מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

טיפים לקיצור הזמן במטבח

טיפים לקיצור הזמן במטבח

לא תמיד יש לנו זמן לכן קבלו טיפים לקיצור משך הזמן במטבח:

קילוף שום בקלות- מכניסים את שיני השום למיקרוגל למשך 10 שניות ואז השום מתקלף בנגיעה.

קילוף עגבניות בקלות- חולטים את העגבניות במים רותחים לפני שמקלפים.

בישול פסטה- מרתיחים את המים קודם בקומקום חשמלי.

ריכוך ובישול ירקות- משתמשים בירקות קפואים.

תפוחי אדמה- לפני שאופים בתנור, מכניסים אותם למיקרוגל ל 5 דקות או חולטים אותם במים רותחים כ-10 דקות.

מיץ לימונים– ניתן לסחוט מיץ לימונים ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח.

התפחת בצק שמרים– לחמם תנור ל 50 מעלות למשך 10 דקות ולכבות. להכניס את הקערה מכוסה בניילון נצמד לתנור וכך יוצרים סביבה חמה.

רוטב עגבניות לפסטה– הכינו כמות של רוטב עגבניות לפסטה, חלקו לקופסאות והקפיאו. בפעם הבאה שתרצו להכין, תצטרכו לבשל רק את הפסטה ולהפשיר במיקרוגל קופסה של רוטב.

קטניות- השרו כמות של קטניות (חומוס, עדשים, שעועית) ובשלו במים רותחים עד שמתרככות. חלקו לשקיות והקפיאו.

 


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת שתדעי לך שבזכותך התחלתי להיכנס חזק חזק חזק לתחום המטבח הכל אפיה בישול ועוד פשוט יש פה דברים מדהימים
    תודה נשמה
    יש לי שאלה את יודעת מה אני יכולה לעשות להאיץ את המהירות של תפוא בתנור נאפה לאאאאאאאאאאאאאאאאאט מה עושים

    1. שמחה לשמוע 🙂
      לגבי תפו"א כדאי לרכך אותו לפני האפיה ע"י חימום במיקרוגל של לפחות 6 דקות (עם מכסה) או בישול במים רותחים עד שהוא מתרכך באופן חלקי. עדיף כשהוא כבר חתוך.
      אם תפוחי האדמה ברגע זה בתנור ואת רוצה להאיץ את האפיה אז תוציאי אותם, תחממי במיקרוגל ותחזירי לתנור.

  2. היי אפרת,
    תודה על כל המתכונים לאחרונה גיליתי את האתר שלך פשוט מדהים,
    רציתי לשאול אם יש לך טיפ לשימוש בפטרוזיליה וכוסברה ושאר העלים
    לוקח לי המון זמן לשטוף ולהפריד את העלים מהגבעול.

    1. שבוע טוב 🙂
      אומרים להוסיף לבצל קמצוץ אבקת סודה לשתיה.

  3. היי אפרת
    רציתי לשאול אם כתוב במתכון שצריך חמאה בטמ' החדר ושכחתי להפשיר אותה
    יש אפשרות לקצר את התהליך של ההפשרה
    תודה רבה רבה!
    אין על האתר הזה כל מתכון שווה ביותר

    1. היי מאיר,
      אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולשים בצלוחית, אותה יש להניח על כוס או כלי עם מים רותחים (ואז בעצם האדים מסייעים בהמסת החמאה).
      שיטה נוספת ומהירה יותר היא לחתוך לקוביות קטנטנות ולהכניס למיקרוגל לשניות ספורות, רק עד שהחמאה מתרככת מעט אבל לא נמסה לגמרי.
      שבוע מצוין 🙂

  4. יש לי שאלה:
    האם מוכרת לך תופעה, שתפוחי אדמה שנקנים טריים וטובים, לאחר תקופה קצרה הופכים לקשים? ושום אפיה לא מספיקה כדי לרכך אותם?

    1. היי אילה,
      כעקרון תפוחי אדמה יש לשמור במקום מוצל וקריר. אם לוקח להם המון זמן להתרכך או שהם לא מתרככים בכלל זה בהחלט קשור לטריות שלהם. מה הכוונה קשים? זה דווקא טוב שתפוחי האדמה קשים ולא רכים, זאת אחת האינדיקציות לטריות שלהם.
      כמה זמן חולף מרגע קנייתם טריים ועד לאפיה?
      באיזה סוג תפוח אדמה מדובר?

    2. "קשים" אני מתכוונת גם אחרי האפיה.
      קניתי אותם לפני שבועיים בערך, ושמרתי בארון סגור במטבח.
      אני לא יודעת בדיוק את הסוג, הם גדולים ובהירים מאד.

    3. זה קרה רק פעם אחת? אם כן יכול להיות שהם לא היו טריים כבר כשקנית אותם (אפילו שהיו נראים טוב).
      אני ממליצה לקנות דווקא את תפוחי האדמה האדומים (עם הקליפה הורודה), הם יותר טעימים ונשמרים יותר זמן.
      כמה זמן אפית אותם? ואגב, אפית אותם שלמים או שחתכת אותם?

    4. זה קורה מדי פעם. אני אעבור לקנות תפו"א במקום אחר.
      אפיתי אותם חתוכים לקוביות קטנות שעתיים בתנור חם מאד של 200 מעלות

    5. עוד טיפ ששמעתי לגבי שום, שרצוי לא לחתוך עם סכין ברזל כי מאבד מהתכונות הסגוליות שלו והדרך הכי בריאה לאכול אותו היא לאחר ששמים אותו בטוסטר (גם נקלף בקלות) ודרך אגב, אכילת שום חי מחליש כח האדם לכן רצוי להמנע

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר