מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טורטיה גוואקמולי ללא גלוטן

טורטיה גוואקמולי ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

טורטיה גוואקמולי ללא גלוטן

מצרכים (4 טורטיות ללא גלוטן):

1/2 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח חומוס

1/4 כוס קמח תפוח אדמה

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

2/3 כוס מים

2 כפיות שמן

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה (הבלילה צריכה להיות נוזלית). במידה והבלילה אינה דלילה, יש להוסיף מים.

-מחממים מחבת עם כפית שמן וכשהמחבת חמה, יוצקים בעזרת מצקת את הבלילה למחבת (עיגול שטוח ודק).

-לאחר כדקה כשמופיעות בועות בחלק העליון של הטורטייה, הופכים צד ומשארים כחצי דקה נוספת.

*הערה: במידה ונשאר לכם בצק, ניתן להשתמש בו כבצק לפיצה ללא גלוטן.

מצרכים לגוואקמולי:

2 אבוקדו מעוכים (עם מזלג)

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה קצוצה

פלפל חריף קצוץ דק (למי שאוהב חריף)

תיבול: 1 כפית שמן זית, 6 טיפות מיץ לימון, מלח, פלפל, 2 טיפות טבסקו (לא חובה)

אופן הכנה: לערבב את כל החומרים בקערה ולתבל.

מאפה ללא גלוטן, טורטיה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. בדיוק סיימתי להכין בפעם הראשונה.. יצא כל כך
    טעים שמיד רצתי להכין עוד כמות כפולה של בלילה! תודה רבה:)

  2. מאד מתחשק לי להכין לבד טורטיה (רגילה)
    אין בנמצא טורטיה בהכשר שיתאים לי…
    יש לך מתכון מתאים?
    תודה רבה מאד

  3. תודה רבה על המתכון, פעם ראשונה שאני מצליחה להכין טורטיה ללא גלוטן טובה, לבני הצליאקי, המתכון ממש עזר. המון תודה .

  4. יצא לי מעולה מכיוון שלא היה לי קמח אורז ורציתי טורטיה עכשיו עכשיו החלפתי אותו בקמח תירס ויצא מצויין וטעים מאד.
    תודה.
    עצה שלי אני הפכתי את הטורטייה בעזרת מיכסה של סיר שטוח.

    1. היי מורן,
      אולי אפשר להמיר בקמח קונדיטור או קמח ללא גלוטן (תמי, כרגיל וכ').

  5. יצא מדהים!1!!!!! יש לך אולי רעיון למילוי ממרח שהוא לא מאבוקדו.. כי זה לא העונה עכשיו תודה רבה

  6. היי
    אני מהתגובה האחרונה.
    תודה רבה על התשובה המהירה.
    קשה להפוך את הטורטיה? מכיוון שאפילו חביתיות אני לא מצליחה להפוך כמו שצריך ואני לא רוצה שזה יהרוס את הכל… המתכון נשמע ממש מעולה!

    1. היי,
      חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או יציקה, ואז הטורטיות לא נדבקות וניתן להפוך אותן בקלות. כמובן שיש להשתמש בתרווד כדי להפוך אותן.

  7. היי
    הכנתי מתכון לטורטיה ממתכון באתר מסוים ויצא על הפנים. זה היה מ 2 כוסות קמח תירס 2 כוסות מים חמים וחצי כפית מלחץ להתפיח ולא תפח ולהכין על מחבת חמה והבלילה היתה צריכה לצאת שונה. בקיצור על הפנים. מאוד הייתי רוצה להכין טורטיה ואני מפחדת שיצא לי לא טוב וסתם ביזבוז של מצרכים וזמן ואנרגיה. סליחה על ההקדמה אבל המתכון אמור לצאת טוב נכון? לא אמורות להיות בעיות נכון? וסליחה על כל השאלות והחפירות. תודה מראש!

    1. היי,
      הטורטיה הזאת היא במרקם קצת שונה מטורטיות רגילות אבל זה יוצא טעים.
      חשוב שהבלילה תצא דלילה וחשוב שהעיגול שיוצקים למחבת יהיה שטוח כמה שניתן.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר