מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טורטיה במילוי חזה עוף מוקפץ

טורטיה במילוי חזה עוף מוקפץFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 15, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

טורטיה במילוי חזה עוף מוקפץ עם ירקות בטעם פיקנטי

טורטיה במילוי חזה עוף מוקפץ

מצרכים:

4 טורטיות מוכנות (ניתן לרכוש בכל סופר)

2 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות

1 בצל קצוץ

1/2 גמבה חתוכה לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)

1/2 קופסת פטריות שמפניון (200 גרם)

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, פפריקה חריפה, מלח, פלפל.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. לאחר 4-5 דקות מוסיפים את העוף ומערבבים.

-לאחר שהעוף מתבשל (משנה צבעו ללבן) מתבלים את כל התערובת, משאירים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

-פורשים את הטורטיה על צלחת, מניחים את המילוי בחצי אחד של הטורטיה, מגלגלים וחותכים לחצי.

הערות:

*במידה שהטורטיה אינה גמישה בזמן הקיפול, ניתן לחמם אותה במיקרוגל כ-5 שניות לפני שמניחים את המילוי.

*אפשר להוסיף מלפפון או עלי חסה טריים.

 

מתכונים נוספים של טורטיות ממולאות:

גוואקמולי

עוף עם שעועית לבנה

בשר טחון

מילוי לטורטיה, טורטיה עוף, טורטיות ממולאות, טורטיות מתכון, מתכון לחזה עוף מוקפץ

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

68 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, אפשר להכין בלי רוטב סויה? (יש לי צ'ילי מתוק אם זה עוזר)
    והאם אפשר פפריקה מתוקה? (לא אוכלים חריף)

    1. היי נטלי,
      במקום רוטב סויה אפשר לשים 2-3 כפות סילאן + כף צ'ילי מתוק + חצי כפית פפריקה מתוקה וכמובן מלח.
      אם אין לך סילאן אפשר לשים 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה ומלח.

  2. שלום!
    אני מעוניינת לחמם את המילוי על הפלטה בשבת בבוקר. האם אפשר גם למרוח שכבה דקה של חומוס על הטורטיה?

  3. מומלץ ביותר לכו תכינו!
    אני ציפיתי בביצה וירורי לחם וטיגנתי
    זה מנטרל את טעם הלוואי התעשייתי שבטורטיות

  4. שלום, אפרת. נראה לך שאפשר להחליף חזה עוף בחזה הודו? זה מה שיש בבית כרגע… תודה רבה מראש על התשובה

  5. אפרת, מודה על מאוד על האתר המופלא. ועל שגם אנטי שפית כמוני יכולה להכין שבתות שלמות בעזרתך.
    לגבי הטורטיות- אינ צריכה להכין כ30.
    אשמח לטיפים, לכמויות- פשוט להכפיל? בכל אופן כמה חזה עוף אצטרך?
    אשמח לכל עיצה.
    שבת שלום

    1. היי מרים,
      לכמות של 30 טורטיות אני מניחה שתצטרכי להשתמש ב- 2 קילו חזה עוף, 2 בצלים גדולים, 3 גמבות, 5 גזרים, 2 סלסלות פטריות.
      מבחינת תיבול, כדאי לתבל בכמויות האלה, לטעום ולשפר תיבול בהתאם: רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס סילאן, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, פפריקה חריפה לפי הטעם, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

  6. היי אפרת. כבר שחיפשתי מתכון לקוביות עוף בטורטיה בנוסח מקסיקו. יצא לי לאכול בכמה מסעדות בארץ על בסיס רוטב עגבניות עם טעם מאוד "מקסיקני" אבל לא חריף, אולי בגלל הקוביות פלפלים…..
    המתכון שלך נראה מאוזן מבחינת טעמים אבל הייתי מעדיף על בסיס רוטב עגבניות.
    מה לדעתך אפשר לשנות ואיך כדי שיהיה על בסיס עגבניות?
    תודה מראש
    אילן

    1. היי אילן,
      יש את המתכון של הצ'ילי קון קרנה שהוא פיקנטי ויותר מזכיר טעם מקסיקני. הוא גם מבוסס על רוטב עגבניות. במקום בשר טחון אפשר להכין עם קוביות עוף קטנות.

    1. היי יעל,
      לדעתי זה ייצא חריף מידי. צריך גם מתיקות שתאזן את הסויה.
      אני מציעה לשים כף וחצי דבש או סילאן ובסביבות 1-2 כפות צ'ילי חריף (לפי הטעם).

    1. היי מרגלית,
      אם יש לך רוטב טריאקי אז אפשר לשים במקום.
      אם לא, שימי כף גדושה סילאן.

  7. היי,
    לקקנו את האצבעות כאן….
    הוספתי לתיבול אבקת קאיר, גריל עוף, כורכום ותבלין על האש ויצא סוף.
    תודה על מתכונים קלילים וטעימים.

    1. כן קארין, אפשר בהחלט.
      לאחר טיגון הירקות יש להוסיף את חזה העוף המבושל (לאחר שקצצת אותו), לתבל ולערבב כדקה.

    1. היי נעמה,
      אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים.
      שבוע נפלא!

  8. היי… אני מאוד אוהבת את האתר שלך..אני רוצה להגיש את המנה בארוחת שישי במנת ביניים… איך אפשר להגיש את הטורטייה שזה יהיה גם אסטטי…

    1. היי ליאת,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אין בעיה להכין את התערובת מראש ולפני ההגשה לחמם.
      לגבי צורת ההגשה, אפשרות אחת היא להגיש בנפרד קערה עם תערובת חזה עוף ובצלחת נפרדת את הטורטיות ולכל אחד ממלא לעצמו.
      אפשרות שניה היא למלא בתערובת, לגלגל את הטורטיה ולחתוך באמצע אבל חשוב לעשות את זה בסמוך להגשה כדי שהטורטיה לא תירטב מהרוטב. כדי שהמילוי לא יזלוג מתחתית הטורטיה מומלץ לקפל את השוליים ורק אז לגלגל. לאחר שגלגלת את יכולה להעמיד אותן באלכסון בקערה או צלחת עמוקה. אפשר אפילו לעטוף את קצה הטורטיה בחתיכה של נייר אפיה.

  9. שלום, אני מאוד נהנת האתר שלך, זה מקסים,
    יש לך בבקשה מתכון לטורטיות עצמו?
    תודה רבה.

    1. היי גיטי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אין לי מתכון לטורטיות עצמן.

  10. היי, הכנתי ויצא מעולה!
    נאכל כלא היה!
    אבל בעוף תיבלנתי אחרת, כי אנחנו לא חובבי פפריקה…
    אני מכינה את זה כמעט בכל שבוע וזה פשוט מתכון קל, מעולה וטעים מאוד…
    תודה!

    1. תודה אפרת, וגם ליהודה!
      עשיתי את המתכון, עם קבנוס במקום חזה עוף, בלי גזר, וכל השאר כמו שכתוב.
      יצא טעים מאוד : -)

  11. אני מעוניינת להכין טורטיה לסעודתליל שבת כיצד עלי להתנהג ?למלא לפנ שבת וחמם על הפלטה לחמם רק את המילוי ולמלא לפני הגשה?
    אני חייבת עצה מניסיון

    1. תודה!
      ואת הטורטיה?הבנתי שצריכה ריכוך לחמם אותה מעט בנפרד על תבנית על גבי הפלטה?
      זה פעם ראשונה שאני הולכת להשתמש בטורטיות
      חשוב לי שיצא מוצלח!
      תודה מראש.

    2. אפשר אפילו להניח את הטורטיה על הפלטה עצמה במשך 2-3 שניות מכל צד, רק כדי שתעשה גמישה.

    1. כן ליאת, אפשר. רק חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה מידי כדי לא לפגוע בפריכות של בצק הפילו.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אתי,
      תטעמי את הרוטב ואם הוא טעים לך אין סיבה שזה לא יתאים 🙂
      אם את משתמשת ברוטב אפשר לוותר על הסויה.

  12. שדרוג מעולה: (מצריך עוד כמה דקות עבודה)
    לטבול את הטורטיה בביצה טרופה מתובלת עם פפריקה מרק עוף ומעט שום טחון ולאחר מכן בפירורי לחם ולטגן ממש מספר שניות בשמן.
    יוצא טעים טעים טעים(וגם קצת משמין)
    שווה כל ביס
    😉

    1. הי אתי,
      אין צורך לאפות או לטגן את הטורטיות רק למלא בהן את מילוי הפרגיות ולגלגל.
      אם את רוצה שהטורטיות יהיו מעט פריכות אז לאחר שאת מגלגלת עם המילוי את יכולה להכניס אותן לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך כ-5 דקות ורק אז להגיש.
      יום נפלא 🙂

  13. הי דנה, ניתן להכין את מילוי העוף מראש ולשמור במקרר וכמה דקות לפני שאוכלים לגלגל עם הטורטיה אבל פחות מומלץ לשמור במקרר את הטורטיה כשהיא כבר מגולגלת עם המילוי מאחר וזה עלול לפגוע בבצק הטורטיות והן יהיו פחות טעימות.

  14. שלום, האם ניתן להכין את מילוי העוף מראש ולשמור במקרר ולהרכיב עם ורווחה כל פעם שרוצים? האם הכנה מראש של מספר טורטיות ושמירתן במקרר תהרוס את מרקם הטורטיות?
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר