוכר שמת? אם זה יצא מתוק אז פעם הבאה כמובן שאת יכולה להפחית מכמות הסוכר.

    2. היי שלי,
      יש להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 32X25. את הבישקוטים יש לסדר כמו בתמונה בתחתית המתכון.

  51. היי אפרת,
    מתכון מעניין ורוצה להכין ורציתי לישאול האם ניתן להוסיף בין השכבות פירות חתוכים דק ואם כן איזה פירות?ועוד האם ניתן לגרד שוקולד חלב בין השכבות?ומלמעלה לקשט באבקת קקאו ושוקולד מגורד האם זה יהיה בסדר?
    המון תודות על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      לדעתי פחות מומלץ לשים פירות בין השכבות. אם את מאוד רוצה אפשר לפזר קצת תותים בחלק העליון.
      אפשר לגרד שוקולד חלב בין השכבות ולקשט באבקת קקאו ושוקולד מגורד למעלה.
      בהצלחה 🙂

  52. היי במקום גבינת מסקרפונה קניתי בטעות ריקוטה האם לוותר או אפשר להכין עם הריקוטה?
    תודה

    1. היי נטלי,
      אפשר להשתמש בריקוטה אבל קחי בחשבון שגבינה הריקוטה היא רזה לעומת המסקרפונה שהיא מאוד שמנה (זה ייצא פשוט יותר דיאטטי 🙂 )
      שבת שלום

  53. הי
    נראה מעולה. על רקע אלרגיה לחלב האם ניתן להחליף את הגבינות בגבינת סויה טופותי שמנת?
    מכירה?
    המון תודה
    יפעת

    1. היי יפעת,
      לא יצא לי לנסות להשתמש בגבינות סויה בשילוב שמנת לכן אני לא יודעת מה תהיה התוצאה.
      בכל מקרה, אפשר לוותר על הגבינות בכלל ולהקציף קצפת צמחית עם חלב סויה.
      שבוע נפלא 🙂

  54. היי, יצא לי פעם להכין טירמיסו ובגלל סוג התבנית (לא זוכרת בדיוק מה השתמשתי) כל הנוזלים הצטברו בתחתית ותוך יום העוגה כבר לא הייתה טובה. באיזה תבנית כדאי לעשות? חד פעמית של אינגליש קייק\מלבן? עגולה ממתכת?

    תודה!

    1. היי אור,
      תבנית מלבנית קטנה מאלומיניום יכולה להתאים רק כדאי לטבול את הבישקוטים טבילה קצרה ומהירה בקפה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי קרן,
      העוגיות עצמן מכילות ביצים. בתערובת העוגה (הקרם) אין ביצים.
      אם את רוצה להמנע מביצים אפשר להכין עם ביסקוויטים רגילים במקום בישקוטים.

  55. יצא מעולה! יום לפני שבועות לא נשאר מסקרפונה בסופר, אז החלפתי אותה בקרם גבינת שמנת, יותר פשוט זול.. ובכל זאת יצא מוצלח!! וגם כלום עבודה! מה שכן, השתמשתי בכוס וחצי קפה לטבילת בישקוטים

  56. היי אפרת,
    הכנתי את המאפינס גבינה עם ההפתעה ולמרות שטעיתי ושמתי שמנת קופסא שלמה יצא טעים רק שהתחתית קשה עם האוראו אבל יצא טוב.הכנתי גם את עוגת הגבינה הקלאסית ולמרות שלא יצא כמו בתמונה הצלתי לה את המראה עם הסירופ של הפירות הקפואים בהמשך אגיד איך יצא הטעם אבל העוגה ניראת טוב תודה רבה.כניראה התנור שלי חזק מידי….
    ורציתי אם תוכלי לייעץ לי על עוגה פרווה קלה ומהירה שאוכל להכין לאורחים בתבנית חד פעמית 20/29 תודה רבה וחג שמח:-)

    1. היי ליאת,
      את יכולה להשתמש בקצפת צמחית/ריץ' במקום השמנת המתוקה, בחלב סויה או קוקוס במקום חלב רגיל ולוותר על הגבינות (ואם את מוותרת על הגבינות את יכולה להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס בלבד).
      אם את רוצה להכין בכוסות הגשה, תכיני באותו אופן, רק את הבישקוטים עצמם חתכי והתאימי לגודל הכוס.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי ג'וליה,
      אפשר אבל קחי בחשבון שבלי הגבינות זה כבר לא יהיה טירמיסו 🙂
      אם את מוותרת על הגבינות כדאי להפחית את כמות הסוכר לרבע כוס (במקום 3/4 כוס).
      שבוע נפלא!

    2. תודה על התשובה.. עוד שאלה קטנה
      אני גרה עכשיו בבייג'ינ והגבינה היחידה שמצאתי היא גבינת פילדלפיה
      או גבינות שמנות אחרות האם זה משנה איזה גבינה?
      תודה

    3. היי ג'וליה,
      את יכולה להשתמש בגבינת פילדלפיה. אני ממליצה לשלב 250 גרם גבינת פילדלפיה עם 250 גרם גבינה רזה יותר אם את מוצאת שם (כמו גבינה לבנה 5% או 9%). אם את לא מוצאת שימי רק גבינת פילדלפיה.
      בהצלחה 😉

  57. היי חייבת להתייעץ איתך לאחר מעשה אופסססס.
    התכוונתי לעשות את המתכון הזה ,מכיוון שלא היה לי מסקרפונה עשיתי את של קרין גורן!
    המתכון של קרין היה אמור להיות דיאט,ואני שדרגתי בו את כמויות הסוכר.
    למשל במתכון רשום גבינה לבנה 1% שומן 750 גרם,ובעוונתי שמתי 750 גרם גבינה 5%.עד כמה המצב גרוע?חח

    1. היי עדן,
      המצב יותר טוב ממה שאת חושבת 🙂
      פעלת מצוין. עדיף להשתמש בגבינה 5% מאשר גבינה 1%. יותר טעים 😉

    1. היי לימור,
      אם יש לך גבינה לבנה עם אחוז אחר את יכולה להשתמש בה. אם לא, תכיני בלי.

    1. כן עינת, אפשר.
      אני מניחה שתצטרכי לחצות את הבישקוטים לשניים כדי שיכנסו בכוס.
      יום נעים 🙂

    1. היי מוראל,
      אינסטנט פודינג מעניק מתיקות וטעם עדין של וניל ובנוסף מעניק יציבות לקצפת. אם הקצפת יצאה יציבה גם ללא האינסטנט זה בסדר. רק חשוב לטעום את התערובת אם היא מתוקה מספיק. אם לא, ניתן להוסיף אבקת סוכר אם עדיין לא יצקת את העוגה לתבנית. אם העוגה כבר מוכנה אפשר לעשות לה ציפוי מתוק או לפזר שוקולד מגורד כדי להעניק מתיקות.
      חג שמח! 🙂

    2. תודה רבה על התגובה המהירה! כן היא יצאה מתוקה מספיק, מבחינת יציבות התערובת לא הייתה הכי יציבה זה היה קצת קרמי .. מקסימום אפשר להגיש אותה קרה מאוד כמו עוגת גלידה ?

    1. היי איילת,
      לדעתי כן. מומלץ אח"כ להפשיר אותו במקרר.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר